Teraz jest 25 lis 2024, 00:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 mar 2010, 17:21 

A ja mam takie pytanko, te unlocki do pojazdów działają w ogóle? Wybieram lepszy pancerz, wchodzę do czołgu a tam radar skanuje na około...to samo było w becie i mam wrażenie że unlocki do pojazdów nie działają...ten arm, pociski itp

Co Wy o tym sądzicie?

http://www.youtube.com/user/Wschood

Zapraszam!

PostNapisane: 5 mar 2010, 17:50 

Ja pierd*le jak długo jeszcze będą problemy z wbiciem na serw?od trzech dni ten sam problem jest że albo serw jest pełny taa 9/32 albo sprawdź połączenie sieciowe bla bla,rozumiem aby to jeden dzień trwało ale już jest po premierze a nic się nie zmieniło,jakoś beta pod tym względem dobrze działała ani razu takich bzdurnych komunikatów nie widziałem

PostNapisane: 5 mar 2010, 18:00 

Ciekawe czy panowie z DICE pracują przy tym żeby rozwiązać te problemy z połączeniami. A gierka jest cudna :D tylko te problemy sprawiaja że cieżko wbić.

PostNapisane: 5 mar 2010, 18:02 

wszystko fajnie tlyko dosyć długo wyszukuje servery i czasme problem z wbiciem :))
inna sprawą jest że w niektórych mapkach grafika wydaje mi się brzydka a dziwne bo dałem na maxa, x16 itp :) Ale to tylko niektóre :) Sama rozgrywka szybka ciekawa...

PS - tak dla pewności ;p - gra nawetno sama działa na dx10 czy trzyma gdziś coś ustawić ;p ?

PostNapisane: 5 mar 2010, 18:24 

a moze wie ktos jak włączyc AA? u mnie maksymalne AA to x1 ... :) grafa to radeon 4850, system win xp

PostNapisane: 5 mar 2010, 18:49 

(--+--)Markus napisał(a):
a moze wie ktos jak włączyc AA?

Zainstaluj dowolny system obsługujący DX10/DX11.

PostNapisane: 5 mar 2010, 19:46 

Obsługa serwerów i połączeń w tej grze na PC jest kompletnie beznadziejne. Odnoszę wrażenie, ze DICE nie chciało zbytnio się przepracować po zrobieniu wersji konsolowych. Nie jestem nawet w stanie wymienić wszystkich problemów, ale generalnie jest wielka kiszka. Shame on DICE.

Strasznie brakuje chociażby takich drobnostek jak możliwość głosowania za zbalansowaniem drużyn czy wymieszania graczy. Pewnie moderzy potrafili by coś z tym zrobić, ale gra rzekomo modów ma nie obsługiwać.

Pomimo wszystko, sam gameplay jest świetny, szkoda, że cała reszta jest potraktowana po macoszemu.

PostNapisane: 5 mar 2010, 19:55 

exoriou, wyczytałem gdzieś ze mody moze jednak będą - o ile moderzy będą chcieli zapłacić dice za udostępnienie narzędzi do ich tworzenia ...

TomekDeF - z AA większym niz x1 mogę grac tylko na DX 10 i 11 ???? ze tez na to sam nie wpadłęm, przeciez dx9 nie obsługuje AA wiekszego niz x1...... ja pierdykam, alez dziadostwo :( dno i metr mułu

PostNapisane: 5 mar 2010, 20:13 

Taki urok tego silnika.

PostNapisane: 5 mar 2010, 20:50 

Gra sama w sobie jest fajna, ale:
Ludzie powinni mieć z 50% mniej żyć. Cholera mnie bierze, kiedy muszę w kogoś władować 2 magazynki z mojego AK. Ustawienia z trybu Hardcore, dotyczące ilości życia(siły pocisku?) powinny być wprowadzone na tryb "normalny" a w hardore powinno być hardcorowo - 2-3 pociski i padasz...

A te oślepianie na Atakamie - tragedia. Tak samo tyczy się dymu, pyłu. Tego po prostu za dużo jest.

Granatnik. Tu lepiej nic nie skomentuje, bo musiałbym napisać bardzo brzydkie słowa.

PostNapisane: 5 mar 2010, 21:41 

KhazarOne napisał(a):
A ja mam takie pytanko, te unlocki do pojazdów działają w ogóle? Wybieram lepszy pancerz, wchodzę do czołgu a tam radar skanuje na około...to samo było w becie i mam wrażenie że unlocki do pojazdów nie działają...ten arm, pociski itp

Co Wy o tym sądzicie?

Raczej dzialaja - odblokuj sobie lunete, wsiadz do czolgu i zobaczysz, ze mozesz stosowac przyblizenie, strzelajac z dziala.

@Markus - mowisz, ze BC2 jest bardziej casualowy niz inne BFy. Tak, to racja, ale tak ma byc - BC2 to kontynuacja Bad Company, a nie BF2. Jest to osobna linia gier z gatunku Battlefield, co bylo powiedziane juz dlugo przed premiera gry na PCty. Na "prawdziwego" nastepce BF2 trzeba bedzie troche poczekac - zapewne z 2-3 lata. Nastepca tym bedzie BF3, wiec pewnie tam beda ponownie wielkie mapy, samoloty itd.

PostNapisane: 5 mar 2010, 23:07 

ashlon napisał(a):
@Markus - mowisz, ze BC2 jest bardziej casualowy niz inne BFy. Tak, to racja, ale tak ma byc - BC2 to kontynuacja Bad Company, a nie BF2. Jest to osobna linia gier z gatunku Battlefield, co bylo powiedziane juz dlugo przed premiera gry na PCty. Na "prawdziwego" nastepce BF2 trzeba bedzie troche poczekac - zapewne z 2-3 lata. Nastepca tym bedzie BF3, wiec pewnie tam beda ponownie wielkie mapy, samoloty itd.

racja, puki co stwierdziłem ze zmienię nastawienie :) wbiłem na serwer HC i grałem w teamie z jakimiś ukraincami chyba. Nic nie rozumiałem co do mnie mówili ale jakoś się domyślałem. Gra zespołowa to jest to. Jednak jest w tej gierce trochę magi starych BFów zwłaszcza jak członkowie zespołu współpracują a nie rozbiegają sie po całej mapie. Myślę ze do czasu primery następcy BF2 da rade na tym jakoś przebiedować :) oby tylko szybko wprowadzili filtr do serwerów hardcore.

PostNapisane: 5 mar 2010, 23:21 

Thorge napisał(a):
Gra sama w sobie jest fajna, ale:
Ludzie powinni mieć z 50% mniej żyć. Cholera mnie bierze, kiedy muszę w kogoś władować 2 magazynki z mojego AK. Ustawienia z trybu Hardcore, dotyczące ilości życia(siły pocisku?) powinny być wprowadzone na tryb "normalny" a w hardore powinno być hardcorowo - 2-3 pociski i padasz...

survability jest idealne. jezeli pakujesz 2 magazynki w kogos to robisz to zle -w biegu, sprayujac, strzelasz obok, masz lagi, typ jest po prostu za daleko... mozna tak wymieniac.
jak chcesz gre "kto pierwszy wcisnie strzal i ma nizszy ping" to graj na hardcorze. to nie ma byc prawdziwy symulator zolnierza, ale zbalansowana gra zapewniajaca sensowna rozgrywke - i jak narazie takie sprawia wrazenie. :)
jedynie zwiekszylbym recoil utrudniajac sprayowanie, ale pociski powinny byc bardziej pod kontrola, tzn. leca tam gdzie strzelasz, a z tym akurat bywa roznie. (i tak lepiej niz w becie)

Cytuj:
A te oślepianie na Atakamie - tragedia. Tak samo tyczy się dymu, pyłu. Tego po prostu za dużo jest.

wylacz bloom:
w dokumentach, settings.ini -> bloom=false

Cytuj:
Granatnik. Tu lepiej nic nie skomentuje, bo musiałbym napisać bardzo brzydkie słowa.

no jak to grenade launcher, ale przynajmniej ma stosunkowo maly splash dmg i zadaje slaby dmg pojazdom.

btw. bf3 ma - chyba - wyjsc w 2011. mam nadzieje, ze bedzie IIws. bez zaglebiania w szczegoly, imo taka rozgrywka jest duzo sensowniejsza w multiplayerze :> i te rifle!

PostNapisane: 5 mar 2010, 23:23 

Witam.
To moj pierwszy post na tym forum. Więc mam zamiar nie zrazić nikogo na starcie do siebie. Oto obiektywna ocena gracza który wcześniej za wiele o tej grze nie słyszał. Grałem wcześniej jakiś czas w takie gry jak BF2 + wszystkie dodatki, CS, CSS, TF2, cała seria R6, ET, ET:QW. O grze zasłyszałem pare dobrych opinii więc postanowiłem zamówić. Grę dostałem o godzinie 6:00 (tak 6 rano). Bardzo byłem zaciekawiony zawartością więc czym prędzej zainstalowałem. (Do pracy mam na 7:30) Zrobiłem kawkę, gra sie instalowała, zjadłem sniadanko i po chwili mogłem juz grać, jak się pozniej okazało trzeba bylo ściągnać patcha. Tak więc po kilku chwilach założyłem konto i grałem na jakimś serwerze mapke na 32 graczy w trybie gorączka. To co stało się potem ciężko opisać. Zostałem wessany na pole walki do tego stopnia, że zadzwoniłem do pracy i wkręcają, że źle się czuje wziąłem dzień wolny. Od monitora odciągały mnie tylko potrzeby fizjologiczne, jakiś telefon czy ktos na gg. Zanim się spostrzegłem była godzina 16:00. Zrobiłem sobie dłuższą przerwę na przygotowanie się do pracy na dzień kolejny. Tzn jakieś 20 min i znowu usiadłem do gry. Dopiero pukanie sąsiadki zza ściany uświadomiło mi, że jest godzina 23:30 i "czas żebym ściszył telewizor z jakimiś filmami wojennymi". (Grałem na zestawie 5.1 creativa.) Kto zagrał na takim zestawie i ustawił sobie "taśmy wojny" ten wie o co chodzi.

Kończe ten wywód i podaje moje osobiste obiektywne spostrzeżenia.
- Dźwięk to mistrzostwo pod każdym względem, jeszcze nigdy bitwa nie była taka realna
- Silnik frostbite doskonale odgrywa swoją rolę, niszczenie budynkow, osłon, bunkrów, czy same leje po bombach,granatach - coś wspaniałego.
- Graficznie super. I wcale nie trzeba mieć jakiegoś niesamowitego kompa, Całkiem dobra optymalizacja.
- Tryby rozgrywki - ciągła pogoń, ciągła wymiana ognia, ani chwili wytchnienia, wybuchy, wystrzały, wołania o pomoc, tu gra bije na glowe inne fps'y
- Osiągnięcia
- Świetne efekty zniszczeń pojazdów, te odpadające części pancerza czy pozostające wraki na polu walki - cudo

Teraz co mi się nie podoba.
- Zdarza się, że po respawnie na pozycji członka drużyny spadam z dachu, wpadam do morza, wypadam za plansze itp
- Po zakończeniu rundy nie ma czasu nic napisać
- Snajper w trybie hardcore zabija jednym strzalem nawet jeśli trafi w maly palec u nogi, calkowicie psuje to zabawe.
- Bronie są za słabe, zdarza się, że aby kogoś zabić trzeba władować w niego pół magazynka.
- Dlaczego nie ma podziału na bronie US/RUS? Dlaczego obie strony walczą tą samą bronią ?
- Dlaczego do cholery m16a2 jest jako najlepsza broń do odblokowania ?

PostNapisane: 6 mar 2010, 10:34 

Z tymi broniami do odblokowania to jakas farsa jest, chyba dla picu to zrobili bo kazda nastepna jest gorsza od poprzedniej. Poki co mowie tylko o broniach asfalta i tez nie wszystkich jeszcze ale po przetestowaniu xm8, f2000 i aug'a stwierdzam ze podstawka jest najlepsza. XM8 jest moze ciut lepsze na dystans ale biorac pod uwage ogolna uniwersalnosc to juz nie wychodzi tak cudownie. Aug to w ogole jakas pomylka, zginalem 10 razy z ta bronia zanim cos ustrzelilem (i z bliska i z daleka), zmienilem na podstawke i nie mialem problemu. Dzis zobacze an-94 ale przypuszczam ze bedzie podobny efekt...

Inna rzecz. Po cholere bronie nieprzypisane klasie konkretnej? Rozumiem shotguna jakiegos i ew cos w stylu thompsona dla snajpera chcacego isc w stylu cqb (jednoczesnie zachowujac klasowe wyposazenie) ale ku..wa mac snajper z G3? To powinna byc bron asfalta jak w bf2 a ew brak granatnika nadrabialaby obrazeniami. Mogli wiec calkowicie zrezygnowac z klas (ew zostawic snajpera z ograniczeniami klasowymi) i dac poukladac wlasnego zolnierza od podstaw samemu bo skoro kazda klasa moze latac z czyms takim jak g3 to nie wiem po co w ogole sie ograniczac...

Kolejna rzecz to specjalizacje typu wiekszy dmg pociskow, lepszy pancerz/kamizelka. Glupie rozwiazanie prosto z cod'a dajace wyzszym lvlom niepotrzebna przewage (jakby nie bylo mozliwosc zakladania ciezkiego pancerze byla w 2142 stadardem a w bf2 kazda klasa miala z gory ustalone czy nosi ciezka czy lekka kamizelke).

Poza tym to calkiem milo sie gra (nie liczac tego ze udaje mi sie wbic na moze co 15 server) ;] Nie jest to typowy beef ale calkiem mila i dynamiczna odskocznia w oczekiwaniu na bf3.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2