Teraz jest 23 lis 2024, 19:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 sie 2008, 10:10 

Czemu nie zagrasz w BF2? Współczesne realia, wiele graczy, średnia grafika (ale da się grać :P) i godziny dobrej zabawy gwarantowane :]

PostNapisane: 11 sie 2008, 19:29 

NaVarioN napisał(a):
Czemu nie zagrasz w BF2? Współczesne realia, wiele graczy, średnia grafika (ale da się grać :P) i godziny dobrej zabawy gwarantowane :]

Jakby mu zależało na grafice już dawno nie grałby w BF1942 ;)

PostNapisane: 11 sie 2008, 20:02 
Moderator forum

NaVarioN napisał(a):

Z tego samego powodu zapewne, z którego coraz więcej graczy BF2 wraca do BF1942 :)

PostNapisane: 12 sie 2008, 13:54 

Polecam Call of Duty 4 , na poczatku beda Cie czesto zabijali bo gra jest niesamowicie dynamiczna itp itd ale z czasem polubisz ta grę :))

Edit: Macu poprostu poczekaj na Call of Duty:World at War
Premiera przewidziana na jesień 2008 ;)) Będzie sie działo :))

PostNapisane: 26 sie 2008, 11:38 

Macu, faktycznie na rynku dobrych, czyli nowych i w miarę poskładanych gier nie ma wiele. To fakt. Trudno też znaleźć grę, w której zalety Battlefielda zostałyby zachowane i jednocześnie rozwinięte. Z mojej strony sugeruję zainteresowanie się modami do BF2. Padło już hasło FH2, a ja sugeruję Project Reality.

W dużym skrócie, oto to, co mnie do tego moda ewidentnie przyciąga:

- teamplay na wysokim lub bardzo wysokim poziomie (wymuszony konstrukcją moda)
- ciekawe przeróbki poprawiające wady klasyków BF42 i BF2 (od map, przez sprzęt, jego użycie, zasady zdobywania flag, system spawnów, wielopoziomowe scenariusze)
- utrudnienia mające na celu uczynić grę bardziej rzeczywistą (brak widoku trzeciej osoby w pojazdach, brak stałej mapy u piechoty, brak możliwości jednoczesnego kierowania i strzelania przez jedną osobę w pojazdach, medyk po reanimacji musi leczyć, etc., etc.)
- dorosłe, międzynarodowe towarzystwo (aktywnych serwerów w Europie jest ok. 10 po 64 sloty. Społeczność nie jest więc duża, ale za to zawsze jest gdzie pograć i szybko tworzą się znajomości)
- co kilka miesięcy wychodzą nowe, poszerzone wersje (stały kontakt z twórcami moda przez forum internetowe)

Mod trudny i wymagający (i bardzo dobrze!), ale po pokonaniu pierwszych kroków i zapoznawaniu się ze specyfiką tej modyfikacji, wraca się do niej, jak do BF42. Ewidentnie wciąga.

BF2 kupiłem ze względu FH2. W oczekiwaniu na tego moda zainstalowałem PR i w efekcie FH2 liznąłem tylko nieco, bo PR znacznie bardziej mi odpowiada. Wiem, realia nie są drugoświatowowojenne (też żałuję), ale da się to przeskoczyć. Wiem, "BF2 śmierdzi" etc., ale to też da się przeskoczyć. Jak mawia klasyk - ważne żeby minusy nie przesłoniły nam plusów. Warto spróbować. W razie potrzeby służę za przewodnika.

Wymagania: 2 Mb RAMu (przy 1 Mb gra się ciężko), mikrofon (Voip na wielu serwerach jest obowiązkowy!), bardzo silne nastawienie na grę drużynową, pliki PR (są dwa).

Pełne info jest na forum bf.pl w dziale mody.

PostNapisane: 27 sie 2008, 18:22 

Pograj w Call of Duty.Dużo serwerów grafika słaba,ale grywalność jest :D.
IŁ-ek jest dla ludzi,którzy mają Joystick :(.Szkoda.

PostNapisane: 28 sie 2008, 23:47 

Melvin napisał(a):
IŁ-ek jest dla ludzi,którzy mają Joystick :(.Szkoda.

Joy kosztuje teraz czopke śliwek :p tak naprawdę :) a w Iłku liczy się chęć latania po prostu trzeba to lubić :)

PostNapisane: 29 sie 2008, 23:14 

Dużo Mówiliście o Frontlines ale jak dla mnie ta gra jest ślepą uliczką [niepotrzebnie wydałem 100 zł bo chciałem polatać V-22, a nie idzie:cry: ]
Co do innych polecam Vietnamka [BF V] 8) choć coraz mniej osób w to gra.[opisywać nie trzeba xD]
Jeżeli podobają Ci się okręty podwodne sięgnij po Silent Hunter III albo Silent Hunter IV.
Krótki opis:
Wcielasz się w dowódce [w III Niemieckiego a w IV Amerykańskiego] okrętu podwodnego i zatapiasz wrogie okręty i statki. Jeżeli klimat [II wojna jakby co] Ci odpowiada polecił bym IV bo jej efekty są o wiele lepsze ale w 3 także idzie się pobawić.
http://pl.youtube.com/watch?v=6bIgYeH-idQ SHIII
http://pl.youtube.com/watch?v=qxiXbeCiW ... re=related SH IV

EdiT
[Ups! dzięks za poprawkę]
Bo walczysz z Japońcami ,a nie na odwrót.
Acha i stronka całkiem ciekawa. Dziękuje!

Ostatnio edytowano 30 sie 2008, 14:45 przez Danexis, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 29 sie 2008, 23:40 
Moderator forum

Kolego,
1. W SHIV wcielasz się w d-dce okrętu Amerykańskiego.
2. Bez modów (GWX 2.1 czy Run Silent Run Deep) nawet nie opłaca się gry odpalać no chyba, że ktoś lubi arcade.
3. Seria Silent Hunter jest bardzo specyficzna, nie każdemu pasuje siedzenie dwóch nocy aby dopłynąć do kwadratu patrolowania potem go patrolować przez dobę mając na uwadze zapasy paliwa i torped no i potem jeszcze trzeba wrócić do portu.
4. Efekty z IV można mieć w III(mod) a gra jest przyjemniejsza (dla mnie)
5. Owszem misje w IV są bardziej zróżnicowane ale gwarantuje Ci, że patrol IXB z La Rochelle do Kuby potrafi być emocjonujący.

Jeżeli faktycznie chcesz 'wejść' w ciasną puszkę to odsyłam tu: http://www.ubootwaffe.pl/forum/

PostNapisane: 11 paź 2008, 21:57 

Enemy territory, świetna drugowojenna (i darmowa strzelanka).

PostNapisane: 13 paź 2008, 18:24 

Obrazek

PostNapisane: 21 paź 2008, 17:00 
Moderator forum

o w dupę to Tin żyje !

PostNapisane: 22 paź 2008, 09:54 

Aoi napisał(a):
Macu, faktycznie na rynku dobrych, czyli nowych i w miarę poskładanych gier nie ma wiele. To fakt. Trudno też znaleźć grę, w której zalety Battlefielda zostałyby zachowane i jednocześnie rozwinięte. Z mojej strony sugeruję zainteresowanie się modami do BF2. Padło już hasło FH2, a ja sugeruję Project Reality.

W dużym skrócie, oto to, co mnie do tego moda ewidentnie przyciąga:

- teamplay na wysokim lub bardzo wysokim poziomie (wymuszony konstrukcją moda)
- ciekawe przeróbki poprawiające wady klasyków BF42 i BF2 (od map, przez sprzęt, jego użycie, zasady zdobywania flag, system spawnów, wielopoziomowe scenariusze)
- utrudnienia mające na celu uczynić grę bardziej rzeczywistą (brak widoku trzeciej osoby w pojazdach, brak stałej mapy u piechoty, brak możliwości jednoczesnego kierowania i strzelania przez jedną osobę w pojazdach, medyk po reanimacji musi leczyć, etc., etc.)
- dorosłe, międzynarodowe towarzystwo (aktywnych serwerów w Europie jest ok. 10 po 64 sloty. Społeczność nie jest więc duża, ale za to zawsze jest gdzie pograć i szybko tworzą się znajomości)
- co kilka miesięcy wychodzą nowe, poszerzone wersje (stały kontakt z twórcami moda przez forum internetowe)

Mod trudny i wymagający (i bardzo dobrze!), ale po pokonaniu pierwszych kroków i zapoznawaniu się ze specyfiką tej modyfikacji, wraca się do niej, jak do BF42. Ewidentnie wciąga.

BF2 kupiłem ze względu FH2. W oczekiwaniu na tego moda zainstalowałem PR i w efekcie FH2 liznąłem tylko nieco, bo PR znacznie bardziej mi odpowiada. Wiem, realia nie są drugoświatowowojenne (też żałuję), ale da się to przeskoczyć. Wiem, "BF2 śmierdzi" etc., ale to też da się przeskoczyć. Jak mawia klasyk - ważne żeby minusy nie przesłoniły nam plusów. Warto spróbować. W razie potrzeby służę za przewodnika.

Wymagania: 2 Mb RAMu (przy 1 Mb gra się ciężko), mikrofon (Voip na wielu serwerach jest obowiązkowy!), bardzo silne nastawienie na grę drużynową, pliki PR (są dwa).

Pełne info jest na forum bf.pl w dziale mody.

Gralbym juz od dawna, gdyby moznabyloby swobodnie rozgladac sie po kokpicie w samolocie. Bez tego lot "na czuja" nie sprawia mi przyjemnosci.

Tin jak zawsze we formie :), a nawet Maxio sie odezwal... :)

PostNapisane: 22 paź 2008, 15:16 
Moderator forum

[Night]MaX napisał(a):
o w dupę to Tin żyje !

o w dupe to Maxiu żyje :D

PostNapisane: 23 paź 2008, 09:47 

Graj w Moda do BF2. ForgotenHope jeśli nadal chcesz grać w coś podobnego do BF 1942, lub ProjectReality.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2