Teraz jest 23 kwi 2025, 19:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 17:30 

Q: Lece samolotem z torpedami, gdy widze statek i zrzucam torpede, nic sie nie dzieje ?? co robić ?

A: Aby w 100% wykorzystać tą broń musisz zejsc na bardzo niski pułap lotu, oczywiscie musisz równiez byc w odpowiedniej odległosci od statku, gdy już osiągniemy te dwie czynności nalezy delikatnie, bez gwałtwownych ruchów spuscić (?!) torpede... (efektem czego powinna być widoczna smuga w wodzie kierujaca sie w strone , w która zrzucilismy) ... jesli dobrze to wykonamy to nastąpi ekspolozja przy statku :)

Q: Jestem fanem Helmuta, ale nie wiem jak wysłać mu kase za te wszystkie charyzmatyczne teksty, które tylko przyciagają innych uzytkowników boarda (miedzy innymi mnie)

A: No wiesz, dziekuje...wiem że jestem najlepsz 8) pisz doo mnie na PM to dam ci nr. konta w banku

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 18:05 

Helmut : good job, soldier. ja bym dodał :

Pamiętaj, nie rzucaj torpedy na płytką wodę bo zaryje w dno i eksploduje.

Nie atakuj torpedami celów naziemnych, tam ten rodzaj broni nie powoduje żadnych uszkodzeń.

inna kwestia :

Q: Chciałem zbombardować czołg z góry a nagle zginałem i mam -2. Co się stało?

A: Nie nurkuj głębiej bombowcem zwalniając bomby - trafią od razu w Ciebie i zginiesz w tej samej sekundzie.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 18:26 

i jeszcze to, bo mnie często pytają

Q: Zginąłem nagle a nie słyszałem nawet eksplozji! WTF? Czity?

A: Na 99% zostałeś zdmuchnięty salwą z pancernika. Jest również szansa, że zginąłeś przez ścianę w bunkrze lub w czołgu (który w przeciwieństwie do ciebie ocalał...)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 18:29 

massca. jak oberwiesz z wespe lub prista z daleka to tez nie slychac ani widac. fakt czesto sie o to pytaja :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 01:09 
Moderator forum

dobra to ja zapodam troche sprzetowego i programowego info:

Pytanie: MAM CZARNY EKRAN I NIE MOGE ODPALIC GRY, CO ROBIC?

Odp.

Znalezc plik videodefault.con (jest w katalogu \bf1942\Mods\bf1942\Settings\videodefault.con), edytowac go np. notatnikiem i przestawic z 0 na 1 wartosc w linijce "renderer.allowAllRefreshRates 0", jesli nie ma takiej linijki nalezy zainstalowac patcha

Pyt. TNIE MI SIE GRA, JAK MOGE TO POPRAWIC?

Odpowiedz kilkuwariantowa:

1. zmienic ustawienia dzwieku na mniej wymagajace (na przyklad dac quality z high na medium), na mniejsza liczbe kanalow lub wlaczyc hardware support (jesli plyta obsluguje)

2. zainstalowac ODPOWIEDNIE sterowniki, NIE NAJNOWSZE ale najbardziej wydajne i najstabilniejsze, na przyklad do gf4 z wydajnych polecam 41.09 a ze stabilnych 40.72 whql, mozna tez sprobowac 43.65

3. wylaczyc synchronizacje pionowa we wlasciwosciach karty graficznej w ustawieniach direct3d, dla przykladu dla detonatorow nvidii prawym klik na pulpit-> wlasciwosci->ustawienia->zaawansowane->zakladka karty graficznej->ustawienia directx3d->wiecej directx->synchronizacja pionowa dac na zawsze wylaczona

jesli w strownikach nie ma opcji wylaczenia synchronizacji pionowej nalezy sciagnac pliczek "coolbits" i uruchomic go, dla systemu xp pliczek jest tutaj http://www.holman.neostrada.pl/coolbitsw2k.reg

4. grac rozdzielczosciach 16 bit a nie w 32, bedzie troszke gorzej wygladalo ale bedzie duzo szybciej

5. jesli czesto podczas gry pracuje dysk i doczytuje dane nalezy kupic wiecej ramu

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 02:21 

6. jezeli 1-5 nie pomoglo - kupić lepszy sprzęt :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 05:01 
Moderator forum

Pomysł dobry, jednak czy to zda egzamin biorąc poprawkę na panującą modę "spędu nowych troli" ... bardzo wątpię.

Bardzo ważne, aby nowe osoby rejestrujące się przechodziły ewentualną kwestię weryfikacji danych. Proponuję do formularza wniosku, stoworzyć skrypt z kilkoma fukcjami wpisywania zdań, ich części, z danego miejsca w instr. obsługi gry np. 3 słowo, 2 wiersz, str. 28.
Niezły pomysł, wówczas na bank, porządek murowany, i skończyłyby się rady w stylu "kup oryginał", a my moglibyśmy wreszcie cieszyć się jak najbardziej zasłużonym spokojem.

Cóż, trzymam kciuki ...

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 08:44 

Wiesz Tomy wszystko spoko ale gorzej jeśli na forum chciałby się zarejestrować np. przyszły gracz (czyli nie posiadający jeszcze swojej kopii) i chciałby zadać parę normalnych,konstruktywnych pytań...
Myślę że skrypt który by przerzucał nowozarejestrowanych od razu do FAQ byłby ciut lepszym rozwiązaniem...

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 09:42 

Pomysł jest super i to co piszecie ma sens, ale jak taki noob przyjdzie to może nie łapać określeń które dla nas są jak powietrze. Chodzi mi o określenia: spawnpiont, TK, kampienie,kick, ban,frag. są to rzeczy których osobą które grają w gry od x lat nie trzeba tłumaczyć, ale kolesiowi co właśnie dostał P4 3,06, 2GB Ramu i 11 lat trzeba !!!

spawnpoint - miejsce w któym po zabiciu możesz się pojawić /odrodzić. Najczęściej flaga twojej drużyny lub statek.Po niciśnięciu klawsza Enter zaznaczone na mini mapie jako białe okręgi.
TK - (Team kill) - zabijanie kolegów z tej samej druzyny za co dostajesz ujemne punkty
kampienie - (Camp - obóz) - przebywanie na terenie nieprzejmowalnej fladze wroga (na mini mapie przekreślona flaga)
kick - wyrzucenie z serwera
ban - zabronienie wchodzienia na server
frag - punkt za zabicie przeciwnika

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 10:48 

ping - sygnał wysyłamy przez serwer, dzięki któremu może utrzymać kontakt z klientem (graczem). Jeżeli odpowiedź od klienta nie nadejdzie, serwer ponawia rządanie (wielokrotnie), po czym jeżeli nadal nie ma odpowiedzi odłącza go (w bf pojawiają się tzw. warningi na ekranie i połączenie - najczęściej - po chwili jest przerwane). Ping ma ścisły wpływ na komfort gry. Czym niższy (czyli serwer szybciej się kontaktuje z klientem) tym bardziej płynna gra. Gdy ping przekroczy pewne wartości graniczne (najczęściej powyżej 100) zaczynają pojawiać się widoczne opóźnienia w rozgrywce (patrz lagi).

lag - opóźnienie przesyłania danych pomiędzy serwerem a klientem (graczem). Niewielkie lagi co najwyżej zmniejszają płynność gry. Przy większych animacja jest poklatkowa, nie da się podejść pod górę, ominąć ściany, cofa cię na pierwotne miejsce po przekroczeniu kilkunastu metrów. Przy wyjątkowo dużych opóźnieniach serwer kickuje gracza (lub są warningi i gracz zostaje rozłączony).

ticket - jednostka punktowa w bf1942. Każda drużyna startuje z pewną pulą ticketów, która wraz z rozgrywką się zmniejsza. Punkty spadają na skutek śmierci gracza oraz samoistnie przy zajęciu większości baz (których i ilu baz, zależy już ściśle od danej mapy). W trybie rozgrywki conqest zwycięża ta drużyna, która przy zakończeniu gry posiadała więcej ticketów.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 10:58 

raix - nice one!

moze w takim razie podwieszony watek bedzie mial strukture :

- najczęściej zadawane pytania
- BF savoir-vivre
- BF słowniczek

:?:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 12:04 

Raix: blad...
Farg - to wlasnie Ty :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 13:27 
Moderator forum

Massca jestem za...

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2003, 20:58 

mysle ze ciekawym pomyslem bylo by dopisanie do tego polecen do wpisania do konsoli.

np: jak chcemy kogos wyrzucic to wpisujemy kick i numer gracz np: kick 21

PS: sam chetnie to przeczytam :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2003, 13:40 

Legion napisał(a):
mysle ze ciekawym pomyslem bylo by dopisanie do tego polecen do wpisania do konsoli.

np: jak chcemy kogos wyrzucic to wpisujemy kick i numer gracz np: kick 21

PS: sam chetnie to przeczytam :D

:shock: :shock: :shock:
No normalnie super-zaje*****-odjazdowo-wyrąbi*** pomysł

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2