Teraz jest 23 lis 2024, 21:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 mar 2009, 20:48 

Przez te wszystkie rozmowy w dziale "ogólne" zatęskniłem trochę za BFem xD. Wsadzam wiec płytę, odpalam grę i tak:
Normalnie pokazuje się splashscreen, znika, potem ekran robi się czarny, tak jak zawsze gdy gra się uruchamia. Tylko, że zamiast wyświetlić intro, chwilę mieli płytę i wywala mnie nagle do pulpitu, a wszelki proces BF2142 zostaje nagle zakończony. Nie ważne czy wejdę przez skrót, z folderu, czy uruchomię z płyty, za każdym razem to samo.
Ostatni raz grałem miesiąc temu. W tym czasie nic w grze nie grzebałem, w kompie też nie, tylko raz z tydzień temu przywróciłem system, jeśli to ma jakieś znaczenie.

Tak więc, czy da się to jakoś naprawić, ale bez reinstalowania gry?
A jeśli nawet i tak jedynym wyjściem jest reinstalacje, to czy ktoś wie czym mogło to być spowodowane?

PostNapisane: 6 mar 2009, 22:29 

A może płytka zakończyła swój żywot :?:

PostNapisane: 7 mar 2009, 01:41 

No czy ja wiem. Poza tym płytkę czyta normalnie.
Zresztą nie strasz mnie :P. Rozwalona płyta to byłoby najgorsze, co może mnie spotkać. Musiałbym chyba znowu wydawać 100 na BFa :/ (czy ile on tam teraz kosztuje :/)

PostNapisane: 7 mar 2009, 11:38 
Zbanowany

Ric napisał(a):
Zresztą nie strasz mnie :P. Rozwalona płyta to byłoby najgorsze, co może mnie spotkać. Musiałbym chyba znowu wydawać 100 na BFa :/ (czy ile on tam teraz kosztuje :/)

To bys sporo przesolil ^^. Teraz Bf21 Deluxe 50zl w empiku (moze stanialo :stupid). Wylacz firewalla. Jaki antyvir. Ja mam avasta i nigdy w zadnej grze nie "kolibowal". w ostatecznosci wylacz antyvir'a. Szczerze watbie zeby ktos zlapa wira prze gry takie jka bf.

PostNapisane: 7 mar 2009, 13:00 
Spamer!

Ric napisał(a):

Wysyłasz maila do EA, w którym jest zdjęcie paragonu + płytki, a oni Ci przysyłają nowa płytkę

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 7 mar 2009, 13:03 
Zbanowany

Blizzard_ napisał(a):
Ric napisał(a):

Wysyłasz maila do EA, w którym jest zdjęcie paragonu + płytki, a oni Ci przysyłają nowa płytkę

O ile gwarancja nie minela tzn 12 miechow. A MikeOl Wyslal Ea plytke zamiast zdjecie zrobic ^^. Probowales z tym firewallem i antyvirem.

PostNapisane: 7 mar 2009, 13:10 

Cytuj:
To bys sporo przesolil ^^. Teraz Bf21 Deluxe 50zl w empiku

Oj sporo ^^. Ale deluxe mnie nie interesuje, bo NSa mam już na dysku. Wystarczyłaby sama podstawka.

Cytuj:
Wylacz firewalla. Jaki antyvir. Ja mam avasta i nigdy w zadnej grze nie "kolibowal".

Ja mam ArcaVira 2007 i jak 2 lata już gram, to też nigdy nie stwarzał problemów. Zresztą wyłączyłem i bez zmian.

Zaczynam się serio obawiać, że to może być coś z płytką. Choć jak patrzę, to żadnych poważnych uszkodzeń na niej nie ma. Już już przedtem kilka razy miałem tak, że po wsadzeniu płyty i odpaleniu gry, pojawiał się splashscreen, ale komp mielił płytę dalej i splashscreen nie znikał.

Kiedyś miałem identyczny problem, gdy z monitora panoramicznego (na którym i obecnie gram) wróciłem na zwykły 15 calowy. Gra również po chwili wywalała, bo ustawiona w grze rozdzielczość była za duża. Wtedy przeinstalowałem, choć teraz wiem, że wystarczyło zmienić ustawienia skrótu. Ale teraz nawet, gdy w skrócie wywalę widescreen i całą resztę, którą dodałem nic się nie zmienienia.

No cóż... Dziś przychodzi do mnie kumpel ze swoją płytą do BFa, zobaczymy czy z jego odpali :P. Szczerze mam nadzieję, że też nie bo tak to by oznaczało, że moja jest już do niczego ^^. Jeśli nie to przeinstaluję i wtedy zobaczymy. Najwyżej potem będę musiał poczytać na forum, co zrobić, by móc grać w BFa bez płyty :D.

Cytuj:

Paragon... ta... to może trochę potrwać ^^. Zresztą grę kupiłem 1,5 roku temu, więc pewnie już po gwarancji :P.

PostNapisane: 7 mar 2009, 13:15 
Zbanowany

Reinstall? Zreszta sprawdz jak twoj qumpel przyjdzie. Moze to faktycznie wina plytki. Podmien swoja plytke na jego (joke). Nie zmieniles znowu monitora ^^ ?

PostNapisane: 7 mar 2009, 23:49 

Sprawdziłem. Jego płyta też nie działa. No dobra. W wolnym czasie postaram się zrobić reinstala. Wtedy napiszę, czy zadziała.

Choć wiecie... Nie chodzi mi wcale o to, by gra działała tylko by poznać przyczynę, dlaczego przestała działać. Bo reinstala mogłem zrobić nawet wcześniej, bez zakładanie tego tematu...

PostNapisane: 8 mar 2009, 13:19 
Zbanowany

Mzoe podczas "nie grania" w Bf sciagnales jakis program co kolibuje z bf? Moze ktos ci poszperal w wlasciwosciach i ci uruchomil np z rozdzielczoscia inna. Nie pomyliles czasem monitorow :lol:.
Jak reinsall nie pomoze to:
1.Odinstaluj BF.
2.Wsyzstkie pliki z nim zwiazane. (Wyszukaj: Bf2142.)
3 Usun Pb i wsyzstkie jego pliki
4. ponowna instalacja Bf
5. 1)Bf21 2)patch1,40 3)Ns 4)patch 1,40 5) 1,50

PostNapisane: 8 mar 2009, 14:11 

Cytuj:
Moze ktos ci poszperal w wlasciwosciach i ci uruchomil np z rozdzielczoscia inna.

Mam kompa zabezpieczonego hasłem. Tylko ja tu wchodzę ;).

Cytuj:
Nie pomyliles czasem monitorow :lol:.

Zaraz... Zobaczmy. Cholernie szeroki, ledwo co mieści mi się na biurku, ikony na pulpicie niemalże niewidoczne... tak! To ten monitor 8) .

Cytuj:
3 Usun Pb i wsyzstkie jego pliki

Rozumiem, że chodzi o usunięcie pb z folderu BFa, czy dosłownie wszystko, łącznie z PBsetup i folderami PB z innych gier, które z niego skorzystają.

PostNapisane: 8 mar 2009, 18:42 
Zbanowany

Pb zwiazane z bf2142. Pbsetup nie musisz. Po co na nowo sciagac. Powodzenia ! :)

PostNapisane: 8 mar 2009, 22:25 

Przeinstalowałem normalnie i nie działa. Tzn nie instalowałem nawet patchy, bo gra powinno się uruchomić nawet w pierwotnej wersji, co nie? A tu wciąż mnie wyrzuca.
Cytuj:
5. 1)Bf21 2)patch1,40 3)Ns 4)patch 1,40 5) 1,50

By uruchomić BFa (tzn by chociaż pojawiło się intro i ekran logowania) chyba nie muszę instalować patchy?

Ja pierdyle -_-'. W ogóle pogratulować mojej głupoty, bo jak usuwałem potem foldery i pliki związane z BFem (jak radziłeś) to jakimś cudem usunął się instalator NSa i patcha 1.50 -_-' (na szczęście 1.40 został...). Jednak potrwa trochę dłużej niż przypuszczałem, by sobie znowu pograć. Incremental miał 175 MB, co nie?

EDIT
Po tym jak usunąłem BFa i wszystko co z nim związane zainstalowałem grę na nowo (ale bez instalowania patchy). Wciąż nie chce się uruchomić.

PostNapisane: 9 mar 2009, 10:40 

Jak już wszystko usunąłeś czyli gierkę, patche, i inne dodatki sprawdź czy nie pozostały jakieś foldery po starej gierce, nieraz bywa tak że folder zostaje na twardzielu ponieważ zawiera pliki z jakiegoś programu który wspomagał gierkę, to należało by wyczyścić rejestr jakimś darmowym programem (polecam RegCleaner), następnie wyłącz kompa i po załączeniu instaluj wg w/w wskazówek.

To jest chyba wszystko co mi przychodzi do głowy w tym temacie.

Pozdro
marianek07 :D

PostNapisane: 9 mar 2009, 14:51 
Zbanowany

A to usuneles moje dokumenty/bf 2142 ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2