Teraz jest 27 lis 2024, 18:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 lut 2008, 14:08 

Dwaj Polacy zabici w Irlandii...

http://anglia.interia.pl/wiadomosci/new ... ow,1067849

Dwaj Polacy zabici w Irlandii przez gnoi 15-19 lat, bo nie zgodzili sie im kupic alkoholu. Wszyscy juz zwolnieni ....Krew mnie zalewa jak o tym slysze...Dobrze ,ze u mnie nie ma Irlandczykow a moze zle....

PostNapisane: 29 lut 2008, 14:34 

Czym sie tak unosisz? To, ze na swiecie dalej panoszy sie dosyc spora banda kretynow to wiadomo nie od dzis. Nigdy nie wiadomo czy jak wyjdziesz z domu to nie dostaniesz kijem albo nozem. Tym razem trafilo na naszych rodakow i oburzenie na Irlandczykow - normalne.

A ja przypomne sytuacje z przed roku: Polacy zasztyletowali nastolatka z Belgii. Powod? Zwykle mp3! [info o tym]. "Dobrze ,ze u mnie nie ma Irlandczykow a moze zle...." To teraz wiesz co mysleli o Polakach w Belgii.

PostNapisane: 29 lut 2008, 14:56 

RedStar napisał(a):
Czym sie tak unosisz? To, ze na swiecie dalej panoszy sie dosyc spora banda kretynow to wiadomo nie od dzis. Nigdy nie wiadomo czy jak wyjdziesz z domu to nie dostaniesz kijem albo nozem. Tym razem trafilo na naszych rodakow i oburzenie na Irlandczykow - normalne.

A ja przypomne sytuacje z przed roku: Polacy zasztyletowali nastolatka z Belgii. Powod? Zwykle mp3! [info o tym]. "Dobrze ,ze u mnie nie ma Irlandczykow a moze zle...." To teraz wiesz co mysleli o Polakach w Belgii.

Co od przypadku z Belgii to byl cygan z polski, bylo wyranie widac na nagraniach z kamery.

Obrzua mnie fakt , ze Polaka ktoryemu nie do konca udowodniono wine (polak ktory podobno zgwalcil 50 letnia angielke) gdzie jest wiele niescislosci zapis z kamer itd. - dostaje PODWOJNE DOZYWOCIE.

Irlandczycy ktorzy zabili dwoch polakow z smiesznych powodow sa praktycznie bezkarni - podejrzewam ,ze skonczy sie na paru latach poprawczakach i to wszystko...

I tak unosze sie jak cholera, jak bym dzis spotkal na ulicy irlandczyka to final mogl by byc przykry, taka juz mam nature. Nie chodzi mi tu konkretnie o niechec do jakiejs narodowsci ,ale o ogolne chamstwo, kiedy slysze ,ze jakies gnoje pobily inwalide na wozku tak samo sie unosze - W takich momentach chcial bym mieszkac w Texasie gdzie mozna bandycie ktory sie wlamie na twoja posiadlosc uciac leb i nabic na pal.

EDIT: Dodam cos jeszcze

Tak oburzam sie bo Polska to frajerski kraj ktory nie dba o sowich obywateli, swego czasu bylo glosno o sprawie rzekomego gwaltu chyba na 13 letniej dziewczynce przez Polaka w anglii, Polak zostal skazany na dozywocie pomimo ewidentnych luk dowodowych, 16 lat pozniej dzieki badania DNA odkryto ,ze fakatycznym sprawca byl anglik sasiad dziewczynki. Polaka wypuszczona na wolnosc po 16 latach nie sprawiedliwej odsiadki. Dwa dni po zwolnieniu zmarl na zawal serca.

Jak Ciebie nie burzy takie traktowanie Polaków to jesteś frajer jakich mało i tyle.

Podobna sytuacja jest z polskimi zolnierzami ktorych teraz sadza rownie glupia, idiotyczna i absurdalna, jak chca kogos sadzic to niech sadza tych ktorzy ich tam wyslali ,albo przelozonych a nie zolnierzy.

Nieraz zazdroszcze Zydom ich solidarnosci ktorej Polaka tak bardzo brakuje.

PostNapisane: 29 lut 2008, 15:41 

Wyluzuj. To ze po przeczytaniu takich informacji mnie nie udzielaja sie tak bardzo emocje to wcale nie znaczy, ze jestem jakims frajerem. Proboje do tego raczej podejsc na spokojnie, bo w sumie co my mozemy na to poradzic? Takie sytuacje zdarzaja sie na calym swiecie i dotykaja wszystkich nacji. Za wyeliminowanie takich sytuacji sa odpowiedzialne odpowiednie organy. Co moge tez poradzic na to, ze dzialaja nieudolnie i uchodzi im to na sucho?

Moge tez napisac o tym na forum, pokazac swoj sprzeciw, wrogosc wobec takich osob i... i co? I dokopac jakiejs osobie (@ pierwszy post w temacie)? Kolo sie zamyka.

PostNapisane: 29 lut 2008, 15:51 
Moderator forum

Jan_Twardowski napisał(a):
Irlandczycy ktorzy zabili dwoch polakow z smiesznych powodow sa praktycznie bezkarni - podejrzewam ,ze skonczy sie na paru latach poprawczakach i to wszystko...

No to podobnie jak w polsce - kolesie po dwa lata siedzą w areszcie za zabójstwo mimo że mają żelazne alibi i nie ma przeciw nim żadnych dowodów. Policja po tym czasie znajduje prawdziwych sprawców i.... wypuszcza ich do czasu procesu. Paranoja u nas taka sama panuje więc ja się niczemu nie dziwię.

I tak unosze sie jak cholera, jak bym dzis spotkal na ulicy irlandczyka to final mogl by byc przykry, taka juz mam nature. Nie chodzi mi tu konkretnie o niechec do jakiejs narodowsci ,ale o ogolne chamstwo, kiedy slysze ,ze jakies gnoje pobily inwalide na wozku tak samo sie unosze - W takich momentach chcial bym mieszkac w Texasie gdzie mozna bandycie ktory sie wlamie na twoja posiadlosc uciac leb i nabic na pal.

Z tego co czytałem mieszkańcy miasteczka byli zszokowani tym co się stało, mimo że to niewiele przekazali pomoc finansową rodzinom ofiar. Wiem że taki gest wobec tragedii to niewiele, ale też to wszystko co zwykli ludzie mogą zrobić w takiej sytuacji. Więc nie patrz na całą Irlandię przez pryzmat zabójców, ani przez działania administracji bo ma się to nijak do większości obywateli tego kraju.

PostNapisane: 29 lut 2008, 19:01 

Ogólnie w UK i zresztą na całym "zachodzie" jest duży problem przestępczości młodocianych. Akurat tym razem trafiło na polaków. Ja osobiście staram się, jak już, to wychodzić do pubu w towarzystwie zróżnicowanym narodowościowo, chip-shopy i sklepy nocne nie odwiedzać wieczorami i w nocy.

PostNapisane: 1 mar 2008, 10:53 
Moderator forum

RedStar napisał(a):

Obrzua mnie fakt , ze Polaka ktoryemu nie do konca udowodniono wine (polak ktory podobno zgwalcil 50 letnia angielke) gdzie jest wiele niescislosci zapis z kamer itd. - dostaje PODWOJNE DOZYWOCIE.

Wiesz test DNA jest chyba najbardziej wiarygodną metodą, prawdopodobieństwo błędu wynosi jeden do miliarda.

Strefa czasowa: UTC + 2