Teraz jest 26 cze 2025, 10:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lip 2009, 11:17 

Chyba se jaja robicie? Ja mam nadzieje ze niczego nie spier.... Już sam pomysł wprowadzania zmian w gameplayu mnie rozwala. Zamiast likwidować bugi (ktorych jest ccałkiem sporo) to ci sie biorą za to co nie potrzeba. Jak bedziesz mial zryty net to ci nawet patch 2.0 nie pomoże.

PostNapisane: 25 lip 2009, 18:54 

Podłącze się pod temat. Podobna sprawa. Szukam czegoś grywalnego do ponapier online. Po złotych czasach CS'a od samego początku 1.0 aż po czasy kiedy ostatni cziter wykończył to co zostało z 1.5 nie za bardzo pogrywałem w takie rzeczy i stwierdzam, że chętnie bym do tego wrócił. Zastanawiam się nad BF2 i w związku z tym chciałbym zapytać o kilka nurtujących mnie kwestii. Np. Przede wszystkim, najogólniej: Czy wciąż warto? Jak wygląda sprawa z zaludnieniem serwerów. Czy jest w czym wybierać i z kim grać? (interesuje mnie w zasadzie tylko FFA, w klany/klanówki/mecze itp. i tak nie zamierzam się bawić). Jak wygląda sprawa z cziterami i ich wykrywaniem? Czy w tej grze to marginalny problem czy zmora i zaraza powszechna? No i w końcu pytanie które może okazać się mało popularne ze względu na forum na którym je zadaję: BF2 czy może coś innego?

PostNapisane: 25 lip 2009, 21:17 

W BF2 gra jeszcze dużo osób, serwery są zludnione więc możęsz śmiało kupować :)
Co do cziterów: na polskich serwerach raczej nie ma z nimi problemów(chociaż początkującym graczom ktoś dobry może się wydać cziterem :P)

PostNapisane: 26 lip 2009, 23:44 

... i mam w związku z tym kilka dla was zapewne banalnych odpowiedzi. Otóż:
1. O config komputera się nie martwię, gorzej z systemem. Czy Battlefield 2 działa stabilnie na Windows Vista Ultimate SP1 32bit? Bo czytałem róże rzeczy na ten temat...
2. Oprócz BF wyszły 3 dodatki. Jak będę kupował to raczej Complete Collection i tutaj chciałbym się dowiedzieć na jakiej zasadzie działają te dodatki. Czy są one oddzielne, czy może łączą się w jedną grę (tak jak The Sims :mrgreen: ). Jeżeli są oddzielne to jak mam z tym grać? Wybierać konkretny dodatek? Czy może gra odpala się z ostatnio zainstalowanego dodatku?
3. Czy mając dodatki będę mógł grać z osobami które tych dodatków nie mają?

___________________--

1. Mam Viste jest wszystko okay :)
2. co do datkow polecam SF pograć troche, bo EF jest cieniutkie ...
a co do dzialania ogolnego to w podstawie bf2 mozesz uzywac ( po odblokowaniu ) broni z SF

3. Mozesz grac... tylko oni nie bd mieli dostepu do broni z dodatku... a Ty tak

Pzdr

PostNapisane: 29 lip 2009, 23:06 

1. Tego nie wiem (ktoś inny Ci odpowie).
2. Każdy dodatek jest oddzielny, ale instaluje się w katalogu gry. W menu (lub też z ikonki) wybierasz dowolny dodatek.
3. Tak, możesz grać w BF2, w SF i inne dodatki...

Ale nie polecam dodatków, bo mało ludzi w nie gra. Teraz chyba najlepszą opcją jest BF2 Deluxe Editon, bo kosztuje mniej niż podstawówka, a zawiera najpopularniejszy dodatek Special Forces.

EDIT:
Ach... Odpowiedź już padła a ja nie wyłapałem :P.

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 9 sie 2009, 18:01 

:x Kolejny raz, ponownie napiszę. Dość długo gram już, jestem szczerze zawiedziony. Czym? A no tym, że cierpliwie gromadziłem punkciki, grałem na rankingowych i nic nie kombinowałem. Dochapałem się kapitana "wreszcie". Teraz napisze dlaczego zawiedziony... Doświadczeni koledzy radzili radzili radzili. Ja z zaciśniętymi zębami grałem dalej i gówno. Do niedawna myślałem, że mam "braki". Że robię coś źle i muszę to poprawić. Myślałem, że trafiam na wyjadaczy ( może i trafiałem czasami pewnie), że popełniam błędy, że źle celuję, źle leżę, źle strzelam itp itd. Jednak im dalej tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że problem to mój ping. Z wiedzy forumowej, własnego doświadczenia stoję na przegranej pozycji. Dwoje się i troje aby "podziałać" coś, jednak nadal skifa. Jak trafię na noobów ( jak to fajnie tak napisać :) to coś ugram, nie dużo a coś tam z moim stopniem i "doświadczeniem" podziałam. Wyniki kill/dead wyrównane lub lekko na plus, zazwyczaj więcej zabitych niż zgonów ( w ostatnim czasie). Wyskakuje koleś z RPK-74, ja leże z AK medykiem za rogiem (blisko), zaczynam "napierdalac" (nieważne czy ciągłym czy seriami) a on na legalu kładzie się, zaczyna celować ( jak ja wywaliłem połowę magazynku) oddaje pierwsze strzały i mnie fraguje(!!!). Są lepsi, koleś z PKM spotkany na odległości walki na noże, ja leże ( strzelam ofkoz ) a on robi coś w rodzaju "obejścia mnie" o 180 stopni i fraguje mnie(!!!) na stojąco cały czas strzelając, mimo mojego ostrzału z AK gdzie wywaliłem w niego prawie cały magazynek. Żenujące doświadczenia. Normalnie chce się pizdnąć płytą o ścianę i olać tą grę. ( po dwóch latach??? o nie...) I tak sobie pogrywam... Wkurwiam się, klnę, tłumaczę zbyt późną reakcją, złą bronią, przewagą przeciwnika itp itd...

PostNapisane: 9 sie 2009, 19:28 

Idź poćwicz a nie tu "pier_dolisz", że ci nie idzie. I kogo obchodzi, że ci nie idzie? Nie umiesz graćw BFke, ok, spadaj stąd i znajdź sobie inną grę... jest duży wybór. :roll:

PostNapisane: 9 sie 2009, 19:42 
Spamer!

Szczurson napisał(a):
1. Tego nie wiem (ktoś inny Ci odpowie).
2. Każdy dodatek jest oddzielny, ale instaluje się w katalogu gry. W menu (lub też z ikonki) wybierasz dowolny dodatek.
3. Tak, możesz grać w BF2, w SF i inne dodatki...

Ale nie polecam dodatków, bo mało ludzi w nie gra. Teraz chyba najlepszą opcją jest BF2 Deluxe Editon, bo kosztuje mniej niż podstawówka, a zawiera najpopularniejszy dodatek Special Forces.

EDIT:
Ach... Odpowiedź już padła a ja nie wyłapałem :P.

Źle. EF i AF są zintegrowane z BF2 wiec grasz w nie odpalając BF2, a następnie wpisując nazwę mapy ich w wyszukiwarce serwerów w BF2. Natomiast SF odpalasz z innej ikonki niż BF2, a mianowicie z ikonki Special Forces (ta na zielono ^^), w filtrach wyszukiwania jest opcja abyś znajdywał tylko serwery z SF - musisz zaznaczyć 'ten sam mod'. :)

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 10 sie 2009, 01:34 

To moze sie kur.. nie kladz przy kazdej mozliwej okazji (szczegolnie na "odległości walki na noże" nie kladzenie sie daje przewage), ale spoko p[ronuj dalej zawsze gdy zobaczysz przeciwnika powodzenia.

PostNapisane: 10 sie 2009, 10:34 

Play hard go prone... na nowym patchu już się nie będziesz kładł :D

PostNapisane: 10 sie 2009, 11:34 

Ja tam zazwyczaj jestem snajperem (ale jak sie ostro wkur... znaczy zdenerwuje) to zmieniamna Komandosa, albo Mechanika (zauważyliście, że oni mogą coś zostawiać i to wybucha? - ja to kocham :wink: ). Ogólnie to na serwerach żadko kiedy znajdziesz, ten prawdziwy i mityczny TEAM PLAY. Wszyscy lecą na fragi itp. Ostatnio spotkałem jednego Polaka to sie dogadaliśmy i lataliśmy ciągle helikiem, on pilot, ja gunner - dobrze nam szło :lol: - dopuki nas na ziemie nie ściągneli :mrgreen: .

PostNapisane: 10 sie 2009, 11:45 

prawynieprawy napisał(a):
:x Kolejny raz, ponownie napiszę. Dość długo gram już, jestem szczerze zawiedziony. Czym? A no tym, że cierpliwie gromadziłem punkciki, grałem na rankingowych i nic nie kombinowałem. Dochapałem się kapitana "wreszcie". Teraz napisze dlaczego zawiedziony... Doświadczeni koledzy radzili radzili radzili. Ja z zaciśniętymi zębami grałem dalej i gówno. Do niedawna myślałem, że mam "braki". Że robię coś źle i muszę to poprawić. Myślałem, że trafiam na wyjadaczy ( może i trafiałem czasami pewnie), że popełniam błędy, że źle celuję, źle leżę, źle strzelam itp itd. Jednak im dalej tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że problem to mój ping. Z wiedzy forumowej, własnego doświadczenia stoję na przegranej pozycji. Dwoje się i troje aby "podziałać" coś, jednak nadal skifa. Jak trafię na noobów ( jak to fajnie tak napisać :) to coś ugram, nie dużo a coś tam z moim stopniem i "doświadczeniem" podziałam. Wyniki kill/dead wyrównane lub lekko na plus, zazwyczaj więcej zabitych niż zgonów ( w ostatnim czasie). Wyskakuje koleś z RPK-74, ja leże z AK medykiem za rogiem (blisko), zaczynam "napierdalac" (nieważne czy ciągłym czy seriami) a on na legalu kładzie się, zaczyna celować ( jak ja wywaliłem połowę magazynku) oddaje pierwsze strzały i mnie fraguje(!!!). Są lepsi, koleś z PKM spotkany na odległości walki na noże, ja leże ( strzelam ofkoz ) a on robi coś w rodzaju "obejścia mnie" o 180 stopni i fraguje mnie(!!!) na stojąco cały czas strzelając, mimo mojego ostrzału z AK gdzie wywaliłem w niego prawie cały magazynek. Żenujące doświadczenia. Normalnie chce się pizdnąć płytą o ścianę i olać tą grę. ( po dwóch latach??? o nie...) I tak sobie pogrywam... Wkurwiam się, klnę, tłumaczę zbyt późną reakcją, złą bronią, przewagą przeciwnika itp itd...

Rób to co inni, patrz na lepszych od siebie. Wejdź na WAIBa. Nie wiem czy zauważyłeś ale jak pr0nujesz, to co prawda zajmujesz [z persp. przecywnika] mniej miejsca i trudniej w ciebie trafić, ale 3/4 'ciebie' podczas pr0nu to głowa...
Widzisz kogos? Rzuć apteczke, pobiegaj [jak idiota w różnych kierunkach], poskacz, jak straci celność przez spreada albo skończy mu sie magazynek, odrwóć się do niego, celuj w łeb, krótka seria, potem kucnij, znowu seria...typ leży.
Czy to aż tak trudne? ;D

...lol
http://www.esl.eu/eu/player/2610844/

PostNapisane: 12 sie 2009, 21:11 

ZiomsonxD napisał(a):
Idź poćwicz a nie tu "pier_dolisz", że ci nie idzie. I kogo obchodzi, że ci nie idzie? Nie umiesz graćw BFke, ok, spadaj stąd i znajdź sobie inną grę... jest duży wybór. :roll:

:? Ty to kolego jesteś niemożliwy. Po pierwsze "nie padam na cyc", napisałem tak ponieważ tak wyszło ( to do innych co myślą o tej metodzie ). Nieważne czy stoję czy leżę sytuacja podobna. Poza tym nie wypowiadaj się za innych, bo jak widzisz są osoby, które coś chcą doradzić. Nie mam na razie zamiaru sobie ot tak zmienić BFa na coś innego ponieważ już trochę w to pocinam. Po drugie Ziomsoncośtam wódki zemną nie piłeś więc spadaj to do swojej siotrzyczki możesz mówić i ********* nie pakuj w idiotyczny cudzysłów, możesz zawsze użyć inteligentniejszego słowa, jak nie rozumiesz weź słownik języka polskiego lub nowoczesnego. Synonim ********* to ostatnia pozycja na liście, łatwo wpada w ucho. Ja wiem jak sprawa z mojej strony wygląda, mogę trenować i trenować, zmieniać strategię oraz specjalizacje wojaków. Nie chcę się powtarzać ale nie ma równych szans, jedni królują drudzy są pokrzywdzeni, a to za sprawą jakości połączenia ( ping ). Jeszcze na pewno trochę sobie pogram, piszę te posty, bo może ktoś ma podobne problemy co ja... 8)

PostNapisane: 12 sie 2009, 21:22 

chodzi ci chyba o to że jak jakiegoś gostka spotkasz to ci się gra tnie?

Ostatnio edytowano 13 sie 2009, 14:14 przez beatles, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 13 sie 2009, 02:58 

Najlepsza opcja to [dla mnie]: TCP Optimizer, Re-install BFa [potem patch i update PB],skan antivirem i odsysanie tłuszczu czyli porządki na dysku ;)
Poświęcisz na to ze 2-3 godziny i masz spokój z regiem. [bo nawet jak masz wyższy ping to da sie grać i nawet wchodzi. U mnie taką 'granicą' jest okolo 80-90 ms, ale i tak nie ma takich serwerów [zlokalizowanych w EU] gdzie miałbym pingi wyższe niż ~55-60].

...lol
http://www.esl.eu/eu/player/2610844/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2