Teraz jest 27 lis 2024, 09:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 520 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lut 2010, 15:49 

@bloczyna
Czym jest ta maksymalna rodzielczość?
1280x1024? 1680x1050? Może 2560x1600?
Naprawdę jestem ciekaw jak bardzo ta rozdzielczość jest niska skoro mój Core i7 920 + GTX 275 nie sobie radzę z maksymalną rozdzielczością...mojego monitora czyli 1920x1200.
@dupielos
Po części masz rację. CPU konsolowe to kastraty...ale! To z reguły są też wyspecjalizowane kastraty. Xenon wyciąga ~100 FLOPSów, a Cell ~200 w pojedynczej precyzji. Oczywiście wydajność Cell'a w podwójnej precyzji jest żenująca i tu masz rację. W superkomputerach (chociażby IBM Roadrunner) jest montowany PowerXCell 8i czyli wariant Cell'a z wielokrotnie większą wydajnością w FP DP. Pytanie czy to ma znaczenie? CPU konsolowe to typ głupiej blondynki. Mają za zadanie wspomóc GPU, a w przypadku grafy 3D w grach z tego co wiem jest wykorzystywana pojedyńcza precyzja; natomiast podwójna raczej w różnych obliczeniach naukowych. Oczywiście trzeba do wszystkiego podchodzić ostrożnie. W końcu nikt trzeżwo myślący chyba nie myśli, że RSX i Xenos wyciągają odpowiednio 1,8 i 0,9 TFLOPów :roll:

Ostatnio edytowano 4 lut 2010, 15:52 przez TomekDeF, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 4 lut 2010, 15:52 

w przypadku mojego monitora to jest 1680x1050

PostNapisane: 4 lut 2010, 15:54 

A ile klatek wyciąga w czasie walk, wybuchów itp?

PostNapisane: 4 lut 2010, 15:55 

nie spada mi poniżej 35 klatek

PostNapisane: 4 lut 2010, 16:11 

Hm...zmierzyłem FPAPSem i niby też pokazuje mi tyle klatek/s, ale grając odczuwam jakby ich było kilkanaście...
Dopiero gdy mi pokazuje 6x i więcej klatek to gra nie laguje tak niesamowicie.

PostNapisane: 4 lut 2010, 16:16 

powiem ci tak. Mi BC2 jeszcze nigdy nie skakało i nieważne ile było graczy i jak wielkie było zamieszanie, a to dopiero jest BETA więc na pełnej wersji powinno byc rewelacyjnie. No ale chyba powoli odbiegamy od tematu tego topica :D hmm wiesz lagowanie a przycinanie sie grafiki to są dwie różne sprawy. Może masz za słabe łącze albo grasz na jakis amerykańskich serwerach?

PostNapisane: 4 lut 2010, 16:39 

Wiem wszystko. Lagowanie to był skrót myślowy. Przy ustawieniu wysokich detali przy 1680x1050 gra haczy. To miałem na myśli pisząc laguje. Zjebana optymalizacja. W pełnej wersji ma być rewelacyjnie? Nie byłbym taki pewien. To co nam zaserwowali wygląda na kiepski port z konsoli, zresztą BeeFy zawsze miały wysokie wymaganie, tak więc nie zdziwię się, jeżeli będzie źle jak zawsze.

PostNapisane: 4 lut 2010, 16:48 

szczerze to niewiem co ty masz za sprzęt lub co ty masz tam namieszane w windowsie skoro przy 60 klatkach nie skacze ci az tak niesamowicie(kwestia co ty rozumiesz przez skakanie, bo przy 60 to powinno ci wszystko smigać bez najmniejszego przycięcia). Co do optymalizacji Bety niewiem jak inni ale ja jestem bardzo zaskoczony bo nie mogę powiedzieć złego słowa złaszcza że mam kompa średniego patrząc nato co jest teraz na rynku. Może poprostu masz pecha a może masz juz tak zawalony system że ci nie wyrabia. Niewiem...

PostNapisane: 4 lut 2010, 17:02 

TomekDeF =>
Tez nie wierze w jakas super optymalizacje fulla, ta beta to pic na wode bo kto realnie zaczyna beta testy miesiac przed premiera? By zdazyc na premiere ta gra zaraz powinna jechac do tloczni. Inna opcja to ze to starszy kod bety a prace nad fullem sa w znacznie bardziej zaawansowanym stadium niz to co widac tutaj. Tylko w takim razie po co wypuszczac bete w takim stanie... moze po to by nie musiec sie wstydzic wypuszczac tego jako demo? ;]

PostNapisane: 4 lut 2010, 17:19 

BF pewnie już jest w tłoczni a ta beta to po to by wypuścić po miesiącu patcha 500mb:) i To jest najbardziej realne

PostNapisane: 4 lut 2010, 17:25 

@bloczyna
Beta jest spierniczona jeżeli chodzi o wykorzystanie sprzętu.
Rozdziałka 1680x1050.
Ustawiam high. Gra działa jakby było 15 fps a fraps pokazuje 3x. Sorry, ale albo fraps źle ocenia liczbę klatek/s albo coś jest ******* po stronie gry.
Ustawiam medium. Fraps twierdzi, że gra działa w 6x klatkach...gdy wymachuję jak dzika świnia (;)) mychą we wszystkie strony. Jak normalnie, idę, biegam to jest przeszło 80 fps...i tu jest właśnie idealna płynność. Cały myk w tym, że przy 3x fps/s też powinno być świetnie.
Tak czy inaczej. Windę mam świeżą, o sprzęt jak i o system potrafię dbać, łącze mam bez zarzutu, a gra działa jak działa. Już nie pierwszy raz słyszę, że na całkiem podobnym sprzęcie toto działa diametralnie różnie.

PostNapisane: 4 lut 2010, 17:36 

A ja mam taki super problem graficzny. Wszystko było OK. Zagrałem kilka rundek - wszystko było OK, bez większych problemów. W kolejnej rundzie zauważyłem coś takiego (przykładowe screeny poniżej)
http://i45.tinypic.com/24buf6r.jpg
http://i49.tinypic.com/2eq9ojn.jpg
...co to ma być?!?... może ktoś mi pomóc by temu jakoś zaradzić? jest jakiś sposób?... zacząłem kombinować z ustawieniami graficznymi, potem zacząłem zmieniać rozdzielczość i nic się nie zmieniło, tzn. nic nie wróciło do normy... o co chodzi?!?... nie mam pojęcia co mam już zrobić? chyba napisać list do DICE z wielkim opier..... Nie chce mi się robić reinstalacji, ale możliwe, że jedyne to pomoże, nie wiem.
Kto może, niech pomóże, bardzo proszę...

PostNapisane: 4 lut 2010, 17:46 

wychodzi nato ze grafika ci sie grzeje... sprawdz chlodzenie

PostNapisane: 4 lut 2010, 18:13 

Wiecie, nigdy nie miałem takich śmiesznych problemów z żadną grą. Nie sądzę, żeby moja grafika tutaj zaczęła szwankować... nic nie mogę z tym zrobić... nie wiem co mam zrobić?...

PostNapisane: 4 lut 2010, 18:49 

p7aku2 napisał(a):
A ja mam taki super problem graficzny. (...)

U mnie gra wygladala bardzo podobnie przy wymuszeniu DX9 na Win7 niestety nie wiem do teraz co moze byc powodem. Raczej nie wydaje mi sie, zeby wine ponosila temperatura na karcie graf bo nie sa to typowe artefakty, a raczej brak tekstur. Na wszelki wypadek mzoesz odpalic w tle jakis program sprawdzajacy temp na karcie, posiadajacy opcje zapisywania wynikow. Potem odpal BC2, pograj chwile, wyjdz i sprawdz co sie zapisalo. Nastpenie wpisz w google "temperatura procesora (model karty)" lub podobna fraze i zobacz czy masz wyzsza/nizsza. Jesli bedzie ok to reinstalacja sterownikow i gry, jesli problem pozostanie to bym dopiero uderzal do EA czy tam DICE...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 520 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2