Nie pisze tego posta, żeby się komukolwiek tłumaczyć. Nie mam takiego obowiązku. Pisze tylko dla waszej informacji oraz wyrażam swój pogląd na sprawę. Również nie życzę sobie więcej obelg na GG, na maila czy też w grze - właśnie w ten sposób scena pokazuje mi jaka jest dojrzała i jak dziękuje klanowi #SOF# za godne reprezentowanie kraju na scenie międzynarodowej. Sytuacja w jakiej rzekomy ban został przyznany, a właściwie to prawie 30 dni wczesniej przed banem: Jak pewnie wiecie niektórzy z klanu #SOF# grają obecnie dla GROF'u w turnieju UEESA Champions League. Nie odeszliśmy z #SOF#'u, w GROF'ie uczetniczymy tylko w turnieju. Głownie dla zabawy, ale również dla korzyści finansowych. GROF potrzebował commandera, Koki moim (i większości profesjonalnych graczy) zdaniem jest zdecydowanie najlepszym commanderem w europie, mimo że ryj to mu się czesto nie zamyka. Koki wszedł na serwer GROF'u o ile dobrze pamiętam, pograł chwilkę jako infanter i dostał kicka 0 minutowego za GAMEHACKA'a (od kiedy za czity są 0 minutowe kicki?). Zdziwiony tą sytuacją wszedł ponownie na serwer, znów dostał kicka (znów na 0 minut, ale kick poleciał po 5-7minutach), poźniej sytuacja się powtarzała jeszcze kilka razy. PB bardzo ciekawie działa, nie banuje od razu tylko, że nie dość ze kickuje na 0 minut to jeszcze nie robi tego od razu ale po jakimś czasie kiedy gracz już sobie pogra. Hmmm... Sparing się skończył wszystko wróciło do normy. Koki grał na każdym innym serwerze zupełnie normalnie, jak zawsze. Kilka tygodni poźniej dostaje maila od ESL'a że "account on banlist" i jego konto zostaje zamrożone... Rozmowy z PB: W imieniu Kokiego zająłem się sprawą. Najpierw wysłałem troubleshooting ticketa na punkbuster.com. Poczekałem pare dni i dostałem, że punkbuster.com się tym nie zajmuje i mam pisać do punkbusted.com. Ciekawe bo na punkbusted pisali żeby najpierw złożyć troubleshooting ticketa na punkbuster.com. Więc napisałem maila do punkbusted wg. wzroru na forum. Nakreśliłem sytuację, pokazałem screeny. Odpowiedź jaką dostałem jest wręcz śmieszna, bo PB nie odbanuje nikogo kto nie ma 100% dowodu na jego niewinność. Myślałem, że screeny w które ich zaopatrzyłem będą wystarczające, nie były. Wysłałem ponownie maila z prośbą by pokazali mi jakikolwiek dowód na jego wine. Otóż nie mają żadnego screena, dema lub czegokolwiek. Ban poleciał z automatu który jest podobno nieomylny. Tak, szkoda ze Koki nie jest pierwszym który dostał bezsensownego bana bez jakichkolwiek dowodów winy i nie jest w stanie się z tego wytłumaczyć. Nie PB musi udowodnić winę, tylko ja muszę udowodnić niewinność. Bezsens. Pozycja #SOF#'u w tej sprawie: #SOF# będzie grał jak grał zawsze. Kokiemu została zwrócona nowa gra od GROF'u, także finansowo stratny nie jest. Stratny jest ( i my też) tylko i wyłącznie na zaufaniu lowskillowych graczy, którzy nie wiedzą jak Koki gra. Nigdy nie grali prawdziwych meczy na bardzo wysokim poziomie. Nigdy nie byli w dobrym klanie. Nigdy nie opanowali swoich funkcji do perfekcji. Śmieszą mnie ludzie pokroju Tanatosa. Już wcześniej dostawałem kicki z NSZ, za to że go lałem non stop headami. Z resztą nie tylko ja bo Łukaszyk też. Dlaczego nie potraficie zrozumieć tego, że my w tą grę mamy rozegrane tysiące meczy conquest, tysiące infantry i tysiące godzin na freeplayu, co sprawia że po prostu jesteśmy lepsi. Ostatnio Tanatos pisał, że Metz go zabił mając ping 17 kiedy uber pr0 Tanatos miał ping 4. No co ***** z tego ża miał ping 4 jest jest po prostu słabym graczem? Ping nie jest aż tak ważny w tej grze. Wiadomo, swój brak skilla lepiej nadrobić pieprzeniem na forum. Z resztą co ja się bedę rozpisywał. Dobzi, doświadczeni gracze, którzy mieli z nami doczynienia w grze czy na żywo wiedzą, że gramy czysto, że gramy z czystej pasji chęci reprezentowania #SOF#'u oraz naszego kraju jak najlepiej. Nie przejmujemy się zupełnie gadaniem takiego Tanatosa, Fireworksa czy innych low skilli. Dziękuje za to tym którzy wiernie zawsze nam kibicowali, grali z nami i wiedzą, że żaden z nas nigdy na żadnych dopalaczach nie jeździł.
PS: Nie planuję więcej nic pisać w tym poście. Przestawiłem wam faktyczną sytuację, więcej pisać nie potrzebuje.
Ostatnio edytowano 23 lut 2008, 12:43 przez Adasi, łącznie edytowano 1 raz
|