Teraz jest 28 sie 2025, 20:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 13:43 
Moderator forum

Lol mayek...zdziwilbys sie jak dlugo :wink:
ja przestalem po roku czas liczyc :wink:
A czy sie z tym obnosze? ja sobie poprostu lubie zazartowac...Zreszta co to za wyroznienie bycie adminem? Czytasz forum i nikt cie nie lubi bo kasujesz im posty ktore ciezko wystatsowali ^-^ Ale lubie ta robote i dlatego o niej pisze, a ze wszystko dla uzyszkodnika :wink: to moge juz sie nie obnosic 8)
Aha jeszcze jedno: Shaggy to jest szpaner dopiero! On ma nawet napis BF1942.pl Team nad avatarem ^-^
Przepraszam niniejszym za off-topic i zapraszam do namawiania Shelton'a na kupno naszej ukochanej gierki :!:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 13:55 

Garet to pipa, Garet to pipa!!!

- Garet:"Ale lubie ta robote i dlatego o niej pisze"... podziekuj stary Wujkowi Szmacie za posta do skasowania, wiem jak to lubisz ;)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 14:19 

scena, a przez to gracze a przez to cala rozgrywka, mimo ze mloda, jest bardzo dojrzala. Nie zobaczysz bluzgow i ogolnego fuckania, oczywscie wyjatkami sa kolesie ze sceny CS:)) ktorzy od czasu do czasu przychodza robia chlew i wychodza :)bo im tylko headszoty w glowie.
Ja przed bf gralem namietnie w CS (2 lata z hakiem) kiedy wyszlo demko bf sciagnelismy razem z shaggym no i... zonk nie chcialo sie uruchomic- dlugo sie wczytywalo i w ogole;) mialem wtedy chyba 128 MB ramu :))))))))
pozniej wyszedl ful i sie zakochalem. tak jak bylem zniechecony do gier sieciowych CS(ogolny burdel, 0 timpleja, pociski w plecy, mieso, ogrom czitow AMP czyli artificial multi player- bo nie wiedziales czy grasz z kolesiami czy z botamiL:))), nie ukrywam ze nudzila mnie konwencja oraz rozwiazanie, malutkie mapy, przewidywalnosc, wyglad rozgrywek klanowych w cs, ktory wyglada tak:
SCENARIUSZ 1:
1 minuta RUSZ na BS
- eliminacja terrostow CS WINS
- eliminacja cs Terr WINS
SCENARIUSZ2:
1-4.5minuty Kampienie na pozycjach i zryw w ciagu 30 sekund mass distroj GOTO SCENARIUSZ1 jesli chodzi o wynik mozliwy:)

CO prawda wielkosc mapy to nie jest argument jakim moge cie przekonac do BF, bo OFP ma je chyba wieksze od bf, ale jesli chodzi o dynamike akcji, to jest ogromna i bez zadnego uszczerbku dla planowania taktycznego i strategicznego. wszystko dzieje sie zgodnie z planem, ale dzieje sie szybko, pozycje potrafia byc zdobywane parokrotnie w ciagu kilku minut, teoretycznie przegrana runda wcale byc taka nie musi- nierzadko zdarza sie, ze przeciwnik posiadajacy ostatnia flage potrafi przebic sie przez linie wroga i zajac kolejna i jednoczesnie umozliwiajac start kolegom z timu i atak na pozostale pozycje.

jesli mowisz ze 10 osob, 12 to radocha w OFP:), co powiesz na 10(z toba) kumpli w 1 druzynie, co powiesz na 10(z toba) kolesi pod jednym tagiem stojacych na przeciw wrogiej 10, co powiesz na zsynchronizowana i calkowicie precyzyjna machine zlozona z 10 ludzi zjednoczonych pod jednym tagiem?:) po ciezkich meczach narpawde jestem spocony jak swinia 2x40 minut robi swoje, ciagle napiecie, analizowanie sytuacji na biezaco. To jest to.

nie mowie elita, powiem raczej niewielka scena, a wysokie wymagania sprzetowe filtruja za nas potencjalny spam z kafajek internetowych, ktore moga pociagnac jedynie CS:)

JOIN US :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 14:20 

Didimos napisał(a):
A tak BTW w ktorym modzie jest cos takiego jak bishop?? \[/list][/url]

w szachach, nie rob offtopikow

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 14:28 

Mayek napisał(a):
Garet od kiedy masz status moderatora? Bo odnosze dziwne wrazenie ze afiszujesz sie z nim na kazdym kroku :) Ale nie obrazaj sie o to, wiem, wladza uderza do glowy :D

Ba! Ja coś o tym wiem. Nawet doszukuje się bluzgania tam gdzie go nie ma. Prawda Garet? :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 14:29 
Moderator forum

Przepraszam bardzo! :wink:
Czy to jest temat o mnie??!! :wink:
BRAC PRZYKLAD Z sieny!! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 14:37 
Moderator forum

co mowisz garet? kiepsko slychac :lol: ze jaka dzida ? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 14:42 

cos ze sie fajnie chapalo pewnie :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 14:44 

http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?p=45160#45160

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 14:45 

Didimos napisał(a):
A jak wam sie grywalcy podoba Americas Army:?:, bo dla mnie BF to pierwsza gra sieciowa, a z tego co czytalem to AA bardzo podobna do DC chociazby...

Bardziej DC jest podobny do AA, bo AA było pierwsze. Ale tylko odrobinę. Głównie w zakresie tego, że obie gry toczą się współcześnie, używanych jest parę podobnych broni. I na tym w sumie się kończą podobieństwa. Aha i mówimy tylko o mapach w DC, opartych na samych piechurach. W AA nie używa się pojazdów.

Tak ogólnie o AA... Po pierwsze gra dobrze odwierciedla małe pole walki. Jest bardzo realistyczna, przez co dość trudna, szczególnie dla żółtodziobów. Pierwsze dni/tygodnie grania potrafią być bardzo frustrujące, gdy nie znasz jeszcze dobrze metod poruszania się po mapie. Drobny błąd i zostajesz zabity, po czym musisz czekać parę minut na rozpoczęcie rozgrywki na nowo (potyczka trwa 10 minut). Dużo mapek jest niewielkich przez co bardzo łatwo natknąć się na przeciwnika oddalonego parę metrów od ciebie. Wtedy odbywa się wręcz pojedynek na poziomie synapsów. Początkujący zawsze przegrywa grę z profesjonalistą i to błyskawicznie. Nie ma się prawie żadnych szans.

To ciągłe zagrożenie nagłego zabicia przez przeciwnika, wyrabia w graczu zachowanie typu "strzelaj, a później pomyśl". Przez co bardzo często można zabić członka swojej drużyny, a to w AA jest ostro karane. Jeżeli zabijesz za dużo swoich to zmniejszają się tzw. punkty honoru. Spadnie poniżej 10 i już możesz grać tylko na jednej mapce treningowej, dopóki się nie poprawisz. Co jest pracochłonne i czasochłonne.

Generalnie gra ciekawa i realistyczna, ale na dłuższą metę bardzo frustująca. Dużo większych komfort mam przy bf1942 (a jak potrzebuję współczesne czasy no to DC).

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 14:58 

Skoro juz przy DC jesteśmy to npisze swoje 3 grosze :)
Scena DC jest dużo mniejsza niz BF bo są to 2 początkujące klany, lecz server stoi, codzień jest 5-20 osób więc pograc można spokojnie. Grywalność samego BF jest 100%. Myśle że każdy klanowicz to potwierdzi iż jest to ekonomiczny zakup. Inne gry przestaja istniec na dysku, bo poco je instalować, skoro czasu na BF zawsze brakuje :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2003, 10:29 

Serdeczne dzięki za odzew. I za ten na temat i za ten OT... ;)
Wszystko wskazuje na to, że po 24 XII rzeczywiście przybędzie Wam nowy gracz na serwerze ;-)

Teraz wszystko zależy od mojej żony, która już wie, czego ma szukać w sklepach, he he... W sumie zawsze może się zdarzyć, że powie, iż nie mogła nigdzie znaleźć, dlatego kupiła mi taki ładny wełniany sweterek na zimę i ciepłe skarpety, ale na razie pozwalam sobie mieć nadzieję, że jednak nie! ;-)

A zatem przygotowuję się na chrzest bojowy - w samą Wigilię pewnie jeszcze nie ;), ale wieczorkiem w pierwszy lub drugi dzień świąt i owszem, myślę, że możecie się mnie spodziewać... ;-) Liczę na wycisk...! ;)

Pozdrawiam serdecznie i... do zobaczenia w polu!

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2003, 11:04 

New target detected ;).
Powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2003, 11:18 

Do zobaczenia w celowniku, Shelton :).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2