Teraz jest 1 lis 2024, 17:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 sie 2008, 12:48 

Otóż szanowny Uncle Blues zamknął mój wątek i pokazał mi link do innego tematu który nie rozwiązuje mojego problemu.
Mam problem bo zainstalowałem Project Reality SP i gdy wchodzę w Shortuc -> create_shortuc.bat wyskakuje okienko na 1setną sekundy. Prosiłbym was jak zmodyfikować skrót ,żeby mógł chodzić SP
Z góry dzięki

PostNapisane: 11 sie 2008, 13:22 
Moderator forum

Ja robiłem według tego http://www.realitymod.com/forum/f101-pr-single-player/38542-pr_sp_075_se-installer-map-packs-more.html i działa u mnie bez problemu, więc prawdopodobnie coś źle zrobiłeś :|

Jeśli nadal nie będzie działać to pokombinuj ze skrótem, to nie takie trudne ;)

PostNapisane: 11 sie 2008, 13:43 

Możesz według siebie zrobić krótką własną instrukcję :?: :?: :?: U mnie ni cholera nie chce chodzić

PostNapisane: 11 sie 2008, 14:52 
Moderator forum

Rocki napisał(a):
Możesz według siebie zrobić krótką własną instrukcję :?: :?: :?: U mnie ni cholera nie chce chodzić

Nie. Nie mogę bo nie mam czasu :lol:

...ale mogę metodą kopiuj-wklej wstawić tu pobieżnie przetłumaczoną instrukcję jaką stworzyłem jakiś czas temu dla potrzeb wewnątrz-klanowych ;) Nie wiem czy wszystko jest aktualne ale lepsze to chyba niż nic, prawda? :D

Powodzenia...

Ragni napisał(a):
Instrukcja dla tych którzy chcieliby zainstalować sobie wersję dla jednego gracza a nie władają językiem Shakespeara w wystarczającym stopniu by poradzić sobie ze ścianą tekstu na stronie PRa ;)
(http://www.realitymod.com/forum/f101-pr-single-player/38542-pr_sp_075-installer-map-packs-more.html)

Instrukcja ta przeznaczona jest głównie dla osób które nie mają zainstalowanej jeszcze żadnej wersji PR_SP, osoby które mają już zainstalowaną którąkolwiek wersję na pewno znają język angielski na tyle dobrze by poradzić sobie bez tego poradnika ;)

1. Zanim zainstalujecie PR SP v0.75 musicie mieć zainstalowaną normalną wersję PR 0.75 (multiplayer)

2. Ściągnijcie i uruchomcie instalator (PR_SP_075_Installer) upewnijcie się że przy instalacji wskazuje właściwą lokację (miejsce gdzie macie zainstalowane bf2) np. C:\Program Files\EA Games\Battlefield 2\mods\pr_sp_07
Jeśli nie wskazuje właściwej lokacji zmieńcie ja na właściawą np. H:\Battlefield 2\mods\pr_sp_07
Instalator stworzy nowy folder "pr_sp_07" i zainstaluje właściwe pliki PR SP v0.75

3. Skopiujcie folder "levels" z folderu "pr" do folderu "pr_sp_07" a następnie ściągnijcie mappacki i zainstalujcie je.
W czasie instalacji mappacków upewnijcie się że instalator wskazuje właściwą ścieżkę do folderu "mods" a nie do "mods/levels", instalator sam odnajdzie folder "levels".

4. Będziecie także potrzebowali zestawu nowych plików "init.con" do map by działały właściwie z PR_SP_0,75*
Instalacja nowych init.con polega na wzięcia nowego pliku init.con z katalogu nazwanym tak jak mapa i wrzuceniu go do server.zip w katalogu z tą mapą.

*To jest potrzebne prawdopodobnie dla tych co mieli wcześniej zainstalowane poprzednią wersję PR_SP... jeśli odpalicie mapę i kit oficera będzie na końcu listy a nie na szczycie to prawdopodobnie wy też to potrzebujecie ;)

W Mappack 7 ma już w sobie nowe init.con

5. Instalator stworzy także skrót na pulpicie, skrót ma ustawiony domyślny element docelowy ("C:\Program Files\EA Games\Battlefield 2\mods\pr\pr.exe" +modPath mods/pr_sp_07 +menu 1 +fullscreen 1).

Prawdopodobnie będziecie musieli wpisać poprawny "Element docelowy" i "Rozpocznij w" we właściwościach skrótu by z niego korzystać.

Wszystkie linki do instalatora, mappacków i innych rzeczy znajdzicie w podanym powyżej linku do forum PR.

Jeśli chcecie w pełni korzystać z możliwości wersji single player a nie macie wiedzy na temat grzebania w plikach bf2 przyda wam się jeszcze programik o nazwie BF2 SP Bot Change v2.0 ... użyjcie googli lub tego linka by go ściągnąć ;)

Miłego stzelania do botów :)

PS. Większość Mappacków jest umiesczona na serwisie Humyo... gdy ja ściągałem mappacki trzeba było sie rejestrować... ale rejestracja nie boli więc się nie poddawajcie :D

PostNapisane: 27 sie 2008, 16:10 

Ja mam beznadziejny problem. Zrobiłem wszystko jak trzeba. Włączam grę, wybieram SP i mam wszystkie mapy, ale bez grafik tam po prawej. No, ale dobra, wybieram jakąś mapę wyskakuje napis "uruchamianie serwera" i..... g***o. Pojawia się piękny Mustang na pulpicie. Co mam z tym zrobic? Już myśałem że wszystko jest ok, tak ładnie się właczało :((

PostNapisane: 27 sie 2008, 17:45 
Moderator forum

Creasy napisał(a):
Ja mam beznadziejny problem. Zrobiłem wszystko jak trzeba. Włączam grę, wybieram SP i mam wszystkie mapy, ale bez grafik tam po prawej.

Przy wszystkich mapach? Bo ja mam tak tylko przy niektórych.

Creasy napisał(a):
No, ale dobra, wybieram jakąś mapę wyskakuje napis "uruchamianie serwera" i..... g***o. Pojawia się piękny Mustang na pulpicie. Co mam z tym zrobic? Już myśałem że wszystko jest ok, tak ładnie się właczało :((

Przy wszystkich mapach? Niektóre mapy wymagają uruchomienia w innych ustawieniach graficznych niż minimalne.

PostNapisane: 27 sie 2008, 19:58 

Ragni napisał(a):
Creasy napisał(a):
Ja mam beznadziejny problem. Zrobiłem wszystko jak trzeba. Włączam grę, wybieram SP i mam wszystkie mapy, ale bez grafik tam po prawej.

Przy wszystkich mapach? Bo ja mam tak tylko przy niektórych.

Tak niestety mam tak przy wszystkich mapach :( :(

Creasy napisał(a):
No, ale dobra, wybieram jakąś mapę wyskakuje napis "uruchamianie serwera" i..... g***o. Pojawia się piękny Mustang na pulpicie. Co mam z tym zrobic? Już myśałem że wszystko jest ok, tak ładnie się właczało :((

Ragni napisał(a):
Przy wszystkich mapach? Niektóre mapy wymagają uruchomienia w innych ustawieniach graficznych niż minimalne.

Wymagania ustawiłem na średnie i dalej nic :( :(

:?: :?:

Strefa czasowa: UTC + 2