Teraz jest 18 lis 2024, 19:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z VOIP
PostNapisane: 10 paź 2005, 22:52 

Sprawdziłem forum i nikt nie miał podobnego problemu, więc spytam was. Przeinstalowałem właśnie Windows'a i zainstalowałem BF'a. Na koniec instalki jest konfiguracja VOIPa i jak daję Save settings to otrzymuje standardowy syf z windy: Wystąpił problem z aplikacją BF2VoiceSetup.exe i zostanie ona zamknięta... . Inna sprawa że pasek głośności zawsze był u mnie "martwy"(bez reakcji na głos), było tak przed reinstalem (potem w grze nie było z tym problemu) i tak było teraz. Jednak wtedy nawet nic nie zmieniając mogłem zapisać ustawienia i przejść do gry. Teraz VOIP nie działa wogóle. Gdybym miał wszystko spieprzone to nie działałyby takie programy jak Skype i TS, atak nie jest. Tylko BF się pieprzy. Kombinowałem na różne sposoby:
- zmieniłem stery do karty muzycznej na nowsze
- mieszałem w ustawieniach nagrywania dzwięku wypróbowując wszystkie możliwe konfiguracje.
- zmieniałem DirecX ( nie działa na zwykłym ani na zaktualizowanym przez grę)
- wpinałem i wypinałem mikrofon
- przyznałem tej aplikacji pełny dostęp do sieci w firewallu
.... i zastanawiałem się czym różni się ten system od poprzedniego? Pomyślałem, że zainstalowałem nowszego Winampa w wer. 5.1 (może on coś instaluje), zmieniłem Outposta w wer. 2.7.493 na 3.0.543.421. I niestety na tym moje pomysły się wyczerpały ( został tylko taki żeby zacząć od nowa i zainstalować tylko grafikę, DX, audio i BF'a i wtedy sprawdzić a potem resztę po kolei i sprawdzić co powoduje problem), więc może ktoś z was ma jakiś pomysł. Sorry za taką "kobyłę", ale musiałem się wyżalić :D .
PS:Raczej patch nie ma tu nic do rzeczy bo poprzednio już na nim grałem i było ok.
Specygikacja sprzętu:
P4 3 GHz
Intel D925XECV2LK Culver City2 z High Definiton Audio
1Gb RAM
6800GT

PostNapisane: 17 sty 2010, 16:19 

Panowie sorry że odkopuje ale mam identyczny problem co przedmówca. Może do tej pory ktoś spotkał się już z tym problemem i go rozwiązał. Z góry dzięki za pomoc.

PostNapisane: 17 sty 2010, 16:33 
Redaktor Battlefield.pl

voip w grze działa? Próbuj ustawiać 'tryby zgodności' do programu VoiceSetup w katalogu z grą

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 17 sty 2010, 21:25 

Chodzi o to czy ja słysze? Bo jeżeli tak to słyszę ale jeżeli chodzi o mnie to nie pojawia mi się nawet ten głośniczek. A co do zgodności to niestety nic nie pomogło.

PostNapisane: 17 sty 2010, 22:12 
Redaktor Battlefield.pl

A jak uruchamiasz ten program to co się dzieje?

PostNapisane: 18 sty 2010, 09:18 

Masz Realteka... Sprawdź TU

PostNapisane: 18 sty 2010, 12:50 

_Dominiko_PL napisał(a):
A jak uruchamiasz ten program to co się dzieje?

Po klknięciu na Zapisz ustawienia: Wystąpił problem z aplikacją BF2VoiceSetup.exe i zostanie ona zamknięta... :evil:

mAr.l0rd napisał(a):
Masz Realteka... Sprawdź TU

Mam SoundMAX Integrated HD Audio Po za tym mi mikrofon działa tylko nie w BF'ie. :omg:

PostNapisane: 19 sty 2010, 15:17 

Podczepiam się do tematu.
Również mam problem z VOIP, aczkolwiek u mnie VOIP działa, ale podczas gry się wyłącza.

Mam kartę SoundMAX 5.1, sterowniki najnowsze. Kiedy testuję w grze dźwięk, wszystko śmiga, jednak po wejściu na serwer VOIP przez chwilę działa, dobrze mnie słychać, po czym po chwili znika głośnik przy moim nicku na liście członków drużyny. Tak samo w opcjach, opcja 'Włącz' się odznacza.

Co to jest :d?

PostNapisane: 19 sty 2010, 21:20 
Redaktor Battlefield.pl

Czasami BF2 wycisza mikrofon podczas grania, jeśli ci zniknie to zalttabuj się do pulpitu, kliknij na ikonce głośnika na pasku systemowym i zobacz we właściwościach czy mikrofon nie jest wyciszony

PostNapisane: 20 sty 2010, 17:14 

Miałem podobny problem kiedyś (na viscie której nadal używam) problem znikną kiedy zrobiłem reinstal bfa i w relateku zmieniłem ustawienia na początkowe (nic w nich nie mieszałem później) i teraz voip mi śmiga aż miło ;] A w BF2VoiceSetup.exe tez mi się nic nie rusza z tego co wiem to połowie graczy te paseczki w miejscu stoją a b bfie ich dobrze słychać.

Strefa czasowa: UTC + 2