Teraz jest 25 lis 2024, 12:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 wrz 2008, 21:25 

Busio buehehehe... uśmiałem się zdrowo jak czytałem te twoje posty :D Mówisz o snajperach w BF2 jakby byli prawdziwymi snajperami znanymi z filmów. Tylko, że tutaj wygląda to ciut inaczej. To jest shooter. Co z tego, że będziesz 5 minut siedział pod krzakiem i czekał na ofiarę skoro w ten sposób jesteś łatwym celem? To nie życie więc widać cię z kilkuset metrów ;)

PS.
1. Nie gram w CQ i na Karkandzie nie gram głównie snajperem.
2. Rozwiń, proszę, skrót SAT.
3. Snajper w życiu nie jest wsparciem. BF2 to nie życie. Ta klasa "snajper" to też strzelec wyborowy więc po coś kurczę jest SWD i Type.

PostNapisane: 16 wrz 2008, 21:38 

Busio - za dużo filmów . BF2 z założenia miało być grą arcade , nie grą realistyczną . Jeżeli chcesz " poczuć klimat " polecam PR 0.8 ;)

PostNapisane: 16 wrz 2008, 21:46 

echelon SAK - Strike at Karkand jak domniemywam :P
Taaa 20 minut czekania uuuu już sie rwę do bycia sniperem xD Pozatym jak zamierzasz celować 5 minut to podejde i ciachne cie z noza. omg xD

PostNapisane: 16 wrz 2008, 22:02 

Dziwne. Ja tam cały czas SAT widzę ;)

PS. Busio jak u ciebie z fizyką? Dobrze. Bo znalazłem u ciebie interesującą bzdurę. Twierdzisz że eMka ma większy bullet drop bo pocisk jest cięższy. Skończyłeś chociaż podstawówkę?

PostNapisane: 17 wrz 2008, 00:07 

Sry źle przeczytalem ale mysle ze mu o Strajka chodziło :D Poza tym o co te kłótnie sniper to jedna wielka bzdura xD

PostNapisane: 17 wrz 2008, 10:19 

Busio, ile Ty z kolei przegrałeś na CQ? Ustrzelić mechanika naprawiającego pojazd jest ciężko (zwłaszcza że zanim strzelisz to minie 25 minut...), pilota w helikopterze jeszcze gorzej, jeśli mowa o AA stacjonarnym to równie dobrze zwykły granat rzucony jest lepszy bo niszczy AA, a ruchomego AA ze snajpy nie ustrzelisz. Też mnie zastanawia jakim cudem wykombinowałeś {Większa masa pocisku = Większy bullet drop}. Różnie próbowałem analizować możliwe drogi rozumowania niestety za każdym razem wychodziło mi 0 ;)

PostNapisane: 17 wrz 2008, 10:41 

Przypominam Panom,ze funkcja snajper w BF2 od tej realnej troche sie rozni-nie zapominajcie o tym.
A chetnych do sprawdzenia sie jako snajper w bardziej dla snajpera przewidzianych okolicznosciach przyrody zapraszam tu:
http://forum.pl4fc.net/index.php?showtopic=5409

PostNapisane: 17 wrz 2008, 11:52 

Ev0 jak już wrzucasz linki do WOokie to wrzucaj do tego forum ;)

Swoją drogą to Busio musi mieć niesamowitą frajdę jak ustrzeli tak obsługę KaeMu po 5 minutach namierzania i czajenia się pod krzakiem.
Ja tam mam frajdę jak zdejmę kogoś biegnącego czy płynącego w motorówce po paru sekundach namierzania (lub wcześniej) ale co tam... Nie jestem 'rijal snajpa' :lol:

PostNapisane: 17 wrz 2008, 12:22 

echelon_ napisał(a):
Ev0 jak już wrzucasz linki do WOokie to wrzucaj do tego forum ;)

Słuzę uprzejmie dobrodziejom:
http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?f=88&t=26740

echelon_ napisał(a):
Swoją drogą to BusioJa tam mam frajdę jak zdejmę kogoś biegnącego czy płynącego w motorówce
po paru sekundach namierzania (lub wcześniej) ale co tam... Nie jestem 'rijal snajpa' :lol:

Zauważyleś pewnie ze w WOokie bedziesz mial pole do popisu-otrzymujesz pkt. za :
1.stationary target
2.semi-stationary target
&
3.running target?
:twisted:

PostNapisane: 17 wrz 2008, 15:19 

Jeszcze jest za walking target z tego co pamietam oraz za headshota wiecej pkt ;)

PostNapisane: 17 wrz 2008, 16:14 

Busio... widzę że cię już zjechali więc mógłbym sobie podarować tego posta ale... Jesteś typowym dzieckiem kampy które wierzy że snajper jest naj, uber pro i w ogóle. Do tego BF2 to tylko gra, nie prawdziwe życie. Chcesz powiedzieć że zanim strzelisz naciskasz tab żeby sprawdzić czy facet ma 3 gwiazdki?
Druga sprawa to te nieszczęsne heli... Na większości serwerów dostałbyś warna bo są chyba tylko 2-3 mapy gdzie helka nie respi się w uncapie (kiedyś dostałem takiego warna za ubicie pilota na gulfie na plfc jak startował ^^). Jeśli jednak by ci się udało, to albo 1-2 gości przebiegnie na syzbko teren i cię znajdzie albo będzie startować obracając helikiem i 2 raz ci się już nie poszczęści.
Nie wiem jaką ty masz frajdę z czekania 20 minut na fraga ale ja przeważnie trzymam się kilkadziesiąt metrów od punktu zapalnego i fragi lecą aż miło. Przynajmniej wiesz że nie powinno się strzelać w ludzi biegnących pod kątem 90 stopni w stosunku do ciebie. Ale nie mów że nie strzelasz jeśli ktoś biegnie na wprost lub pod kątem 30 - przecież taki gość aż prosi się o heada!
Też często gram snajperem (czas snajperem = czas pozostałych klas razem wziętych :P) i bardzo lubię grać tą klasą ale wiem że taki medyk jest o wiele lepszy ;)
I w jednym muszę się z tobą zgodzić wake to jedna z najlepszych mapek dla snajperów (głównie dzięki braku mgły) ;)

PostNapisane: 17 wrz 2008, 17:13 

NekroSnajper napisał(a):
Na większości serwerów dostałbyś warna (...)za ubicie pilota jak startował ^^).

No wlasnie.
A w realu jako snajper moglby dostac takie zadanie do wykonania i zamiast warna dostalby jakaś pochwałe;)

Rozgraniczajcie plz- gre od rzeczywistosci.

w dalszym ciagu agituję za Wookie Sniper Mod kolegow kamperów ;)))

PostNapisane: 21 wrz 2008, 14:55 

Murawka napisał(a):
jednak na mapach takich jak gulf, wake island czy inna mapka tego typu jest zupełnie nie opłacalne granie snajperem

Jak się nie umie grać snajperem, to owszem jest nieopłacalne. Ale jeśli chodzi o mnie, to najwięcej złotych gwiazdek snajperem zdobyłem właśnie na Wake Island. Fakt, że nigdy nie miałem na Wake'u takiego wyniku jak na Karkandzie, ale na kakr. złotej gwiazdki snajperem nie zdobędziesz bo tam zawsze wygrywają medycy, którzy pkt. dostawają za wszystko oprócz biegania.

PostNapisane: 21 wrz 2008, 17:30 

Da się na karkandzie zdobyć "złotą gwiazdę"... wystarczy umieć grać SVD i punkty lecą non toper :D

PostNapisane: 21 wrz 2008, 18:16 

Oooo... wprawne oko i szybka SWD na Karkandzie to gwiazda murowana :P
Bardzo dobrze też mięsko pod lufę wchodzi na Mashturze więc i tam o blachę łatwo ;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2