Teraz jest 22 lis 2024, 11:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 sty 2009, 18:25 

Blizzard_ napisał(a):
lepiej przeczytaj ten temat -> viewtopic.php?f=47&t=28173 aby się dowiedzieć czemu tak mówię i mówi wielu na temat unlockow :)

Używanie unlockow jest tolerowane (w miare) prócz używanie Vossa i rakietek :wink:

no dotrwałem do 3 strony, szczerze to te nazwy jeszcze za wiele mi nie mówią ale chyba wiem o co chodzi,
swego czasu na killzone online ps2 nie dało się grać ale to tylko na początku, nikt nie używał normalnej broni tylko same granatniki po mapie biegały.. kolesie z połowy planszy robili head shot z GRANATNIKA !! wyskakując sobie z okna czy na chwilkę z okopu.
Doszło do tego że ekaipa nauczyła się i z tym grać, 2x sniper do tego przynęta a potem pilnowanie miejsc z granatnikami.

Nikt tam się nie przejmował jakimiś niepisanymi zasadami, co do bf2142 online to jeszcze nie grałem i nie mogę się wypowiadać na ten temat, ale po singlu sam rozpracowałem jak strzelać z podstawek, tylko ta rakieta u ińżyniera mnie przeraża za cholerę tym trafić się nie da w mecha z 70m, ten pocisk leci sobie jak chce..

Do tego na singlu da rade używac dodatkowych przedmiotów dopiero po przejęciu od wroga.

gram tylko uk ci drudzy mają trochę za silny sprzęt

PostNapisane: 30 sty 2009, 18:28 

qwakU napisał(a):
MikeOl_PL jeżeli Voss i rakietki nic ci nie mówią to podpowiem że są to dodatki dla szturmowca :wink:

a ja myślałem ze to ma coś wspólnego z bf 2142, no ale ja głupi jestem..
:wink:

PostNapisane: 30 sty 2009, 19:01 

Cytuj:
Używanie unlockow jest tolerowane (w miare) prócz używanie Vossa i rakietek :wink:

No już bez jaj xD. Tolerowane jest wszystko! Jedynie jak chcesz w klanach grać to tam są najczęściej wymagania do używania podstawek. Mogą się też na niektórych polskich serwerach czepiać. Ale ja tam na przykład gram zawsze na tych z najmniejszym pingiem z listy (czyli najczęściej niemieckie i duńskie) i nikt nigdy się nikogo nie czepia, nawet gdy połowa luda lata z Vossem (choć jakby co ja go nie używam).

Cytuj:
ylko ta rakieta u ińżyniera mnie przeraża za cholerę tym trafić się nie da w mecha z 70m, ten pocisk leci sobie jak chce..

Ona jest celna jak snajperka ;). Musisz tylko pamiętać, by trzymać cały czas wciśnięty LPM (choć jak chcesz grać padem to po prostu trzymasz przycisk, którym strzelasz) i nią kierować, dopóki nie trafisz w cel. Bo jak puścisz, to pocisk leci w kosmos...

PostNapisane: 30 sty 2009, 20:08 

MikeOl_PL napisał(a):
qwakU napisał(a):
MikeOl_PL jeżeli Voss i rakietki nic ci nie mówią to podpowiem że są to dodatki dla szturmowca :wink:

Eeee jaja se robisz :?: Ja ci mówię że Voss i rakietki to rzeczy do odblokowania w BF2142 :omg:

PostNapisane: 30 sty 2009, 20:16 

qwakU napisał(a):
MikeOl_PL napisał(a):
qwakU napisał(a):

Eeee jaja se robisz :?: Ja ci mówię że Voss i rakietki to rzeczy do odblokowania w BF2142 :omg:

pewnie że se jaja robie :lol:
wiem ze to zabawki dla szturmowca do odblokowania

tylko czegoś tu nie kumam.. chodzi o te oszustwa co to inni przez sciany strzelają czy się ich zabić nie da,
co oni z tego mają??

Na ps2 mapa backstabe i tam koło 5 flagi jest budynek co da się w niego wejść, nie wiem jak to się robi ale wbija się tam talib z PKM i wszystkich kosi a zabić się nie da.. co to za radocha dla niego??

I czytam ze podobne akcje i w bf 2142, więc po co oni oszukują w taki sposób, już bym wolał zeby taki ganiał po mapie z tymi rakietami i vossem, przynajmniej była by sznsa na head shota :mrgreen:

PostNapisane: 30 sty 2009, 20:21 

Cytuj:
ylko ta rakieta u ińżyniera mnie przeraża za cholerę tym trafić się nie da w mecha z 70m, ten pocisk leci sobie jak chce..

Ona jest celna jak snajperka ;). Musisz tylko pamiętać, by trzymać cały czas wciśnięty LPM (choć jak chcesz grać padem to po prostu trzymasz przycisk, którym strzelasz) i nią kierować, dopóki nie trafisz w cel. Bo jak puścisz, to pocisk leci w kosmos...[/quote]

a to takie buty!!

kurcze zazdroszczę wam, weekend pewnie sobie hulacie online a ja tylko singla mogę męczyć i to jeszcze na jakiejś biednej snajperce, strzelam do piechoty a oni się smieją i biegną dalej.. :? tylko jak w główke takiego trafię albo drugą kule dostanie to fik robi...

PostNapisane: 30 sty 2009, 23:53 

W BF2142 nie ma broni 1 hit 1 kill (I DOBRZE!!!) (Chyba ze cos "rakietowego" albo zeller (snajperka) ale tylko gdy wróg nie ma pancerza )
Chcesz zabić - wal w głowę, koniec z strzelaniem na "mniej więcej" :P

PostNapisane: 3 lut 2009, 14:22 

giermen napisał(a):
W BF2142 nie ma broni 1 hit 1 kill (I DOBRZE!!!) (Chyba ze cos "rakietowego" albo zeller (snajperka) ale tylko gdy wróg nie ma pancerza )
Chcesz zabić - wal w głowę, koniec z strzelaniem na "mniej więcej" :P

powiedział szturmowiec :)

a tak na serio to uważam że w tym bf 2142 temat snajpera jest lekko pokaleczony, widać że autorzy gry potraktowali temat trochę po macoszemu..
masa karabinów maszynowych/szturmowych i tylko 2 snajperki można by powiedzieć (chodzi o siłę ognia, bo jak czytam forum to głównie o to się rozchodzi), dobrze że te miny można posiadać, tak poza tym to licho..
Ten moretti bez lunety to taka bardziej celna strzelba można by powiedzieć, w medal of honor była podobna broń na średnie dystanse bardzo celna (w późniejszych misjach z lunetą już jako snajperka), ale żeby zaraz to snajperką nazywać?
-mogę się mylić bo nie grałem jeszcze online i mam dodatki poblokowane.
Tylko nie piszcie, że lama ze mnie -ja mówię o strzałach na 1500m gdzie cel ma wielkość 2-3 mm i do tego biegnie/skacze(w bf 2 mc na ps2), jak to w głowę trafić (nie mówiąc o farcie)??
Czasem zdarza mi się strącić helikopter zabijając pilota albo kierowce/strzelca na pędzącym humve/samochodzie (na czołgu strzelec pk to łatwizna) ale, strzelanie do mrówki i to jeszcze w głowę..?! takich sytuacji chyba nie ma w bf2142 i dlatego gracze typu "mam karabin i wściekliznę" :lol: mają łatwiej ;) (nie mówiąc już że raczej w grupach biegają)

Poza tym co do siły ognia to właśnie strzały na średnich dystansach powinny pancerze przebijać i ko jednym strzałem robić!

Ostatnio edytowano 3 lut 2009, 15:18 przez MikeOl_PL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 lut 2009, 14:46 
Spamer!

W Battlefield'ach nie ma snajperów, są tylko strzelcy wyborowi (jeśli się mylę, lub coś pochrzaniłem, poprawcie mnie) :) Czyli możesz zabić 1 strzałem ale tylko w głowę, a nie jak snajper w byle którą część ciała :)
Masz już bf2142 i jak tam padzik się sprawuje ?

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 3 lut 2009, 15:08 

Blizzard_ napisał(a):
W Battlefield'ach nie ma snajperów, są tylko strzelcy wyborowi (jeśli się mylę, lub coś pochrzaniłem, poprawcie mnie) :) Czyli możesz zabić 1 strzałem ale tylko w głowę, a nie jak snajper w byle którą część ciała :)
Masz już bf2142 i jak tam padzik się sprawuje ?

no hej
nie mam jeszcze nic, w tyg może jutro dopiero przejściówkę listonosz przyniesie
już się doczekać nie mogę!!
:D

a snajper i strzelec wyborowy to nie to samo??
no i nie w byle którą część ciała bo np, w bf 2 mc na ps 2 jak strzelisz w dłoń to nie zabijesz.

PostNapisane: 3 lut 2009, 16:05 

MikeOl_PL napisał(a):
Blizzard_ napisał(a):
no i nie w byle którą część ciała bo np, w bf 2 mc na ps 2 jak strzelisz w dłoń to nie zabijesz.

Ehh ale chodziło zapewne o korpus :omg:

PostNapisane: 3 lut 2009, 16:45 

qwakU napisał(a):
MikeOl_PL napisał(a):
Blizzard_ napisał(a):

Ehh ale chodziło zapewne o korpus :omg:

no a co to za różnica? głowa/korpus/uda?? z takiej broni jeden strzał = śmierć 70% na miejscu, 30% 3 min po ( na skutek utraty krwi - rozerwanie tętnicy, nawet w kamizelkę z takiej broni to krwotok wewnętrzny i zima..)

Z desert eagle z 10 m w klatę z kamizelką = zatrzymanie akcji serca.. -to tak dla przykładu.

W jednostkach specjalnych uczą aby z bliska z pistoletu celować nie w głowę, a w korpus bo to jest strefa śmiertelna i większa skuteczność/celność

Chodzi mi o to, że profesje w bf 2142 nie są równomiernie wyważone, widocznie są klasy silniejsze i słabsze i śmieszy mnie jak ktoś napisze, że każda klasa jest dobra tylko trzeba nauczyć się grać/mieć skill ect.
:lol:
bf to nie tekken, tutaj ukształtowanie terenu decyduje o strategi i szansach, snajper ma ciężko w terenach zabudowanych i koniec kropka, do tego gdzieś czytałem że mapy są mniejsze niż w poprzednich częściach a to dodatkowe utrudnienie dla snajpera.
Szturmowiec jest bardziej uniwersalną klasą, nie wspominając o żołnierzu wsparcia - łatwiej i szybciej im na pewno punktów nabić niż zwiadowcy
(Z drugiej strony dziwna sprawa żeby zwiadowca miał karabin wyborowy na stanie, za miast szturmowego jak to jest ogólnie przyjęte w militarnych formacjach ??np: choćby w naszej armii)

PostNapisane: 3 lut 2009, 19:37 

Cytuj:
Ten moretti bez lunety to taka bardziej celna strzelba można by powiedzieć, w medal of honor była podobna broń na średnie dystanse bardzo celna (w późniejszych misjach z lunetą już jako snajperka), ale żeby zaraz to snajperką nazywać?

Spróbuj trafić kogoś z moretti bez celowania przez przyrządy ;). Na bliskie dystanse masz pistolet (i radze tą broń doceniać, bo naprawdę się przydaje). Snajpy są dobrze zrównoważone. Są na tyle dobre, by jeszcze móc z nich korzystać i na tyle słabe, by 3/4 serwera z nimi nie latało :). Chcesz mieć broń, która zabija zawsze za 1 strzałem? Graj mechanikiem ;).

Cytuj:
Tylko nie piszcie, że lama ze mnie -ja mówię o strzałach na 1500m

Półtora kilometra? Widziałem kila razy BF2, ale mi się wydawało, że tam też jest mgła ograniczająca widoczność :D. Tutaj nie widzisz na więcej niż... No nie wiem... 600 metrów? :/ Mierzył to ktoś?

Cytuj:
Chodzi mi o to, że profesje w bf 2142 nie są równomiernie wyważone, widocznie są klasy silniejsze i słabsze i śmieszy mnie jak ktoś napisze, że każda klasa jest dobra tylko trzeba nauczyć się grać/mieć skill ect.

A mnie na przykład śmieszy to co Ty mówisz ;) (pewnie chodzi o to, że najlepszy jest szturmowiec? :/). Gdyby jedne klasy były lepsze, to by tylko nimi grali. A w BF2142 nie ma ich zbyt wiele i są świetnie zrównoważone. Każda klasa przydaje się do czegoś. Zwiadowcą jak odblokujesz karabinek Lamberta możesz bawić się w niewidzialnego szturmowca, wsparciem możesz rashować z shothunem itd, mechanik też jest dość wszechstronny. Zresztą ja nie mogę z ludzi, którzy grają tylko i wyłącznie jedną klasą...

PostNapisane: 3 lut 2009, 20:13 

Ric

1500m na bf 2 cm na ps2 tam na takich mapach jak backstabe czy bridge to far po prostu nie ma mgły..
pole walki ze snajperki jest widoczne prawie 1/3 mapy! i taki też jest zasięg tej broni jak masz postać 2-3mm to musisz strzelać "trochę" przed nią żeby trafić w ruchu i to nazywam snajperką, nie strzelanie do nieruchomego celu.
No tak na bf 2142 pogram sobie online i wtedy będę wiedział, ale teraz grając z botami po prostu łatwiej mi się ich kosi z maszynówki suportera niż moretti zwiadowcy, na pewno jest też w tym coś z mojej awersji do grania klawiaturą i myszką..
To na pewno także ma jakieś przełożenie na granie z luźmi.

Oczywiste jest to że aby nałapać punktów trzeba grać wszystkimi profesjami cały czas dostosowywać się do pola bitwy.

co do klas to chyba jest coś w tym że po planszy najwięcej lata szturmowców i innych karabinierów niż snajperów?
I wątpie w to żeby tak było jak piszesz
''Są na tyle dobre, by jeszcze móc z nich korzystać i na tyle słabe, by 3/4 serwera z nimi nie latało"
bo u mnie na ps2 bf nie lata 3/4 serwera z tą bronią (choć jest kozacka) i jeden strzał zabija. Snajper jest stosunkowo łatwym celem dla innych, a z bliska do obrony zostaje tylko pistolet/granaty dymne i życzę powodzenia w starciu z AK 47/granatnik/granaty typu frag lub jego amerykańskim odpowiednikiem.
Chcę mieć snajperkę co zabija jednym strzałem, a nie jaką rakiete typu kieszonkowego ;)

Co do tego znikania to czuje klimaty i już na samą myśl mich zaczyna mi się uśmiechać :D

PostNapisane: 3 lut 2009, 21:43 

Cytuj:
co do klas to chyba jest coś w tym że po planszy najwięcej lata szturmowców i innych karabinierów niż snajperów?

Na otwartych to będziesz miał też trochę mechaników. No w sumie szturmowiec i wsparcie to takie klasy, gdzie najłatwiej zbiera się punkty i to często za nic związanego z walką (mam kumpla, który kiedyś potrafił pół rundy przegonić za naszą drużyną ze skrzynką amunicji w łapach :P). Racja, zwiadowców jest mało, większość za nimi nie przepada, ale prawie zawsze się znajdzie się jakiś na mapie, nawet w trybie tytanów (w szczególności najróżniejsze RDX lamy w tytanie -_-').

W końcu po to strzelec wyborowy ma karabin, by strzelać z daleka i nie ryzykować bezpośredniej walki. Jak da się podejść, to już jego problem :). Niestety (choć mi to pasuje) w BF2142 jednym strzałem możesz zabić jedynie strzałem w głowę lub osoby, które są już ranne. Zawsze jest też Zeller, ale nie licz na to, że znajdziesz kogoś w lekkim pancerzu :/. (swoją drogą DICE mógłby coś zrobić, by noszenie lekkiego pancerza stało się opłacalne, bo kolejna z opcji gry się marnuje...).

Cytuj:
1500m na bf 2 cm na ps2 tam na takich mapach jak backstabe czy bridge to far po prostu nie ma mgły..

Łoł... To nieźle :D. Szkoda, że tutaj mgła jest wszędzie (i w dodatku na niektórych mapach przybiera dziwnego koloru :/).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2