Teraz jest 26 cze 2025, 21:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 wrz 2009, 14:34 

Sprawa ciągnie się już od jakiegoś czasu więc postanowiłem wypowiedzieć swoje słowo na temat administratorów serwerów PL4FC inf i CQ sprawa zaczęła się od serwera inf i sprowadza się do nicka na jakim gram i zasad serwerów a właściwie używanie ich według własnego uznania. Od razu jednak chcę zastrzec iż PL4FC ma prawo ustalać własne zasady na serwerach za które płacą, jednak chodzi mi o ich konsekwentne stosowanie do wszystkich graczy a nie w myśl zasady " kali ukraść dobrze, kaliemu ukraść źle".

Sprawa jak napisałem sprowadza się do nicka na jakim gram czyli "Fack_EA_GAMS" , interpretować można go różnie, dla mnie oznacza on dezaprobatę dla EA. Czy jest obraźliwy czy nie można na ten temat dyskutować. Administratorzy serwerów PL4FC twierdzą że jest obraźliwy i mam za to bana.

Linki do regulaminów serwerów PL4FC.
http://forum.pl4fc.net/index.php?showtopic=1688
http://forum.pl4fc.net/index.php?showtopic=2143
http://forum.pl4fc.net/index.php?showtopic=7139
http://forum.pl4fc.net/index.php?showtopic=8238

Niema tu nic odnośnie zasady związanej za nickiem. Na upartego można było by to podpiąć pod wulgaryzmy jednak jest to mocno naciągane uzasadnienie.
Sprawę postanowiłem wyjaśnić na forum klanu w temacie http://forum.pl4fc.net/index.php?showtopic=9785. Twardo obstają przy swoim mają prawo, mi jednak chodzi o to aby zasady były jednakowe dla wszystkich. Niejednokrotnie wielu graczy doświadczyło jak admini robią co chcą na serwerach wedle własnego widzimisię, a gracze PL4FC robią co chcą na serwerach i nikogo to nie obchodzi, o przecież to członkowie klanu i im wolno wszystko, no chyba że podniesie się larum no to wtedy wypada pokazać że się coś robi. Przykłady można mnożyć jeśli zgadzacie się z moją opinią proszę dołączać te opisy do tego tematu i raczej to nie będzie krótka lista.

PostNapisane: 6 wrz 2009, 14:59 

Astar12 napisał(a):
dla mnie oznacza on dezaprobatę dla EA.

Lepszą dezaprobatą było by jak byś po prostu przestał grać w ich gry. Też masz problemy... :lol:

PostNapisane: 6 wrz 2009, 15:03 

Przecież w tym nicku nie ma nic obraźliwego , pewnie komuś przeszkadzałeś na cq jak jakiś placek latał w helce więc doczepił się do nicku lub jego analfabetyzm jest na tyle zaawansowany że czyta słowo Fack jako Fuck .
Dla jasności wiem co autor chciał powiedzieć po przez napisanie tego "fack" ale żeby odrazu ban ? :D

PostNapisane: 6 wrz 2009, 15:32 

Nick zawiera wulgaryzm i jest tylko próbą ominięcia zabezpieczeń. IMHO nick wykracza poza dobry gust. Gdyby jakiś Anglik latał z nickiem: iepac_polakuv to pewnie byłby lament lecący aż do samego EA. Nie ważne jak coś się pisze, ważne też jak coś się czyta. A fack przecież można odczytać jako pieprzyć lub nawet mocniej: pierd.. wiecie o co chodzi.

PostNapisane: 6 wrz 2009, 15:38 

Czlonkowie pl4fc przestrzegaja zasad jak wszyscy, prosze rzucac przykladami(jesli jest inaczej). Jezeli jest inaczej ta osoba jest karana.

Widze, ze dlugo Ci sie zbieralo na posta od tamtego momentu. A wystarczy zmienic nick lub po prostu nie grac. Mnie osobiscie w ogole nick nie przeszkadza ale w klanie sa rozne ewenementy...

PostNapisane: 6 wrz 2009, 15:42 

Astar12 napisał(a):
(...)mi jednak chodzi o to aby zasady były jednakowe dla wszystkich.

Rozumiem, że spotkałeś kogoś o takim nicku na serwerze PL4FC i nie został on zbanowany.

Astar12 napisał(a):
(...)a gracze PL4FC robią co chcą na serwerach i nikogo to nie obchodzi, o przecież to członkowie klanu i im wolno wszystko, no chyba że podniesie się larum no to wtedy wypada pokazać że się coś robi.

http://pregierz.pl4fc.net/ tu jest strona do "podnoszenia larum". Założę się, że masz pełno dowodów na przewinienia graczy, ale po prostu Ci się nie chce żadnego wrzucać, lepiej odgórnie obsmarować cały klan na publicznym forum, nie?

Astar12 napisał(a):
Przykłady można mnożyć (...)

A masz może jakiś dowód, przykład, screena, demko? Bo tak mnożyć, to ja mogę m. in. dowody na Twoje cheatowanie, mimo, że od pół roku w vBF2 nie gram...

Astar12 napisał(a):
jeśli zgadzacie się z moją opinią proszę dołączać te opisy do tego tematu i raczej to nie będzie krótka lista.

Tego nawet nie komentuje

PS.
Dla słabiej ogarniających tekst pisany. Tekst o cheatowaniu był tylko i wyłącznie przykładem bezsensownego oskarżenia.

PPS.
Fajnie, że podałeś przykłady źle adminujących osób, dzięki temu na pewno wiele się zmieni...

PostNapisane: 6 wrz 2009, 16:08 

Zdaje się że już wszystko wytłumaczone zostało u nas, więc w czym rzecz? Na naszych serwerach ma panować kultura i nie ważne czy ktoś na czacie klnie, czy w nicku ma jakiś wyraz nie odpowiedni... Brak kultury, to brak kultury i nie ma się co sprzeczać. Ciekawe co byś powiedział jakbyś grał na serwerze z osobą o nicku "Astar to ***" (zamiast gwiazdek np. wyraz kur**). No, ale wiem że jak się ktoś o coś czepia, to zaraz napiszesz że by Ci to nie przeszkadzało (mimo że w rzeczywistości byłoby inaczej).

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 6 wrz 2009, 17:30 

:D Pokaż mi polski serwer rankingowy w którym admini są tak sprawdzani i trzymani za ryj jak w Plackach przez władze klanu, wejdź w temat o serwerze Wilków oraz na serwer może zmienisz zdanie na temat adminów. A zapomniałem jeszcze zaproponować Ci NSZ.

PostNapisane: 6 wrz 2009, 21:37 

source: http://www.forum.pl4fc.net
"Kolega pewnie myśli sobie, że dostał kicka za ownowanie pl4ckuff, ale kolego kochany mój Ty (tititi żabciu): zły nick, wpadłeś, pokazałeś się, zostałeś zauważony, dostałeś kicka i założę się, iż powodem nie było "spuszczanie batów" placuszkom"

Czy Ty do &^!@#&$* na serio nie panimajesz?? To był wulgaryzm. Fack brzmi tak samo jak fuck, ku*wa i kó*wa, a rzepak jak żepak!

PostNapisane: 6 wrz 2009, 21:44 

Skoro karacie za nicki jednego, karaicie i drugiego. Nie żebym był po stronie Astara(mówiłem mu że to nie ma sensu, bo i tak nie wygra) ale na serwerze grają inni z obraźliwymi nickami. No chyba że nick Seban-Rozpier***** nie jest obraźliwy to sorry.

Dajcie Astarowi bana na nick(jeżeli się da), a jak zechce mu się grać, wejdzie z normalnym nickiem :)

PostNapisane: 6 wrz 2009, 22:51 

Astar zgadzam się z tobą. Tak sczerze mówiąc komu to przeszkadza bo NAPEWNO nikomu , dlatego nie rozumiem takich ludzi jak PL4FC , którym takie rzeczy niby przeszkadzają a raczej był to pretekst ; Tak uważam. A to że jeden dostaje ban drugi nie to też prawda. Po trzecie IMO co to za sens dostać kick za k**** w czacie jak i tak wszyscy na voipe co chwile tak , w tym też szanowni admini, a co dopiero TS.

PostNapisane: 6 wrz 2009, 23:03 

Cytuj:
którym takie rzeczy niby przeszkadzają a raczej był to pretekst

Nie, to nie byl pretekst...

Swistak, masz adminke, czemu nie zbanowales? Astar tez dostal bana dopiero jak go ktos zauwazyl. Nie kazdy czyta liste graczy.

Zreszta, na starym gamesnecie z takim nickiem tez by nie pogral. Oczywiscie dalej to sa nieuzasadnione placze.

PostNapisane: 6 wrz 2009, 23:05 

A ten płacze, bo się do PL4FC nie dostał.
A tacy kochani wszyscy byli jak starałeś się o członkostwo:
Pewnie juz mnie nie przyjmiecie bo DNIKRAT dał mi bana za tk dzisiaj trudno. Nie wiem czy to dobre usprawiedliwienie ale bardzo się źle czuje a dziki mnie namówił żeby grać wiedzialem że to się zle skonczy. Od 2 dni jest mi słabo i trace czucie. Nie wiem może mi wybaczycie może nie......

Bzdury przeciwko komuś, bzdury przeciwko Tobie.

PostNapisane: 6 wrz 2009, 23:49 

Nie chcę się czepiać ale Fack może oznaczać http://megaslownik.pl/slownik/angielsko ... 95566,fack .
Więc nie wiem za co daliscie mu banika .
Przecież jezeli ten koles dostał bana za nicka , to Rozpierducha i wiele innych też muszą dostać .
Myśle że głownie o to mu chodziło w tym temacie , o sprawiedliwość :P

PostNapisane: 7 wrz 2009, 00:15 

To może i ja napiszę swoje małe słóko, no bo przecież zły Placek nadał koledze bana za nick.

Uwierz mi bądź nie ( jeżeli nie, to mi osobiście lotto) wyrzuce na zbyty ryj każdego, którego nick źle będzie odnosił się do innych, ma treść obraźliwą, wyrażającą rasistostką wypowiedź itp. Dającą zgorszenie grającym na serwerze.
A propo swojego bana jednego dnia dostałeś ostrzeżenia abyś łaskawie zmienił nick na bardziej kulturalny. Nie zadziałało oki.
Dnia drugiego znowu zauważyłem Ciebie na serwerze i ponownie wykopałem z prośbą o zmiane nicka. Wcześniej nagrodziełem 2 warnami abyś zauważył. Skoro byłeś ślepy to komunikat z kicka powinien dać Tobie do myślenia, ale nie uparty jak baran i dalej chce obejść panujące zasady.
Jak jeden z forumowiczów dobrze zaznaczył celowe napisanie fack to próba obejścia obraźliwego słowa jak n00b pisane przez zero, o małe, o duże i tak wszyscy wiedzą o co chodzi.

Skoro masz pretensje do EA to po cholere grasz w tą grę?? Nie rozumiem tego.
Napisałeś odwołanie od bana. Jasno zostało powiedziane, zmienisz nick i zobowiążesz się że na nim nie zagrasz na serwerze. Skoro Tobie na tym nie zależy, to proszę PRZESTAŃ płakać jak małe dziecko, któremu mama pozwoliła a tatuś zabronił.

PS. Eddie też miał bana, przyszedł, pogadał, wytłumaczył. I bana nie ma. Ciężko przyjść pogadać? Nie lepiej naszczać na innych i pokażać że to oni są źli.

Komar sam doświadczył, że wiele wiemy o graczu mimo, że w plackach wcześniej nie był.

Temat wałkowany a propo Twojego Bana http://forum.pl4fc.net/index.php?showtopic=9785
Myślałem ze gracze PRGK są bardziej rozumni a ty dajesz złe tego świadectwo.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2