jozi02 napisał(a):
Bez takiego najeżdżanie na własny kraj proszę. Zresztą przykład Skandynawii jako kraju "wolnego", gdzie są jedne z najwyższych podatków na świecie nie bardzo tu pasuje. Albo UK - kraj w którym urzędnicy potrafią zgubić dane kilku milionów obywateli...
Sorry za off topa, ale musze to skomentowac.
Jozi, mieszkalem w Danii i placilem tamtejsze podatki. I bylem zadowolony z ich placemia, bo zostawalo mi i tak wystarczajaco duzo, zeby nie martwic sie ze mi ich zabraknie. Ponadto widzialem jak te podatki byly wydawane. Zawsze mozesz pojsc i sie zapytac na co przeznacaja twoje podatki. Nikt nie patrzy na ciebie jak na wariata. Ja spojrzysz ponownie na moj tekst to moze zauwazysz, ze wolny jest w CUDZYSLOWIE.
A przyklad UK dalem zeby opisac policje a nie urzedników.
A klá na ten kraj bede zawsze doputy, dopóki bedzie zabijal potencjal drzemiacy w Polakach. I to mnie dobija. Znam wiele osob, ktore maja glowy pelne pomyslow na biznesy, zmiany itp. ale skostnialy konserwatywny klimat stopuje wszystkie inicjatywy. Mieszkajac juz troche za granica i widzac inne kraje widzé jakie mamy w PL braki i jaki potencjal.
A co do munduru to jest to jedna z kolejnych bzdur wymyslonych przez durnych urzedasow, ktorych umysly tkwia ciagle w centralnym zarzadzaniu.
Ps. Troche zainspirowalicie mnie tym Berylem. Chyba sprobuje zmodyfikowac moja X7 na Beryla. Oczywicie marker to nie to samo co wasze repliki, ale przyjamniej latwiej przewiesc w samolocie
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)