Aoi napisał(a):
Macu, faktycznie na rynku dobrych, czyli nowych i w miarę poskładanych gier nie ma wiele. To fakt. Trudno też znaleźć grę, w której zalety Battlefielda zostałyby zachowane i jednocześnie rozwinięte. Z mojej strony sugeruję zainteresowanie się modami do BF2. Padło już hasło FH2, a ja sugeruję Project Reality.
W dużym skrócie, oto to, co mnie do tego moda ewidentnie przyciąga:
- teamplay na wysokim lub bardzo wysokim poziomie (wymuszony konstrukcją moda)
- ciekawe przeróbki poprawiające wady klasyków BF42 i BF2 (od map, przez sprzęt, jego użycie, zasady zdobywania flag, system spawnów, wielopoziomowe scenariusze)
- utrudnienia mające na celu uczynić grę bardziej rzeczywistą (brak widoku trzeciej osoby w pojazdach, brak stałej mapy u piechoty, brak możliwości jednoczesnego kierowania i strzelania przez jedną osobę w pojazdach, medyk po reanimacji musi leczyć, etc., etc.)
- dorosłe, międzynarodowe towarzystwo (aktywnych serwerów w Europie jest ok. 10 po 64 sloty. Społeczność nie jest więc duża, ale za to zawsze jest gdzie pograć i szybko tworzą się znajomości)
- co kilka miesięcy wychodzą nowe, poszerzone wersje (stały kontakt z twórcami moda przez forum internetowe)
Mod trudny i wymagający (i bardzo dobrze!), ale po pokonaniu pierwszych kroków i zapoznawaniu się ze specyfiką tej modyfikacji, wraca się do niej, jak do BF42. Ewidentnie wciąga.
BF2 kupiłem ze względu FH2. W oczekiwaniu na tego moda zainstalowałem PR i w efekcie FH2 liznąłem tylko nieco, bo PR znacznie bardziej mi odpowiada. Wiem, realia nie są drugoświatowowojenne (też żałuję), ale da się to przeskoczyć. Wiem, "BF2 śmierdzi" etc., ale to też da się przeskoczyć. Jak mawia klasyk - ważne żeby minusy nie przesłoniły nam plusów. Warto spróbować. W razie potrzeby służę za przewodnika.
Wymagania: 2 Mb RAMu (przy 1 Mb gra się ciężko), mikrofon (Voip na wielu serwerach jest obowiązkowy!), bardzo silne nastawienie na grę drużynową, pliki PR (są dwa).
Pełne info jest na forum bf.pl w dziale mody.
Gralbym juz od dawna, gdyby moznabyloby swobodnie rozgladac sie po kokpicie w samolocie. Bez tego lot "na czuja" nie sprawia mi przyjemnosci.
Tin jak zawsze we formie
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
, a nawet Maxio sie odezwal...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)