Teraz jest 18 lis 2024, 06:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lut 2008, 12:09 

Nie pisze tego posta, żeby się komukolwiek tłumaczyć. Nie mam takiego obowiązku. Pisze tylko dla waszej informacji oraz wyrażam swój pogląd na sprawę. Również nie życzę sobie więcej obelg na GG, na maila czy też w grze - właśnie w ten sposób scena pokazuje mi jaka jest dojrzała i jak dziękuje klanowi #SOF# za godne reprezentowanie kraju na scenie międzynarodowej.
Sytuacja w jakiej rzekomy ban został przyznany, a właściwie to prawie 30 dni wczesniej przed banem:
Jak pewnie wiecie niektórzy z klanu #SOF# grają obecnie dla GROF'u w turnieju UEESA Champions League. Nie odeszliśmy z #SOF#'u, w GROF'ie uczetniczymy tylko w turnieju. Głownie dla zabawy, ale również dla korzyści finansowych. GROF potrzebował commandera, Koki moim (i większości profesjonalnych graczy) zdaniem jest zdecydowanie najlepszym commanderem w europie, mimo że ryj to mu się czesto nie zamyka. Koki wszedł na serwer GROF'u o ile dobrze pamiętam, pograł chwilkę jako infanter i dostał kicka 0 minutowego za GAMEHACKA'a (od kiedy za czity są 0 minutowe kicki?). Zdziwiony tą sytuacją wszedł ponownie na serwer, znów dostał kicka (znów na 0 minut, ale kick poleciał po 5-7minutach), poźniej sytuacja się powtarzała jeszcze kilka razy. PB bardzo ciekawie działa, nie banuje od razu tylko, że nie dość ze kickuje na 0 minut to jeszcze nie robi tego od razu ale po jakimś czasie kiedy gracz już sobie pogra. Hmmm... Sparing się skończył wszystko wróciło do normy. Koki grał na każdym innym serwerze zupełnie normalnie, jak zawsze.
Kilka tygodni poźniej dostaje maila od ESL'a że "account on banlist" i jego konto zostaje zamrożone...
Rozmowy z PB:
W imieniu Kokiego zająłem się sprawą. Najpierw wysłałem troubleshooting ticketa na punkbuster.com. Poczekałem pare dni i dostałem, że punkbuster.com się tym nie zajmuje i mam pisać do punkbusted.com. Ciekawe bo na punkbusted pisali żeby najpierw złożyć troubleshooting ticketa na punkbuster.com. Więc napisałem maila do punkbusted wg. wzroru na forum. Nakreśliłem sytuację, pokazałem screeny. Odpowiedź jaką dostałem jest wręcz śmieszna, bo PB nie odbanuje nikogo kto nie ma 100% dowodu na jego niewinność. Myślałem, że screeny w które ich zaopatrzyłem będą wystarczające, nie były. Wysłałem ponownie maila z prośbą by pokazali mi jakikolwiek dowód na jego wine. Otóż nie mają żadnego screena, dema lub czegokolwiek. Ban poleciał z automatu który jest podobno nieomylny. Tak, szkoda ze Koki nie jest pierwszym który dostał bezsensownego bana bez jakichkolwiek dowodów winy i nie jest w stanie się z tego wytłumaczyć. Nie PB musi udowodnić winę, tylko ja muszę udowodnić niewinność. Bezsens.
Pozycja #SOF#'u w tej sprawie:
#SOF# będzie grał jak grał zawsze. Kokiemu została zwrócona nowa gra od GROF'u, także finansowo stratny nie jest. Stratny jest ( i my też) tylko i wyłącznie na zaufaniu lowskillowych graczy, którzy nie wiedzą jak Koki gra. Nigdy nie grali prawdziwych meczy na bardzo wysokim poziomie. Nigdy nie byli w dobrym klanie. Nigdy nie opanowali swoich funkcji do perfekcji.
Śmieszą mnie ludzie pokroju Tanatosa. Już wcześniej dostawałem kicki z NSZ, za to że go lałem non stop headami. Z resztą nie tylko ja bo Łukaszyk też. Dlaczego nie potraficie zrozumieć tego, że my w tą grę mamy rozegrane tysiące meczy conquest, tysiące infantry i tysiące godzin na freeplayu, co sprawia że po prostu jesteśmy lepsi. Ostatnio Tanatos pisał, że Metz go zabił mając ping 17 kiedy uber pr0 Tanatos miał ping 4. No co ***** z tego ża miał ping 4 jest jest po prostu słabym graczem? Ping nie jest aż tak ważny w tej grze. Wiadomo, swój brak skilla lepiej nadrobić pieprzeniem na forum. Z resztą co ja się bedę rozpisywał. Dobzi, doświadczeni gracze, którzy mieli z nami doczynienia w grze czy na żywo wiedzą, że gramy czysto, że gramy z czystej pasji chęci reprezentowania #SOF#'u oraz naszego kraju jak najlepiej. Nie przejmujemy się zupełnie gadaniem takiego Tanatosa, Fireworksa czy innych low skilli.
Dziękuje za to tym którzy wiernie zawsze nam kibicowali, grali z nami i wiedzą, że żaden z nas nigdy na żadnych dopalaczach nie jeździł.

PS: Nie planuję więcej nic pisać w tym poście. Przestawiłem wam faktyczną sytuację, więcej pisać nie potrzebuje.

Ostatnio edytowano 23 lut 2008, 12:43 przez Adasi, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 lut 2008, 12:38 

Widzisz w przeciwienstwie do innych ja potrafie wejsc na forum i przeprosic.

Oficjalnie przepraszam Kokiego za to ze nazwalem go "Dupkiem" co nie znaczy ze nie mam 100 % ze nie czitowal

Ostatnio edytowano 23 lut 2008, 12:51 przez Fireworkss, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 23 lut 2008, 12:42 

Ok może i przesadziłem z tym tekstem, ale wlasnie takimi tekstami jestem zasypywany. Ciężko mi się do inaczej odnieść do ludzi którzy obrzucają mnie obelgami.

Ostatnio edytowano 23 lut 2008, 12:54 przez Adasi, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 23 lut 2008, 12:48 

Adasi ja do ciebie nie mam pretensji moge w tej sekundzie zedytowac moj powyszy post. Ale nie wyjezdzaj mi od ch... w du..

Rozumiem cie ze macie teraz trudny okres ale wiedz tym ja na tych punk busterach sie wogole nie znam i jesli widze na oficjalnej stronie PB bana to sam wiesz jakie sa reakcje, a dla mnie czitezy to najwieksze gow... zreszta nie tylko dla mnie.

Ostatnio edytowano 23 lut 2008, 12:50 przez Fireworkss, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 lut 2008, 12:49 

Mój błąd, przesadziłem. Sorry.

PostNapisane: 23 lut 2008, 12:50 

Dobrze by było gdybyście jeszcze powalczyli o zdjęcie tego bana, czy nadal się staracie o to?
Z pozycji zwykłego gracza wiesz jak to wygląda, o to dobry gracz z dobrego klanu dostaje bana za czity, jego kumple go bronią, są pewni jego niewinności - ale to nie jest wystarczające, zawsze pozostanie niesmak.

PostNapisane: 23 lut 2008, 12:52 

Bedę próbował. Wątpie że coś wskóram. Z jednej strony się nie dziwie bo nikt nie chce mieć bana i każdy się tłumaczy, z drugiej strony nie rozumiem polityki PB. Nie ma dowodów na czity, a ja musze udowodnić niewinność. lol ? :|

PostNapisane: 23 lut 2008, 13:00 

Cytuj:
PS: Nie planuję więcej nic pisać w tym poście.
:mrgreen:

Co do reszty, auto ban nie omylny? No to przypomnij panom tą sytuacje:

Cytuj:
Tuesday 12.18.2007 [10:45AM]

We have confirmed that non-cheat software caused some of the kicks for Violation #70519. We encourage admins to give players the benefit of the doubt and ignore this violation number; it has been removed from our system.

*Ze strony evenbalance.

Więc niech oni nie pie***** bo z tego co pamiętam masa osób podostawała bany, w tym Ja.

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 23 lut 2008, 13:08 

Bo pewnie sa zasypywaniu wnioskami o anulowania bana itp. , chociaz to smieszny argument to tak jest , i nie chce im sie bawic w faktycznie szukanie winnego i wyjasnienie sprawy. Pewnie uwazaja ze ich programik jest nie omylny ;]. Swoja droga powaznie na gg/maile ludzie pisza bluzgi i wrzucaja ? :omg: no ale patrzac na obecny poziom gry wiekszosci , ich bujna wyobraznie itd itp to nawet w to uwierze ;].

Jak sie nie uda bana faktycznie cofnac napisal bym maila do pb z podziekowaniem za ich profesjonalizm ;]

PostNapisane: 23 lut 2008, 13:36 

A od kiedy patrzycie tylko w maszynę?. PB to jedyny namacalny dowód że ktoś jest cheaterem lub nie.??
Zrobiono z niej wyrocznie,nie zapominajmy że to dzieło pod EA czyli pełne niedociągnięć i błędów.
Kiedyś nie było takich możliwości a chetera można było tylko złapać gdy robił niewykonalne rzeczy.

Ludzie ze stażem, doświadczeniem i posłuchem na scenie wypowiadali się widząc dowody i orzekano czy cheatuje czy nie.
teraz przeglądacie tylko listę PB.

Znam Kokiego osobiście nie wiem jak grał teraz, jak na razie nie ma ani jednego wątku który by powiedział że jego gra "śmierdziała"
ale na pewno potrafi grac,byliśmy na tym samym lanie i widziałem go w akcji.
można było stać za jego kompem i patrzeć mu na ręce.jak dobrze pamiętam to miał problem do pieroga w tedy że ma makro:)

Ale do czego nawiązuje. byście bardziej patrzyli na grę graczy, bardziej niż na PB bo były tutaj przypadki że każdy krzyczał ze cheatuje
(wiadomo dla niektórych to każdy lepszy od niego to robi.) Nie chce podawca nicków tych osób ale później PB to zweryfikował
Ale są gracze którzy rażąco śmierdzą i zacznijcie ich kręcić bawić sie w defektów nie wystarczy jeden screen jeden dowód.wiadomo "błąd grafiki, miałem farta itp."

Bo są cheaty ktorych PB nigdy nie wykryje wiec to znaczy ze on jest czysty??
i sa przypadki gdy PB banuje bez powodu.
Więcej myślenia niż ślepej oceny i to w obie strony

Ja nie powiem że jest czysty albo ze cheatuje.Bo dawno nie widziałem jak gra.

pozdrawiam

PostNapisane: 23 lut 2008, 13:38 

Cytuj:
:omg: no ale patrzac na obecny poziom gry wiekszosci , ich bujna wyobraznie itd itp to nawet w to uwierze ;].

Samson może się odegrać :lol: :lol:
Koki_83 - nie mam pojęcia.Albo pb to szit albo ja już nie wiem co sie staO sie.

PostNapisane: 23 lut 2008, 14:32 

Czytam, czytam i nie wierzę w to, co widzę na tym forum.

Pomijając to co napisał Adasi, dodając do tego fakt, że Koki to commander - i czity do czego miałyby służyć ? Do szybszego zrzucania dżipów ? Chyba tylko do tego, bo każdy lepszy gracz , który miał przyjemność gry z Kokim wie, że wybitnym infanterem to on nie jest.

On zdobywa "murki" ( wiedzą o co chodzi Ci co z nim grali) i tak naprawdę to większość graczy w SOF w infantry jest o klasę lepsza od niego. Już prędzej można by nawrzucać tym , co faktycznie grają na infantry. Breiker, Adasi, Metzu, Roba, Rajzon , Kaoz ja czy inni. Na Boga, Koki to tylko commander.

Ktoś wyżej napisał o Lanie. Jaki cziter przyjeżdża na lana. Dodajmy do tego stanowisko Evenbalance i wydaje mi się, że temat zamknięty.

Czy naprawdę musimy czytać wypowiedzi osób pokroju Tanatosa? Niska samoocena i kiepskie umiejętności nie upoważniają do bycia świnią.

PostNapisane: 23 lut 2008, 16:05 

Blabla Blabla. Koki to cheater, samson, kropek, config. Teraz już wiem, że zabijał mnie bo miał msx'a, który już od 2 miesięcy nie działa. Teraz mogę iść i się poonanizować, to nic że PB jest dziurawe jak moja glowa po weekendzie, SOF powinien zniknac ze sceny bf2!

A już nie muszę chyba przypominać, że jest to potrójny skandal. Advocate, koki i kaoz to jedna i ta sama osoba! No, teraz to jusz naprafte pszegieliscie.

PostNapisane: 23 lut 2008, 16:14 

nvm - mozna skasowac

Ostatnio edytowano 23 lut 2008, 21:30 przez RedStar, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 lut 2008, 16:33 

Ale to chyba byla aronia ;p

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2