Teraz jest 24 lis 2024, 16:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 gru 2009, 14:40 

carwood_lipton_pl napisał(a):
krótko w temacie - bieganie ze snajperką jak po***ny, skakanie jak królik, wyskakiwanie zza rogu i walenie heada w jednej sekundzie to wg mnie pseudosniping i profanacja szlachetnej sztuki snajperskiej.

Sniping to dystans, kamuflaz, spokój, opanowanie, umiejętność celnego strzelania, oceny odległości, brania poprawki na ruch celu i duzo innych czynników. No i przede wszystkim myślenie, przewidywanie ruchów przeciwnika, przechytrzanie go.

Poczytajcie trochę literatury panowie. Nawet w Battlefieldzie to sie przydaje, choć jest nierealistyczną grą.

I nie wiem jak wam - ale mi przyjemnosc sprawia prawdziwy sniping, a nie trzaskanie dobrego ratio.
Wystarczy mi jak w jednej rundzie zastrzelę 4 lub 5 żołnierzy wroga, ale w pięknym stylu, zgodnie z elementarnymi zasadami prawdziwego snipingu, samemu nie ginąc ani razu. I mi to wystarczy. Gram w Battlefielda dla relaksu i odpręzenia po ciężkim dniu w pracy, w sposób który lubię, a nie taki który ma zaakceptować i poprzeć śmieszna 'elita' tego forum i polskiej sceny Battlefielda 2.

P.S.
Zainteresowanych prawdziwym snipingiem zapraszam do pisania na PM.

No to gratulacje jak ci sprawie przyjemność leżenie w trawie/ oknie/na dachu (niepotrzebne skreślić) przez 40 minut i zabijanie przeciwników co 8 minut... Osobiście bym dawał bany dla takich "graczy". Jak jest jeden to pół biedy, ale jak 4-5 na 16 graczy w drużynie to taka drużyna zwykle przegrywa wszystkie rundy. Kampi taki 300m od flagi, jak przejmują to nie zabije, bo nie zdążył rozważyć wszystkich za i przeciw, a nawet jak zostanie sam to nie pójdzie przejąc flagi bo on uprawia prawdziwym "sniping". Bezcenny teamplayowy gracz...

PostNapisane: 5 gru 2009, 20:51 

^Dobre podsumowanie.

Powiem ostatni raz - BF2 jest taką grą, w której campienie sniperem jest bezsensowne. Chcesz się pobawić w realistykę to ściągnij PR albo kup inną grę, bo w Battlefieldzie 2 najefektowniejszym snipieniem było, jest i będzie bieganie po całej mapie i zbieranie fragów ;]

PostNapisane: 5 gru 2009, 22:10 

czytaj ze zrozumieniem kolego. ja wcale nie pisałem o efektownym snipingu tylko o takim który ja osobiście lubię i który mi sie podoba, natomiast wcale nie musi się podobać innym. zwłaszcza tym którzy niespodziewanie obrywają HSa z 200 metrów i nie bardzo wiedzą skąd padł strzał :lol:

Tylko proszę, nie nazywajcie snipingiem biegania jak debil z karabinem snajperskim i strzelanie z odległości 10 metrów.

Twoja stara zbiera łuski na Wake Island :D

PostNapisane: 5 gru 2009, 23:30 

To nie "sniping" tylko strzelectwo wyborowe. I smutna prawda jest taka, że dużo bardziej korzystne dla zespołu. A Battlefield w teorii właśnie na pracy zespołowej się opiera, więc leżenie przez pół godziny to tylko robienie trudności innym którzy akurat chcą wygrać mapę. Każdy żołnierz się liczy :D

@carwood_lipton_pl
Polecam Ci Wookie Sniper Mod. Zrealizujesz się :) Podobni tobie zapaleńcy, wybór różnych karabinów, a do tego otwarte mapy gdzie heady możesz walić i z kilometra i zmieniony system punktacji premiujący różne rodzaje "ciężkich technicznie" strzałów.
(^ Opis ze słuchu i relacji innych :) )

Pozdr.
Yamsza

PostNapisane: 6 sty 2010, 18:20 

To prawda bieganie ze snajpa i strzelanie z 10 m malo ma wspolnego ze strzelectwek wyborowym...
Ale skoro ktos tak musi na mapie w trybie typu co/oper trudno.

jezeli chodzi o wookie Sniper Mod to zdaje sie ze jego tworcy pracuja nad wersja 1.3
http://www.wookie-clan.co.uk/viewforum.php?id=41

Warto poczytac-polecam fanom tego moda.

PostNapisane: 7 sty 2010, 11:15 

Na serwerach publicznych bardzo rzadko spotyka się kampiących snajperów, często po prostu lecą na żywioł i skaczą jak króliki. To najbardziej opłacalna forma snajperstwa.

PostNapisane: 7 sty 2010, 15:41 

To sie nazywa sniper arcade:]

PostNapisane: 7 sty 2010, 17:21 

venom17 napisał(a):
Na serwerach publicznych bardzo rzadko spotyka się kampiących snajperów, często po prostu lecą na żywioł i skaczą jak króliki. To najbardziej opłacalna forma snajperstwa.

Daj mi adres tych serwerów publicznych :D
Co jak co, ale w to, że na serwerach publicznych nie ma kamperów to na pewno nie uwierzę. Jeżeli nie ma ich na publicznych to gdzie? Na gatherach, sparach, prywatnych, klanowych? :lol: Kampiąc snajper to przekleństwo publików, jeden team potrafi przegrać kilka rund pod rząd, bo 5 osób na 16 w drużynie to kamperzy.

PostNapisane: 7 sty 2010, 23:15 

Nie powiedzialbym. Na Karkandzie kamperzy w MEC to wręcz zaleta ;). Wystarczy nie dopuścić USA na dystans i po nich ;)
A zresztą kampiąc można nabic dużo killi, tylko upewnijcie się że nikt was nie widzi (UAV)

Stado baranów prowadzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana

PostNapisane: 8 sty 2010, 00:52 

Właśnie, nabić killi. Nawet jakbyś nabił 20 killi to więcej twoja drużyna miałaby pożytku jakbyś 2 razy flagę przejął. Bo na odbijaniu jej przeciwnik straci więcej pkt niż z kampienia.

I żeby nie było sam jestem snajperem :wink:

Pozdr.
Yamsza

PostNapisane: 8 sty 2010, 07:39 

Songodzik napisał(a):
venom17 napisał(a):

Daj mi adres tych serwerów publicznych :D
Co jak co, ale w to, że na serwerach publicznych nie ma kamperów to na pewno nie uwierzę. Jeżeli nie ma ich na publicznych to gdzie? Na gatherach, sparach, prywatnych, klanowych? :lol: Kampiąc snajper to przekleństwo publików, jeden team potrafi przegrać kilka rund pod rząd, bo 5 osób na 16 w drużynie to kamperzy.

Polskie serwery. Sam bardzo często kampię po stronie MEC żeby nie dopuścić tych obrzydliwych biegaczy na budkę czy przedmieścia :P

PostNapisane: 8 sty 2010, 13:26 

Yamsza,i o to mi chodzilo - po prostu ich nie przepuścić :) a wtedy wygrana w kieszeni

Stado baranów prowadzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana

PostNapisane: 10 sty 2010, 01:10 

Yamsza napisał(a):
To nie "sniping" tylko strzelectwo wyborowe. I smutna prawda jest taka, że dużo bardziej korzystne dla zespołu. A Battlefield w teorii właśnie na pracy zespołowej się opiera, więc leżenie przez pół godziny to tylko robienie trudności innym którzy akurat chcą wygrać mapę. Każdy żołnierz się liczy :D

Popieram, ale w 60% Bycie dobrym snajperem w BF2 to rzadkość, więc większość gra w teamie, np. Taki Karkand i MEC, przecież tam nie jesteś snajperem, jesteś strzelcem wyborowym, a dlaczego. Bo ciągle zapitalasz w teamie. Jednak... Kiedy grałem na Gulf of Oman lub Wake Island 2007 wiele razy zdarzyło mi się samotnie zestrzelić z M95 startujący śmigłowiec/samolot. Tak więc to była czysta gra snajpera.

Dam też taki przykład, ja z moim kuzynem bardzo często współpracujemy na zasadzie on medyk ja snajper(Mamy oczywiście łączność po przez Skype). Kiedy dotrzemy do celu on pozostaje z tyłu a ja strzelam. Kiedy zostane ranny on mnie leczy, ratuje. Tym sposobem i ja i on mamy bardzo dużo punktów.

PostNapisane: 10 sty 2010, 13:36 

Jachu123 napisał(a):
Dam też taki przykład, ja z moim kuzynem bardzo często współpracujemy na zasadzie on medyk ja snajper(Mamy oczywiście łączność po przez Skype). Kiedy dotrzemy do celu on pozostaje z tyłu a ja strzelam. Kiedy zostane ranny on mnie leczy, ratuje. Tym sposobem i ja i on mamy bardzo dużo punktów.

Owszem, macie dużo pkt, ale trzeba sobie zadać pytanie czy zespół odnosi z tego większą korzyść, niż gdyby ten sam medyk zamiast leżeć z tobą biegałby za squad leaderem 6 osobowej drużyny podnosząc go, tak by reszta mogła się spawnować zaraz przy wrogiej fladze lub w jej okolicach. Myślę, że to jednak ta 2 wersja jest korzystniejsza dla ogółu. Dlatego bardziej przydatny jest snajper który biega z zespołem, często z 10 metrów za nim i zdejmuje kolegom z karku strategicznych przeciwników (medyk, wsparcie lub, gdy wie się który to SL). Zawsze praca zespołowa przynosi wrogom większe straty i to się tyczy wszystkich klas, łącznie ze snajperem.

Nie mówię, że granie "leżąc na dachu i zdejmując frajerów, którzy nie wiedzą co ich zabiło" jest złe, bo przecież ta gra to tylko rozrywka i nikt nie oczekuje żeby ograniczać sobie przyjemność skoro ktoś tak grać lubi. Gdyby ktoś chciał bardzo grać dla ogółu, a nie dla siebie to zawsze są klany. Sam nie raz i nie dwa tak robię, bo to bardzo satysfakcjonujące :) Na publikach raczej nikt tego oczekiwać nie powinien. Chociaż prawie zawsze akcje z drużyną są bardziej emocjonujące :) No, ale jak nie ma nikogo sensownego, żeby z nim pograć to można poleżeć i postrzelać do tych 3 pikseli stanowiących głowę przeciwnika :D

Więc co kto lubi, ale więcej zwycięstw przyniesie bieganie za zespołem i pomaganie drużynie, niż robienie dywersji gdzieś daleko na tyłach wroga, zabijając przeciwników, ale nie przejmując flagi.

Pozdr.
Yamsza

Ostatnio edytowano 10 sty 2010, 13:41 przez Yamsza, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 sty 2010, 14:19 

Ja staram się nie ograniczać do klasy snajpera. To tylko taki przykład. Jak mówiłem wcześniej, także gram jako strzelec wyborowy(czyli pracuje w teamie). No cóż ale jednak gra kiedy masz tylko siebie i swojego medyka. to nie tylko marne strzelanie do frajerów. Są sytuacje że na Omanie zestrzele startujący śmigłowiec MEC'u. Bądź co bądź, takie opuźnianie jednego z najgorszych wrogów piechoty także daje szanse zdobyć tą flagę oraz oszczędzić pare kuponów. Dlatego właśnie wg. mnie ta klasa jest przydatna.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2