Teraz jest 24 lis 2024, 18:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Prośba o pomoc
PostNapisane: 19 lis 2009, 15:02 

Na początku witam wszystkich,
Przeszukałem forum w poszukiwaniu poradnika jak skutecznie wylądować helikopterem i nie mogłem znaleźć tej konkretnej porady. W Manual'u nie też nie znalazłem nic odnośnie lądowania.
Mam z tym problem więc proszę o porady doświadczonych pilotów :wink:

PR naprawdę mną pozytywnie wstrząsnął ale jescze trochę mi brakuje by móc efektywnie stawiać opór innym graczom.

pozdrawiam,

PostNapisane: 19 lis 2009, 17:49 

Pytaj ariela_86 lub Wyspy kiedy ich spotkasz na serwerach. To najlepsi piloci jakich znam.
Jest tezs kilka serwerow treningowych, na ktorych trenuj latanie. To oszczedzi ci wysluchiwania nieuprzejmych komentarzy.

PostNapisane: 19 lis 2009, 21:46 

Trzymaj w poziomie, zwolnij i delkatnie stukaj S?

Polataj trochę na treningowych, wyczucie z czasem przychodzi, mysz + klaw czy joy?

[GCA] | www.goldencamels.com

PostNapisane: 19 lis 2009, 22:36 

no wlasnie takich porad potrzebowalem :) wiesz narazie tylko trenuje...
mam klawiaturke i mysz a najtrudniej jest wyladawac mi apachem....im zmniejszam szybkosc tym on bardziej pikuje w dol i sie rozbija...jezeli wyladuje to cud nie mówiąc już o precyzyjnym ladąwaniu...
potrzebuje jakis porad dotyczacych kombinacji na klawiaturze i myszy

PostNapisane: 20 lis 2009, 00:25 

Zacznij od latania helami transportowymi (Huey, Blackhawk, Littlebird i ich MECowskie odpowiedniki), bo do Apache'a na prawdziwym serwerze raczej się nie dorwiesz.

Najpierw zwolnij, ciągnąc nos lekko do góry (5-15 stopni), potem wypoziomuj i czekaj aż sam opadniesz lub lekko (bardzo) wciskaj 'S'.

[GCA] | www.goldencamels.com

PostNapisane: 20 lis 2009, 10:24 

najlepiej to lodnuj tak jak samolotem

Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. UapaTwój Czerwony kolor Podpisu Mnie uraził więc go zmieniłem

PostNapisane: 20 lis 2009, 12:19 

Zar dobrze mówi ale jeszcze masz 2 wyjścia przy szybkich lądowaniach... popróbuj sobie bo są bardzo przydatne podczas walk.
1wsze to lądowanie ślizgiem... ściągasz maszynę w dół pochylając ją do przodu tak aby zaczęła opadać przy nieznacznym zmniejszeniu ciągu, przed samą ziemią podnosisz dziób i lądujesz przy jednoczesnym zwiększeniu ciągu jeżeli opadasz za szybko bądź dajesz ciąg na luz jeżeli prędkość jest dobra.
Ślizgu ja raczej nie stosuje bo wymaga sporo miejsca na lądowanie.
2gi który stosowałem kiedyś jednakże zrąbał mi się stary joystick i jadę na takim lipnym plus ostatnimi czasy trochę zmian w fizyce lotu wprowadzili i nie wychodzi mi tak jak kiedyś jednakże myślę iż na myszce sprawa jest prostsza. sposób ten polega na ustawieniu wstecznego ciągu tak aby maszyna zaczęła prędko opadać i przed samą ziemią nad strefą lądowania zwiększyć ciąg tak aby nie walnąć w glebę tylko miękko osiąść maszyną na gruncie... również można to wykonywać z częściowym ślizgiem ale jeżeli zatrzymać maszynę w zawisie nad punktem lądowania to nie wymaga to tyle miejsca.
Oba te sposoby są dość prędkie i użyteczne w sytuacji gdzie musimy szybko wylądować gdyż zawis nad LZ grozi zestrzeleniem, jednakże wymagają też trochę wprawy :).
Watro pamiętać o tym iż pochylanie dzioba a nie tylko ciąg wpływa na prędkość opadania i często zamiast ciągiem przy lądowaniu ładnie sobie pochyleniem śmigła możemy korygować ową prędkość...
Mi niestety ostatnio lądowania nie wychodzą tak jak kiedyś bo ten joystick za 25 zł reaguje dość nerwowo na wszelakie ruchy... a mój logitech jest martwy a co gorsza takich już nie produkują tylko w tej nowej konfiguracji która mi się nie podoba :(

PostNapisane: 20 lis 2009, 15:19 

masz tu filmik

http://www.youtube.com/watch?v=MS4nYJZ4Sgc&NR=1

Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. UapaTwój Czerwony kolor Podpisu Mnie uraził więc go zmieniłem

PostNapisane: 20 lis 2009, 18:23 

gdy masz długi pas prostej ziemi/ulicy (wystarczy około 20-30m) możesz wylądować podobnie jak samolot, to znaczy przed zejściem puścić gaz a następnie ostro zapikować w dół i wypoziomować na wysokości 0,5-1m, następnie przytrzymujesz s i zatrzymujesz się po 2 metrowym ślizgu. Taktyka ta najlepsza jest na płaskich powierzchniach (ulice muttrah, tama na jabal, niegdys pola ryzowe na Qwai) przy użyciu raczej mniejszych helek (littlebird, huey). Taki manewr pozwala Ci w przeciągu 2 sekund wylądować, wysadzić pasażerów i bezpiecznie odlecieć.

PostNapisane: 20 lis 2009, 19:10 

a najlepiej to sam sie nauczysz prawie wszyscy sami sie uczyli latac

PostNapisane: 21 lis 2009, 12:03 

dziekuje za wszytskie odpowiedzi :) juz skumalem :)

PostNapisane: 25 gru 2009, 13:15 

RoSoMaK859 napisał(a):

Jest mały problem :o .Czy kiedy lądujemy w mieście albo w lesie mamy tam pas startowy :wink:

PostNapisane: 25 gru 2009, 13:28 

brodos3105 napisał(a):
RoSoMaK859 napisał(a):

Jest mały problem :o .Czy kiedy lądujemy w mieście albo w lesie mamy tam pas startowy :wink:

Broooodos...
Z tego sie moral wyciaga..

Obrazek

a

Obrazek

Widzisz pod jakim kontem laduja ? To wlasnie mial na mysli autor, mowiac Tak jak samolot/em.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2