Teraz jest 18 lis 2024, 08:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lut 2008, 14:35 

Metz napisał(a):
wysokie_napięcie napisał(a):
Witam.
Szczerze mówiąc to się nie dziwie, że Wam bluzgają bo w większości przypadków się Wam należy - szczególnie za strzelanie (itp) w plecy za pojazdy. Ludzie za chamstwo odpłacają chamstwem, sami jesteście sobie winni. Oczywiście nie mówię o tym jak gracie - większość z Was posiada nieprzeciętne umiejętności np.Metz i za nie nikt nie powinien się obrażać, ale chamskie metody jakimi gracie robią swoje i nie przysparzają Wam fanów.
- Pozdrawiam -

Pamiętaj tylko że 1 osoba nie tworzy całego klanu tylko tworzy go grupa ludzi o różnych umiętnościach i różnych charakterach. Niektórzy mają niestety taki cięzki charakter jak np Koki i nic na to nie da sie poradzić - mozna powiedzieć ze taki jest a nie inny ( i dlatego np czasami sam rzuci mięsem i zacznie przeginać w grze zabijajac swoich). Powiem tylko, ze i tak mamy duzo cierpliwości słuchajac i czytajac obelg które sa rzucane w naszą strone, ale tak jak napisałeś nikt nie powien w zasadzie za to sie obrazac a tym bardziej nas obwiniac oto ze po prostu gramy dłuzej i lepiej.
Spytam tak: czy lepiej jest grac z noobami którzy i ciagle biegaja z unlockami z których w ogole nawet nie trzeba celować czy lepiej jest zagrać z paroma ludzmi z SOF i jednak poćwiczyc swoje umiejetnosci, powysilać sie zeby gra była odrobina przyjemniejsza i trudniejsza zarazem ? Dla mnie odpowiedz wydaje sie oczywista..dlatego w wiekoszci teraz wole grac gathery z lepszymi od siebie nawet jakbym miał dostawac w dupe od lepszych od siebie, przynajmniej moze czegos sie naucze wiecej.

Tak masz rację odnoście tych dwóch kwestii. Szczególnie tego ,że 1 osoba nie tworzy klanu ,ale poprzedni post nie pisałem wcale o Kokim choć on szczególnie dawał się we znaki na lotnisku.Miałem na myśli ostatnie poczynania Adasiego które widziałem [ze 2~3 tyg. temu]( lotnisko na Wake Island - tylko z nazwy się tak nazywało ,bo i tak sie nie dało wystartować ), Razora i Orshiego (coś takiego - nie pamiętam tego 3) ,dla Su-34 zabili by chyba cały własny team. Przydało by się trochę ..... pokory.Szczerze mówiąc nie widziałem ,żeby Eddie , DCK kiedykolwiek tak robili, choć im samolot powinien się należeć bez żadnych kolejek.Co do reszty SOF'u która widziałem tylko Metz zachowywał się 100% Fair i tak wg. mnie powinien wyglądać cały klan. A to tylko Moje osobiste "przeboje" z SOF'em ,które zauważyłem grając na Asterze.

1 osoba nie tworzy klanu jak napisałeś ,ale ma wpływ na to jak klan widzą inni. I skoro jesteście już polską elitą BF2 to powinniście się też tak zachowywać .

PostNapisane: 24 lut 2008, 15:38 
Moderator forum

Witam.
Odnoście gróźb karalnych to faktycznie są karalne - grzywna lub do 2 lat pozbawienia wolności, ale są bardzo ciężkie do udowodnienia szczególnie takie przez środki masowego komunikowanie jak internet. Nagrywanie rozmów i inne sposoby zbierania dowodów dla sadu nie będą miały większego znaczenia.A dla Ciebie oznaczają dodatkowe wydatki ,prócz tego takie sprawy ciągną się latami, a jeśli delikwent nie ma 13 lat - to zapomnij o jakim satysfakcjonującym cię wyroku, no chyba że kurator sądowy Cię satysfakcjonuje.
-Wiem to z doświadczenia -

Hmmm... A czemu niby tak? Nic nie trzeba nagrywać ani zapisywać - ustawa o retencji danych robi swoje. Dodatkowe wydatki? To nie jest proces cywilny - sprawa startuje z urzędu i to państwo jest tutaj stroną.

PostNapisane: 24 lut 2008, 15:51 

Art. 212 par. 1 i 2 kk-Art. 212

"za pomówienie za pomocą środków masowego komunikowania może grozić nawet do 2 lat pozbawienia wolności Art. 212 par. 1 i 2 kk-Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."

PostNapisane: 24 lut 2008, 15:53 

Hynol napisał(a):
Witam.
Odnoście gróźb karalnych to faktycznie są karalne - grzywna lub do 2 lat pozbawienia wolności, ale są bardzo ciężkie do udowodnienia szczególnie takie przez środki masowego komunikowanie jak internet. Nagrywanie rozmów i inne sposoby zbierania dowodów dla sadu nie będą miały większego znaczenia.A dla Ciebie oznaczają dodatkowe wydatki ,prócz tego takie sprawy ciągną się latami, a jeśli delikwent nie ma 13 lat - to zapomnij o jakim satysfakcjonującym cię wyroku, no chyba że kurator sądowy Cię satysfakcjonuje.
-Wiem to z doświadczenia -

Hmmm... A czemu niby tak? Nic nie trzeba nagrywać ani zapisywać - ustawa o retencji danych robi swoje. Dodatkowe wydatki? To nie jest proces cywilny - sprawa startuje z urzędu i to państwo jest tutaj stroną.

Szanowny Panie Moderatorze .
Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego (art. 212. § 4. K.k.). A nie z urzędu :D No chyba ,że obrazisz prezydenta RP,wtedy ścigają to z urzędu, lub jeśli robi się już niebezpiecznie (pogruszki pocztą itp.) to zazwyczaj wchodzi w życie :"Groźba ataku na życie lub mienie". (To jest przestępstwo ścigane z urzędu.)

Nie ma to jak darmowe porady prawne .

-Pozdrawiam-

PostNapisane: 24 lut 2008, 17:30 
Moderator forum

No popatrz, a ja cały czas mówię o art. 190 § 1. K.k. Jakoś nie widzę możliwości zastosowania tutaj przepisów artykułu 212, bo nie mówimy tutaj o pomówieniu (skoro odnosiło się to do prywatnych wiadomości, nieupublicznionych, wysyłanych do osób które ową sprawę chcą zgłosić) tylko o groźbach kierowanych pod adresem pewnej osoby (osób). Radziłbym nie dawać porad prawnych.

PostNapisane: 24 lut 2008, 20:13 

OFF-Topic no chyba ,że ktoś szuka porady prawnej :D

Hynol napisał(a):
No popatrz, a ja cały czas mówię o art. 190 § 1. K.k. Jakoś nie widzę możliwości zastosowania tutaj przepisów artykułu 212, bo nie mówimy tutaj o pomówieniu (skoro odnosiło się to do prywatnych wiadomości, nieupublicznionych, wysyłanych do osób które ową sprawę chcą zgłosić) tylko o groźbach kierowanych pod adresem pewnej osoby (osób). Radziłbym nie dawać porad prawnych.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1)
Szanowny Panie Moderatorze.
"No popatrz, a ja cały czas mówię o art.190 § 1. K.k"
Cytuj:
Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Wcześniej pisałeś :
Cytuj:
Dodatkowe wydatki? To nie jest proces cywilny - sprawa startuje z urzędu i to państwo jest tutaj stroną.

Plączesz się od początku ,jest takie powiedzenie "W jakimś kościele dzwonią, ale nie w tym"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2)
Cytuj:
Jakoś nie widzę możliwości zastosowania tutaj przepisów artykułu 212, bo nie mówimy tutaj o pomówieniu (skoro odnosiło się to do prywatnych wiadomości, nieupublicznionych, wysyłanych do osób które ową sprawę chcą zgłosić)

Nie widzisz możliwości bo słabo patrzysz.

Adasi napisał(a):
Również nie życzę sobie więcej obelg na GG, na maila czy też w grze - właśnie w ten sposób scena pokazuje mi jaka jest dojrzała i jak dziękuje klanowi #SOF# za godne reprezentowanie kraju na scenie międzynarodowej.

Obelga to nie zawsze groźba szczególnie taka karalna, a w art. o którym "cały czas mówisz" art.190 § 1. K.k który zaczyna się od :"Kto grozi innej osobie (...)"

Nie wiem co Oni mu tam pisali ( Ty też nie wiesz - trzeba opierać się tylko na paru zdaniach które napisał).

Adasi napisał(a):
Chciałbym wam tylko przypomnieć, że groźby (w szczególności) oraz obelgi są w świetle prawa przestępstwem.

Z tego zdania nic nie wynika - Większość wykładów na kierunkach prawniczych mogła by się od tego zdania zaczynać.

Co innego to:

Cytuj:
Również nie życzę sobie więcej obelg na GG, na maila czy też w grze

Z tego można coś już wywnioskować,ale tylko o obelgach( 212 kk), nic o groźbach (190 kk).

A propos ,jeśli interesujesz sie polityką to wiesz że Premier Pawlak umorzył karę na J&S Energy, za 1 literkę w umowie. Czasami nawet- bluzgi, groźby, źle napisane "umarzają" tak.

-Pozdrawiam-

PostNapisane: 24 lut 2008, 22:36 
Moderator forum

OFF-Topic no chyba ,że ktoś szuka porady prawnej :D
"No popatrz, a ja cały czas mówię o art.190 § 1. K.k"
Cytuj:
Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Wcześniej pisałeś :
Cytuj:
Dodatkowe wydatki? To nie jest proces cywilny - sprawa startuje z urzędu i to państwo jest tutaj stroną.

Plączesz się od początku ,jest takie powiedzenie "W jakimś kościele dzwonią, ale nie w tym"

W rzeczy samej moja pomyłka. Tylko trudno to nazwać plątaniem się. Ściganie rzeczywiście nie jest rozpoczynane z urzędu ale na wniosek pokrzywdzonego. Co nie znaczy że nie może rozpocząć się bez takiego wniosku jak zapewne wiesz :). Inną sprawą jest to że i tak pokrzywdzony składałby zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa (no bo kto inny niby miałby to zrobić?). Nie zmienia to faktu że dalej postępowanie rusza drogą urzędową i żadnych wydatków z naszej strony nie będzie, co było dla mnie podstawową kwestią w tym przypadku. A powiedzenie brzmi troszkę inaczej ;).

Adasi napisał(a):
Chciałbym wam tylko przypomnieć, że groźby (w szczególności) oraz obelgi są w świetle prawa przestępstwem.

Z tego zdania nic nie wynika - Większość wykładów na kierunkach prawniczych mogła by się od tego zdania zaczynać.

Faktycznie nie możemy powiedzieć że Adasi stwierdził że padły pod jego adresem groźby. Z drugiej strony nie widzę sensu pisania takiego zdania gdyby one nie padły. Poza tym obelg na GG czy maila nie można uznać za zniesławienie (czyż nie?). Pozostają bluzgi w grze. Z tym to chyba każdy się spotyka od czasu do czasu i nawet do głowy by mi nie przyszło iż warto by było takich szczekaczy w jakis sposób ciągać do sądu. Jedynym przypadkiem gdzie warto to robić są groźby, bo to już jest inna kategoria gatunkowa.

A propos ,jeśli interesujesz sie polityką to wiesz że Premier Pawlak umorzył karę na J&S Energy, za 1 literkę w umowie. Czasami nawet- bluzgi, groźby, źle napisane "umarzają" tak.
-Pozdrawiam-

Tak. Ale czy nie wydaje Ci się że to troszkę ośmiesza działanie systemu prawnego? Czy jeżeli napiszesz komuś że go "zabyjesz" i osoba ta faktycznie będzie bała się takiej groźby to logiczne jest umorzenie postępowania?

PostNapisane: 25 lut 2008, 04:21 

Ciekawe czemu grof odkupuje cheaterowi cd-key'a... rodzice MSXa czy jak x[ lol.
I ciekawe czemu pb zlapalo go jak wlasnie przeszedl do grof, btw. wlasie komander w takim pr0 pwned klanie wg grofu musi miec tweacki (ew.hax),zeby cos wygrac ^^ Tam prawdziych infatero tylko cfg i jazda.
LOOL te sady mnie rozwalily xD widze, ze nasz nolife mocny w buzie jest :stupid:
Nie lubie sofu za jago zarozumialstwo,chamstwo,nolife etc, zreszta oni to pr0 (najlepsi przeciez w europie,swiecie,wszechswiecie,galaktyce , BA!), Cala reszta to lamy, nooby, ktorzy grac nieumieja. Co z tego ze jada ich z kosy ale sa nobami ,ciotami ktorzy nie grali przeciez kilkuset gatherow i kilkuset meczykow i dlatego nie moga byc lepsi od pr0 uba mastah's .. yaya
Dla, nie wazne kim ktos jest , dostal bana --> jest Cheaterem-->jesli odbanuje go jakis friend z pb to i tak mnie to walic bedzie. Uklady to uklady :wink:
BTW Jak zbanuja kogos ktorzy mniej sie liczy na scenie, to placz ,,i dlatego zabijał przez sciany",flame jest ze hoho.a tu Wielki sof wrescie owned i cisza .. :o , i jeszcze jedno: czemu koki,advocate,kaoz dostali bana na 1 cdkeyu lol? to 1/4 sofu cheatuje xDD
Pewnie cos zle napisalem, ale po browcach jestem :lol:

PostNapisane: 25 lut 2008, 05:09 

Co do PB i jego kopania, tutaj raczej bym na Twoim miejscu nieco ostrożnie wyroki rozdawał, nie jest to system nieomylny i czasami uczciwemu graczowi sie dostanie global-banik. Co do reszty SOFu który niby czituje, mam pytanie: "ile czasu grasz w tą gre? czy zdażyło się Tobie siedzieć z kumplami na pustym serweie i rozpracowywać różne taktyki podejścia do flag? Czy może tylko kminisz w FFA i masz się za uber-pro?" ci kolesie grali sporo, i nie mowimy tu o głupim napierdzielaniu na publikach, oni znają tą gre w 99%.

Znam zasady Sofu, wiem że ci kolesie grają bo taką mają pasję, nigdy na skróty nie chcieliśmy iść, każdy przegrany mecz przyjmowaliśmy z pokorą, jako naukę na przyszłe mecze, a nie jako klęskę. Tak więc wersja z rzekomym czitem Kokiego niebardzo pasuje, owszem było by dobrze żeby to PB potwierdziło, inaczej teorie będą różne.

PostNapisane: 25 lut 2008, 08:06 

Yaxa napisał(a):
Blabla Blabla. Koki to cheater, samson, kropek, config. Teraz już wiem, że zabijał mnie bo miał msx'a, który już od 2 miesięcy nie działa. Teraz mogę iść i się poonanizować, to nic że PB jest dziurawe jak moja glowa po weekendzie, SOF powinien zniknac ze sceny bf2!

A już nie muszę chyba przypominać, że jest to potrójny skandal. Advocate, koki i kaoz to jedna i ta sama osoba! No, teraz to jusz naprafte pszegieliscie.

wiesz tych gosci akurat znam osobiscie :D koki i kaoz to bracia ^^ a advocate mieszka nie daleko nas . wiec jesli nie znasz faktow. nie udzielaj sie!!!.
BTW moze zakonczyc ten temat!!! bo walkowanie go nie doprowadzi do niczego!!! znam kokiego i wiem ze koles nie uzywal cheat-ow i niczego takiego.

PostNapisane: 25 lut 2008, 08:42 

EDDIE_PL napisał(a):
Yaxa napisał(a):
Blabla Blabla. Koki to cheater, samson, kropek, config. Teraz już wiem, że zabijał mnie bo miał msx'a, który już od 2 miesięcy nie działa. Teraz mogę iść i się poonanizować, to nic że PB jest dziurawe jak moja glowa po weekendzie, SOF powinien zniknac ze sceny bf2!

A już nie muszę chyba przypominać, że jest to potrójny skandal. Advocate, koki i kaoz to jedna i ta sama osoba! No, teraz to jusz naprafte pszegieliscie.

wiesz tych gosci akurat znam osobiscie :D koki i kaoz to bracia ^^ a advocate mieszka nie daleko nas . wiec jesli nie znasz faktow. nie udzielaj sie!!!.
BTW moze zakonczyc ten temat!!! bo walkowanie go nie doprowadzi do niczego!!! znam kokiego i wiem ze koles nie uzywal cheat-ow i niczego takiego.

A na potwierdzenie tego co mówi Eddie ===>http://www.sof-clan.com.pl/index.php?site=squads&action=show&squadID=3 dla niedowiarków.

Hynol napisał(a):
A powiedzenie brzmi troszkę inaczej ;).

Mniejsza z tym - Ja jestem już za zakończeniem tej dyskusji bo to nie forum prawne tylko BF2 :D

PostNapisane: 25 lut 2008, 10:17 

pchaj_palec

Any questions ?:)

PostNapisane: 25 lut 2008, 11:33 

EDDIE_PL napisał(a):
Yaxa napisał(a):

Dobrze ze jak gralem na kompie Kokiego to nie zalogowałem sie na swoje konto, bo jeszcze by było że ja i Koki to ta sama osoba, takiego ciosu chyba bym nie przeżył hehe :lol:
Do kilku postów nie zamierzam ustosunkowywać. Raz, że fake nicki. Dwa, że nie mają pojęcia o czym piszą.
Prosiłbym o zamknięcie tego tematu. Pisałem go informacyjnie dla sceny, nie po to by rozwijać jałową dyskusję.

Pozdrawiam, Adasi

PostNapisane: 25 lut 2008, 13:17 

Eddie - akurat Yaxa napisał ironiczny, prześmiewczy post.

Dziwi mnie, że wzięliście to na poważnie.

PostNapisane: 25 lut 2008, 13:27 

Fryzjer napisał(a):
Eddie - akurat Yaxa napisał ironiczny, prześmiewczy post.

Dziwi mnie, że wzięliście to na poważnie.

Zdziwiłbyś się ile osób potraktowało to poważnie. Na przykład czemu Advocate ma bana na NSZ?
Poza tym nie tak dawno ktoś tam pisał całkiem powaznie ze Advocate, Kaoz i Koki to ta sama osoba, takze dobrze ze Eddie napisał co napisał.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2