Teraz jest 21 sie 2025, 01:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 kwi 2009, 20:42 

No właśnie mam wrażenie, że to ty jesteś słupem :]

PostNapisane: 14 kwi 2009, 21:03 

proponuje dokladna lekture. ^^ ewentualnie konkretne pytania a nie wcinanie sie offtopem

PostNapisane: 14 kwi 2009, 22:54 

imo apocalipto robisz problemy. Najpierw niech koles zainstaluje normlanie jezeli bedzie mial problem (w co wątpie) to bedzie kombinował.
Takie problemy zdazaja sie super rzadko.

BTW mysle ze komar ma duzo wieszke doswiadczenie od ciebie i raczej wypadalo by okazac minimum szacunku od gracza starszego stażem bo byc moze nie znasz wszystkich bugów tej gry, a mądrzysz sie jak byś był Alpha i omega

PostNapisane: 14 kwi 2009, 23:51 

imo ja podaje jedno z rozwiazan problemu ktory wystapil u mnie i jakos nie rozumiem do czego komar sie czepia ^^. to tak po pierwsze.
a po drugie to na szacunek trzeba sobie zasluzyc ^^ a nie zapewnia go dlugosc grania w dana gre xD

a teraz masz post wczesniejszy...

Sierzant_Evans:
Jedna uwaga: gdzieś wyczytałem, że z dodatkiem specjal forces mogą być problemy z patchem (pojawia się błąd) ale nie jestem pewny tego...

moja odpowiedz....:
na js jest latwy sposob ;)
instalujesz podstawke, patcha 1.41, teraz js i znow patch 1.41 ;) wsyzstko smiga i sie instaluje ;P

polecam czytanie ze zrozumieniem calego tematu... albo przynajmniej kilku postow.... a nie wcinanie sie do ostatniego...
masz jakies jeszcze jakies problemy?? pisz na pw zeby nie robic offtopu. przy okazji zerknij na pogrubione wyrazy ;) moze dotrze ;)

PostNapisane: 17 cze 2009, 17:41 

Nie chciałem tworzyć nowego tematu a czasu na szukanie niestety teraz nie mam :/
Dziś otworzyłem pudełko aby zainstalować BFa na nowym kompie i co widzę? Rysa na 2/3 płytki. Komp jej nie czyta więc nie mogę nic zrobić. Czy jest jakiś limit czasu na wysłanie płytki do producenta na wymianę? Kupiłem grę kilka lat temu, rysa pojawiła się po 3 instalacji ale była o wiele mniejsza i nie było z nią problemów. I jeśli ktoś już wymieniał to może mi powiedzieć ile taka wymiana trwa? Bo nie wiem czy wysyłać czy szybciej i wygodniej będzie po prostu ściągnąć i wstukać mojego cd-keya?
BTW to wada fabryczna płyt że są tak słabe? Cały czas grałem na mini iso, płytka była w stacji tylko ze 3-4 razy a i tak się zdupiła :/

PostNapisane: 17 cze 2009, 17:54 

"Electronic Arts gwarantuje nabywcy tego produktu będącego oprogramowaniem komputerowym, że nośnik, na którym oprogramowanie jest nagrane, jest i pozostanie wolny od wad materiałowych i produkcyjnych przez okres 12 miesięcy od daty zakupu." Instrukcja, rozdział "Gwarancja" (22 strona dla deluxe, 19 dla zwykłego BF2).

PostNapisane: 17 cze 2009, 18:08 

Kurde, no to pozostaje ściągnąć. Mogłem się domyślić że będzie pisać gdzieś w książeczce :/
Спасиба :)

PostNapisane: 12 lip 2009, 18:02 

Witam.

Wspomniałem już w temacie o BF2142, że noszę się z zamiarem kupna jakiegoś BF'a... no i właśnie.
Klimatem bardziej odpowiada mi BF2 (najbardziej to bym chciał Bad Company, ale co zrobić, oczywiście na PC nie wydali części pierwszej), tylko boję się trochę, żeby mnie nie odrzuciła brzydka oprawa graficzna i pełno roboty po instalacji xP

Parę pytań:

1. Czy mając samo BF2, bez dodatków, znajdę dużo serwów na których będę się dobrze bawił? Czy może większość graczy zakupiła dodatki i śmiga na serwach z tymi właśnie dodatkami?

2. Czy któryś z dodatków poprawił grafikę?

3. Czy istnieje jakiś full patch, czy będę musiał zasysać każdy jaki wyszedł do tej pory jeden po drugim?

4. Najważniejsze - czy dużo ludzi gra w BF2?

5. I jeszcze jedna ważna - dla mnie - kwestia. Lubię nibyrealizm xP Czemu "niby"? A no, bo to nie chodzi o realizm, tylko o pozory realizmu. Nie chcę gry a'la Operation Flashpoint, ale też nie lubię FPSów, w których wpakowanie komuś serii w klatę nie uśmierca. Dlatego pytanie - jak wygląda pod tym względem BF2? Czy jedna seria/kulka w łeb czy klatę = śmierć (albo przynajmniej poważne uszkodzenie)? W Modern Warfare strasznie podoba mi się opcja Hardcore - jeżeli ktoś grał na serwach z nią, to wie o co mi chodzi.

PostNapisane: 12 lip 2009, 18:22 

1. najwiecej serwerow jest wlasnie na podstawowej wersji ;]

2. nie zauwazylem roznicy

3. tak sciagasz cos takiego ja 1.41 full i masz po problemie z patchami

4. nie jest to najwieksza scena ale ludzi jest duzo

5. kula w leb zabija... strzal z m95 w klate zabiera 95% "zycia"
ogolnie jak dobrze ci seria wejdzie to jedna goscia zabijesz ;]

mimo wszystko nie licz na to ze bedziesz mial wrazenia jak w COD:MW na hardcorze xD
bf to gra wolniejsza ale nadal dynamiczna ;] co kto lubi xD jest cos dla kamperow ale i dla rusherow tez mozna cos znalezc... szczegolnie mapki miejskie ;]

PostNapisane: 12 lip 2009, 19:25 

:wink: Ja kupiłem chyba z TRZY lata temu z hakiem. :roll: Jednak BF 2 zaczyna mnie wkurwiać :stupid: Ano do rzeczy... Drażni mnie to, że co poniektórzy doszli do takiej wprawy np. na samolotach czy helikopterach ( jak to napisać? ), że po pierwsze: dominują w powietrzu tak mocno, że nie da rady cokolwiek zadziałać, nawet na lądzie. Po drugie nie mogą wyobrazić sobie gry (!!!) nie korzystając z środków, o których piszę ( dlatego gram bez pojazdów ). Ja pamiętam czasy gdy Blackhawk czy Mi - coś tam, działały w trakcie walki. Teraz trudno jest poderwać je do lotu. Kolesie na swoich samolocikach są tak perfekcyjni a także zaszufladkowani ( już widzę te penery sterczące do kolejnego samolotu/helikoptera ), że nie dają "grać" i cieszyć się grą. Szkoda panowie, esencja gry przepadła, gdy ludki zagłębili się tak daleko, iż nie wyobrażają sobie gry na innej mapie lub bez pojazdów (aircraft czy heli ). Tak sobie zauważyłem. Po 3 latach gry mam porucznika, a miałem duże przerwy. Po 3 latach gówniano się gra. Już sobie wyobrażam początki "świeżych" graczy...

PostNapisane: 13 lip 2009, 00:42 

Kwestia znalezienia odpowiedniego serwera. Nie zniechęcaj ludzi ;)

PostNapisane: 13 lip 2009, 12:51 

Faktycznie po latach od premiery i wciąż dość mocno zaludnionych serwerach - dla nowych może to być pewien szok wejście w taką grę i napotkanie rasowych wyjadaczy. To zupełnie inne doświadczenie, niż kiedy zaczynało się grę w niedługim czasie od premiery i nawet eksperci z BF42 nie mieli jeszcze dużego doświadczenia z nowym sprzętem i mapami. Ale na to poradzić się wiele nie da, poza ewentualnie jedyną dobrą radą - uczyć się od tych najlepszych, zginie się ze sto razy ale za sto pierwszym wyrobią się już odruchy, które pozwolą uniknąć pewnej śmierci i zapewnić jakąś tam przewagę.

PostNapisane: 20 lip 2009, 20:48 

:x Heh, potwierdzam to co mówiłem. Jedna z wielu map z heli i samolotami. Jeden koleś to mnie "powalił na kolana" :lol: Miał chyba jakiś takt time co do grania na Wake Island. Korzystał chyba ze stopera, mianowicie: rozwalił j-10, udaje się lekko w lewo lub prawo nad wodę, niema go dokładnie tyle czasu ile trwa respawn J-10. Nieważne czy ktoś " zainteresował" się samolotem czy nie... Jeb go z działka i bomby. Trzy razy trafił "pusty" samolot, a raz frajera co myślał dziesięć razy z rzędu, że uda mu się wystartować. A gdy został zestrzelony, ponownie pojawiał się z tą samą strategią. I tak na okrągło. A ja zostałem nazwany NOOBEM za korzystanie z CLAYS`ów :idea: Druga sprawa co do pingu... To już chyba wszyscy wiedzą, jak masz lipe z połączeniem to skifa. Ja na okrągło "łapie" kolesia stojącego niedaleko ode mnie, celuje, "wale" seriami z mojej broni i nic, wywalam połowę magazynka i ON spokojnie obraca się w moją stronę i fraguje mnie. No po prostu zajebioza :wink: Jakiś czas temu stwierdziłbym moją winę w celowaniu i ciągłości strzelania, ale dziś stwierdzam, że jakość pingu z serwerem decyduje o całokształcie gry oraz jej wyniku ( odkryta Ameryka, nie? ). To z pingiem przeżyje, ale te pierdoły, które masturbują się z myślą o fakcie, że pilotują samolot lub heli, poważnie zniechęcają mnie do tej gry.

PostNapisane: 21 lip 2009, 14:04 

Tak ale może jak wyjdzie nowy patch czyli za jakiś tydzień to poprawią hitboxy na tyle że ping będzie miał mniejsze znaczenie.

PostNapisane: 22 lip 2009, 01:59 

Wierzysz w to? Zbyt piękne żeby było prawdziwe : >
Jak to mówią... OBY NIE ZJE**LI : )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2