Teraz jest 27 lis 2024, 09:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 520 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lut 2010, 19:39 

p7aku2 napisał(a):
Wiecie, nigdy nie miałem takich śmiesznych problemów z żadną grą. Nie sądzę, żeby moja grafika tutaj zaczęła szwankować... nic nie mogę z tym zrobić... nie wiem co mam zrobić?...

zaczac od tego co oczywiste:
- przeinstalowac sterowniki, sprobowac innych (starszych, nowszych - beta)
- sprawdzic temperature podzespolow (grafa) w stressie
- przeinstalowac gre
p7aku2 napisał(a):
nie mam pojęcia co mam już zrobić? chyba napisać list do DICE z wielkim opier..... Nie chce mi się robić reinstalacji
super podejscie frustrata: "obsmaruje ich i zjade, ale nic nie bede naprawial bo gra ma dzialac!!!!!!11"

ogolnie dales screeny i sie wyzaliles. nie podales nawet parametrow kompa. :?

PostNapisane: 4 lut 2010, 22:35 

Radeon HD3850 (512)
AMD Phenom Quad Core...
2048MB + 1024MB...
nie wiem... niech ta Beta już tak będzie. Żeby tylko pełna wersja BC2 nie była taka problemowa.

PostNapisane: 4 lut 2010, 23:22 

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5000-87
http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5000-91

Nigdzie nie wklepałem że są super (dają rade),a przy portach gier widać że niektórzy producenci dobrze wykorzystują tą wielowątkowość. Poczekamy na pełną wersje, obstawiam że pełen komfort będzie wymagał czterech jajek (wiadomo, że każdy ma inne preferencje i próg płynności oraz HIGH dla każdego jest inny).

PostNapisane: 5 lut 2010, 00:37 

ZzacK => High dla kazdego jest taki sam, to opcja w menu. To czy komfort w bfbc2 czy bedzie osiagalny dla 2 rdzeni czy dopiero dla 4 to mozna gdybac ale powiedziec trzeba jedno - ta gra nie ma nic co by usprawiedliwialo wymaganie 4 rdzeni do plynnej gry. Grafa jest srednia a system zniszczen to zwykly skrypt. Obiektow na ktore dziala fizyka (co musi liczyc cpu) jest tyle co wcale (wiekszosc smieci znika od razu) a za wszystkie efekty ktore widac na high odpowiada bardziej gpu (ktore zreszta sie nudzi w tej grze) niz cpu. Daj mi jeden powod dlaczego ta gra mialaby wymagac 4 rdzeni do plynnej gry... a tak, zapomnialem - w imie postepu co by producenci sprzetu mogli zarabiac ;]

Btw ten benchmark gta4 do ktorego podales linka ma dosc mocno zanizone te wyniki chyba. Nigdy bym nie gral w gre na niegrywalnych 23 fpsach (a tyle mniej wiecej powinienem miec wg tego benchmarka). Do dzis mam jakies filmiki z gta4 ktore robil moj kumpel na slabszym sprzecie niz moj. Wg tego benchmarka powinien miec ~20 fps. Jakims cudem jednak nagrywal filmy w stalej predkosci 30 fps. Byc moze gra bez pacza albo/i stery nvidii cos nie ten tego.

PostNapisane: 5 lut 2010, 14:03 

dupielos napisał(a):
ZzacK =>Daj mi jeden powod dlaczego ta gra mialaby wymagac 4 rdzeni do plynnej gry...

Bo to jest gra z serii BATTLEFIELD

PostNapisane: 5 lut 2010, 14:19 

***ALIEN*** napisał(a):
dupielos napisał(a):
ZzacK =>Daj mi jeden powod dlaczego ta gra mialaby wymagac 4 rdzeni do plynnej gry...

to jest poprostu naciąganie jeleni nato by kupowali 4 rdzenie i dotego najmocniejsze karty graficzne. Dobrze że nie napisali w wymaganiach że niezbędny jest windows 7. Choć sam jestem szczęśliwym posiadaczem 7dmki i po przesiadce z XP jestem tym system naprawde mile zaskoczony, no ale nie otym mowa. Dobry procek Duo Core spokojnie wystarczy do płynnego grania BC2.

PostNapisane: 5 lut 2010, 15:38 

bloczyna napisał(a):
***ALIEN*** napisał(a):
dupielos napisał(a):

to jest poprostu naciąganie jeleni nato by kupowali 4 rdzenie i dotego najmocniejsze karty graficzne. Dobrze że nie napisali w wymaganiach że niezbędny jest windows 7. Choć sam jestem szczęśliwym posiadaczem 7dmki i po przesiadce z XP jestem tym system naprawde mile zaskoczony, no ale nie otym mowa. Dobry procek Duo Core spokojnie wystarczy do płynnego grania BC2.

Problem nie leży w tym czy pójdzie na dwóch czy czterech rdzeniach , gra jest przystosowana do maszyn na czasie , czyli normalnych maszyn "w naszych niestandardowych" opiniach maszyna z procesorem czterordzeniowym , to silna maszyna . Natomiast ludzie , którzy tworzyli grę brali pod uwagę normalne "zachodnie" standardy . Zaa Odrą i troszkę dalej na zachód , to jest normalna zwykła maszyna. Czym podyktowane są nasze problemy sprzętowe ?.... wiadomo , naszą narodową BIEDĄ . Nie stać Nas na super wypasiony sprzęt. Na niskich pójdzie Wszystkim , ale co z zadowolenia z gry , i zachwycania się wspaniałą grafiką.
Zbierajcie kaske na nowe kompy , czas najwyższy ... HI HI HI .

PostNapisane: 5 lut 2010, 16:09 

...mam tego czterordzeniowca od półtora roku, więc raczej nie będę się cofał do Core 2 Duo... problem raczej nie leży po stronie rdzeni... mój komp nie może się dogadać po prostu z BC2 Beta... mam nadzieję, że się zaprzyjaźni na dobre z pełną wersją gry :) ( no to pozostaje mi pograć te kilka tygodni na śniegu a'la papier toaletowy i tyle :? )

PostNapisane: 5 lut 2010, 16:41 

Aligatorr => Nie w tym rzecz. Mamy na rynku mase gier ladniejszych i dzialajacych o niebo lepiej na 2 rdzeniowych prockach (bo jakby nie bylo chyba tylko ArmA2 na 2 rdzeniowym procu potrafila przyciac ALE tam mozna to sensowniej uzasadnic).
Nie mam nic przeciwko temu by standardem byly 4 rdzenie (jak ktos ma mobo pod c2d to i quad wejdzie, sprzedajac swojego proca bedzie musial doplacic 200-300 zl by miec quada i wiekszosc raczej na to stac) ale niech developer pokaze cos GODNEGO tych 4 rdzeni. W bc2 nic takiego nie widze.

ALIEN => Powiem Ci szczerze ze mnie przekonales. Co ja sobie myslalem? Teraz mnie po prostu oswiecilo. BATTLEFIELD i wszystko jasne :D

PostNapisane: 5 lut 2010, 17:21 

p7aku2 -> tak jak ktoś napisał, sprawdź swoje sterowniki od karty graficznej ;] Ściągani starsze, nowsze moim zdaniem po tej stronie leży błąd

PostNapisane: 5 lut 2010, 17:42 

dupielos napisał(a):
ZzacK => High dla kazdego jest taki sam, to opcja w menu. To czy komfort w bfbc2 czy bedzie osiagalny dla 2 rdzeni czy dopiero dla 4 to mozna gdybac ale powiedziec trzeba jedno - ta gra nie ma nic co by usprawiedliwialo wymaganie 4 rdzeni do plynnej gry. Grafa jest srednia a system zniszczen to zwykly skrypt. Obiektow na ktore dziala fizyka (co musi liczyc cpu) jest tyle co wcale (wiekszosc smieci znika od razu) a za wszystkie efekty ktore widac na high odpowiada bardziej gpu (ktore zreszta sie nudzi w tej grze) niz cpu. Daj mi jeden powod dlaczego ta gra mialaby wymagac 4 rdzeni do plynnej gry... a tak, zapomnialem - w imie postepu co by producenci sprzetu mogli zarabiac ;]

Btw ten benchmark gta4 do ktorego podales linka ma dosc mocno zanizone te wyniki chyba. Nigdy bym nie gral w gre na niegrywalnych 23 fpsach (a tyle mniej wiecej powinienem miec wg tego benchmarka). Do dzis mam jakies filmiki z gta4 ktore robil moj kumpel na slabszym sprzecie niz moj. Wg tego benchmarka powinien miec ~20 fps. Jakims cudem jednak nagrywal filmy w stalej predkosci 30 fps. Byc moze gra bez pacza albo/i stery nvidii cos nie ten tego.

Zaznaczyłem tylko że część portów z konsol preferuje cztery rdzenie i fakt jest taki że te gry chodzą lepiej na nich mimo np. niższego taktowania, a nie są to małe różnice.

To jak będzie naprawdę z BF BC2 dowiemy się przy premierze pełnej wersji, więc na razie to jest gdybanie podparte o powyższe przykłady.

Co do High to nie wszystko, bo choćby to że dla jednego rozdzielczość 1920x1080 to minimum, a dla drugiego 1024x768 jest ok, inny może mieć AA off, a następny bez AAx4 nie ruszy, dla Pawła dx9 w zupełności wystarczy, a dla Krzyśka DX11 dla jednego efektu to obowiązek, więc nawet HIGH ma tolerancje na różnorodność :)

Edyta.

Tutaj masz tą samą zależność przy R5870:
http://nvision.pl/RADEON-HD-5870-w-polaczeniu-z-roznymi-procesorami--Articles-282-ndetails-7.html

Ostatnio edytowano 5 lut 2010, 18:40 przez ZzackK, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 5 lut 2010, 17:44 

dupielos napisał(a):
Aligatorr => Nie w tym rzecz. Mamy na rynku mase gier ladniejszych i dzialajacych o niebo lepiej na 2 rdzeniowych prockach (bo jakby nie bylo chyba tylko ArmA2 na 2 rdzeniowym procu potrafila przyciac ALE tam mozna to sensowniej uzasadnic).
Nie mam nic przeciwko temu by standardem byly 4 rdzenie (jak ktos ma mobo pod c2d to i quad wejdzie, sprzedajac swojego proca bedzie musial doplacic 200-300 zl by miec quada i wiekszosc raczej na to stac) ale niech developer pokaze cos GODNEGO tych 4 rdzeni. W bc2 nic takiego nie widze.

ALIEN => Powiem Ci szczerze ze mnie przekonales. Co ja sobie myslalem? Teraz mnie po prostu oswiecilo. BATTLEFIELD i wszystko jasne :D

Dupielec ... tak masz rację , BF2142 nie zrobił wielkiej furory ,a szkoda bo jeden z najlebszych BF-ów, cała BF-owa gwardia pozostała przy starym BF2 , i wszyscy czekamy na nowego BF-a , myślę ,że BFBC2 , będzie dobrym rozwiązaniem dotychczasowego marazmu beeffowego , chociaż trudno cokolwiek powiedzieć , może czas już odejść "betonowym Beefowcom" albo poczekać na 1943 . Mnie osobiście się podoba BFBC2 , chociaż mam nutkę żalu , że nie jest on typowym HITEM , jak do tej pory były wszyskie BF-Y .

PostNapisane: 5 lut 2010, 19:28 

ZzackK => Ale my nie mowimy o tym CZY bc2 i inne gry lepiej beda dzialac na 4 rdzeniowych prockach, bo beda (piszac to zakladam pelne wsparcie dla 4 rdzeni), to logiczne ze mocniejszy sprzet da lepsze rezultaty. Ja sie pytam czym sobie zasluguja te gry (w tym wypadku bc2) na te 4 rdzenie. BC2 niczym, jezeli odjac kilka rozmyc, bloom i filtr nakladany na high detalach (a tym zajmuje sie tylko gpu) to ta gra wyglada po prostu przecietnie albo nawet mniej. CPU nie wiem czym sie tam zajmuje, fizyka obiektow prawie zadna, AI brak bo gramy multi, dzwiek tez nie - sprawdzalem gre po wylaczeniu dzwiekowki w menadzerze urzadzen, roznica 1-2 klatek.
Ze gra ktora obsluzy 4 rdznie bedzie na tych 4 rdzeniach lepiej dzialac to wiadomo, nie wiadomo jednak dlaczego taka gra jak bc2 miala by wymagac tych 4 rdzeni do komfortowej rozgrywki.

Tzn teraz juz wiadomo. Bo to BATTLEFIELD i wszystko jasne ;]

Aligatorr => Ja sie przyznam ze w 2142 gralem wiecej niz w BF2. BC2 tez mi sie podoba mimo moich narzekan na to i owo. Battlefieldy zreszta zasluguja na swoja wlasna szufladke wsrod sieciowych fps'ow. Czy nie jest/nie bedzie hitem to sie przekonamy dopiero, ja osobiscie jestem zdzwiony ze gra stala sie tak popularna biorac pod uwage dosc cichy zywot pierwszego bad company. Jezeli mowimy o sprzedazy to BC2 na pewno ma szanse byc nejlepiej sprzedanym battlefieldem wszechczasow (3 platformy + status mw2 killera). Czesc pecetowych weteranow pewnie ominie gre szerokim lukiem bo jest to pierwszy tak inny battlefield. Niektorzy nazwa go skonsolowacialym ;]

PostNapisane: 5 lut 2010, 19:45 

dupielos napisał(a):
dzwiek tez nie - sprawdzalem gre po wylaczeniu dzwiekowki w menadzerze urzadzen, roznica 1-2 klatek.

Tu się mylisz, poczytaj sobie o dźwięku w BC2: http://blogs.battlefield.ea.com/battlef ... -full.aspx
Wyłączenie dźwiękówki nic Ci nie dało bo dźwiękiem zajmuje się procesor. A że dźwięk w BC2 jest kozacki to na pewno proc ma co z nim robić.
A co do reszty, pamiętajmy że to BETA która praktycznie nie jest zoptymalizowana i pełna bugów. Ja z opiniami o wydajności i grywalności wstrzymuje się do marca.

PostNapisane: 5 lut 2010, 20:07 

Szczerze mówiąc, zawiodłem się na becie, na maksymalnych ustawieniach i tak wygląda gorzej od takiego MW2, tekstury są bardzo płaskie, położenie broni ala L4D2, nie rozumiem jak można takiego glocka trzymać 20 cm od twarzy...

Sterowanie
Prawie jak w zwyczajnym FPS'ie ale brak czołgania (fcuk) oraz brak możliwości zmiany niektórych ustawień (tutaj dobiło mnie celowanie, preferuję celowanie HOLD nie TOGGLE)

Zniszczenia świata złe nie są ale realność już między poślady się nadaje, nie rozumiem jak jakiś budynek bez 3 dolnych pięter może się nie zawalić, niezniszczalne kanty ROX, przynajmniej kamperzy nie mają szans, kolejna wada dla mnie, nie mogłem zupełnie rozpoznać czy człowiek przed moim celownikiem to wróg czy przyjaciel, nie ma jasno pokazane (albo ja jestem ślepy), gdzie jest czerwony nick, gdzie jakiś wskaźnik Enemy/Friend?
Jak na mnie beta jest zupełnie niegrywalna i zostanę przy MW2 do Dema/Update/Full'a.

Ogółem- Ssaczy.

Ostatnio edytowano 6 lut 2010, 00:42 przez Mofixil, łącznie edytowano 1 raz

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 520 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2