Teraz jest 28 lis 2024, 16:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 lut 2009, 15:01 

Czy ja wiem że pkt więcej zrobisz i tak za zabicie/obronę na tytanie dostaję się 2 pkt. Ale jeśli zamierzasz grać zwiadem to odblokuj sobie Lamberta mi się podoba :mrgreen:

PostNapisane: 23 lut 2009, 14:52 

rzeczywiście Voss to moc, nawet na dalekie dystanse jest skuteczny do tego rozsądna liczba pestek w magazynku.
Baura nie czuje, tego lamberta jak mam ulepszenie polowe to też jakoś tak nie za bardzo.
Teraz zanim odblokuje tego vosa to wieki miną do następnego awansu mam 1000p i zaczynam od początku czyli najpierw respirator itd. :/ to może na jesień będę go miał ;)

Co do punktów nabijania odkryłem, że trzeba być jak najczęściej dowódcą drużyny,
wtedy ci killerzy punkty na mnie robią (i chwała im za to ! :D ), do tego czasem jak wysadzę jakiś radar to też jest dobrze
(tylko większość serwerów na NO RIPE MAINBASE :/ )

PostNapisane: 23 lut 2009, 16:17 

Cytuj:
(tylko większość serwerów na NO RIPE MAINBASE :/ )

Ale to oznacza atakowania głównej bazy całymi siłami, co najczęściej prowadzi to jednego wielkiego spawnkilla. Sabotowanie radarów nie jest zabronione, no chyba że przy okazji się kampisz na respawnie ;).

PostNapisane: 23 lut 2009, 18:20 

raz mnie wykopali na giblartar camp bo chciałem ruskim wysadzić te radary tylko znalazłem się na piachu i kick!
:/ od tamtej pory jak widze takie info to nawet tam nie ide

PostNapisane: 23 lut 2009, 21:06 
Zbanowany

Ja teraz 1 unlock do vossa. Na ulepszeniach polowych zawsze go wybieram i gitara. Jak wbije rank upa do voss a pozniej to laduje do rakietek. I oto pytanie czy po rakietkach sie oplaca baura unlockowac. Moim zdaniem wolalbym Cpp-pillum lub saaw'a czy tez lamberta do atakowania tytanow. Mike0l_PL ja na Pl4FC na Camp glibarthar weszlem na piasek sprawdzic czy wroga nie ma i odrazu ktos z druzyny mikrofon "... Nie wchodz tam nie wolno " ^^ , goscie z PL4FC sa spoko ;D

PostNapisane: 23 lut 2009, 23:11 

Jasne, że Baura się opłaca. IMHO bardziej użyteczny od pilluma, a już na pewno od SAAWa. Zresztą nie przejmuj się tym, co odblokować, bo wszystko się opłaca (no... prawie ^^). W końcu dojdziesz do takiego momentu, że odblokowane będziesz miał wszystko i jeszcze zatęsknisz za kolejnymi unlockami :P.

PostNapisane: 24 lut 2009, 14:20 

ja tam mam baura jako ulepszenie polowe i powiem krótko - kiszka..
mało pestek a do tego mega odrzut sprawi, że na dalekie i średnie dystanse możesz zapomnieć o celnym ogniu ciągłym.
Dla takich początkujących jak ja to trudna broń w opanowaniu nie pomaga nawet to że jest dość silna, już lepiej odblokować ckm ganza (z tego strasznie kroją!!)
Moim zdaniem baur przegrywa z vosem, kilka razy byłem w takiej sytuacji na giblartarze że z przeciwnikiem dosłownie wpadliśmy na siebie; ja baur - on voss, odległość ok 6m i zaskoczenie po obu stronach więc sznse można powiedzieć takie same. W 2przypadkach na 3 jestem martwy, choć mam pewność że wszystko co wystrzeliłem dostał w klatę..

Ja jestem indywidualistą i nie patrze się na ogół jednak w tej grze rządzi zasada "ogół wie lepiej" i voss to taki MUSISZ MIEĆ!
Co do rakiet to z bliska nie są za dobre no chyba że masz grupę kolesi umarlaków i jeden typ właśnie ich reanimuje wtedy warto przywalić im wszystkie na raz -efekt murowany :mrgreen:,
przydają się jeszcze na takich vosiarzy-snajperów co się skitrali gdzieś na piętrze w giblartar, wystawili czubek nosa i filują na jakiegoś nieświadomego jasia..
Ciężko trafić go ze zwykłej broni, wtedy rakietami strzelasz w jego jamę tak w sufit nad nim 2-3 i chłopek ma zime..
Rakiety to taka broń odłamkowa i czasem przydają się gdy właśnie granaty się skończyły :wink:
Pamiętać musisz, że tor lotu rakiety jest paraboidalny i na dalsze odległości musisz celować deko wyżej.

Do lamberta musisz mieć cela bo jest stosunkowo słaby, powiedział bym że to taki pierwszy brat vossa, 30 pestek, bardzo szybkostrzelny ale słabiutki !!
Ja tam zanim namierzę głowę gościa to już nie żyje no chyba, że pełne zaskoczenie w plecy przy kamuflarzu czasem się udaje.

PostNapisane: 24 lut 2009, 15:07 
Zbanowany

Dobra czyli ide wbic 150p i voss pozniej to rakiety i pillum potem nie wiem moze lambert. Moze jakies zdolnosci. narazie to tylko granaty mam unlockowane. A rzeczy od dowodcy mi nie potrzebna zawsze jestem czlonkiem. Potem moze ta bron( zapomnailem nazwy) co wystrzla jakby Rdx i wybucha po chwili. Co do topicu. Ganz dobry ale do ataku tytana dupa. Tylko do obrony, stawiasz wiezyczke dajesz ammo pod soba i rzucasz granaty z jakim gostkiem i ci p od amma idzie. Dobry do ataku voss,lambert, krylow.

PostNapisane: 24 lut 2009, 15:30 

ja mam ze zdolności wszystkie poza ostatnią - butami, to zostawiam jako ulepszenie polowe
U dowódcy drużyny nic nie mam ale jak tylko mam ulepszenie polowe to wybieram ten tależ do respawnu i w nowej rundzie zakładam własny team (jak robią punktu to od razu na Ciebie więc warto być dowódcą, inna sprwaw że musisz śledzić mapę aby cele wskazywać, wtedy możesz łatwo stracić nieśmiertelnik :wink: )

Zwiadowca - najpierw odblokowałem zellera i kamuflaż ( lambert jako ulepszenie polowe)
-myślałem tutaj o tym drugim kamuflażu ale jeśli on działa tylko dłużęj od tego pierwszego to go sobie daruje..

Szturmowca mam do rakiet (baur jako ulepszenie polowe) i wczoraj odblokowałem respirator teraz dociągnę do vossa a potem ten granat/radar - myślę, że to najlepszy unlok w całej grze!
Potem kolej na wsparcie z shotgunem i radarem ( dzwięk shotguna na giblartarze wywołuje respekt :mrgreen: )
Co do wieżyczki jest kiepska, tak jak ta broń na te granaty.. raz podniosłem z tym plecak i chwile się nią bawiłem, jak celujesz to masz taki celownik jak przy rakietach (czyli nie precyzyjny) chciałem komuś zapakować taki ładunek w klate ale praktycznie jest to niemożliwe, do tego pocisk się swieci i jest dla wroga doskonale widzialny a zanim eksploduje (ok 3sek po inpakcie) pechota ucieka.. więc na piechote już lepiej z nożem lecieć :wink:
Nie wiem natomiast jak to wygląda w konfrontacji z pojazdami..?
Mechanika omijam szerokim łukiem..

PostNapisane: 24 lut 2009, 15:34 

Ludzie co wy tak nad tymi unlockami lamętujcie... odblokowywać wszystko po kolei (a mianowicie tak jak wam pasuje) bo i tak wszystkie unlocki uzbieracie...

PostNapisane: 24 lut 2009, 15:40 

Tak jak Ric napisał do wszystkiego dojdziecie :wink: . A co do Baur vs Voss wybieram Baura jest skuteczniejszy. Przynajmniej dla mnie :D i lepiej się nim obsługuje niż Vossem.

PostNapisane: 24 lut 2009, 15:54 

bo unloki to fajny temat :wink:
a wracając do shot guna to strzelba herzog (chyba dobrze to napisałem) jest o wiele słabsza od shothuna wsparcia.
Shot g zabija 1 strzałem a herzog dwoma (mówimy o strzale w klate a nie w głowe)

PostNapisane: 24 lut 2009, 16:12 

Wiesz co MikeOl_PL. Weź Ty napisz jakiś poradnik "Jak powinno się grać w Battlefielda", najlepiej z dokładną analizą porównawczą wszystkich broni i unlocków ;).

Cytuj:
U dowódcy drużyny nic nie mam ale jak tylko mam ulepszenie polowe to wybieram ten tależ do respawnu i w nowej rundzie zakładam własny team (jak robią punktu to od razu na Ciebie więc warto być dowódcą, inna sprwaw że musisz śledzić mapę aby cele wskazywać, wtedy możesz łatwo stracić nieśmiertelnik :wink: )

Ja tam nie mam tego problemu. Od śledzenia mapy jest komandor i to on powinien wydawać Ci rozkazy. Jak tego nie robi, to widać jakaś beka z niego ;). Odblokuj sobie acipiterka, wtedy będzie zabawa ^^.

Cytuj:
granat/radar - myślę, że to najlepszy unlok w całej grze!

Ła! A to ci heca :D !. A ja myślałem właśnie, że granat/radar to najgorszy syf, który nie dość że wypuszcza zaledwie 1 skromny impuls, to jeszcze ten dym jest zupełnie nieprzydatny i znikomy :/. Gdyby chociaż się długo utrzymywał :D.

Cytuj:
Co do wieżyczki jest kiepska,

Enforcer ustawiony w dobrych miejscach potrafi nieźle siekać ^^. Rzadko mu się to udaje, ale jaka frajda, gdy nagle widzisz, że gdzieś na drugim końcu mapa 3 gości weszło prosto na niego ^^.

Cytuj:
tak jak ta broń na te granaty..

Tej broni używa się najczęściej do rozbrajania min ;).

Cytuj:
Mechanika omijam szerokim łukiem..

Tracisz najlepszą zabawę! :D

PostNapisane: 24 lut 2009, 16:32 

a Ty wiesz że z tym poradnikiem to całkiem niezły pomysł!!
Serio! ja właśnie takiej specyfikacji broni do początku tutaj szukałem i nie znalazłem, ktoś powiedział żę wiedza to podstawa..
Na początku jest ciężko bo grasz golasem i ciężko punkty nabić, jak juz masz punkty i chcesz coś odblokować to wtedy masz zonk bo nie wiesz co jakie ma działanie..
(ja na początku grałem nie w drużynie i ulepszenie polowe mnie omijało..)
Z drugiej strony na początku jest jeszcze w miarę spoko bo od do awansu masz mało punktów i pomyłka nie jest tak kosztowna, potem jak ich jest 900-2000 robi się naprawdę dylemat na co się zdecydować..

Najlepiej by było jak by ktoś opisał jak gdzie i kim żeby punkty robić i dokładnie opisał klasy (aby było wiadomo że takiego zwiadowce można sobie na początku odpuścić.. niestety :| )
Teraz mi napiszesz że to odebrało by zabawę z gry ale nic mylnego.. zginąć pod rząd 14x to dopiero odbiera zabawę z gry!!

PostNapisane: 24 lut 2009, 17:20 

Ehhh co mają powiedzieć osoby takie jak ja co do ostatniej rangi pozostaje im tylko kilka "leveli" a na jedną rangę potrzeba parę tysięcy punktów...
Co do sposobu szybkiego zdobywania punktów to odpowiedź prosta - serwery pistol only

PS. Co do tego poradnika to czasami myślę że warto było by coś takiego napisać... więc możliwe że ja się za takie coś zabiorę ale to na 10% max :mrgreen:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2