Blizzard_ napisał(a):
1. Tak da sie, ale obraz bedziesz mial o wiele gorszy niz na HDMI aka HD FULL i HD READY tv/moni .
2. Nie podepniesz ot tak, musisz kupic VGABOX (200zl) + kabel HDMI i wtedy bedziesz mogl podpiac i cieszyc sie hd na monitorze .
Odradzam "nastawianie sie" na podpięcie czegokolwiek po HDMI.
2 przyklady:
Xbox z Monitorem EIZO 24" HD2441W => działa tylko i wyłącznie w najniższej rozdzielczości ( i masz zero możliwości zmiany tego bo HDMI z założenia jest "autokonfiguracyjne" - jak sie urządzenia same nie dogadaja to NIC z tym nie zrobisz).
Najdroższy dekoder cyfry (ten philips z HDD) i monitor samsung LD 22" => podziałał na HDMI tydzień po czym ni z tego ni z owego przestał działać i nie dało się już go po HDMI odpalić (po euro poszedl bez problemu)
HDMI pod względem jakości niczym sie nie różni od DVI tyle że nie da sie wydzielić ze złącza dzwięku (gdy np. chcemy podpiąć obraz pod TV/Monitor a dzwięk pod zewnętrzny, "dobry" wzmacniacz ) a do tego okazuje się, że nawet topowe urządzenia (monitorek kosztował mnie >6k) nie są gwarancja tego, że sie miedzy sobą to dogadają. Jeśli złącze HDMI mamy w sprzęcie "ektra" to ok, ale jeśli HDMI ma być jedynym sposobem podłączenia jakiegoś sprzętu to można sie naprawde przykro rozczarować.
Ja sobie podpiąłem finalnie xbox'a pod dodatkowe złącze VGA/DVI i grafa jest super. Do tego dźwiek po kablu optycznym pod zestaw głośników do kompa (jeśli nie masz w głośnikach wejscia cyfrowego to można po chinch'ach podłączyć).
Kabelek Xbox=>VGA+dzwięk kosztuje od 60 do 120 PLN (120 za najdroższy kabelek firmowany przez MS).
Ak-47 napisał(a):
lkasprzak napisał(a):
(...)na gałce nie ma takiej płynosci ruchu jak na myszce ;/
Ostatnio spotkałem sie z kolegą, wojskowym i gość przez moment przyglądał sie jak mój 10-letni syn gra na padzie w BF'a (ja robiłem w tym czasie kawę).
Wracam i pytam sie z uśmiechem:
Jak "fachowo" oceniasz zdolności bojowe mojego syna? A kumpel pokiwał głową i mówi:
No.... zdolny do walki z czołgami :)
[Edit] by Carnophage[PL] - zamiast pisac posta pod postem, uzywamy opcji edytuj!