RedStar napisał(a):
Czym sie tak unosisz? To, ze na swiecie dalej panoszy sie dosyc spora banda kretynow to wiadomo nie od dzis. Nigdy nie wiadomo czy jak wyjdziesz z domu to nie dostaniesz kijem albo nozem. Tym razem trafilo na naszych rodakow i oburzenie na Irlandczykow - normalne.
A ja przypomne sytuacje z przed roku: Polacy zasztyletowali nastolatka z Belgii. Powod? Zwykle mp3! [
info o tym]. "Dobrze ,ze u mnie nie ma Irlandczykow a moze zle...." To teraz wiesz co mysleli o Polakach w Belgii.
Co od przypadku z Belgii to byl cygan z polski, bylo wyranie widac na nagraniach z kamery.
Obrzua mnie fakt , ze Polaka ktoryemu nie do konca udowodniono wine (polak ktory podobno zgwalcil 50 letnia angielke) gdzie jest wiele niescislosci zapis z kamer itd. - dostaje PODWOJNE DOZYWOCIE.
Irlandczycy ktorzy zabili dwoch polakow z smiesznych powodow sa praktycznie bezkarni - podejrzewam ,ze skonczy sie na paru latach poprawczakach i to wszystko...
I tak unosze sie jak cholera, jak bym dzis spotkal na ulicy irlandczyka to final mogl by byc przykry, taka juz mam nature. Nie chodzi mi tu konkretnie o niechec do jakiejs narodowsci ,ale o ogolne chamstwo, kiedy slysze ,ze jakies gnoje pobily inwalide na wozku tak samo sie unosze - W takich momentach chcial bym mieszkac w Texasie gdzie mozna bandycie ktory sie wlamie na twoja posiadlosc uciac leb i nabic na pal.
EDIT: Dodam cos jeszcze
Tak oburzam sie bo Polska to frajerski kraj ktory nie dba o sowich obywateli, swego czasu bylo glosno o sprawie rzekomego gwaltu chyba na 13 letniej dziewczynce przez Polaka w anglii, Polak zostal skazany na dozywocie pomimo ewidentnych luk dowodowych, 16 lat pozniej dzieki badania DNA odkryto ,ze fakatycznym sprawca byl anglik sasiad dziewczynki. Polaka wypuszczona na wolnosc po 16 latach nie sprawiedliwej odsiadki. Dwa dni po zwolnieniu zmarl na zawal serca.
Jak Ciebie nie burzy takie traktowanie Polaków to jesteś frajer jakich mało i tyle.
Podobna sytuacja jest z polskimi zolnierzami ktorych teraz sadza rownie glupia, idiotyczna i absurdalna, jak chca kogos sadzic to niech sadza tych ktorzy ich tam wyslali ,albo przelozonych a nie zolnierzy.
Nieraz zazdroszcze Zydom ich solidarnosci ktorej Polaka tak bardzo brakuje.