Teraz jest 24 lis 2024, 22:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lip 2008, 00:09 

Bzdura - kwestia praktyki i kosisz każdego. Jak na razie KDR ok 1.7 w BF: BC więc nie jest źle jak na pada :P

PostNapisane: 4 lip 2008, 08:21 

Widzieliście ten filmik?:

http://www.videogamer.com/videos/player.html?vid=2186

Która wersja według was jest ładniejsza?

PostNapisane: 4 lip 2008, 09:03 

Widziałem ale w słabszej jakośći.Powiem że troche jestem zaskoczony ;[ Myślałem że to jaśniejsze/ładniejsze to obraz z ps3.A tu zonk,xbox 360 :D

PostNapisane: 4 lip 2008, 09:29 
Moderator forum

Co tu dużo pisać...na Xboxie wygląda to zdecydowanie lepiej...Wczoraj pograłem trochę w demo BF.BC i jednak ciężko mi się przestawić na pada...to nie dla mnie...

PostNapisane: 4 lip 2008, 10:58 

Wszystko zależy od ustawień telewizora. Takie porównania są mało warte, najlepiej samemu porównywać. Już GameTrailers sie skompromitowało robiąc takie porównania wyraźnie na korzyść X360 (m. in. dając w porównaniu GRIDa obraz z PS3 i podpisując go jako X360 - bo był ładniejszy :D).

PostNapisane: 4 lip 2008, 12:16 

Jak dla mnie takie porównania nie mają sensu. Po pierwsze to tak jak napisał blachor zależy od ustawień TV. Po drugie różnice są tak kosmetyczne. Kto jak gra zwraca w wirze walki uwagę na takie drobiazgi.

W BF:BC strasznie mnie irytuje, że nie można rozjaśnić obrazu z ustawień gry. Niestety zmiana tych ustawień na moim TV jest do kitu i nie da się tego wyregulować.

PostNapisane: 4 lip 2008, 12:34 

Tak z czystej ciekawości(jako że kurier nie dostarczył jeszcze konsoli) czy w ogóle da się podpiąć xboxa pod stary telewizor(stare pudło Thomsona),i czy da się podpiąć pod monitor komputerowy (philips 190s płaski).Sorki za pytania,laik konsolowy ze mnie ;]

PostNapisane: 4 lip 2008, 14:15 
Spamer!

1. Tak da sie, ale obraz bedziesz mial o wiele gorszy niz na HDMI aka HD FULL i HD READY tv/moni .

2. Nie podepniesz ot tak, musisz kupic VGABOX (200zl) + kabel HDMI i wtedy bedziesz mogl podpiac i cieszyc sie hd na monitorze .

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 4 lip 2008, 18:33 

ciezko idzie na padzie jednak z rundy na runde coraz lepiej (:

jak ktos jest chetny to bardzo chetnie zagram - smutnny ( xbox)

PostNapisane: 4 lip 2008, 20:33 

lkasprzak napisał(a):
Bzdura - kwestia praktyki i kosisz każdego. Jak na razie KDR ok 1.7 w BF: BC więc nie jest źle jak na pada :P

"Kwestia praktyki" hehe dokladnie :), Ale jak ktos mial stycznosc z konsolami kilka lat temu to trudno mu bedzie z poczatku grac na padzie w BF:BC, Osobiscie udalo mi sie wyrobic w rundzie 5/3 :D ale to koszmar strzelac ze Sniperki bo niesty na gałce nie ma takiej płynosci ruchu jak na myszce ;/

PostNapisane: 4 lip 2008, 23:03 

Blizzard_ napisał(a):
1. Tak da sie, ale obraz bedziesz mial o wiele gorszy niz na HDMI aka HD FULL i HD READY tv/moni .

2. Nie podepniesz ot tak, musisz kupic VGABOX (200zl) + kabel HDMI i wtedy bedziesz mogl podpiac i cieszyc sie hd na monitorze .

Odradzam "nastawianie sie" na podpięcie czegokolwiek po HDMI.
2 przyklady:
Xbox z Monitorem EIZO 24" HD2441W => działa tylko i wyłącznie w najniższej rozdzielczości ( i masz zero możliwości zmiany tego bo HDMI z założenia jest "autokonfiguracyjne" - jak sie urządzenia same nie dogadaja to NIC z tym nie zrobisz).
Najdroższy dekoder cyfry (ten philips z HDD) i monitor samsung LD 22" => podziałał na HDMI tydzień po czym ni z tego ni z owego przestał działać i nie dało się już go po HDMI odpalić (po euro poszedl bez problemu)

HDMI pod względem jakości niczym sie nie różni od DVI tyle że nie da sie wydzielić ze złącza dzwięku (gdy np. chcemy podpiąć obraz pod TV/Monitor a dzwięk pod zewnętrzny, "dobry" wzmacniacz ) a do tego okazuje się, że nawet topowe urządzenia (monitorek kosztował mnie >6k) nie są gwarancja tego, że sie miedzy sobą to dogadają. Jeśli złącze HDMI mamy w sprzęcie "ektra" to ok, ale jeśli HDMI ma być jedynym sposobem podłączenia jakiegoś sprzętu to można sie naprawde przykro rozczarować.

Ja sobie podpiąłem finalnie xbox'a pod dodatkowe złącze VGA/DVI i grafa jest super. Do tego dźwiek po kablu optycznym pod zestaw głośników do kompa (jeśli nie masz w głośnikach wejscia cyfrowego to można po chinch'ach podłączyć).
Kabelek Xbox=>VGA+dzwięk kosztuje od 60 do 120 PLN (120 za najdroższy kabelek firmowany przez MS).

Ak-47 napisał(a):
lkasprzak napisał(a):
(...)na gałce nie ma takiej płynosci ruchu jak na myszce ;/

Ostatnio spotkałem sie z kolegą, wojskowym i gość przez moment przyglądał sie jak mój 10-letni syn gra na padzie w BF'a (ja robiłem w tym czasie kawę).
Wracam i pytam sie z uśmiechem: Jak "fachowo" oceniasz zdolności bojowe mojego syna?
A kumpel pokiwał głową i mówi: No.... zdolny do walki z czołgami :)

[Edit] by Carnophage[PL] - zamiast pisac posta pod postem, uzywamy opcji edytuj!

PostNapisane: 4 lip 2008, 23:53 

Ak-47 napisał(a):
lkasprzak napisał(a):
(...)na gałce nie ma takiej płynosci ruchu jak na myszce ;/

Cytuj:
Ostatnio spotkałem sie z kolegą, wojskowym i gość przez moment przyglądał sie jak mój 10-letni syn gra na padzie w BF'a (ja robiłem w tym czasie kawę).
Wracam i pytam sie z uśmiechem: Jak "fachowo" oceniasz zdolności bojowe mojego syna?
A kumpel pokiwał głową i mówi: No.... zdolny do walki z czołgami :)

Urzekła mnie twoja historia ;) Ale fakt faktem pad nigdy nie zastąpi myszke i klwiatury w FPS :]. Chociasz znajda sie tacy co na padzie wymiataja bardziej niz na myszce klawiaturze

PostNapisane: 5 lip 2008, 08:32 

Smaug_PRAWDZIWY napisał(a):
Mi troszkę klanów brakuje. Fajnie by było do jakiegoś dołączyć. Zgodzę się jednak, że to co napisałeś przemawia za nie wprowadzaniem klanów.

Jedno mnie rozwaliło jak raz grałem na Oasis. Banda debili obróciła hummera do góry nogami. Po prostu wjechali na kamień koło bazy US aby go wywalić. Potem stali całą rundę i go naprawiali. Na końcu mieli wyniki około 6000. Niestety nie dało się przejąć nawet pierwszej bazy, bo kolesie zamiast walczyć woleli bić punkty :evil:

Widziałem graczy, którzy poprzez naprawę pojazdu w czasie jednej gry dostawali po 18.000 punktów.

To było tylko za pierwszym razem jak grałem jako obrońca i nie wiedziałem, co robi przeciwnik, aby mieć tyle punktów. Potem już im na to nie pozwoliłem, specjalnie przebijałem się przez ich obronę, żeby do pierwszej, zniszczonej bazy dojechać, gdzie własne naprawiali hummera.

Jak na razie DICE nie zajęła się tym, w statystykach, w pierwszej 20 graczy na świecie są osoby, które mają Death: 1, Kills 0

PostNapisane: 5 lip 2008, 09:49 
Moderator forum

Smaug_PRAWDZIWY napisał(a):
Jak dla mnie takie porównania nie mają sensu. Po pierwsze to tak jak napisał blachor zależy od ustawień TV. Po drugie różnice są tak kosmetyczne. Kto jak gra zwraca w wirze walki uwagę na takie drobiazgi.

W BF:BC strasznie mnie irytuje, że nie można rozjaśnić obrazu z ustawień gry. Niestety zmiana tych ustawień na moim TV jest do kitu i nie da się tego wyregulować.

Obligatoryjnie przyjmuję że skoro to porównanie to na tych samych telewizorach i na standardowych ustawieniach...Jak inaczej można coś porównywać?

Aha i żeby nie było że jestem jakimś tam fanboyem Xboxa to zaznaczam iż jestem właścicielem PS3.

PostNapisane: 5 lip 2008, 10:58 

Ale grając na PS3 w telewizorze bardzo ważne jest włączenie m. in. FullRGB, bez którego Xbox może się obyć. Naprawdę ustawienia TV mogą zdziałać cuda. A każda z tych konsol wymaga trochę innych. Ja np widziałem na jutubie porównanie BC, w którym gostek tylko przełączał na tych samych ustawieniach TV obraz z Xboxa na PS3 i vice versa. Xbox wyglądał ładnie, a na PS3 był jakiś dziwny zielony filtr, szpecący całą grafikę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2