Sprawdziłem forum i nikt nie miał podobnego problemu, więc spytam was. Przeinstalowałem właśnie Windows'a i zainstalowałem BF'a. Na koniec instalki jest konfiguracja VOIPa i jak daję Save settings to otrzymuje standardowy syf z windy: Wystąpił problem z aplikacją BF2VoiceSetup.exe i zostanie ona zamknięta... . Inna sprawa że pasek głośności zawsze był u mnie "martwy"(bez reakcji na głos), było tak przed reinstalem (potem w grze nie było z tym problemu) i tak było teraz. Jednak wtedy nawet nic nie zmieniając mogłem zapisać ustawienia i przejść do gry. Teraz VOIP nie działa wogóle. Gdybym miał wszystko spieprzone to nie działałyby takie programy jak Skype i TS, atak nie jest. Tylko BF się pieprzy. Kombinowałem na różne sposoby:
- zmieniłem stery do karty muzycznej na nowsze
- mieszałem w ustawieniach nagrywania dzwięku wypróbowując wszystkie możliwe konfiguracje.
- zmieniałem DirecX ( nie działa na zwykłym ani na zaktualizowanym przez grę)
- wpinałem i wypinałem mikrofon
- przyznałem tej aplikacji pełny dostęp do sieci w firewallu
.... i zastanawiałem się czym różni się ten system od poprzedniego? Pomyślałem, że zainstalowałem nowszego Winampa w wer. 5.1 (może on coś instaluje), zmieniłem Outposta w wer. 2.7.493 na 3.0.543.421. I niestety na tym moje pomysły się wyczerpały ( został tylko taki żeby zacząć od nowa i zainstalować tylko grafikę, DX, audio i BF'a i wtedy sprawdzić a potem resztę po kolei i sprawdzić co powoduje problem), więc może ktoś z was ma jakiś pomysł. Sorry za taką "kobyłę", ale musiałem się wyżalić
.
PS:Raczej patch nie ma tu nic do rzeczy bo poprzednio już na nim grałem i było ok.
Specygikacja sprzętu:
P4 3 GHz
Intel D925XECV2LK Culver City2 z High Definiton Audio
1Gb RAM
6800GT