MikeOl_PL napisał(a):
Ric napisał(a):
Źle się wyraziłem. Po pierwsze nie chodzę do salonów video, tylko do salonu konsolowego, gdzie za 2 zł (czy jakoś tak nie pamiętam cennika) możesz sobie pograć w najnowsze tytuły na Xboxa i PS3. Druga rzecz, że nie chodziłem tam by grać na padzie, tylko by grać w ogóle. A pad był tylko niemiłym udogodnieniem. Nie lubię go, no ale nie będę se odbierał przyjemności z gry tylko z powodu głupiego pada...
no to rzeczywiście źle się wyraziłeś.
Z tego wynika że łatwiej jest się przestawić z klawiatury na pada niż odwrotnie.
Porównywanie pada do klawiatury jest jak porównywanie ferrari do rroyca, jeden jest mały i zwinny, drugi to wygodna landara w której można zamontować basen czy lodówkę, niemniej oba służą do tego samego..
Co do powalonej konfiguracji to jest przełom!!
SPACJA -tutaj jest skok i spadochron w jednym!
na początku jak spadaliście pewnie S klepaliście (M - to mapa, S -to może spadochron.?
), może to takie rozwiązanie prototypowe? (bo przecież 2142..)
A tak na serio to chyba wygodne rozwiązanie niż dodatkowy klawisz na klawiaturze??
I nie mogło tak być ze wszystkim?
Na bf bc zrobili wszystko na jednym padzie, a tu nadal nie ma takiej opcji.. dodatkowo chyba na siłę tak robią bo powiedź czy rzeczywiście używasz wszystkich czynności podczas gry?
Wracając do tematu broni stwierdzam, że podstawowa broń szturmowca bije na głowę Moretti BEZ lunety, tylko trzeba na pojedyńcze strzały przestawić (wczoraj odkryłem jak się to robi
)
1 pytanie: jak się ten spadochron otwiera?
Wyskakuje z balkonu i wciskam ponownie spacje i przy kontakcie z glebą -20.. wyskakuje trzymam spacje jeszcze od skoku i znowu lipa..??
2 pytanie: mam head set i jak się go w grze używa? chodzi mi o to co muszę wcisnąć na klawiaturze żeby ktoś mnie słyszał? bo Q to takie ogólne, a jak bym chciał ostrzec o snajperze na płonącym budynku, albo o pogodzie pogadać itp.??
Bizz
Ustawiłem pada, nie da się konfigurować tak jak pisałem na gg ale ten program xpadder jest niezły,
można konfigurować dowolnie pad i pc "widzi" grę na klawiaturze i myszce a nie padzie,
ponad to dla każdej gałki można ustawić dead zone- czyli strefę w której gałki są nieaktywne a same ruch wykonują, czyli znika problem samoistnego ruchu w czasie gry.
Można ustawić prędkość reakcji klawiszy jak i prędkość kursora ale dostosowanie ich od swoich potrzeb trochę trwa..
Problem w tym że w grze jest masa knefli, a na padzie można praktycznie (teoretycznie jest więcej kombinacji ale korzystanie z nich staje się niewygodne) ustawić tylko 14 plus 2gałki do poruszania się i rozglądania, z wielu czynności trzeba zrezygnować, lub trzymać blisko klawiaturę.
Zastanawiam się nad kupnem gry tylko nie wiem jakich czynności (oprócz poruszania i strzelanie) dodatkowo używa się najczęściej podczas online?? chodzi mi zwłaszcza o komunikacje i pojazdy.
1. Musisz z odpowiednio dużej wysokości skoczyć i w powietrzu nacisnąć SPACJĘ
2. Jak jesteś w drużynie to naciskając V mówisz do członków drużyny. Gdy jesteś dowódca drużyny naciskając B mówisz do komendanta (o ile takowy jest aktualnie). Dzięki
maties7 Podczas grania w trybie z pojazdami - conquest używa się głownie (pomijając wsad i rozglądanie się - to masz już na gałkach)
E - wsiadanie od pojazdu
N - przybliżenie i oddalenie minimapy
M - otworzenie mapy duzej
CapsLock/enter - mapa z odrodzeniem i wyborem klasy
LPM - strzał
PPM - przybliżenie w czołgu/rakiety w mechu
Shift - przyspieszenie
Tab - podniecanie się k/d.
3 - główna bron mechanika
4 - klucz do naprawiania pojazdów u mechanika
5 - miny (jako unlock, wybierasz sobie, może być coś innego)
6 - przeciw miny (jako unlock, wybierasz sobie, może być coś innego)
EDIT: Dzięki
maties7 zapomniałem o aktywnej ochronie w pojazdach która aktywujesz naciskając X
Tutaj mamy 13 klawiszy
I to by było na tytle w kwestii conquesta dla mechanika.
Tryb Infantry i granie jako Szturmowiec (medyk)
LPM - strzał
PPM - przybliżenie
R - przeładowanie
ctrl - kucanie, arcy ważne w walce supportem
Tab - podniecanie się k/d.
N - przybliżenie i oddalenie minimapy
1 - nóż!
2 - pistolet
3 - karabin
4 - apteczka
5 - defi
6 - shotgun! polecam.
7 - granaty
Capslock /Enter - mapa z odrodzeniem i wyborem klasy. Można tez nacisnąć M, co da nam otwarcie samej mapy, bez spawnów, klas, lecz zabierze nam cenny przycisk na padzie.
Tutaj także mamy 14 klawiszy.
Być może o czymś zapomniałem