Teraz jest 18 lis 2024, 14:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 sty 2010, 00:56 

Eleanor napisał(a):
Wiec od teraz kupujemy tylko sztuczne futra dla naszych zon a sobie do auta na gwiazdke fotele obszywane zolta skora.

Wydaje ci sie, ze wszystkie skory powstaja z obdzieranych ze skory zywcem zwierzat? To poczytaj troche wiecej.

PostNapisane: 18 sty 2010, 18:16 

Cytuj:
Zrób coś takiego człowiekowi, od razu na krzesełko

Widzisz ale zrobić coś takiewgo człowiekowi, to może sprawić przyjemność. Zemsta etc...

Jednak nie rozumiem zwierzętom, w imie czego i dlaczego?

Cytuj:
Tak samo chinczyk ktory musi wykarmic rodzine napewno moze znalezc inne zrodla zarobkowania niz obdzieranie zwierzat na zywca...Wiem ,ze wszsytko zalezy od miejsca siedzenia i latwo krytykowac ale bez przesady, nawet "prymitywne" plemiona nomadow na Syberii jak trzeba przezyc to tak zabijaja jaka (taki wol) zeby przytym jak najmniej cierpial.

Prymitywnym plemieniem to są buszmeni, i oni nie zabijają dla przyjemności a z potrzeby przeżycia. Na pewno nie robia tego w taki sposób.
A chinczycy? Dla mnie to zawsze był "najgorszy" z najgorszych narodów, Niemcy zle wybrali niestety.

Cytuj:
Interesował by Cię los zwierząt nie mając co do gara włożyć dla siebie i rodziny ?

Widzisz mnie nie interesuje los tych chinczyków, moga zdechnąc, troche ścierwa mniej. Nie ma co do gara wlozyc dla rodziny?! Po co ma rodzine, argument na poziomie 10 latka. Na wsi w polsce kura tez jest zabijana na rosół i moge ci zagwarantować, że nie tak.

Film jest na YT, 1 film którego nie bylem w stanie oglądnąć, zadnego wrazenia na mnie obcinanie głowy nie robiło na podblancu ale to niestety nie na moje nerwy.

Człowiek jest 1 istotą która zabija dla przyjemności, z orkami juz nie jest to pewne, wiadomo, że moga zabić od tak, jednak nie udowodniono, że czerpią z tego przyjemność.

Cytuj:
Wydaje ci sie, ze wszystkie skory powstaja z obdzieranych ze skory zywcem zwierzat? To poczytaj troche wiecej.

Spora część. Wiadomo, ze sa humanitarne firmy, jednak w polsce tez nie jest kolorowo, topienie, przewożenie w warunkach tragicznych, gorszych niż kibitki. Niestety oszczędza się na zastrzykach, których i tak nie ma kto robić ale... lepiej zrobic nieudolnie zastrzyk usypiający niz tak meczyc zywe stworzenie.

Dochodzi do tego też to, ze większość osob nawet z tego forum nie wie o tym, ze zwierze czuje swój koniec. Bzdurą jest myslenie, ze nie. Niektóre świnie idące na ubój umierają od zawału.

Czy to o ten film chodziło http://www.youtube.com/watch?v=Jw8AqS4z-58 ?

A co do futer? Po co je w ogóle kupować? Jeżeli kobieta tak bardzo chce miec futro niech sie nie goli? W czym problem. Czemu nie ma jeszcze skór z ludzi to mnie tylko dziwi.

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 20 sty 2010, 12:55 

M@TH3V napisał(a):
Spora część. Wiadomo, ze sa humanitarne firmy, jednak w polsce tez nie jest kolorowo, topienie, przewożenie w warunkach tragicznych, gorszych niż kibitki. Niestety oszczędza się na zastrzykach, których i tak nie ma kto robić ale... lepiej zrobic nieudolnie zastrzyk usypiający niz tak meczyc zywe stworzenie. Dochodzi do tego też to, ze większość osob nawet z tego forum nie wie o tym, ze zwierze czuje swój koniec. Bzdurą jest myslenie, ze nie. Niektóre świnie idące na ubój umierają od zawału.

Zostan wegetarianinem.

PostNapisane: 20 sty 2010, 15:41 

Niby czemu? Lubie mieso, to juz lepiej kanibalem.

Czy ja napisałem, ze mam cos przeciwko uboju bydła? Nie, mam przeciwko sposobowi w jaki sie tego dokonuje... Ja znam normalny sposób pod tasak, szybko sprawnie, a nie meczenie.

PostNapisane: 20 sty 2010, 15:50 

Domniemam, ze nie uczestniczyles nigdy w "tradycyjnym" wiejskim swiniobiciu. Ale mysle, ze kazdy mial juz przyjemnosc pozywienia sie wspaniala 100% kielbasa prosto ze wsi.

Takze z wypowiedzi wnioskuje, ze na przyklad Eleanor jest wegetarianinem. Hipokryzja jest zarzucac komus, ze ma samochod "w zoltych skorach" a samemu jesc kielbaske na kolacje...

PostNapisane: 20 sty 2010, 16:04 

Tak mieszkam na wsi, a kury, swinie to nie ja mam tylko babka w miscie ;) Widze ze jednak sa wrozki na tym forum.

Domniemam ze uczestniczyłeś w sado-maso rzeźni gdzie ubijaliście swinie lamiac jej konczyny, potem wbijając pineski i zalewając kwasem siarkowym. No bywa tak. Co jeszcze wiesz?

To trudne slowo, hipokryzja znaczy ni mniej ni wiecej, jak bym mowil "nie kupujcie futer bo zwierzątka sa katowane" i jednoczesnie sam je katował.

Cytuj:
Ale mysle, ze kazdy mial juz przyjemnosc pozywienia sie wspaniala 100% kielbasa prosto ze wsi.

Głownie takie jem, jednocześnie wiem jak świnia jest na nia zabijana i zapewniam nie tak jak na filmie ;)

Czlowiek jest mięsożerny i bedzie zawsze jadł mieso, jednak mozna je inaczej uzyskać prawda to? Nic poprzez znęcanie sie.

Sprawny rzeźnik w duzym gospodarstwie uwinie się z duzym tucznikiem w około 30 sekund. A w domowym gospodarstwie mysle, że nie wiele dłużej.

PostNapisane: 20 sty 2010, 17:14 

M@TH3V napisał(a):
Tak mieszkam na wsi, a kury, swinie to nie ja mam tylko babka w miscie Widze ze jednak sa wrozki na tym forum.Domniemam ze uczestniczyłeś w sado-maso rzeźni gdzie ubijaliście swinie lamiac jej konczyny, potem wbijając pineski i zalewając kwasem siarkowym. No bywa tak. Co jeszcze wiesz?

:?:

M@TH3V napisał(a):
To trudne slowo, hipokryzja znaczy ni mniej ni wiecej, jak bym mowil "nie kupujcie futer bo zwierzątka sa katowane" i jednoczesnie sam je katował.

:?: :?:

Cytuj:
M@TH3V napisał(a):
Spora część.

a potem
M@TH3V napisał(a):
Sprawny rzeźnik w duzym gospodarstwie uwinie się z duzym tucznikiem w około 30 sekund. A w domowym gospodarstwie mysle, że nie wiele dłużej.

w/g ciebie spora czesc zwierzat jest obdzierana zywcem (czyli meczona) i wierzysz, ze w gospodarstwach na wsiach te zwierzeta sa niby traktowane w sposob humanitarny tak? To taki maly przyklad hipokryzji. Dla mnie to nie jest trudne slowo.

Reasumujac, tak na prawde wszyscy przyczyniamy sie do katowania zwierzat - swiadomie czy nie. Pewnym jest, ze po obejrzeniu takiej produkcji czlowiek jest bardziej uswiadomiony.

PostNapisane: 20 sty 2010, 17:50 

Cytuj:
w/g ciebie spora czesc zwierzat jest obdzierana zywcem (czyli meczona) i wierzysz, ze w gospodarstwach na wsiach te zwierzeta sa niby traktowane w sposob humanitarny tak? To taki maly przyklad hipokryzji. Dla mnie to nie jest trudne slowo.

Jakoś u mnie wygląda to zupełnie inaczej... Pomijam sporą rzeźnie w której to robi się poprzez zakuwanie bądź prąd. Ale w g. domowym najczęściej się świnie ogłusza, potem upuszcza krew.

Co do skór... Ze świni raczej się ich nie robi, pisałem o szynszylach, lisach, etc...

Cytuj:
wierzysz, ze w gospodarstwach na wsiach te zwierzęta sa niby traktowane w sposób humanitarny tak?

Tak jak najbardziej tak, najpierw ogłuszenie, rożnie od siekiery po młoty, nawet niech bedzie jakaś dyszla. Potem pociecie swini. A ubijanie na raty to dla mnie juz sadyzm, tak jak bym sie na broilera z tępym nożem wybrał, można tylko po **uja męczyć zwierze jak można szybko i sprawnie?

Do 1 pytania - Mieszkam na wsi, mam kury, swinie.
Do 2 pytania, nie wiem o co chodzi?

Cytuj:

Fakt tu ze sporą częścia przesadziłem, jakieś 20-30%, 50% zaś jest zabijania w męczerniach. 20-30% szybko sprawnie.

PostNapisane: 21 sty 2010, 01:55 

Pamietam z dziecinstwa jak bylo u babci swiniobicie, to swinie kwiczaly na pol wsi przez 30 minut... Tak przy okazji tego filmiku mi sie przypomnialo. Mam nadzieje, ze teraz sie to zmienilo.
M@TH3V napisał(a):
Fakt tu ze sporą częścia przesadziłem, jakieś 20-30%, 50% zaś jest zabijania w męczerniach. 20-30% szybko sprawnie.

Acha, to oficjalna statystyka tak? Kazdy kto zabije zwierze w meczarniach zapisuje sie na specjalna liste, skad robia pewnie ow statystke. Nawet jesli te bzdurne liczby maja jakiekolwiek pokrycie w postaci linka czy wycinka z gazety to moze to byc tylko szacowana statystyka czyli... "jak komus sie wydaje". Nie lubie tego typu "kalkulacji", bo bywa ekstremalnie nieprecyzyjna.

PostNapisane: 21 sty 2010, 11:25 

Zależy kto ogłusza, ja ktoś bez pary w rękach, to tak kwik jest ale 30 minut to na pare świń. I nie kwiczały te zabijane a te które widziały jak się zabija 1 z nich. Sam kwik i zabijanie na pewno nie trwało 30 minut. Już przy samym zaciąganiu świni na miejsce rzeźni ona kwiczy.

Ja pisałem tylko o kontrolowanych rzeźniach/hodowlach zwierząt na futra. Jest jeszcze 1 argument przeciw naturalym futrom - ,arowanie pożywienia, zwierzęta z których robi się futra nie idą potem na szynke :]

Cytuj:
bo bywa ekstremalnie nieprecyzyjna.

Tak, jednak uważam, że w tym przypadku mimo ekstremalnej nie precyzji nie powinno się "olewać" tego tematu.

PostNapisane: 21 sty 2010, 11:44 

eeh, wlasnie trwalo. W oborze sasiadki byly tylko 2 swinki :(. No, ale to bylo ze 20 lat temu. Teraz musi byc inaczej.

PostNapisane: 21 sty 2010, 21:11 

Żeście se temat wybrali :P Smacznego !

PostNapisane: 7 mar 2010, 07:59 

gdzie jest ten film dokladnie bo nie moge go znalezc ?
EDIT
jakby mial ktos jeszcze gdzies namiary na niego to prosze o linka

PostNapisane: 6 kwi 2010, 00:51 

Jest na sadistic.pl . Musisz sie zarejestrowac i najprawdopodobniej zaznaczyc w ustawieniach konta, ze chcesz przegladac materialy z dzialu "hard".

PostNapisane: 6 kwi 2010, 13:38 

ja widziałem cały... Nic obrzydliwego. nawet jadłem jak to oglądałem. Film jak film, dziwne tylko że ten pies się przewrócił a nie uciekał(jak go już obdarli)
głupie co te powalone chiniole robią, ale krzycząc na forum im nie pomożemy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2