Teraz jest 18 lis 2024, 12:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 paź 2009, 16:21 

Witam,
Ogólnie nigdy wześniej sie nie logowałem na tym forum, bo nawet nie ma żadnego nicka, którego mogłem użyć, a mail z którym chciałem sie zarejestrować nie został przyjęty przez forum, bo został zablokowany. Użyłem innego maila i się zarejestrowałem. Co i jak, dlaczego, nie wiem. Czy mogę teraz podmienić sobie mojego maila ( 2 ) na ten mój, który sobie używam w profilu?

Najpierw miałem BF2 od 2006, dawno nie grałem. Teraz zainstalowałem grę, zainstalowałem patch'a najpierw 1.41 a na to 1.5. Włączam grę, trochę się pozmagałem z przywracaniem konta ( hasła itp ). Zmieniłem hasło, włączam grę i sie loguję ( hasło mam na autozapamiętywanie ) 1/10 wejdzie i ok. 9/10 wchodzi za drugim razem, bo podaje że "password is overcurrent" czy coś takiego. I ogólnie nawet, jak za pierwszym się zaloguje, trwa to długo. ( powiedzmy, że 30-45sec ). Później włączam sobie serwer z PB ( on ) i ładuje się mapka ( czasem też bardzo długo, a ustawień nie zmieniałem, komputer mam jak na tą grę ekstrymalnie mocny ( C2D 3GHz 8800GTS512@***/***, dyski nie są obciążone niczym, jak gram ) I jak już się naczekam ( czasem trwa to krótko, dlatego wiem, że coś jest nie tak ), to jest ponowna weryfikacja klienta. I tam się znowusz weryfikuje tyle, co przy logowaniu gry albo i dłużej. I tam 1/10 przypadków jest tak, że "password is overcurrent" i od nowa ładować mapkę i wtedy wchodzi. Czy może to być przyczyna, że nie instalowałem gamespy - po co wogóle jest ten soft?

Poczytałem trochę forum i zobaczyłem, że z dodatkiem SF łatwiej, szybciej odblokować bronie. To zakupiłem na alledrogo za 10 dodatek, dziś przyszedł i instaluję go na to co już mam ( BF2 +1.5, nic więcej nie instalowałem, tylko jakiś mały programik mi wywalił intro przy ladowaniu gry, bo tam znowusz czekać, nie wiem na co trzeba i patrzeć na głupie logo EA ), wchodzę do gry ( SF ), w bfhq jakieś nowe postacie, kotwice i inne bajery, patrzę, że mapki są jakieś inne, to nie może się jakoś połączyć, żeby sobie wybierać czy chcę grać na mapach z czy bez dodatku, tylko za każdym razem trzeba włączać i wyłączać całą grę!? W 2006 chyba mi się obiło o uszy, że te dodatki właśnie tak mają, ale pewien nie jestem, poza tym może się coś zmieniło.

No i odpalam grę, znowusz jakaś optymalizacja ( w sumie tu pierwszy raz jakby tą grę ( dodatkek ) odpalam, to ok. ) Weryfikacja klienta i dupa.
"ten serwer pozwala na dołączenie graczy nie korzystających z żadnych modyfikacji. Aby się dołączyć, przywróć grę do wersji standardowej"
Chodzi mu o jakiś patch, czy o co? Próbowałem na dwoch różnych serwerach i to samo.

Chcę sobie te bronie odblokować, zresztą kilka map ponoć fajnych jest w SF, chce je zobaczyć.

Grę mam, dodatek też, mogę zdjęcia porobić, jak nie wierzycie, że niby kupiłem grę.

Przeczytałem trochę forum, ale nie jestem pewien czy problemy z PB się mnie tyczą, bo wiem, że komunikatami PB miałem stycznośc, ale to kiedyś i nie wiem, czy jeszcze są te problemy z nim związane czy z czymś innym.

Proszę Was o pomoc.

PostNapisane: 5 paź 2009, 23:41 

chyba patcha nalezaloby zainstalowac po instalacji sf. to po pierwsze..
po drugie, w 1.5 jest tak ze sa dodane mapki z boosterow wiec sf nei musisz instalowac jezeli zainstalujesz podstawke+1.41+1.5. (czyli kupujac dodatek sf wyrzuciles pieniadze w bloto bo to samo jest w 1.5...)
grajac w sf wystarczy jedna cala runde zagrac, wyjsc, wejsc do bfhq i odblokuje ci sie drugie ttyle broni ktore ci sie juz odblokowalo:) czyli jak juz masz 3 odblokowane to po 1 rundzie w sf jak wejdziesz do bfhq mozesz sobie kolejne 3 odblokowac za jednym razem.
ja, gdy mialem problem z dlugim ladowaniem, zrobilem formata, i juz nie ma problemu.
ja z gemespy nie korzystam, wg mnie to zbedne.
pierwsze uruchomienie zawsze jest dluzsze z powodu "optymalizacji shaderów".

Jedi Mind Tricks-Godflesh (Feat. Block McCloud And King Magnetic) (LP: A History Of Violence)

PostNapisane: 6 paź 2009, 18:28 

Dzięki za odpowiedz.
Z tym patch'em, pomogło. Ale SF nie jest zawarty w patch'u 1.5 ( tam właśnie jest wszystko oprócz SF ). Z bronią stało sie dokładnie tak, jak mówisz. Tylko znowusz irytuje mnie, że na mapkach SF jak się gra na necie SAS ( to bronie odblokowane wszystkie są ), a jak Chińczykami i Ruskami to już tylko część.

Ogólnie ja sobie nowy HDD kupiłem i na nowym systemie zainstalowałem jeszcze raz właśnie w dobrej kolejności i działa. Tylko ładowanie wciąż jest takie nędzne zazwyczaj i praktycznie zawsze dopiero za drugim razem wchodzi. A z tą "optymalizacją shaderów" to też prawda, ale robi to tylko raz, ustawień graficznych nie zmieniam, normalnie nie ładuje aż tak długo, przy tej optymalizacji to wogóle masakra. Zmieniłem hasło, ale to też nic nie dało.

Game spy ściągnąłem jakieś najnowsze i widzę, że tak na prawdę do niczego ten program i w niczym nie pomaga.

Z BF2 to wiadomo, jak usunąć intro. A w dodatku SF idzie w ogóle?

PostNapisane: 1 lut 2010, 19:38 

Witam.

U mnie problem wygląda następująco: miałem BF2 patche v1.5 doinstalowałem Special Forces(podczas instalacji było napisane, że instaluje patch v1.1) to po zakończonej instalacji jeszcze raz zainstalowałem patch v1.5 i teraz wygląda to tak, że w BF2 gram normalnie a w Special Forces nie w puszcza mnie na żaden serwer, próbowałem kilkanaście razy i zawsze dostaje komunikat:"ten serwer pozwala na dołączenie graczy nie korzystających z żadnych modyfikacji. Aby się dołączyć, przywróć grę do wersji standardowej". Ktoś wie co zrobić z tym ustrojstwem?

PostNapisane: 6 lut 2010, 12:15 

Też mam taki problem w tym ze mam Deluxe Edition wiec SF nie da sie odinstalowac ...

Wyskakuje mi na kazdym serwerze Serwer pozwala na doalczenie graczy nie korzystajacych z zadnych modyfikacji. Aby sie dolaczyc przywroc gre do wersji standardowej
... kupic orginalna gre i bawic sie z jej wlaczeniem przez 2 tygodnie . przesada

PostNapisane: 6 lut 2010, 19:37 

Jeszcze raz przeinstalowałem grę z tym, że zainstalowałem patcha 1.41 który był dostępny na płytce razem z grą, stworzyłem nowy profil i cały czas ten sam błąd!!! EA żenada!!! :evil:

PostNapisane: 7 lut 2010, 14:03 

Jeśli chodzi o hasło - to normalne, ja mam teraz tak, że za każdym razem jak się loguje to mówi mi że hasło jest źle napisane albo coś, poprostu klikam jeszcze raz i już nie ma żadnych uwag co do mojego hasła.

Jeśli chodzi o booster pack'i to grasz w BF2 jak na normalnych mapach. SF jest tak jakby odmienną grą, jeżeli wchodzisz w przeglądarkę serwerów BF2 i klikasz na jakiś z mapami od SF, to BF2 się zamyka i otwiera sie SF.
Ale i tak, w SF każdy gra tylko dwie rundy przed drugim awansem, żeby dostać 2 unlocki za 2 rangę :P

PostNapisane: 8 lut 2010, 00:17 

Cytuj:
(czyli kupujac dodatek sf wyrzuciles pieniadze w bloto bo to samo jest w 1.5...)

Ale to teraz to głupotę palnąłeś. Istotnie, patch 1.5 daje 2 dodatki, ale akurat nie SF. Tak więc dobrze że go ma ;).
A instalacja na BF2 z patchami? Instalujesz SF potem 1.41 (raz jeszcze) i 1.5 (też jeszcze raz). I winno być git.

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 8 lut 2010, 21:26 

OK, działa - mniej więcej instalacja wyglądała tak:BF2 -> Patch 1.1 -> SF ->patch 1.41 -> Boster Packs -> Patch 1.41 -> Patch 1.5. Właśnie zagrałem pierwszy raz w SF i odblokowana druga broń :D

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2