Teraz jest 28 lis 2024, 17:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 cze 2009, 12:44 

HTC napisał(a):
mcmt napisał(a):

b) Kontynuujac mysl z punktu a) - jesli znajdzie sie blizej twoich flar, musisz odbic w ktoras strone z dopalaczem aby zniknac mu jak najszybciej do "martwego punktu". Martwy punkt to polozenie twojego mysliwca wzgledem goniacej cie maszyny, w ktorym jestes nie widoczny ani na kamerze z wnetrza (nie ma cie na HUDzie) ani flyby. Gdy nie bedzie cie widzial, wtedy jest swietny moment do zwiekszenia kata ataku pomiedzy toba a wrogim mysliwcem (to jest twoj cel w tej fazie) jednoczesnie przeciwnik automatycznie powinien sie zblizac - robisz to odwracajac samolot w druga strone (jesli skrecales w lewo, odbijasz w prawo - TAK ladujesz mu sie na HUD'a, ale jest warunek; jest dostatecznie blisko zeby nie mogl namierzyc rakiet). W tym momencie powinienes mu smignac przed nosem - bardzo czesto "piloci" w tym momencie sie gubia. Jesli nie, robisz to jeszcze raz. Wrogi samolot za kazdym razem "skraca droge", nie zakresla takiej samej krzywej co ty, takze powinien cie w koncu wyprzedzic, albo walka powinna sie wyrownac.

Możesz to nagrać ?
Byłoby bardziej "obrazowo" :)

Jeden element nozyc rozpoczal w swoim filmiku Eddie, w momencie gdy ktos go namierzyl. Martwy punkt to miejsce w ktorym zrobil zwrot w druga strone (12 sekunda).

http://video.google.com/videoplay?docid ... MBA&q=mcmt - to moj filmik, ktory zaczyna sie w bardzo podobny sposob do opisanych manewrow z ta tylko roznica, ze nie podrzucam flar na poczatku bo nie widzialem przeciwnika na tylnej kamerze - mogl sie znajdowac zupelnie z boku i wyrzucenie flar za siebie nie dalo by porzadanego rezultatu. W kazdym razie zdecydowalem sie odbic pionowo w gore, zrobilem nawrot, az skierowalem nos w dol, gdy ucieklem mu z HUD'a (przestal mnie namierzac) odbilem w druga strone, polecialem zatem znowu w gore, smignalem mu przed HUD'em (na chwile jeszcze mnie namierzyl) ale potem sie juz pogubil.

Z ciekawostek to w 2:25 minucie filmiku, uzywajac stopera, wykonalem time-lock (wlaczylem stoper w momencie zestrzelenia SU i zniszczylem go podczas spawnu). Zaszczytu dostal Su wraz z kierowca na pokladzie ;) nastepnie zostalem ogolnie okrzykniety cheaterem przez kierowce MIG'a...

3:13 minuta, sytuacja z poczatku filmiku sie powtarza. Tym razem jednak MIG ucieka w kosmos robi jak to nazywam zlosliwie "Discovery" :P (jest taki prom kosmiczny). Nastepnie dosc duzo ryzykuje (bez flar, nie wiedzac gdzie jest MIG, lece na time-locka - czesto jest to kamikaze) i spozniam sie na start SU, jednak sprytny pilot SU wiedzial, co moze go czekac i tak jak przypuszczalem, start opoznil 8) ...

Potem ponowna potyczka z MIGiem, z ciekawszych to 4:15, aby nie wyprzedzic przeciwnika, odbijam w bok, aby zostawic sobie odpowiedni dystans. 4:40 - zirrytowany nieskutecznoscia rakiet i brakiem zapalu dogfightowego MIG'a postanawiam zakonczyc sprawe dzialkami za wszelka cene. Widzac nieopanowana chec MIG'a do nabrania amunicji, postanawiam pozwolic mu wykonac nawrot lecac nad nim (znikajac mu z kamer) i podczas "tankowania" udezam z dzialek. Dzieki temu, ze moj sprzet komputerowy nie byl zbyt wydajny w tamtych czasach i podczas nagrywania filmiku mialem 15 klatek, walka dzialkami nie byla super-efektywna. :lol:

6:50 - MIG mnie zaskoczyl, bardzo mocno zwolnil i dalem ciala - wyprzedzilem go. Na szczescie emocje byly tak ogromne, ze... zapomnial dodac gazu 8)

9:35 - numer ze sniperem na dachu (kontakt na mapie)

Aaach te czasy... :wink:

PostNapisane: 18 cze 2009, 13:53 

Fear napisał(a):
Logiteha sobie możesz wsadzić sam dokładnie wiesz gdzie ;) Swojego cyborga kupiłem chyba za 130 w Łodzi, ale powoli szykuję się do kupna x52 ;)

NIe wiem, skąd aż tak zła opinia o Logitechu. Używam od prawie dwóch lat jednego i działa. Jeśli sprzętu nie traktuje się jak kija od baseball'a, to ma swoją żywotność. :)

@ mcmt.
Dziękuję za wyjaśnienie. Od czasu tego filmu, pojawiło się sporo ludzi, których takich manewr już nie zmyli.. :)
BTW masila jeszcze lata, chociaż pod innym nickiem. :)

PostNapisane: 18 cze 2009, 15:14 

mcmt napisał(a):
Na szczescie emocje byly tak ogromne, ze... zapomnial dodac gazu 8)

:D LoL z nutką humoru :D

edit :

mcmt wysisz mi za X52Pro :D po ostatniej kubrze :D
Złamałem przez kolesia JOYA :D ale warto było :D

PostNapisane: 18 cze 2009, 16:49 

EDDIE_PL napisał(a):

mcmt wysisz mi za X52Pro :D po ostatniej kubrze :D
Złamałem przez kolesia JOYA :D ale warto było :D

A wygrałeś chociaż?

PostNapisane: 18 cze 2009, 17:25 

Spoko Eddie, mam nadzieje, ze spotkamy sie na LAN'ie :)

sswisstak: wez pod uwage, ze jestem na emeryturze :P

HTC: Skad byl masila wogole? :P Jakis niemiec chyba nie? Zna go ktos osobiscie?

PostNapisane: 18 cze 2009, 19:08 

Co do tego filmiku b. krótkiego na youtube to chciałem tylko pokazać jak puścić flary itd.
Z doświadczenia wiem że nie ma reguły na puszczenie flar wszystko zależy od sytuacji , jeżeli chodzi o scissorsy to staram się nie używać dopalacza przy manewrach kiedy mam ogon , dlaczego ? bo jeżeli koleś z tyłu używa dopalacza zwiększa prędkość w stosunku do mojej która jest stabilna. Jak miałem dobry dzień i X52 :D to mogłem wymanewrować i siąść na dupie :P w ciągu 30 sec pilotowi w J10 który dorównywał skillem najlepszym (mało skromnie ? :D to sry :P )

MCMT dalej negocjuję z szefami o urlop :D jak mi dadzą to jestem tam na 100% jak nie to hmmm postaram się ale już nie na 100 %.
Co do masilli , hmm coś mi się obił kolo o ucho :D ale nie do końca wiem kto to.
świstak :] jasne ze wygrałem ale jak mcmt napisał wszedł zobaczyć co się dzieje :P jak był by w formie to raczej nie tylko JOYA bym złamał :D

MCMT może polatamy w 42 ? :P taka mała rozgrzewka przed 43

PostNapisane: 18 cze 2009, 19:47 
Moderator forum

A propos Logitecha - to nie są dobre Joye -zagrajcie nawet na marnym Saiteku, a zobaczycie różnice. O wytrzymałości i jakości wykonania nie wspomnę...

PostNapisane: 18 cze 2009, 20:55 

Hynol, Saitek nie produkuje najlepszych myszek i nie wydaje sie byc lepszy jakosciowo od Logitecha ale X52 im akurat sie udalo. Normalne joy'e wytrzymywaly 2-3 miesiace intensywnego grania. X52 wytrzymal rok. Ma stalowa konstrukcje.

Logitecha nie kupilem bo nie bylo wtedy odpowiednika X52. Teraz jest cos takiego: http://www.chip.pl/news/sprzet/urzadzen ... -logitecha . Ale z powodu przyzwyczajenia i posiadania X52, nie wiem czy sie przerzuce.

Hunterkiller w 1942 zawsze na Logitechu latal...

Eddie, nie chce mi sie wracac tam :P szczerze powiem. Ale czekam na 1943.

PostNapisane: 11 lip 2009, 19:23 

skoro logitech jest do bani i saitek tez, to jakie są dobre?
chciałem sobie kupic ostatnio cos posredniego pomiędzy cyborg evo a x52, kolo 300 - 350 zl, ale nic takiego nie znalazłem
może cos poradzisz mcmt? albo ty hynol?

dodam ze mam teraz badziewnego logitecha attack3, ale juz troche mi sie rozwala pozatym mam za sobą faze uderzania w drzewa i wypuszczania flar od razu jak mnie cos namierza, umiem juz tez nienajgorzej operowac kamerkami ;)

PostNapisane: 13 lip 2009, 16:16 
Redaktor Battlefield.pl

najlepiej to iść do szkoły lotniczej i polatać w realu. Każdy ma swoje zdanie. Z tego co mi wiadomo (i takie jest również moje zdanie) Saitek jest lepszy od produktów Logitecha. Dzisiaj usiadłem do drągala po 3 tygodniach przerwy i nawet się nie rozkalibrował :D a takie pytanko do mcmt - nie chciałbyś może kiedyś ze mną polatać? ;>

PostNapisane: 13 lip 2009, 22:21 

ja robię tak zwiększam wysokość lotu żeby mie trudniej trafili z ziemi (przynajmniej w BF:1942 i BF:Viet. bo przesyłka przychodzi w czwartek) a gdy ktoś siedzi mi na ogonie robię pikowanie tak aby lecieć do góry nogami robię 1/2 beczki jeśli chcę uciec to trzymam klawisz tak cały czas i wchodzę na ogon (w BF:2 możesz wtedy włączyć dopalacz) ten manewr jakoś się nazywa ale nie wiem jak lubię historię i wojsko i kiedyś widziałem to na Discovery

PostNapisane: 13 lip 2009, 22:25 

W BF2 to nie przejdzie: wcześniej dostaniesz rakietą, szczególnie na patchu 1.41 w F-35b.

PostNapisane: 14 lip 2009, 06:55 

Macimaj95 napisał(a):
ja robię tak zwiększam wysokość lotu żeby mie trudniej trafili z ziemi (przynajmniej w BF:1942 i BF:Viet. bo przesyłka przychodzi w czwartek) a gdy ktoś siedzi mi na ogonie robię pikowanie tak aby lecieć do góry nogami robię 1/2 beczki jeśli chcę uciec to trzymam klawisz tak cały czas i wchodzę na ogon (w BF:2 możesz wtedy włączyć dopalacz) ten manewr jakoś się nazywa ale nie wiem jak lubię historię i wojsko i kiedyś widziałem to na Discovery

Powodzenia na serverach "noobs only"

PostNapisane: 14 lip 2009, 09:21 

Ja wyskauje z jeta 100% skutecznosci :)

PostNapisane: 15 lip 2009, 02:57 

Ja wale w ziemie! Ewentualnie staram sie walnac samolotem w przeciwnika (dzial tylko vs noobs) jak to nie dziala to wyjmuje Kałacha i wale heada.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2