Teraz jest 11 sty 2025, 21:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 cze 2008, 14:46 

Witam, ostatnio grałem sobie w piracką wersję Battlefield2, tak mi się spodobała, że postanowiłem kupić wersję oryginalną, i tu pojawiają się moje pytania ?

:arrow: Nie wiem, czy kupić Battlefield2 czy Battlefield2 Deluxe (z dodatkiem SF). Chodzi mi o to, żeby w trybie MP można było poruszać się za pomocą przeróżnych pojazdów począwszy od zwykłego Jeep'a a kończąc na odrzutowcu. Ważną dla mnie kwestią jest również liczba serwerów i grających użytkowników. Chciałbym wersję gdzie o każdej porze dnia będzie grało wielu ludzi, aby były ogromne ilości serwerów i oczywiście większość rankingowych, trzecią ale nie tak ważną kwestią jest różnorodność map. Jeżeli możesz to napisz jaką Ty masz wersję gry i dlaczego tą wybrałeś i czy jesteś zadowolony ze swojego wyboru :!:
:arrow: Druga rzecz to zakładanie konta. Słyszałem bowiem, że jest to potrzebne do gry w sieci, a więc jak to zrobić ? :roll:

Z góry dzięki i pozdrawiam, qwe :D

Już dziękuję za 1 odpowiedź i chyba wiem co zrobię, a za tego Pirata to również nie za fajnie się czuje :oops: Zmieniłem się, bo jutro już jadę kupić grę, i kupię BF2 Deluxe :) Jutro zaraz po założeniu konta, zrobię edit i podam mój nick :)

ŁAaa:D Mam Battlefielda i mój nick to Polon3zik :D Do zobaczenia :D

Ostatnio edytowano 16 cze 2008, 13:54 przez qwe, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 15 cze 2008, 14:50 

Więc tak... nie lubie Cię już za tą piracką wersję... no, ale może się zmieniłeś.

1. Kup BF2 Deluxe Edition (Sam BF2 się już nie opłaca).
2. Musisz ściągnąć Patch v.1.41 i będziesz miał setki serwerów do gry (rankingowych). Nie ma możliwości, że kogoś do gry nie znajdziesz.
3. Konto łatwo się zakłada. Podasz tylko nick (nie będziesz mógł go później zmienić), hasło otp. - przy pierwszym włączeniu gry będziesz mógł to zrobić. Jeżeli nie założysz konta nie pograsz sobie przez neta.
4. Pojazdów jest dużo i map też, więc nie będziesz narzekał na brak różnorodności.

Ps. Ja mam BF2 + 3 dodatki, każdy osobno. Gdy kupowałem grę nie było jeszcze wersji Deluxe.
EDIT - usunięte, bo niektórzy inaczej niż ja pomyśleli..

Ostatnio edytowano 16 cze 2008, 01:49 przez ZiomsonxD, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 cze 2008, 18:10 

Siema. Jak juz powiedzial poprzednik nie oplaca sie kupowac zwyklego BFa ale co do dodatkow (nie mam tylko Armed fjury) to czuje sie jakby mnie ktos wydymał i nie wiem z czego jestes Ziomson dumny.
Co do BFa to jak juz sie z gra zaznajomisz warto rozejrzec sie za jakims modem (modyfikacja). Warte moim zdaniem polecenia to Forgotten Hope 2 (jezeli lubisz klimaty II WŚ i póki co pustynie ;) ) Project Reality (jak sama nazwa wskazuje stara sie przyblizyc grę jak najbardziej do prawdziwego pola bitwy) i może jeszcze Sandboxa ale to tylko dla zabawy ;)

PostNapisane: 15 cze 2008, 20:56 
Redaktor Battlefield.pl

Ja też mam 3 dodatki i co tu dużo kryć: dodatki rządzą, a zwłaszcza EF który wymiata bo jest rajem dla 'pojazdowców' :D i ma świetną armię europejską

I'm as cold as the cold wind blows

Ostatnio edytowano 16 cze 2008, 09:32 przez _Dominiko_PL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 cze 2008, 22:26 

Żądzą? W takim razie ciekawe masz preferencje :P

PostNapisane: 15 cze 2008, 22:53 
Redaktor Battlefield.pl

A ile masz godzin na wszystkich dodatkach, skoro uważasz że są złe? Ja mam ok 400 przy 700 w podstawce i wiem co mówię :P Preferencje mam normalne :P
EF - dla 'pojazdowców' (kilk i wszystko jasne <- Taraba Quarry 16: najlepsza mapa 16 w grze (kto się nie zgadza, to w ryj 8) ) :wink: Co tu dużo mówić - czołgów więcej niż na Highway Tampa, na przestrzeni wielkości Dalian Plant 16, po prostu nie można tej mapy nie lubić [zdjęcie nie moje, ale też nie ustawiane])
+
pojazdy UE [chociaż straszliwie irytujące: czołgi mają lufę 'z lewej strony', Eurofighter lata jak pijany i praktycznie nie da się nim wylądować, Tiger Hap również ma problemy z lądowaniem i w ogóle jest zabugowany, to jednak są fajne :) ]
nie najgorsze mapy (w tym Great Wall, której ze wszystkich map BF2 najbliżej do statusu 'pla urban map', tak upragnionej przez większość graczy. Zwłaszcza w wersji 16, gdzie walki toczą się wokół budynków i na murach na bardzo malej przestrzeni]
armia UE [przemyślane speeche (każdy mówi z innym akcentem, 5 nowych broni (szkoda że nie weszły jako 3 seria unlocków ) no i to 'nasi' :D ]
-
eee liczba graczy / serwerów? ale i tak przez większą część czasu stoi przynajmniej 1 serwer, zwłaszcza że imo ostatnio EF znowu robi się popularne

SF
+
klimat
znakomite mapy
nocne scenerie (mało serwerów ale warto poszukać)
?
pojazdy (dość kontrowersyjne, bo np. BMP to jakaś kpina [totalnie do dupy], ATV doprowadza do szału, śmigłowce mają bardzo nisko umieszczone miejsce na rakietę TV, co doprowadza do szału kiedy masz za pilota jakiegoś 'sf nooba'. Dla graczy SF teksty typu 'nose up omg!!!' to nic nowego, praktycznie w każdej rundzie można je zobaczyć
-
optymalizacja (mniej fps, dłuższe ładowania map)
większość serwerów stoi na Warlord / Ghost Town co jest strasznie wkur.... :/, przez co gdy chce się pograć na innych mapach (zwłaszcza nocnych, których jest bardzo mało gdyż większość graczy ich nie lubi [nigdy tego nie zrozumiem]) ma się znikomy wybór

AF
+
małe helikoptery i specyficzne samoloty, bez dopalacza i rakiet powietrze-powietrze (powiew świeżości)
dźwięk A10 (to nie żart, naprawdę w tym dźwięku można się zakochać :P )
-
badziewne mapy (co najwyżej Op. Harvest jest dobra), ale IMO Road Rage i Midnight Sun to absolutne porażki
w sumie to tylko 2 kiepskie mapy, + 3x heli i samoloty, które się szybko nudzą

PostNapisane: 16 cze 2008, 08:13 

OMG dominiko jemu chodziło o to ze powinno byc "rządzą" xD a ten tu focha i przy okazji referat strzelił xD

PostNapisane: 16 cze 2008, 09:30 
Redaktor Battlefield.pl

aaa :D no dobra, ff nie podkreślił i wtopiłem :P a ten referacik: nudziło mi się, dopiero po kliknięciu 'wyślij' zobaczyłem jakie to duże O_o

PostNapisane: 16 cze 2008, 18:23 

Great Wall jest na inf naprawdę fajną mapką ale jeżeli na serwie jest admin który kopie debili stawiających gaymory gdzie popadnie, niestety na tej mapie kamperstwo i claye to norma, połowa teamu to snajperzy których jedyną formą zabijania są miny na schodach , wejściach itd. A na Tarabie to mi się najbardziej podobają Citroeny C4 można polatać za deklami i podenerwować :D . Co to ilości złomu na mapie to zdecydowanie Operation Harvest.

PostNapisane: 17 cze 2008, 02:38 

[quote="qwe"]Witam, ostatnio grałem sobie w piracką wersję Battlefield2, tak mi się spodobała, że postanowiłem kupić wersję oryginalną

no i brawo , sam tak czesto robie zeby nie czuc sie wydymany po wydaniu jakby nieraz nie patrzec wiekszej gotowki na gierke zdarzylo mi sie kilka razy wydac ja na jakis chlam bo nazwa byla kuszaca i producent obiecywal za wiele
a Ty ziomsonxD juz nie badz taki swiety bo reke sobie daje uciac ze masz co najmniej "jedno" mp3 z szemrana licencja :wink: (wiem to bardzo delikatny przyklad :lol: ) i nawet nie probuj mowic ze to zupelnie cos innego bo akurat za BF2 zaplaciles:wink:
a chlopak po prostu szczery...i nawrocony :wink:

PostNapisane: 17 cze 2008, 11:06 

Cytuj:
...a Ty ziomsonxD juz nie badz taki swiety bo reke sobie daje uciac ze masz co najmniej "jedno" mp3 z szemrana licencja (wiem to bardzo delikatny przyklad)

A znasz kogoś kto kupuje mp3?! Tylko nie mów, że tak bo nie uwierzę. A co do gier, miałem piraty w wieku 5/6 lat. Dostałem wtedy konsole PS1 i nie odróżniałem orginałów od piratów (no może odróżniałem, ale nie widziałem, że źle robię kupując piraty). Powiem szczerze, że moje komputery nigdy nie poczuły żadnej pirackiej płyty ani nie ściągnąłem na nie żadnej gry z neta.

Cytuj:
...i nawet nie probuj mowic ze to zupelnie cos innego bo akurat za BF2 zaplaciles.

- tu masz rację, piractwo to piractwo.

PostNapisane: 18 cze 2008, 00:15 

ZiomsonxD napisał(a):
- tu masz rację, piractwo to piractwo.

Wiec po co piszesz do kogos na poczatku ze go nie lubisz za cos co sam robisz :?:
uszczypliwy jestem czasem,wiem :wink:
pozdr

PostNapisane: 18 cze 2008, 01:11 

Cytuj:
Wiec po co piszesz do kogos na poczatku ze go nie lubisz za cos co sam robisz

Sprecyzujmy - robiłem, gdy tego nie rozumiałem. Miałem jakieś 5/6 w porywach 7 lat! Skąd miałem się znać, moja rodzina to nie byli (i nie są) wybitni informatycy! :P

Cytuj:
uszczypliwy jestem czasem,wiem

No wredny Ty! Musiałeś mi przygadać! :D

PostNapisane: 18 cze 2008, 03:35 

off topic sie zrobil
A tak na marginesie to jestem przeciwnikiem piractwa w rozsadnej formie nie rozumiem ludzi ktorym zal wydac kasy na gre bo to tylko gra po co wydac kase na jakis program jesli go mozna sciagnac z sieci...taka mentalnosc :?
ale z drugiej strony jesli mam wydac 100zl na jakies badziewie ... wole jednak wczesniej wiedziec z czym mam do czynienia niz pozniej to ma zalegac na polce
Wiec "moj kolega" :lol: najpierw sciaga z sieci i sprawdza czy towar jest wart swojej ceny i nie uwazam zeby bylo cos w tym zlego w koncu ma prawo doglebnie sprawdzic produkt przed zakupem
A z 'trzeciej'strony kup taka niedorobiona viste zeby za kilka miesiecy sie dowiedziec ze wyszla nowa winda .Prawo to szacunek,takze do klienta a tu go brak ,dla producenta liczy sie tylko kasa wiec cze,u klientnie ma patrzec na swoja i tez nie grac fair? :wink:

...chyba mam za duzo czasu wieczorami :lol:

PostNapisane: 18 cze 2008, 09:43 

Dobrze piszesz! W każdym razie jak kupujesz samochód to masz gwarancję, że będzie jeździł. Jak kupujesz choćby grę to masz jedynie gwarancję, że ci się może (nie musi) tylko zainstalować :P
A w Help Desku powiedzą, że wina kompa xD

(Ale ciiiiiii! Piractwa nie popieram :P)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2