Teraz jest 25 lis 2024, 06:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 maja 2009, 12:11 

Cytuj:
Ja nie przywiazuje takiej uwagi do tych rzeczy co wypisales.Dla mnie to jest tylko GRA znudzi mi sie kupie cos innego i tyle

A więc nie masz za bardzo prawa pisać czegokolwiek na temat serii,albo konkretnego bfa.Ktoś kto jest fanem serii czeka z niecierpliwością na każdy news związany z bfem....Czeka i dostaje to co widać - czyli totale olewanie pctów.A przecież bfy to głównie pctey.No, ale jak widać ea/dice myśli inaczej.

Pozostaje jedynie nadzieja że to wszystko jest jak na razie tylko o konsolowej wersji.

PostNapisane: 24 maja 2009, 12:48 

Witam,
Sam grałem w Battlefielda2 dosyć dużo czasu, w klanie żadnym nie byłem, ale dosyć często z kilkoma osobami robiło się jakieś większe "akcje" więc wiem jak to wyglądało na PC. Na konsoli (dokładnie X360) w BF:BC gram cały czas (trochę mniej niż ostatnio ale wiadomo - studia > BF :D). Powiem tak, czytam sobie czasami wypowiedzi różnych ludzi (i nie mówię tu tylko o tym forum ale tak ogólnie), czasami bardziej zorientowanych, czasami mniej i zauważam taką rzecz - ludzie nawzajem nie chcą się słuchać - konsolowcy marudzą, że PCtowcy marudzą, że oni marudzą. Ludzie, po co te nerwy. Rozumiem dlaczego graczy na PCtach bolą uproszczenia w pewnych kwestiach w wersjach na konsole, możliwość modowania dobra rzecz. Z braku spadochronów i niemożliwości leżenia w BF:BC też nie byłem zadowolony, tak samo z braku samolotów - ale wystarczyła chwila gry w demko (na początku) a później w pełną żeby zobaczyć, że zostało to co najważniejsze - battlefieldowy klimat. Jest to "coś", te zapadające w pamięci drużynowe (oczywiście jak już sobie tę drużynę skompletujemy - ale to już inna kwestia) akcje, wspieranie się ogniem i autentyczna, spotykana tylko w battlefieldzie radość z tego gdy wyjdzie nam jakiś samobójczy z założenia rajd czołgiem na pozycje przeciwnika. To wszystko jest i mam nadzieję (a zanosi się na to że tak będzie) że pozostanie w BF:BC. Pozdrawiam

PostNapisane: 24 maja 2009, 17:39 

Moze zacznijmy od tego ze BF to druzynowy FPS i nie wiem po jaka cholere robi sie takie gry na konsole! :shock:

PostNapisane: 24 maja 2009, 18:23 

Zaczynimy od tego, że pierwszy BF1942 miał wszystko co mieć powinien (samoloty, okręty, 64 graczy) i to można było nazwać "polem bitwy", od tamtego czasu seria tylko się cofa. I tak, nienawidzę konsol za to że producenci pieprzą mi każdą grę, na którą czekam dlatego cieszcie się konsolowcy że nie jestem tutaj modem :)

PostNapisane: 24 maja 2009, 18:49 

A tam, na konsole wyszło wiele świetnych gier, w które później można było pograć na PC

PostNapisane: 24 maja 2009, 21:02 

stan86 napisał(a):
Moze zacznijmy od tego ze BF to druzynowy FPS i nie wiem po jaka cholere robi sie takie gry na konsole! :shock:

A co ma to że gra jest drużynowym FPSem do tego że jest na konsole?
Jak już pisałem, w BF:BC da się grać dobrze w drużynie, nie ma jakoś większych z tym problemów. A co do bycia FPSem - kwestia praktyki w sterowaniu. Nie mówię, że na PCcie nie jest kilka kwestii z technicznego punktu widzenia lepiej rozwiązanych/możliwych do zastosowania niż na konsoli. Dlatego dobrze że BF:BC2 będzie na konsolach i PCtach - każdy będzie grał na czym będzie chciał.
A co do:
$towarzysz$ napisał(a):
pierwszy BF1942 miał wszystko co mieć powinien (samoloty, okręty, 64 graczy)

Tutaj masz całkowitą rację - tego w nowych częściach brakuje, co to by było gdyby można było sobie walnąć z jakiegoś niszczyciela albo czegoś podobnego i patrzeć jak się sypie pół wioski, albo (o ile dobrze pamiętam) tak jak w BF Vietnam - zrzucić trochę napalmu - poezja :D

PostNapisane: 27 maja 2009, 17:54 

w tym sęk, że jeżeli nie chciałbym się kłaść i skakać na spadochronie pograłbym w cs-a :)
osobiście nie pojmuje możliwości gry na konsoli w bf i inne FPSy.

@to do wcześniejszej wypowiedzi.

PostNapisane: 28 maja 2009, 00:32 

No niestety konosle wyprą gry na PC.Mi to nie przeszkadza przerzucilem sie z PC na konsole,i co jest najlepsze z tego,wrzucam każda gre i chodzi.Bez problemów i zapraszam na dobrą polska rozgrywke w Bad Company na Xbox 360

PostNapisane: 28 maja 2009, 18:19 
Redaktor Battlefield.pl

No niestety nie wydaje mi się że twoje przepowiednie się sprawdzą, mój PC lepiej sobie poradzi niż wasze 3,5 letnie 'nextgeny' z grami, nie muszę się martwić o czerwone kółeczko śmierci itd.
Wierz mi że obejrzałem niejeden filmik na YT typu gameplay o BBC i wolałbym raczej pograć w InkBalla niż w to, będę wściekły jeśli BFBC2 na PC będzie taki sam lub podobny. Co innego gdyby ta gra nie miała 'bf' w nazwie, ale tak to wbijanie pctowcom noża w plecy. Wszystko zależy od DICE, wersja PC powinna jak najmniej przypominać tą prostacką strzelaninę jaką jest BFBC*.

*do czego przyznało się dice, zapowiadając zwiększenie poziomu trudności w drugiej wersji

PS

http://tech.wp.pl/kat,39516,title,Kryzy ... omosc.html ha-ha

I'm as cold as the cold wind blows

Ostatnio edytowano 31 maja 2009, 20:52 przez _Dominiko_PL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 28 maja 2009, 19:15 

_Dominiko_PL napisał(a):
Wszystko zależy od DICE

Wydaje mi się, że znacznie więcej zależy od EA, DICE ma "tylko" zrobić taką grę, jaką chce Electronic Arts, bo to właśnie oni płacą im za to kasę i wymagają czegoś, co się sprzeda.

PostNapisane: 31 maja 2009, 13:20 

_Dominiko_PL napisał(a):
Wszystko zależy od DICE, wersja PC powinna jak najmniej przypominać tą prostacką strzelaninę jaką jest BFBC*.
*do czego przyznało się dice, zapowiadając zwiększenie poziomu trudności w drugiej wersji

Jeśli powiedzieli tak jak napisałeś to mam nadzieję, że nie tylko na PC zmienią kilka rzeczy które podniosą poziom trudności. Z drugiej strony poziom trudności w grze multi chyba zależy od poziomu graczy którzy graja, no chyba że rozumieją przez to zwiększenie efektywności/siły broni, wymuszenie jakiegoś bardziej taktycznego podejścia do grania - jeśli tak to ja jestem za. Bo wiadomo - nie ma gier idealnych, zawsze mogą zrobić coś lepiej.

Elex napisał(a):
w tym sęk, że jeżeli nie chciałbym się kłaść i skakać na spadochronie pograłbym w cs-a

Dobre, ale nie do końca prawdziwe ;) W ogóle teraz mogę się narazić, ale właśnie dlatego nigdy nie przepadałem za CS-em - jakiś taki wydawał się... hmm... ograniczony (od razu zaznaczam - argumenty w stylu: "bo nie umiesz grać" nic nie dadzą - bo nie umiem, ale nie o to tutaj chodzi ;)), a dwa - 12latki krzyczące na mnie przez mikrofon i mówiące mi co mam robić zawsze wydawały mi się dziwne, a w BF-ie jakby było ich mniej (a już na konsoli jak gram to naprawdę odosobnione przypadki - ale to z wiadomych przyczyn tak jest - nie chce im się mikrofonów podłączać a pisać to już w ogóle ciężko)
Co do BF:BC2 to mam taką cichą nadzieję, że uda się DICE (jeśli mają w ogóle zamiar coś z tym zrobić, a wątpię) pozbyć się problemu znanego nie tylko z BC - baza wroga, jeden atakuje, cała reszta kampi na górkach dookoła. A na koniec powinni się włączyć ci 12letni snajperzy i zacząć krzyczeć na wszystkich że są lamerzy i nie potrafią przejąć flagi/zniszczyć skrzynki :)

PostNapisane: 31 maja 2009, 19:48 

misawcz napisał(a):
A na koniec powinni się włączyć ci 12letni snajperzy i zacząć krzyczeć na wszystkich że są lamerzy i nie potrafią przejąć flagi/zniszczyć skrzynki :)

tu już zapowiedzieli, że będą nowe tryby. Pewnie niewiele różniące się od tych co są teraz ale zawsze coś ;)

PostNapisane: 12 cze 2009, 08:12 

Sporo nowego materiału prosto z gry.

Jeśli są osoby, które uważały że BC 2 nawet nie opłaca się kupić to obejrzyjcie to:

http://online.freeware.info.pl/gra-indy-cat.html

Ostatnio edytowano 23 sie 2017, 12:41 przez Toniak, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 cze 2009, 15:23 

Ciekawe, naprowadzany RPG i czołg zniszczony minigunem no chyba że w Blackhawku montują ten z A10 :wink:

PostNapisane: 13 cze 2009, 09:46 

Do tego ten nóż ściągnięty z CoDa...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2