Teraz jest 25 lis 2024, 05:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 kwi 2008, 17:23 

Ja wczoraj widziałem server z mapą Karkand i znowu Wake Island 2007...

PostNapisane: 18 kwi 2008, 20:51 

Znalazłem dzisiaj server z Wake Island 2142 i zrobiłem ss, hasło z 30 razy próbowałem strzelać, ale nie wszedłem :P
Obrazek
//sry, ze nie zedytowalem, nie zauwazylem, ze na gorze tez moj :P

PostNapisane: 18 kwi 2008, 22:51 

Obserwując ten serwer można to i owo wyłapać:
http://www.2142-stats.com/83.96.144.172 ... erver.html
Na pewno grali na Anzio, często występuje Quarzazat, obok napisu remember/beware your NDA- bana niestety można złapać za zrobienie screenshoota, w dodatku... diabli wiedzą czy nie są one jakoś oznaczane.
Wake Island i Quarzazat to były mapy moderskie, drugiej jakimś cudem już z fileplanet pobrać nie można- kto wie, moze EA bierze już coś, co jest przetestowane? Diavik raz opisywana jest jako mapa z ex. Jugosławii innym razem (sic!)... jako tereny byłej kopalni diamentów w... Kanadzie- co sugerowałoby nową frakcję więc i booster pack.
Zatem Anzio- określana jako Italy- wygląda na obszerną- wielkości Suezu, budynki wzięte z CampG/ Port Bawaria- jakby spłaszczone... sporo wież z CampG plus linia kolejki żywcem z Fall of Berlin, ale idąca wyżej _nad_ murami z campG - byly screeny na jednym forum w marcu ale zostaly zbanowane.
Mapy testuje 1, 2 specjalne firmy plus kilka zawodowych klanów, ale hm... dżentelmeni są leciutko przewrażliwieni(Najmłodszy koło 35 lat:]), czasem coś warkną- zatem dywaguje sobie że patch może zawierać jedną mapę i poprawki... a reszta to być może (wielkie może) niespodzianka od DICE.
P.S. Tutaj trochę uporządkowanych info o BF3: http://bf3.gamestrafe.com/ Zakładam ze ruchy dookoła tego patcha i "okolic" powodowane są obsuwą właśnie BF3.

PostNapisane: 19 kwi 2008, 20:05 

garrett napisał(a):

remember/beware your NDA- bana niestety można złapać za zrobienie screenshoota, w dodatku... diabli wiedzą czy nie są one jakoś oznaczane.

NDA to rodzaj umowy jaką się zawiera biorąc udział w beta testach w combattesting. Mówi ona o całkowitym zakazie dyskutowania i umieszczanie jakichkolwiek materiałów dotyczących testów poza combattesting. W najlepszym wypadku faktycznie zbanują ci konto. W najgorszym możesz mieć nawet proces sądowy ... dlatego moi drodzy choćbym chciał to słowa wam powiedzieć nie mogę :( ... ale te 3 (Anzio, Quarzazat i Diavik) nowe mapy to prawda :P

garrett napisał(a):
Mapy testuje 1, 2 specjalne firmy plus kilka zawodowych klanów, ale hm... dżentelmeni są leciutko przewrażliwieni(Najmłodszy koło 35 lat:]), czasem coś warkną- zatem dywaguje sobie że patch może zawierać jedną mapę i poprawki... a reszta to być może (wielkie może) niespodzianka od DICE.

Daruj sobie takie komentarze jeśli nie masz o tym pojęcia.
To nie klany i nie firmy, a jedna grupa testuje cały ten stuff. Po zamknietych beta testach EA uruchamia program otwartych beta testów (co wkrótce nastąpi i będzie dot. w/w).
Przedział wiekowy? No cóż mam 30 lat więc według twojej teorii zaniżyłbym tam średnią, ale to też bzdura. Myślę że średnia wieku w combattesting to jakieś 25-28 lat czyli raczej osoby które poważnie podchodzą do sprawy i żeby było jasne ... ZA FRIKO!

Na serwer też się nie dostaniesz nawet jeśli uda ci się trafić poprawne hasło (mało prawdopodobne) bo twoje konto musi mieć specjalny status beta testera. W innym przypadku wywali cię z serwera natychmiast po załadowaniu mapy.

Ostatnio edytowano 19 kwi 2008, 20:21 przez brajanpl, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 19 kwi 2008, 20:10 
Spamer!

:lol: , a ja powiem, wam, ze wszystkie sa przeróbkami map z podstawki :D

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 20 kwi 2008, 11:55 

Cytuj:
:lol: , a ja powiem, wam, ze wszystkie sa przeróbkami map z podstawki :D

Wielki ea bejta tejster,żałosne.

Mam nadzieje że dadzą jakieś zimówki inf,w końcu epoka lodowcowa :]

PostNapisane: 20 kwi 2008, 12:55 

Dokładnie, fajne byłyby mapy nocne w stylu Lipsk, tylko, że bez pojazdów i oczywiście inne rozmieszczenie budynków, flag itp.

PostNapisane: 20 kwi 2008, 14:32 

Albo cos w stylu mapek z BF2 SF

PostNapisane: 20 kwi 2008, 18:44 

brajanpl napisał(a):
garrett napisał(a):

Daruj sobie takie komentarze jeśli nie masz o tym pojęcia.
To nie klany i nie firmy, a jedna grupa testuje cały ten stuff. Po zamknietych beta testach EA uruchamia program otwartych beta testów (co wkrótce nastąpi i będzie dot. w/w).
Przedział wiekowy? No cóż mam 30 lat więc według twojej teorii zaniżyłbym tam średnią, ale to też bzdura. Myślę że średnia wieku w combattesting to jakieś 25-28 lat czyli raczej osoby które poważnie podchodzą do sprawy i żeby było jasne ... ZA FRIKO!

Drogi przyjacielu, nie nie daruję sobie tych komentarzy;)-ot plotkowałem sobie,w mylnym przekonaniu że do tego służy forum, Ty zaś z wysokości swego tronu, w niestety typowo polski sposób sprowadziłeś mnie na ziemię, za co z pokorą dziękuję i posypuję głowę popiołem:P Post mój był li i jedynie wyrazem pełnej powagi z jaką ja/grupa moich przyjaciół podchodzimy do NDA i polityki EA odnośnie tych paru spraw dla jakich gra się na serwerach prywatnych, dla przyjemności nie zaś poważnego podchodzenia do sprawy
Aaaaa... lat mam 32, zaś w środku tej firmy (lub/i testerów) jest dwóch moich kumpli jeszcze z politechniki, więc co od nich przy piwie w NY wyciągnę to moje(;
NDA podpisujesz czy to dostajesz nową zabawkę od Nvidii, czy też bawiąc się w stress- testy tych nowych mapek- miło jednak że wyjaśniłeś.

P.S. Zle mnie zrozumiałeś, wtrąciłem uwagę o BF Heroes, że chodzą plotki o jej płatności, czy też częściowej odpłatności za grę- co w przypadku Bad Company i "rumorze"- okazało się hm... odrobinę prawdziwe.

PostNapisane: 20 kwi 2008, 20:06 
Spamer!

BF:H mają byc mikroplatnosci
2. w BF:BC EA i DICE wycofało placenie za dodatkowe bronie :)

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 20 kwi 2008, 20:53 

w BF:H mają być płatności, za nowe bronie, plansze etc. (tak jak np. pac, czy jak to się nazywa w Tibii, czy Gpotato w Flyffie, Rappelzie i Corum Online)

PostNapisane: 21 kwi 2008, 13:53 

garrett napisał(a):
Drogi przyjacielu, nie nie daruję sobie tych komentarzy;)-ot plotkowałem sobie,w mylnym przekonaniu że do tego służy forum,

Może jakieś forum dla kobiet (czyt. plotkar) ? ;-)

garrett napisał(a):
Ty zaś z wysokości swego tronu, w niestety typowo polski sposób sprowadziłeś mnie na ziemię, za co z pokorą dziękuję i posypuję głowę popiołem:P Post mój był li i jedynie wyrazem pełnej powagi z jaką ja/grupa moich przyjaciół podchodzimy do NDA i polityki EA odnośnie tych paru spraw dla jakich gra się na serwerach prywatnych, dla przyjemności nie zaś poważnego podchodzenia do sprawy
Aaaaa... lat mam 32, zaś w środku tej firmy (lub/i testerów) jest dwóch moich kumpli jeszcze z politechniki, więc co od nich przy piwie w NY wyciągnę to moje(;

Być może dlatego że w "typowo polski sposób" wypowiadasz się o grupie ludzi którzy bądź co bądź poświęcają swój czas zupełnie za darmo tylko po to żeby innym było lepiej? To że DICE nie naprawia wszystkich bugów które raportujemy to już inna sprawa, ale twoja opinia o testerach była lekko nieprzyjemna.
To że na forach czy ircach spławiają innych pytających o rzeczy chronione NDA to chyba normalne. Złamanie NDA w najmniejszym nawet stopniu jest równe natychmiastowemu usunięciu z CT, a w niektórych przypadkach ban na koncie. Oczywiście są tacy którzy publikują na przykład screenshoty, ale zazwyczaj EA wraz z CT szybko to usuwa, a autor jest banowany.

garrett napisał(a):
NDA podpisujesz czy to dostajesz nową zabawkę od Nvidii, czy też bawiąc się w stress- testy tych nowych mapek- miło jednak że wyjaśniłeś.

Chyba mylisz pojęcia.
NDA = Non Disclosure Agreement
EULA = End User Licence Agreement

Na zabawki Nvidii obowiązująca jest właśnie EULA, a nie NDA. To nie to samo.

PostNapisane: 28 kwi 2008, 20:23 

# New Map - Wake Island 2142 by The Sir. Community
# Wake Island 2142 has some sort of conquest mode "twist"
# New map - Operation Shingle (aka Anzio) by Jason Brice
# Widescreen 16:9 and 16:10 support
# More movement in pods
# Public beta end of April (meaning sometime in the next 2 days)
# Final released beginning of May

http://planetbattlefield.gamespy.com/

http://battlefield.ea.com/battlefield/b ... ryid=22342

PostNapisane: 1 maja 2008, 15:01 

Na http://www.sircommunity.com jest conieco o Wake i Shingle do patcha 1.50

PostNapisane: 1 maja 2008, 23:02 

No to pocieszające ze będzie poprawka 1.50, bo po 1.40 gra przestała mi startować i nie chce mi sie od tego czasu z gów..m walczyć, dlaczego nie rusza. Może po 1.50 mi ruszy :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2