Cytuj:
Zrób coś takiego człowiekowi, od razu na krzesełko
Widzisz ale zrobić coś takiewgo człowiekowi, to może sprawić przyjemność. Zemsta etc...
Jednak nie rozumiem zwierzętom, w imie czego i dlaczego?
Cytuj:
Tak samo chinczyk ktory musi wykarmic rodzine napewno moze znalezc inne zrodla zarobkowania niz obdzieranie zwierzat na zywca...Wiem ,ze wszsytko zalezy od miejsca siedzenia i latwo krytykowac ale bez przesady, nawet "prymitywne" plemiona nomadow na Syberii jak trzeba przezyc to tak zabijaja jaka (taki wol) zeby przytym jak najmniej cierpial.
Prymitywnym plemieniem to są buszmeni, i oni nie zabijają dla przyjemności a z potrzeby przeżycia. Na pewno nie robia tego w taki sposób.
A chinczycy? Dla mnie to zawsze był "najgorszy" z najgorszych narodów, Niemcy zle wybrali niestety.
Cytuj:
Interesował by Cię los zwierząt nie mając co do gara włożyć dla siebie i rodziny ?
Widzisz mnie nie interesuje los tych chinczyków, moga zdechnąc, troche ścierwa mniej. Nie ma co do gara wlozyc dla rodziny?! Po co ma rodzine, argument na poziomie 10 latka. Na wsi w polsce kura tez jest zabijana na rosół i moge ci zagwarantować, że nie tak.
Film jest na YT, 1 film którego nie bylem w stanie oglądnąć, zadnego wrazenia na mnie obcinanie głowy nie robiło na podblancu ale to niestety nie na moje nerwy.
Człowiek jest 1 istotą która zabija dla przyjemności, z orkami juz nie jest to pewne, wiadomo, że moga zabić od tak, jednak nie udowodniono, że czerpią z tego przyjemność.
Cytuj:
Wydaje ci sie, ze wszystkie skory powstaja z obdzieranych ze skory zywcem zwierzat? To poczytaj troche wiecej.
Spora część. Wiadomo, ze sa humanitarne firmy, jednak w polsce tez nie jest kolorowo, topienie, przewożenie w warunkach tragicznych, gorszych niż kibitki. Niestety oszczędza się na zastrzykach, których i tak nie ma kto robić ale... lepiej zrobic nieudolnie zastrzyk usypiający niz tak meczyc zywe stworzenie.
Dochodzi do tego też to, ze większość osob nawet z tego forum nie wie o tym, ze zwierze czuje swój koniec. Bzdurą jest myslenie, ze nie. Niektóre świnie idące na ubój umierają od zawału.
Czy to o ten film chodziło
http://www.youtube.com/watch?v=Jw8AqS4z-58 ?
A co do futer? Po co je w ogóle kupować? Jeżeli kobieta tak bardzo chce miec futro niech sie nie goli? W czym problem. Czemu nie ma jeszcze skór z ludzi to mnie tylko dziwi.