CloneTrooper napisał(a):
Pare osob mowilo lagi, lagi, ja rowniez trafilem na zwolnienia 2-3 razy jak schodzilem z budynkow z flag az gory na dol. Ale mozeto byla wczoraj wina serwera? mialem ping jaki nigdynie zdarza sie na Neostradzie 119. Moze jakies klopoty Neostrady, bo chyba pada w roznych miejscach w Polsce
O pingach piszę poniżej, zwolnień spowodowanych przez mapę nie mam, ale to nie jest żaden dowód, bo mam dość szybki sprzęt.
CloneTrooper napisał(a):
Niektore bledy czy grywalnosc wychodzi tylko w grze, wiec w tym momencie licze tylko na Was. Moze dzisiaj po meczu repry kolejna gra w wiekszym gronie?
Ja jestem za.
bcj napisał(a):
to jest mozliwe - neo ostatnio sie troche przycina na przejsciu pomiedzy siecia TPSA a ICM (tam gdzie stoi nasz serw) z tego co wiem link ICM TPSA wynosi teraz bodajze 60Mbp/s co jest malutka przepustowoscia... stad moga byc akcje zapychania lacza od strony TPSA.. uzytkownicy chello o raz wszystkich innych konkurencyjnych sieci ktorych routing do serwera ukf pomija siec TPSA sa w duzo lepszej sytuacji w tej chwili

Ja mam łącze przez kablówkę (Aster City). Od dwóch dni mam bardzo duże lagi w grach. Najgorsze, że inni użytkownicy aster city nie potwierdzają takich problemów. Stwierdziłem, więc, że może to coś u mnie. Potestowałem co się dało. Download i upload działa bez zarzutu, osiąga swoje limity. Ale już przy pingowaniu serwerów bf jest bardzo niestabilnie. Przez pewien czas 50,60, 70, po czym skacze na 300, 200, 180, 170, znowu 70, 65, po czym znów uderza w wysokie pingi. Na razie nie mogę wykryć co to powoduje. Późnym wieczorem, o godzinie 23, 24 jest już w porządku. Chyba będzie trzeba wykonać wreszcie telefon do providera i sprawdzić czy nie robią jakiś remontów sieci, u mnie w okolicy.