Teraz jest 25 lis 2024, 06:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 mar 2008, 15:11 

Wiesz gosciu by sie kapnął jakby dostawał z m95 i nagle kreski by mu spadały.
Wtedy sie wali smoke'a i ucieka :P Oczywiście w apc

PostNapisane: 31 mar 2008, 16:10 

M@TH3V napisał(a):
Z m95 mozna apc rozwalić:D 9 strzałow tylko trzeba wiedzieć gdzie i APC nie ma:D

:twisted: A w du... znaczy w tył trzeba strzelać czy gdzie może byś oświecił nas :roll:
P.S.
Jakim cudem z M95 walnął mi head'a kiedy jechałem z max prędkością w ścigaczu pustynnym < najmniejszy pojazd Us >

PostNapisane: 31 mar 2008, 16:15 

To wczoraj jadąc pełną prędkoscia FAV grając na jakieś mapie chyba ghost town gosciu wyszkoczyl za rogu to ja mysle już po nim.
A on nagle obrót i head z g36c...

PostNapisane: 31 mar 2008, 17:16 

Danexis napisał(a):
M@TH3V napisał(a):
Z m95 mozna apc rozwalić:D 9 strzałow tylko trzeba wiedzieć gdzie i APC nie ma:D

:twisted: A w du... znaczy w tył trzeba strzelać czy gdzie może byś oświecił nas :roll:
P.S.
Jakim cudem z M95 walnął mi head'a kiedy jechałem z max prędkością w ścigaczu pustynnym < najmniejszy pojazd Us >

Nie liczy się prędkość bezwzględna twoja ale względna względem strzelca. Więc jeśli jechałeś mniej więcej w jego stronę lub przeciwną to była bułka z masłem ;-)

Choć ja kiedyś przyfarciłem i walnąłem heada gościowi w łódce który płynął w bok (wektor prędkości i wektor mojej lufy ~90 stopni). Z L96A1 ;-)

PostNapisane: 29 cze 2008, 23:56 

carwood_lipton_pl odświerzam specjalnie dla ciebie ten temat. :wink:

PostNapisane: 30 cze 2008, 00:16 

carwood_lipton_pl napisał(a):
Szczerze powiem wam, że nie lubie ganiać snajperem razem z resztą drużyny, (bo to sie wiąze z walka na bliskie dystanse, a snajper to wiadomo - trzeba juz naprawde wymiatać żeby coś zawojować) a jeśli już to wolę założyć drużynę snajperów lub żołnierzy którzy ich wspierają tzn medyka i zaopatrzeniowca, do tego ze dwóch snajperów i ułożyć sie pod krzaczkami nieopodal miejsca uczęszczanego przez przeciwnika. I jesli uda mi sie złożyć taka druzyne z Polaków to kazdy snajper jednoczesnie jest marksmanem i moze przez Voip albo i tradycyjnie powiadamiać kolegów gdzie sie pojawił przeciwnik. Ostatnio tak sie bawiliśmy na Sharqui Peninsula i Kubra Dam - mówie wam - super sprawa, zwłaszcza przy pomocy takich cudeniek jak M24 albo L96A1 :twisted: albo blisko lotniska i wtedy sprawdza sie barett - z wiadomego powodu :wink: .

Problemem jednak bywa skompletowanie takiej pełnej druzyny i wtedy najlepiej sie współpracuje z medykiem - szczegolnie jemu sie to opłaca gdy czuwa w poblizu, osłania tyły, leczy i w razie czego reanimuje, bo zbiera wtedy mase punktów.

A jeśli chodzi o samotną walke - tutaj bardzo pomagają sztuczki stosowane przez snajperów w rzeczywistości - dobry kamuflaż (najczęściej krzaczek w podobnym kolorze co strój snajpera :wink: ), no i mój ulubiony trick - strzelanie w momencie gdy przelatuje odrzutowiec lub trwa ostrzał artyleryjski, tak, żeby nie było słychać wystrzału (niestety nie ma w Bf karabinów snajperskich z tłumikiem :( )

Napiszcie mi o swoich ulubionych trickach - Chyba że nie chcecie ich zdradzać :D

1. Nigdy nie będziesz na tyle dobry, żeby latać ze szturmowcami ramię w ramię. Z założenia masz być z boku i likwidować to co tobie przychodzi z łatwością a dla innych stanowi to problem, np. wrogie stanowiska CKMów, snajerzy... Dla ciebie to cele w sam raz gdyż zwykle nie poruszają się i headzik to tylko kwestia 1-2 pestek ;)

2. Tworzenie squadu składającego się z 2 snajperów i medyka oraz supporta nie ma sensu. 4 gości ma gorsze właściwości maskujące niż 2 a siła ogniowa na dalekie dystanse takiej drużyny równa się 2. Medyk czy support to tylko dodatek do drużyny. Już lepiej stworzyć coś bliższego normalnym realiom. Dwóch dobrych snajperów dobrze przyczajonych bez trudu zdejmie twoją paczkę 4 ludzi bo:
a) są łatwo dostrzegalni
b) medyk zostanie zdjęty jako pierwszy i tyle po nim będzie ;)
Sam miałem taką akcję, że ja leżałem sobie sam a na przeciw mnie był snajper z medykiem na kominie. Snajper nawet mnie nie widział a ja ich obu miałem jak na dłoni. Medyk wprawdzie był osłonięty ale i tak zszedł z komina a zaraz po nim snajper ]:->

3. Sam lubię spocząć sobie pod krzaczkiem ale takie coś jest dobre tylko jeśli krzaczek jest miejscem oryginalnym i nie preferowanym przez innych snajperów. Czasami dobrze sprawdza się powiedzenie, że "Najciemniej jest zawsze pod latarnią" ;)
Weźmy sobie taki przykład: Mashtuur. Pierwszy lepszy snajper wlezie jak najwyżej żeby mieć dobry podgląd na sytuację ale i tak zostanie zdjęty przez wrogiego snajpera bo to miejsce oczywiste. A weź zaczaj się na ziemi ale osłonięty za np. chodnikiem czy stopniem a będziesz skutecznie przerzedzał wrogie oddziały bo bardzo ładnie się zdejmuje ludzi z twojego poziomu i jeśli jeszcze, jak im rozumek podpowie, nieświadomie biegną w twoją stronę.

4. Jak chcesz czekać na takie pierdółki jak wybuchy czy jety to czekaj ale musisz liczyć się z tym, że przez te parę sekund oczekiwania na dogodną "ciszę" ktoś cię może zauważyć i poczęstować ołowiem. Jeśli likwidujesz wrogiego snajpera to zrób to 1 strzałem i szybko a na pewno nie dowie się gdzie siedzisz. Jeśli likwidujesz dowolną inną klasę to wal ile wlezie bo i tak nawet jeśli wiedzą gdzie siedzisz to i tak jesteś bezpieczny :P A jak już naprawdę chcesz czuć się fajnie to ściągaj ludzi z granicy widoczności.

Uffff... no to teraz TU pisz a nie twórz nowych tematów :D

PostNapisane: 30 cze 2008, 10:46 

nie jestem dobrym snajperem ale lubie nim grac i juz nawet zdobyłem odznake weterana :D ale wracając do tematu , imo l96a1 jest lepsza bo można z niej oddac więcej strzałów na minute niż z m95 , oczywiście SWD ma jeszcze lepszy wynik ale jakos nie lubie z niej strzelać , wole chwilke dłużej poczekać na dobre wycelowanie i kolesia mam na 1,2 strzały a wiele osób ( na karkandzie, na serverach high points ) po 1 strzale poprostu albo zaczyają się czołgać albo znajdują kryjówkę blisko siebie , wtedy już wiem gdzie on jest , na karkandzie na tym wzgórzu usmc wystarczy wtedy tylko przejsc w inne miejsce i kolesia dobic , ja zawsze patrze na to skąd padł strzał jeśli z tej górki to sie chowam za budynkiem ,a już nie raz miałem taką sytuacje że koleś chowa sie za tym pick-up'em spalonym

PostNapisane: 30 cze 2008, 15:26 

Dobry snajper poradzi sobie wszędzie, dobre oko widzi wszysko :twisted:
Wracając do tematu po nabraniu jakotakiego doświadczenia stwierdzam ze SVD - głownie na krótkie i średnie dystanse jednak troche treningu i to najlepsza snajperka na dlugie dystanse, jak za pierwszym razem nie trafisz prawie natychmiast możesz sie poprawić ;] M24 - Dobra bron, to ze trzeba przeladowywac po wystrzale powoduje ze ludzie wola najpierw wycelowac a potem strzelac ;] Lepszy dla graczy początkujących, dla wyskillowanych SVD króluje :mrgreen: M95 - BArdzo dobry na bliskie dystanse, strzelasz, 2 strzaly z pistoletu i wroga nie ma, można tez zakampic sie z nim na lotnisku i walić pilotów co nie jest zalecane, jest tez szansa ze walniesz kampionca helke albo samolot ktory chce cie rozwalic z dzialka/bombek (Ostatnio mialem sytuacje ze rozwalilem pilota helki pedzoncego z niezla szybkoscia jakies 10 metrow odemnie ;p (100% fuxik xD ))Na bardzo dlugie dystanse jest raczej cienki, chba przedwczoraj gralem na PL4FC na jakiejs mapie co nie ma mgły wlazłem na najwyższa gore i probowałem walić do piechoty, walem 3 z jakichś 10 szans ;p Najlepsi potrafia robic ta bronia cuda... Mozna znalezc kilka pr0 filmikow z M95, L96A1 - Dobra bron na male i srednie dystanse (szybkie przeladowanie) i dobry celownik co pozwala celnie walic z... No bardzo dużych dystansów ;)
To wszystko odemnie ;]
Pozdro

PostNapisane: 30 cze 2008, 15:36 

Cytuj:
M24 - Dobra bron, to ze trzeba przeladowywac po wystrzale powoduje ze ludzie wola najpierw wycelowac a potem strzelac ;]

A pistolet to co? 1 strzal i juz;] A ma celnosc dobra:)

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 30 cze 2008, 18:42 

Co do pistoletu:
Właziłem sobie na Gulf of Oman (16) jako Arab na dźwig kiedy pociągnął mnie z kamperki Amerykanin z ich 2 flagi (dołka) a gdy ja zjeżdżałem na shifcie na dół to mi jeszcze poprawił z pistoletu. Oj brecht był na całego bo ładnie przyfarcił.

A ja tam SVD nie trawie już nawet na średnie dystanse bo mnie celownik irytuje. Napakowali tam sierżantów i nie wiadomo w co strzelasz ;)

PostNapisane: 1 lip 2008, 14:17 

Cytuj:
A ja tam SVD nie trawie już nawet na średnie dystanse bo mnie celownik irytuje. Napakowali tam sierżantów i nie wiadomo w co strzelasz

Oooo nie! SVD rządzi! Tylko trzeba trochę poćwiczyć. Też (parę miesięcy temu) nie lubiłem tej snajperki a teraz tylko z nią latam (jeżeli tylko nadarzy się możliwość) - jest dobra, bo nawet 3 strzały w nogę zabijają :)

PostNapisane: 1 lip 2008, 16:10 

Ehh ci snajperzy i te ich mordercze strzały po kolanach...

Swoją droga to musi być fascynujące siedzieć gdzieś w krzakach (najczęściej tak ze widzi ciebie cały przeciwny team) i usłyszeć za sobą słodkie "clear!".

Żeby nie było offtopa: eee L96 lepsze."A jakie macie kade ze klejmoruf??????????"

PostNapisane: 1 lip 2008, 16:51 

ZiomsonxD napisał(a):
SVD (...) jest dobra, bo nawet 3 strzały w nogę zabijają :)

Teraz jest jakaś taka moda, że się po nogach strzela a nie w głowę? :lol:

PostNapisane: 1 lip 2008, 17:28 

Cytuj:
Teraz jest jakaś taka moda, że się po nogach strzela a nie w głowę?

Czasem trochę rzuci myszką i w nogi poleci :lol:

PostNapisane: 9 lip 2008, 18:22 

Ja jeżeli mam możliwość gram SVD, idealna na bliskie i średnie dystanse i do tego jaka szybka, jedyna wada tej broni to dla mnie celownik. Gram również L96A1 ze względu na celownik, za M95 nie przepadam, jest to dla mnie najbardziej przereklamowana broń, jeżeli przebija opancerzone szkło heli, a nie kładzie żołnierza który dostanie w klatę? bez sensu. I do tego ten celownik z grubymi liniami uniemożliwia celowanie z dużej odległości.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2