Teraz jest 25 lis 2024, 17:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lis 2008, 23:42 

[PL]Slayer napisał(a):
Równie dobrze mozna powiedzec: " co? może claymory też ci przeszkadzaja? wazne jest przeciez zeby zabijac i zdobywac fragi, niewazne czym, co ci to przeszkadza..." OK, więc zabijajmy sie samymi claymorami, bo sa przeciez bardzo skuteczne co nie? Kladzmy je na fladze, spawny nimi obstawy. A jak sie uprzemy i usypiemy z nich gore to tez fajnie bedzie, nie?

PS Wy chyba nie zdajecie sobie sprawy, z różnicy między podstawkami a unlockami, byle zabic, byle miec wiecej fragów, wieksza celnośc i do przodu a jak w jakim stylu to nie wazne. Co to za przyjemnośc walic z tego G36E czy G3 to chyba nigdy nie zrozumiem....

Bo może nigdy nie zrozumiesz, że są ludzie, którym serdecznie zwisa bycie pr0 i mają dziennie pół godziny, kiedy chcą sobie prostacko postukać w klawisze i dobrze się przy tym bawić? Nie porównuj unlocka do clayów na spawnach, bo to coś całkiem innego.

PostNapisane: 15 lis 2008, 01:35 

Właśnie! Nie mieszaj zachować ludzkich i samych broni. Wezmę twoją ulubioną M-16 a potem wywalę ci serię w plecy bo tak mi się podoba. I naturalnie będziemy w tej samej drużynie. A potem zrobię to jeszcze 5 razy. I co? M16 jest beee bo zabija swoich? Wrzucasz na claye! Dżizas krajst! A one się same stawiają na fladze? Zawsze się musi trafić jakiś noob.
Nie żal się tutaj na ludzi bo nie od tego jest ten temat. A jak masz dosyć lam stawiających miny na fladze to zmień serwer.

PostNapisane: 15 lis 2008, 02:34 

Oczywiście na następnym servie tego nie będzie bo to będzie waib a nie jaki pub ze snajpami :D

Tak czy inaczej unlocki sa dla noobow a szczególnie g36 a tak w ogóle to wy wszyscy nooby snajperzy jesteście a teraz flaaaame ]:>

Aha!Wogóle co to za nazwa tematu : M95 vs L96?! Wypisując tutaj swoje przemyslenia to tak jakbys wołał :
kocham claye i jestem noobem.Zal.rus.

PostNapisane: 15 lis 2008, 10:25 

patologia !! skoro unlocki są to po to chyba aby z nich korzystać... każdy woli inna broń więc to jest jego własny wybór...

yyy... a w dzisiejszych czasach ludzie dalej chodzą z kosami, toporami... ??

PostNapisane: 15 lis 2008, 11:04 

Skoro sa po to, zeby nimi grac to czemu nie uzawaja ich najlepsi gracze i czemu nie uzywa sie ich na lanach itp.? Ja naprzyklad gram po to, zeby udoskonalac swoje umijejetnosci (pr0 nie jestem i nigdy nie bede, ale mam juz dosc tych wszystkich unlockow i noobow co nie widza nic innego). Rozumiem, ze mozna sie czasem wkurzyc na m16 i wziasc w USMC L85A1, zeby gra byla bardziej wyrównana, ale jak widze kolesia z MEC z G36E to mnie szlag trafia. Przeciez te unlocki nawet nie zawsze sa lepsze. Przykładowo karkand: po co brac w MEC L96A1 jak mozna wziasc SVD, ktore duzo lepiej sie sprawdzi. Niektórzy to juz bioroą unlocka tylko dlatego ze to jest unlock a nie podstawka. Wezmy naprzykład taki Rpk-74 - lepszej broni dla wsparcia niema. Nawet MG-36 wysiada przy nim, a PKM moze ta sobie rade tylko na mniejszych odległościach. Wiec nie mowcie "co cie obchodzi, ze ktos gra unlockiem....". Zwykle nie zwracam na to uwagi natomiast widząc trzygwiazdkowego generala z G36E, ktory reanimuje na stojąco albo wsparcie w Mec z MG-36 to mi sie zal takich ludzi robi.

echelon_ napisał(a):
Wezmę twoją ulubioną M-16 a potem wywalę ci serię w plecy bo tak mi się podoba. I naturalnie będziemy w tej samej drużynie. A potem zrobię to jeszcze 5 razy. I co? M16 jest beee bo zabija swoich?

Nie zrozumialem sensu tej wypowiedzi....

PostNapisane: 15 lis 2008, 12:05 

A mówcie se co chcecie :) Moim zdaniem noobami są ludzie którzy uważają unlocki za broń dla noobków. Bo G3 rozwala cię 3 pociskami i jest tak celne że ci co chwila heada sprzedają? Bo po strzale z L96 zostają ci 2 kreski życia i giniesz od pistoletu (o ja! jaka hańba!)? Chcesz to męcz się z podstawkami (chociaż AK-101 i 47, RPK, M24, SVD nie są złe, ba, często lepsze od unlocków dlatego nie rozumiem ludzi którzy latają z L85 jako arabski sanitariusz ale cóż - może tak im łatwiej). Nie obchodzi mnie co krzyczą dzieci które uważają się za pr0. Skoro jestem noobkiem to dlaczego rozwalam ich za każdym razem gdy ich spotkam? Liczy się dobra zabawa a nie gadanina jakiejś sekty dyktującej co jest pr0 a co jest naab.
Cytuj:
Zwykle nie zwracam na to uwagi natomiast widząc trzygwiazdkowego generala z G36E, ktory reanimuje na stojąco

Dlaczego? Ja też reanimuje przebiegając nad leżącym. Ci którzy się kładą giną od snajperów.

Temat już powinien być dawno zamknięty bo wszystko się powtarza co 2 post. Dlatego jeśli ktoś zdecyduje się go zamknąć, oto małe podsumowanie wszystkich snajperek:

Podstawki:

SVD - Dostępna w MEC, ma standardowego zooma, 10 pocisków w magazynku, każdy odbiera coś około 1/3 lub 2/5 hp więc na człowieka bez kamizelki (np medyk) potrzeba 3 pocisków a na człowieka opancerzonego (np support) 4 strzały. Jest to karabin samopowtarzalny więc jeśli nie trafisz, zawsze możesz szybko poprawić. Bardzo dobrze sprawuje się w mieście. Ma chyba najbardziej charakterystyczny głos ze wszystkich karabinów snajperskich. Niektórzy narzekają na celownik ale da się przyzwyczaić.

M24 - Dostępna dla USMC, posiada standardowy zoom, 5 pocisków w magazynku, każdy odbiera coś około 3/5 hp co oznacza że na każdego człowieka przypadają 2 pociski. Jest to karabin bolt-action więc po każdym strzale musimy wprowadzić nowy pocisk do lufy co spowalnia strzelanie. Ma zgrabny celownik więc nie ma większych problemów z strzelaniem z tego karabinu. Karabin dobry na miasta i wsie.

Type-88 - Dostępna dla ChRLD, standardowy zoom, 10 pocisków w magazynku, obrażenia takie same jak w Dragunovie więc 3 strzały na człowieka bez kamizelki, 4 na człowieka z kamizelką. Jest to tak jak SWD, karabin samopowtarzalny czyli można nim wykosić kilka osób w zaledwie kilak sekund. Ma bardzo dobry celownik więc strzelanie z niego w głowę to przyjemność. Dobry na mapy miejskie i ze względu na celownik - trochę większe odległości.

Unlocki:

M95 - Pierwszy unlock dla snajpera. Ma zwiększony zoom, 5 pocisków w magazynku. Po strzale z takiego karabinu celowi zostają 2 kreski życia więc można go spokojnie dobić pistoletem. Jest to jedyny karabin snajperski który jest zdolny przebić kokpit samolotu czy helikoptera i zabić siedzącego w nim pilota. Ponadto tym karabinem jesteśmy w stanie dobić uszkodzony helikopter wracający do bazy czy samochód. Istnieje nawet możliwość zniszczenia czołgu lub APC (odsyłam do YouTube'a) ale jest to zupełnie nie przydatne w czasie rozgrywki. Jest to kolejny karabin bolt-action ale tym razem w układzie bullpup. Ma najgrubszą linię celownika przez co najtrudniej jest z niego trafić chociaż są sposoby aby to wykorzystać. Niektórzy mówią że jest mniej celny od pozostałych ale ja nie odczuwam różnicy. Dzięki dużemu zoomowi broń dobra na duże odległości i mapy z helikopterami.

L96A1 - Drugi unlock dla snajpera. Posiada zwiększony zoom (identyczny jak w M95) oraz 5 pocisków w magazynku. Ma takie same obrażenia jak M95 co oznacza że wystarczy strzelić i dobić pistoletem ale nie można nim niszczyć śmigłowców, samolotów itd. Jest to kolejny karabin bolt-action. Ma cudowny celownik co w połączeniu z dużym zoomem jest idealną kombinacją na dalekie dystanse. Broń idealna na wielkie mapy z dużą liczbą piechoty.

Tips:
>to że napisałem że na człowieka potrzeba kilka pocisków to nie znaczy że nie można ich położyć jedną kulą. Headshot = kill
>Zdejmowanie uszkodzonych helikopterów jest opłacalne tylko wtedy gdy dymi. Wtedy wystarczą 2-3 strzały.
>Gdy widzisz helikopter który zaraz uderzy w budynek/drzewo/cokolwiek. Strzel w niego - zaliczy si punkty za zniszczenie go.
>Nigdy nie strzelaj z krawędzi budynku. Zawsze stój wewnątrz, a jesli jestes na dachu tak aby ci lufa nie wystawała. Taki snajper to kaczka na strzelnicy.
>Czasem najciemniej jest pod latarnią ;)
>Zawsze staraj się strzelać w głowę - gdy trafisz niżej, cel wie z którego kierunku do niego strzelano a wtedy będziesz musiał się postarać żeby cie nie wykryto.
>Jeśli masz zamiar zabić coś co się porusza, poczekaj aż będzie biec pod kątem 0-40 stopni do ciebie lub aż się zatrzyma. Bardzo często ludzie kładą się aby coś ustrzelić - nie ma lepszego celu.
>Strzał w potylicę (tył głowy) jest bardzo skuteczny. Czasem gdy strzela się w przednią część, pocisk przelatuje przez głowę nie robiąc szkody).
>Claymore'y najlepiej spisują się na drabinkach do ochraniania tyłka - snajpera patrzącego przez lunetę można bardzo łatwo podejść z nożem. Pamiętajcie że niektóre serwery mają zakaz używania tego cacka.
>Dobrze jest ustawić odpowiednia grafike do grania snajperem - tutaj odsyłam do YouTube lub przewertowania tego tematu.
>Snajper jest dobrym spawn pointem, spoterem oraz nadaje się do osłaniania drużyny lub czołgów od nadbiegających przeciwników. Idealnie nadaje się do ściągania innych snajperów i supportów ale wiele drużyn obejdzie sie bez niego.
>Nigdy nie kamp w jednym miejscu. Co jakiś czas zmieniaj miejsce. Najlepiej jak jesteś kilkadziesiąt metrów od centrum bitwy. Jeśli siedzisz w jednym miejscu wrogi komendant cię zespotuje i albo ktoś po ciebie przyjdzie, albo jak będą z toba problemy, poślą na ciebie artylerię.
>Mniejszy zoom czasem sprawuje się lepiej ponieważ nie ma tego złudzenia że cel porusza się szybciej i łatwiej jest zabijać biegnących wrogów.

Więcej mi się nie chce pisać ale myślę że to na początek wystarczy ;)

Ostatnio edytowano 15 lis 2008, 13:28 przez NekroSnajper, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 lis 2008, 12:25 

Tips troche oczywisty, ale dla początkującego moze sie przydac.

PostNapisane: 15 lis 2008, 14:07 

Cytuj:
Rozumiem, ze mozna sie czasem wkurzyc na m16 i wziasc w USMC L85A1, zeby gra byla bardziej wyrównana, ale jak widze kolesia z MEC z G36E to mnie szlag trafia. Przeciez te unlocki nawet nie zawsze sa lepsze. Przykładowo karkand: po co brac w MEC L96A1 jak mozna wziasc SVD, ktore duzo lepiej sie sprawdzi. Niektórzy to juz bioroą unlocka tylko dlatego ze to jest unlock a nie podstawka. Wezmy naprzykład taki Rpk-74 - lepszej broni dla wsparcia niema. Nawet MG-36 wysiada przy nim, a PKM moze ta sobie rade tylko na mniejszych odległościach.

A to już co kto lubi ;P Niektórzy z unlocków używają tylko snajperek (bo jednak L96 na dalsze dystanse przebija SWD/T88), inni zamienią kałasza na G36 bo wolą strzelać celniej a słabiej... kwestia wyboru, nie mówię, że każdy unlock jest lepszy, ale na przykład M249 nie cierpię i nie używam, a grenadierem na małych mapach czasem lepiej wziąć DAO niż np. MP5 (które nie jest takie złe, jak się wydaje)

PostNapisane: 15 lis 2008, 14:17 

NekroSnajper napisał(a):
Dlaczego? Ja też reanimuje przebiegając nad leżącym. Ci którzy się kładą giną od snajperów.

Napisalem, ze stoja perfidnie nad "trupem" i jeszcze czasem nie trafia defi w niego, zal. A czy szybko przebiegasz czy lezysz to duzej roznicy nie ma, ale ja sie zwykle klade bo jak biegniesz to łatwiej wylapiesz serie z karabinu.

PostNapisane: 15 lis 2008, 22:56 
Redaktor Battlefield.pl

Nie rozumiem tej dyskusji, unlocki poza nielicznymi wyjątkami to po prostu bezużyteczne kupy które nie nadają się do niczego i są dużo gorsze od zwykłych pukawek dowolnej armii w bf2. No i używanie ich psuje klimat, bo weź tu graj w MECu z np L96A1 w ręku, to jakaś kpina... Owszem, gejowskie trio G3, G36E i DAO potrafią zaleźć za skórę, ale mówi się trudno. Nie mam nic do tych co grają unlockami (no chyba że ktoś używa 'tria' :) ) ale sam ich nie tykam bo imo są beznadziejne

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 16 lis 2008, 10:32 

Pan u góry ma racje - ulocki psuja klimat gry.

PostNapisane: 16 lis 2008, 12:21 

dla mnie jedyną dobra podstawka jest SWD!

PostNapisane: 16 lis 2008, 13:44 

[PL]Slayer napisał(a):
Pan u góry ma racje - ulocki psuja klimat gry.

Jaki znowu klimat? Że niby Arab biegnie z bronią brytyjską czy amerykańską? Powiedz, że Blackwatersi nie są klimatyczni bo u nich nie ma standaryzacji i każdy biega z czym chce :PP

PostNapisane: 16 lis 2008, 18:20 

Sraki klimat, a jak nie masz pojecia o czym gadasz to sie nie odzywaj wcale. Nastepny cudowny snajper z L96A1....

PostNapisane: 16 lis 2008, 18:46 

Chcesz klimat- pojedz do Iraku i będziesz miał klima (ciepły nawet). Niech sobie każdy gra czy chce, jego sprawa. Komuś lepiej gra się unlockami? Niech gra. Komuś się lepiej gra podstawkami? Tez niech gra. Wkurza cie, że ktoś zabija cię z unlocków? Zabij go z podstawki. Jak ktoś nie umie grac to i mu unlocki nie pomogą.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 427 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2