Teraz jest 28 lis 2024, 13:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 mar 2010, 16:29 

Marudy :P Najpierw granatnik nie pasuje, teraz snajperzy, za chwile będziecie narzekać na moje ulubione m60 a na koniec pewnie na wiertarkę enga :lol:

Wytrzeć nosy i cwiczyć Panowie Emeryci :)

Mi spokoju nie daje tylko fakt, ze granie dzisiaj w takich ilościach jak kiedyś (a gra jest za dobra, żeby grać mniej) rodzi znacznie poważniejsze konsekwencje :wink:

PostNapisane: 11 mar 2010, 11:06 
Moderator forum

bAd napisał(a):
Mi spokoju nie daje tylko fakt, ze granie dzisiaj w takich ilościach jak kiedyś (a gra jest za dobra, żeby grać mniej) rodzi znacznie poważniejsze konsekwencje :wink:

Czytasz mi w myslach :(

Ale nie zamierzam sie poddawac. Jak tylko wyjde dobre stery NVidii i skoncze projekt budy, to zamierzam poswiecac kazda wolna chwile na gre :)

PostNapisane: 11 mar 2010, 13:19 
Moderator forum

Mayek napisał(a):
bAd napisał(a):
Ale nie zamierzam sie poddawac. Jak tylko wyjde dobre stery NVidii i skoncze projekt budy, to zamierzam poswiecac kazda wolna chwile na gre :)

Właśnie Mayek. Jako, że nie jestem już zapaleńcem rozbudowy sprzętu i wydawania każdej złotówki na rozbudowę blaszaka moja behawioralna mania sprzętowca odeszła w niepamięć zastąpiona potrzebami i problemami dnia/życia codziennego to mój pasywny Gigabyte 9600GT spełniający jeszcze w miarę jakieś tam rozsądne wymagania w dniu wczorajszym po aktualizacji sterowników z serii "najnowsze" zniżył mnie do poziomu slideshow i poklatkowego ukazywania piękna wirtualnego świata.
Niech to szlak trafi. Przecież gra jest tak świetnie zoptymalizowana, że niepotrzebuje najnowszych układów z kategorii pro gejm. Ki czort? Dzisiaj zabawa w powrót do korzeni, czyli pewne i sprawdzone sterowniki z dnia wczorajszego i ponowna zabawa w wirtualnego wyzwoliciela świata :)

Swoją drogą też u Was Panowie jest tak, że nie ważne ile macie ustawionych Anizo i AA gra w każdej wersji ustawień wygląda tak samo? Zauważalne różnice to dynamicznie cienie i światła nic więcej.

PostNapisane: 11 mar 2010, 14:17 

Witam starą gwardię, dawno/lata mnie tu nie było :)
gra naprawdę przyjemna

w każdym razie jak tylko zrobią jakieś sensowne laddery na min 8vs8 to powalczę/my pod starym tagiem ;) ale w mocno zmienionym składzie

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

PostNapisane: 13 mar 2010, 19:06 

I co ? Dobra ta nowa gra jest ?
Czy czekac w ukryciu dalej ?

Pozdrawiam.

PostNapisane: 13 mar 2010, 21:14 
Moderator forum

maTTi napisał(a):
I co ? Dobra ta nowa gra jest ?
Czy czekac w ukryciu dalej ?

Pozdrawiam.

maTTi powiem Ci od siebie jako zwykłego, szarego gracza, który wyrósł już dawno z takich rozgrywek, który od święta odświeża klimaty w Classica tonąc w odmętach mapy Midway jako pilot japońskiego Zero trzymając jeszcze niezły poziom skilla przechylając szalę przegranych bądź wygranych, jako wierny miłośnik, który gry serii BF ma już raczej z sentymentu do dawnych lat (mieć aby mieć i pamiętać o starej gwardii z lat 2003-2004), jako facet, który już dawno przestał inwestować w "kozackie" sprzęty tylko po to aby wycisnąć każdy FPS dający poczucie komfortu zabawy, powiem krótko .. maTTi KUPUJ Bad Company 2 gwałci, rabuje i poniewiera wszystko co do tej pory wydano.

Dynamika rozgrywki wręcz powala, efekty i optymalizacja kodu na najwyższym poziomie. Ja w tygodniu pędzę po nową grafię bo stary 9600GT już zarósł kurzem :lol:

PostNapisane: 14 mar 2010, 02:20 

Tomy ja gram na 9600GT z pasywnym chłodzeniem.
To raczej procek masz za słaby i może ramcu mało (ze 2giba musi być).

PostNapisane: 14 mar 2010, 12:31 
Moderator forum

look napisał(a):
Tomy ja gram na 9600GT z pasywnym chłodzeniem.
To raczej procek masz za słaby i może ramcu mało (ze 2giba musi być).

Dzięki za pokrzepienie look ale niestety w full max detalach przy ostrej rozpiździawie shadery nie wyrabiają - niestety, sprawdzone organoleptycznie. Co do maszyny nie jest taka zła, 4 GB RAM PC1666, Phenom X2 245@3200Mhz, 2x1TB jakoś daje radę :) :omg:

Syn ma identyczną grafikę (Gigabyte 9600GT) i maszynę C2D E6300@3000Mhz, 4 GB RAM i zachowanie na ostrej, dynamicznej walce identyczne.

Zresztą mam znajomego żołnierza operującego podobnym sprzętem jednak za grafikę odpowiada GTX260 - zupełnie inna bajka :) Z racji, że mam pasywnie chłodzonego kompa włącznie z zasilaczem nie pozwolę sobie na grafikę z wbudowaną suszarką.Nie chcę się wygłupiać więc do weekendowych zabaw HD5750 pasywny (niestety najmocniejsza wersja układu chłodzona tą metodą na rynku) wystarczy.

Zastanawiam się jeszcze czy nie zainwestować w nowy system Win 7 wszak wszelkie testy i opinie wskazują, że wiele naprawiono względem Visty, który wydajnościowo pod względem obsługi gier była daleko w tyle z poczciwym WinXP.
Wówczas pełna obsługa pamięci RAM może wiele ukazać bez zmiany karty graficznej.

Ja pitole a obiecałem sobie, że już nie będę wariował ... :)

PostNapisane: 14 mar 2010, 16:08 
Moderator forum

Dynamika, faktycznie powala, bardzo często na glebę (jako frag), chwilami dla starca zbyt szybka.
Dal mnie, jeden bardzo poważny minus , totalna kastracja lotnictwa, bo to latających trzepaczkach do jajek tródno mówić jako o lotnictwie. Niektóre mapy aż proszą się o A10 czy coś podobnego. Ogólnie mało sprzętu (nawet na kursku było więcej) i mapki ciasne (CQ) i mało ich.

Zmiana karty pomaga, z 9800 na 260 i od razu lepiej

PostNapisane: 14 mar 2010, 17:44 

===Tomy===[PL] napisał(a):

Tomy, mówilem to samo po tym jak kupilem kompa pod BF2 ze to ostatni raz ze zmieniam kompa pod gre, a tymczasem juz sie rozgladam za nowa buda i lada dzien skladam zamowienie :lol: :wink:

PostNapisane: 15 mar 2010, 10:37 

Brakuje lotnictwa i kilku komend z classica pod klawiszami funkcyjnymi.

Nie kupuj.. jesli nie chcesz, aby żona wystawiła Ci walizki przed drzwi :lol:

Gra jest dokładnie taka jak Tomy opisał.

PS. OT, ale czy stara gwardia wie, ze dzis premiera Pacific na HBO? ;)

PostNapisane: 15 mar 2010, 18:28 
Moderator forum

Jac00s napisał(a):
===Tomy===[PL] napisał(a):

Trudno jest porzucić stare nawyki a szczególnie wtedy kiedy wiesz, że gra daje Ci niesamowitą frajdę i zabawę w wolnej chwili (praca, pogoń zawodowa, dom ... to czasami nie wszystko) z umiarem można wspólnie ze znajomymi z nastawieniem na 100% team play poczuć się jak John Rambo ... Sorki, poniosło mnie :stupid:

PostNapisane: 15 mar 2010, 19:17 

Kurcze to racja z tymi klawiszami komend, przydałyby się chociaż Yes/Roger i No/Wypad ;-)

PostNapisane: 15 mar 2010, 23:48 

slyszalem ze w tej grze nie mozna sie czolgac prawda to? :lol:

PostNapisane: 15 mar 2010, 23:52 
Moderator forum

Tak, nawet "Q" prawie nie ma ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2