Teraz jest 17 maja 2025, 21:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 kwi 2009, 10:02 

Rybiszcze napisał(a):
Sprawa bezpośrednio mnie nie dotyczy i pewnie ktoś się będzie dąsać na mnie, że się odzywam, ale widzę, że emocje was poniosły...

1) Kumbul, na Twój temat się nie będę wypowiadać. Nie miałam z Tobą żadnej styczności, ale Twoje przechwałki na temat tego, kogo Ty nie możesz pojechać, bo taki jesteś überpr0 - natchnęły mnie. Nie wiem, jak Eddie - do którego Twój post się personalnie odnosił, ale ja i wielu innych graczy (przynajmniej w to wierzę) nie będzie płakać, że nas jedziesz. Wystarczy nam świadomość, że my gramy naprawdę dla przyjemności, z nikim się nie próbujemy ścigać, że mamy lepsze cfg czy naszych haxów PB nie wykrywa. Mamy tylko taką przyjemną myśl, że gdyby co poniektórym dać czystą instalkę Bfa na ustawieniach defaultowych, słychać by było w oddali tylko: "*^_(^, nie idzie mi! no jak? boże, jakie lagi sprzętowe! boże, jaki ping, no nie da się grać! z takim regiem?" itp. itd.

2) Uwielbiam bombajki i lubię je oglądać, ale ta jest mizerna jak mało która. I Eddie ma prawo być urażonym - nie za fakt przechwałek, że ktoś uważa, że jest lamą - ale za fakt personalnych wycieczek i epitetów. Jak chcesz pooglądać zabawne bombajki, to podpytaj Smitera czy Tuszyna - uważam, że robią naprawdę dobre. :D

3) SEDNO:
Bodziu, Ichi - niejednokrotnie was broniłam przed atakami różnych ludzi (choć nawet nie zdajecie sobie z tego sprawy).
Niejednokrotnie powtarzałam, iż choć nie zgadzam się z pewnymi metodami waszej gry (dopalacze, redline, etc.), lubię was jako ludzi. Spędziliśmy ze sobą niejedną godzinę na rozmowach o wszystkim i o niczym. I naprawdę mam was za inteligentnych ludzi. Z tym tylko, że inteligencja nie jest równoznaczna z mądrością... Zasmuca mnie fakt (podkreślam: ZASMUCA), że zaczęliście lecieć ostro po bandzie. Tak jak Eddie powiedział - ujdzie jeszcze przymknąć oko na cfg powodujące wzrost prędkości samochodzików i APC. Jest to spotykane coraz częściej - ot, fanaberia, za którą JESZCZE PB nie wywala ani nie banuje. Ja to traktowałam właśnie jako jedną z tych rzeczy, z którymi się nie zgadzałam (sami widzicie, że nie używam czegoś takiego), sprawiało to, że byliście trochę mniej fajni, ale NADAL fajni. Ale misie złote... Ziarnko do ziarnka... Nazbierało się tego ciut za dużo, nie myślicie?

4) GRA FOR FUN:
Skill to tylko 45% sukcesu w BF?
Ja nie muszę odnosić sukcesów w grze. Sukcesy chcę odnosić w życiu, na tyle, żeby nie żyć w głodzie, chorobie, innych niedogodnościach. Ważne jest tutaj to, żeby było śmiesznie z paczką zgranych znajomych. Ponoć podczas śmiechu wydzielają się hormony szczęścia. A jeśli specjalista mówi, że skill to tylko 45-50% to ja odpowiem -
CAŁA RESZTA TO ŁUT SZCZĘŚCIA.
I tyle i nie inaczej.
Gra for fun to liczenie na tzw. farta. Nie ważny wynik. Ważne starania i walka. Po co grać, skoro wynik jest z góry przesądzony, bo ja i wszyscy po mojej stronie mamy takie cfg, że nikt nas nie ruszy? Wtedy to już gra w Simsy jest bardziej emocjonująca, chyba, że tam też macie cfg na wszystko...
Dopiero, gdy kogoś ciśnie na pęcherz, zaczyna się kombinowanie (bo mam kompleksy, wiec muszę udowodnić, że jestem überpr0, to będą mnie wtedy szanować? Szanuje się człowieka za to, jaki jest, a nie za to, co robi - bo jego czyny wynikają właśnie z jego pobudek...) I wtedy się kończy gra dla przyjemności, a zaczyna się gra dla zaleczenia swoich niepoprawnych ambicji czy kompleksów. Nikt nie ma obowiązku być najlepszym. Jak to mówią: Bf jest grą - stworzoną do tego, żeby "poluzować majty".

Bodziu, eksperymentatorze - i na co Ci to? Wczoraj szybkie auto, dziś spadochron - jutro aimbot? Podejście: sprawdzę, może mnie nie wywali - nie jest dobre. Mimo wszystko w Ciebie i Ichira wierzyłam, że potraficie i bez tego. Uważałam was zawsze za dobrych graczy. Teraz zaczynam się zastanawiać, ile w was i wam podobnych graczach jest prawdziwej UMIEJĘTNOŚCI gry (nie tylko skilla, ale i obycia i kooperacji z innymi graczami) a ile PAZŁOTKA (w gwarze mazowieckiej: określenie na kolorową folię aluminiową np. na cukierkach). :)
Tego chcieliście?

Prawdziwa siła w człowieku wynika z tego, że jest on świadomy możliwości, jest w stanie korzystać z pewnych rzeczy, które nie są dla niego dobre, ale doraźnie mogą mu "pomóc" - ale wybiera NIE ROBIĆ tego. W tej maluczkiej dzisiejszej sprawie chodzi o śmieszne cfg, ale to się tyczy wszystkiego po kolei.

I pod takimi wypowiedziami należało by się podpisywać. O to właśnie chodzi jak ładnie napisała Ryba żeby gra sprawiała przyjemność i żeby można było sobie z kimś pogadać o wszystkim i o niczym. Żeby gra była odreagowaniem pracy, rzeczywistości i codzienności, bo to tylko gra. I że wszystkim co w poście Ryby zostało napisane sam się zgodzę, no może po za tym że uważałem ich za inteligentnych. Bo jak może być osoba inteligentna która wchodzi do gry z grupą sobie podobnych gdzie wynik rozgrywki jest z góry przesądzony?

Cytat:
Co do samego tematu i płaczu o cfg to "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień"

Ja na Was mogę wywrócić całą wywrotkę.

A teraz mam tylko jedno pytanie do Ciebie Bodeek.
Ile od początku istnienia jak zacząłeś grać w BF2 posiadasz (posiadałeś) oryginalnych kluczy do tej gry których już używałeś? Odpowiedzcie mi ale tak szczerze proszę.

[Edit] by Carnophage[PL] - temat chwilowo wyczyszczony

PostNapisane: 26 kwi 2009, 10:55 

Takie tematy mijają się z celem, gdyż Ludzie tacy jak bodek maja wyjebane na to. Ja już sobie powiedziałem NIGDY WIĘCEJ.

PostNapisane: 26 kwi 2009, 12:22 

Cytuj:
Z gory przepraszam za to ze ten kolo jest w Flame

Z tego co mi wiadomo to zostawiles Flame i poszedles do PL4FC za pewną osoba(czytaj Rybiszcze) wiec nie powinno cie to obchodzic. Po drugie nie porownuj mnie do Flame bo ja jestem tylko pionkiem, a ten klan juz zaliczył R.I.P. Mialo byc fajnie a wyszlo g****o.

Cytuj:
z takimi pytaniami na XFIRE .

Pytan nie bedzie bo pewnych osobnikow płci męskiej w dniu wczorajszym usunales wiec badz swiadom swoich czynow.

Cytuj:
Bodziu, eksperymentatorze - i na co Ci to? Wczoraj szybkie auto, dziś spadochron, jutro aimbot?

Czy do cholery cala spolecznosc wbije sobie do glowy ze zmiany w controls.con to nie sa HAXY? Moze dojdzie do tego ze ustawienie aa x4 albo zmiana koloru celownika na kolor inny niz zolty to Hax. Jakos nikt nie placze ze ktos ma Sounblastera X-FI i slyszy gladko i wyraznie typa biegajacego na placu z hotelu.

Ryba ty uwazasz ze zmieniane wszystkiego co jest dostepne i uzywanie tego na serwerze jest leczeniem kompleksow? To pozdrawiam cie goraco.

PostNapisane: 26 kwi 2009, 12:52 

Szybk car + latanie na karkand FF ON pozniej spawn na tylach wroga ( jego plecami ) co jeszcze .... wejdz do glitcha tez bedzie ok . Moze spawnuj sie na niebie .
Jak dla mnie kazdy kto uzywa dopalacza ( na szybki car jeszcze przymykalem oko ) jest low skillem.
Przyjedz na lana to pokarzesz jaki pro jestes ( Rozpierducha o ile się nie mylę )
usunolem ciebie , bodka i ichira . Tylko dlatego ze nie mam zamiaru sluchac nie dopieszczonych dzieci neo i ich spamu , co do kumbula umiescilem odpowiedniego posta na ich forum , ktory i tak pewnie bedzie dopieszczony przez adminow miss .
Odszedlem z FLame z wiadomych przyczyn (skoro koles obraca lodke na plecy i sie naprawia na meczu w Clanbase to dla mnie nie jest normalne )
Jak juz napisalem czytaj temat i wypowiadaj się na temat.
Pozdr...

PostNapisane: 26 kwi 2009, 12:55 
Redaktor Battlefield.pl

Rybiszcze napisał(a):
4) GRA FOR FUN:
Skill to tylko 45% sukcesu w BF?
Ja nie muszę odnosić sukcesów w grze. Sukcesy chcę odnosić w życiu, na tyle, żeby nie żyć w głodzie, chorobie, innych niedogodnościach. Ważne jest tutaj to, żeby było śmiesznie z paczką zgranych znajomych. Ponoć podczas śmiechu wydzielają się hormony szczęścia. A jeśli specjalista mówi, że skill to tylko 45-50% to ja odpowiem -
CAŁA RESZTA TO ŁUT SZCZĘŚCIA.
I tyle i nie inaczej.
Gra for fun to liczenie na tzw. farta. Nie ważny wynik. Ważne starania i walka. Po co grać, skoro wynik jest z góry przesądzony, bo ja i wszyscy po mojej stronie mamy takie cfg, że nikt nas nie ruszy? Wtedy to już gra w Simsy jest bardziej emocjonująca, chyba, że tam też macie cfg na wszystko...
Dopiero, gdy kogoś ciśnie na pęcherz, zaczyna się kombinowanie (bo mam kompleksy, wiec muszę udowodnić, że jestem überpr0, to będą mnie wtedy szanować? Szanuje się człowieka za to, jaki jest, a nie za to, co robi - bo jego czyny wynikają właśnie z jego pobudek...) I wtedy się kończy gra dla przyjemności, a zaczyna się gra dla zaleczenia swoich niepoprawnych ambicji czy kompleksów. Nikt nie ma obowiązku być najlepszym. Jak to mówią: Bf jest grą - stworzoną do tego, żeby "poluzować majty".

Ta gra od samego początku nie była skillowa. Gdy było 1.0, ludzie płakali na makra na delfinki i całą resztę. W 1.41 zaczęli płakać na dusty, jeepki, spadochrony, konfigi i całą resztę.

Niestety w BFie nie trzeba mieć AIMa (który po częścią jest jednym z warunków posiadania jako takiego SKILLa). Kto ma lepszego neta, rega i Bóg wie co tam to wygrywa bo zabija jedną serią w byle jaką część ciała. A wiesz dlaczego? Dlatego, że są dusty. Tu trzeba przyrównać trochę CSa (nie, nie scenę CSa a samą grę ;)), gdzie również jednym z czynników jest dobry, stabilny internet, ale tutaj nie leci dym, gdy walisz w głowę, albo nie musisz 5m za kolesiem biegnącym celować, żeby go zabić. Uczysz się opanowania recoila i strzelania w bańki i "wchodzi" w postać i wtedy masz skilla. A w BFie jest bańka i czasami jej nie ma, jest dust i czasami też go nie ma itd.

To tak, żeby wyjaśnić ;).

PostNapisane: 26 kwi 2009, 13:55 

Eddie Ciebie to na stare lata całkiem popierdoliło?: D

PostNapisane: 26 kwi 2009, 14:07 

A ja stanę w szeregu z Eddiem i jakby co to też mogę rzucić kamień. Nie mam zmienianych configów, gram na tym jak wy to nazywacie "default" i jakoś dobrze się bawię. Dosyć mam tych wszystkich configowców bo odbierają całą zabawę.

PostNapisane: 26 kwi 2009, 14:12 

Funiek napisał(a):
Takie tematy mijają się z celem, gdyż Ludzie tacy jak bodek maja wyjebane na to.

Ciekawie to ująłeś xD

@Ralfik;

Na 1.0 przez rok grałem na piracie więc tych keyów miałem z milion, jak przeszedłem na 1.41 to od razu miałem 2 keye.

@EDDIE

Przudupasami to sobie kolegów nazywaj, bo ja twoim kolegą (już nie jestem) i nie życzę sobie żebyś tak do mnie mówił. Jak masz jakiś problem to na xfire zapraszam.

PostNapisane: 26 kwi 2009, 14:27 

Ciesze sie ze ty jestes, jak to ladnie ujoles dopieszczony. Nikt nie placze ze uzywasz joytokey ktory ulatwia spotowanie :?
Fajny powod to odejscia z flame gratz, nie zapominaj ze grales z nami pozniej mecze i nie whinowales
A na lana z checia bym przyjechal ale nie usmiecha mi sie 13h w pociagu. Jak na razie to czekam na screena jak latalem ok?

PostNapisane: 26 kwi 2009, 14:45 

Ok, Spam (kimkolwiek jesteś i pod jakimkolwiek nickiem jesteś znany) - zróbmy szybki i prosty eksperyment.
Odpalam za chwilę Bfa i wchodzę na serwer (jakikolwiek). Oświeć mnie, jak np. tak fajnie latać spadochronem. Powiedz, co ewentualnie mam zmienić w opcjach gry BEZ MINIMALIZOWANIA gry do paska i otwierania magicznych plików .con. Otwieranie czegokolwiek poza Bf2.exe też nie wchodzi w grę. :)

BTW 1. Kultury trochę. Trzeba odróżniać łacinę podwórkową od języka polskiego...

-----------------------------

BTW 2. To do Eddiego: zwrócono mi uwagę na pewną ciekawą rzecz. I może robię prywatę, nie powinnam, ale... Eddie, nie ściemniaj co do powodu Twojego odejścia z Flame. ;) To już jest chyba tajemnicą Poliszynela, dlaczego tak zrobiłeś. Czy i tutaj mam pisać, że ja umywam od wszystkiego ręce?

PostNapisane: 26 kwi 2009, 18:22 
Redaktor Battlefield.pl

Cały ten śmieszny ciąg znaków alfanumerycznych można łatwo streścić: facepalm.jpg.

Configowcy są jak inżynierowie Formuły 1 - godzinami rozmyślają nad kątem ustawienia jakiegoś spojlera ( oczywiście do 5 miejsca po przecinku) lub walczą o odchudzenie bolidu o 0.01 kg by mieć + 0.004s na okrążeniu. Nie wiem na ile konfig to placebo a na ile faktycznie podwyższa skila, ale nie sądzę żeby to było warte. Bodeek źle zrobił ale nikt mu tego nie zabroni, a taki screen można w moment choćby w paincie zrobić podstawiając nick wybranej ofiary, choć ten był na pewno oryginalny.

Temat najlepiej podsumował Funiek, ale na wszelki wypadek nie będe cytować ;D . Jak ktoś jest na tyle lamerski i wpadnie na pomysł by ustawiać jakieś konfigi likwidujące 'otumanienie' po wybuchu granatu itp to zrobi to bez pytania nikogo o sens i uczciwość czegoś takiego. Staram się zrozumieć że te konfigi zwiększają szansę na wygranie w jakimś gatherze, lidze itp, ale z drugiej strony tłumaczenie że 'oni to mają' jest co najmniej 'lewe', poza tym za pół roku i tak zapewne zapomnicie o tych 'meczach'. I nie gadajcie o scenie schodzącej na psy itp, większość polskich graczy nie lata na karkandzie itp ;)

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 26 kwi 2009, 18:47 

echelon_ napisał(a):
A ja stanę w szeregu z Eddiem i jakby co to też mogę rzucić kamień. Nie mam zmienianych configów, gram na tym jak wy to nazywacie "default" i jakoś dobrze się bawię. Dosyć mam tych wszystkich configowców bo odbierają całą zabawę.

Ja to samo, nigdy nie grzebałem w cfg i bawię się dobrze ;D A co więcej nie mam wcale złych wyników, chociaż gram bardzo rzadko. A nawet jak padam to nie jest to powód do rozpaczy.

PostNapisane: 26 kwi 2009, 19:12 

Z tym kamieniem to bylo skierowane do eddiego ale widze ze trzeba bylo to napisać. Liczylem po prostu ze sie domyślicie xD

PostNapisane: 26 kwi 2009, 19:21 
Redaktor Battlefield.pl

Ja podsumuję to tak: przyjdzie Uapa i Carno i zabawa się skończy :D. Kiedyś sam zakładałem temat, gdzie nagrałem Cochise na tym, jak nienaturalnie latała mu broń do góry po każdym zabiciu i zawsze biegał tam, gdzie był ostatni koleś. Temat został usunięty, gdyż od tego istniał temat o cheaterach i tak samo powinno być z tym - teraz rozpoczyna się niepotrzebny flame, gdzie każdy każdemu wytyka czego to nie używał.

Screen niestety jest marnym dowodem (demka, ew. nagranie FRAPSem, ale niestety GCC akceptuje tylko demka?) i na Twoją niekorzyść Eddie jest na nim tylko Bodeek. Pojawi się tu też Rozpierduch to wtedy możesz pisać, że on też latał, bo jak na razie dowody obarczające pojawiły się tylko na Bodka.

I na koniec. Dla mnie to jest tweak i nie jest to cheat dopóki nie będzie banowany przez PB a nie dodatkowy streaming do PB - mowa tu o GCC. Jeżeli PB, podkreślam PunkBuster, produkt firmy Evenbalance a nie jakieś GV, GCC, PBBans itd. będzie banował za szybkie jeepki/APC czy latanie na spadochronie to dopiero wtedy możecie nazwać w/w gracza/graczy za cheaterów, w tej chwili to jest tweak na który PB przymyka oko a EA/DICE nie usunęła tego nadal w patchu 1.5.

PostNapisane: 26 kwi 2009, 19:25 

Podpisuje się pod Rybiszcze ... gra sie dla przyjemnośći. Nie rozumiem ludzi tak samo ,którzy mają dobrego kompa a grają na minimalnych detalach bo lepiej widać wroga...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2