Teraz jest 7 mar 2025, 00:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 maja 2009, 21:36 

Dzień dobry.

To, o czym chciałem napisać, sam nie wiem, czy jest problemem, czy nie, w każdym razie przeszkadza mi i nie wiem jak to rozwiązać.

Otóż moja bardzo malutka kuzynka przejechała moją ukochaną płytką od Battlefield 2 po podłodze i nie nadaje się ona do użytku. Dodam tylko, że wersja gry z płyty to v1.0, czyli najstarsza.

Aby kontynuować grę musiałem zakupić nową, więc jako typowy mieszczuch pobiegłem do Media Marktu i kupiłem Battlefield: Deluxe Edition. Prawdopodobnie w całej Galerii w Toruniu były tylko takie wersje. Wróciłem do domu i zainstalowałem. Wszystko było ok, dopóki się nie okazało, że wersja gry, którą kupiłem to v1.3 i na całym świecie są tylko 2 serwery[oczywiście puste] do gry. Jako dodatek mam również Battlefield 2: Special Forces, ale to nie ma dużego znaczenia, bo i tak nie lubię w tą wersję grać.
Tutaj pojawia się problem, ponieważ serwery, na których grałem - NRNS - są tylko dla wersji v1.0, a ja mam 1.3. Wcześniej były 1.41, ale niestety nie cieszyły się dużą popularnością. Nie wiem czemu. Ale wracając do tematu. Pierwszy mój problem, to jest to, że BF 2: Special Forces jest "przyklejone" do podstawki i nie idzie tego odinstalować, a żeby w to grać, potrzebna jest wersja v1.3. Tylko, że ja tego nie potrzebuję. W Panelu sterowania > Dodaj/Usuń programy Battlefield figuruje razem ze Special Forces jako Deluxe Edition. Także jeśli ktoś ma jakikolwiek pomysł jak zdeinstalować dodatek - byłbym wdzięczny. Poniekąd uważam, że dodatek jest przyczyną następnego - ważniejszego problemu. Jako, że mam nowszą wersję - ściągnąłem patcha v1.01 i starałem się zainstalować, aby zmienić wersję gry na starszą - pożądaną przeze mnie. Wszystko przebiegło gładko, oprócz samej gry. Nie da się jej nawet włączyć, ponieważ wyskakuje błąd - i wracamy do pulpitu. Także - czy jest jakiś sposób, aby Battlefield 2: Deluxe Edition [v1.3] przerobić na wersję v1.0?

Jeśli znacie odpowiedzi zachęcam do pomocy i z góry dziękuję za wszelkie rady.

Pozdrawiam,
FE4R

PostNapisane: 15 maja 2009, 22:00 
Moderator forum

Najnowsza wersja(nie licząc bety) to 1.41 i na niej jest najwięcej serwerów, serwery w wersji niższej są nierankingowe a w wersji 1.0 najczęściej przeznaczone dla osób nie posiadających oryginalnej wersji gry a dla takiej wersji gry na forum wsparcia nie mamy; owszem widzę, że masz wersję oryginalną natomiast nie jestem wstanie pojąć dlaczego chcesz grać na pełnej błędów oraz poniekąd nie pełnej przez brak części map, brak rankingu (jeżeli komuś jest on do szczęścia potrzebny) mało zbalansowanej wersji gry.

PostNapisane: 16 maja 2009, 00:33 

sciagnij sobie z sieci starego bfa...poszukaj po warezach,torrentach..a podczas instalki wbij swoj key..bedziesz miec 1.0 czyz nie?!

PostNapisane: 16 maja 2009, 12:58 

Uapa napisał(a):
Najnowsza wersja(nie licząc bety) to 1.41 i na niej jest najwięcej serwerów, serwery w wersji niższej są nierankingowe a w wersji 1.0 najczęściej przeznaczone dla osób nie posiadających oryginalnej wersji gry a dla takiej wersji gry na forum wsparcia nie mamy; owszem widzę, że masz wersję oryginalną natomiast nie jestem wstanie pojąć dlaczego chcesz grać na pełnej błędów oraz poniekąd nie pełnej przez brak części map, brak rankingu (jeżeli komuś jest on do szczęścia potrzebny) mało zbalansowanej wersji gry.

Owszem, na wersji 1.0 są raptem 53 serwery, a na 1.41 kilka tysięcy. Po prostu chciałem grać na 1.0, gdyż klan NRNS jest jednym, jak nie największym klanem na tą wersję i poniekąd zaprzyjaźniłem się z kilkoma ludźmi stamtąd, więc nie przeszkadza mi brak nowych broni czy funkcji. Jak już mówiłem był serwery 1.41, ale nie cieszyły się dużą popularnościa, chyba, że wśród adminów, a jak wiadomo - oni nie są do zabicia.

gabcio napisał(a):
sciagnij sobie z sieci starego bfa...poszukaj po warezach,torrentach..a podczas instalki wbij swoj key..bedziesz miec 1.0 czyz nie?!

No cóż poszukam w sieci na Torrentach... bo chyba nie ma innego wyjścia.

Dziękuję za odpowiedzi.

Strefa czasowa: UTC + 2