Teraz jest 25 lis 2024, 07:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 mar 2010, 14:53 

Orenos wielkie dzięki za odpowiedź. :wink:

PostNapisane: 12 mar 2010, 15:20 

Jak już jesteśmy przy szpilkach to czy Wam też nie pokazuje w zakładce Odznaczenia szpilki za walkę z wykorzystaniem materiałów wybuchowych? Ta obok złotej gwiazdy na screenie: http://www.gram.pl/upl/artykul/20100306191318.jpg

PostNapisane: 12 mar 2010, 19:55 

wytłumaczy mi ktos o co chodzi ? bo bron G3 jest dostepna od 25 rangi ja akurat mam 22 range i moge już uzywać ta bron o.O

PostNapisane: 12 mar 2010, 20:03 
Redaktor Battlefield.pl

mmmicz napisał(a):
Jak już jesteśmy przy szpilkach to czy Wam też nie pokazuje w zakładce Odznaczenia szpilki za walkę z wykorzystaniem materiałów wybuchowych? Ta obok złotej gwiazdy na screenie: http://www.gram.pl/upl/artykul/20100306191318.jpg

Czasem nie pokazuje jakiejś szpilki na ekranie końcowym ale to bug

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 13 mar 2010, 00:16 

Witam wszystkich.
Po prawie dziesięciu dniach od zakupu BC2 udało mi się wreszcie uruchomić bez większych problemów tryb "multi".
Pierwsze wrażenia: długie wyszukiwanie serwerów i długie ładowanie map, trudno, przecież nie o to chodzi ...

Jestem na jakimś serwerze, tak ok. 30 osób, zamieszanie straszne, ciężko odróżnić swoich od obcych, przy okazji
bajery graficzne (dym, wybuchy) z powodzeniem przesłaniają pole bitwy, czyli przeciwników.
Chwilę później ginę - snajper, za chwilę następny itd., za czwartym czy piątym razem granatnik, gość stoi nad skrzynką
z amunicją i zachowuje się jak chodząca wyrzutnia granatów :roll:

Myślę - to tylko taka mapa, może na innych są pojazdy, heli itp., czekam, jest następna - jeden heli, do którego jest kolejka
uczących się latać, jeden czołg, parę quadów. No trudno, idę zajmować odpowiednie punkty, hmmm, tylko czemu sam ? No tak,
w drużynie sami snajperzy :wink:

Teraz podsumowanie - całkowicie subiektywne !
Grałem we wszystkie wersje Battlefielda, ale BC2 to debilna konwersja z konsoli, kompletnie przereklamowana i pełna błędów.
Niestety, mimo że MW2 posiada tragiczny system multi (IWnet), to jeżeli chodzi o grywalność BC2 jest o poziom niżej. :cry:

Pograłem w multi ok. 10 godzin, myślę że już wystarczy - sprzedam albo dam znajomemu posiadany oryginał i spróbuję poszukać
serwerów z prawdziwym Battlefieldem, najlepiej z modami (Desert Combat albo Point of Existence). :)

Pozdrawiam wszystkich fanów prawdziwego BF-a.

PostNapisane: 13 mar 2010, 09:19 

Ja też już chwile pograłem i sądze że BC2 nie będzie miało takiej spektakularnej przyszłości takiej jak Battlefield2.
1. Po pierwsze mam łącze 6Mb/s a na wgranie serwerów musze czekac minutę, albo i dłużej.
2. Co to za żołnierz, który nie może się położyć. To duży bład EA - ogranicza on swobodę na polu walki.
3. Brak funkcji Komendanta. Przecież ten rodzaj taktyki sprawował się super.
4. Brak Voice jest po prostu przekreśleniem możliwości wspólnego planowania misji z drużyną.
5. Brak możliwości latania myśliwcami, brak lotnisk.
6. A gdzie i dokąd w tej grze mozna przemieszczać się motórówkami?
7. Po co na pełnym morzu stoją okręty jak nie można prowadzić na nich operacji wojennych?
8. Co się stało z systemem medali i orderów?
9. Brak komuniakacji pod klawiszem "Q" - teraz to poprostu trzeba wszystko napisać ręcznie, a to zajmuje czas i zanim coś dłuższego napiszesz do drużyny to juz jesteś trup.

To wszystko powoduje, że w grze nie czuje się ducha współpracy drużonowej. Każdy gra dla siebie. I dlatego na jednej planszy robi się 32 snajpów, nikt nie walczy o rozwalenie stacji, bo po co? Mechanicy nie maja wtedy kogo reperować, więc walą do siebie z "rur" A największa frajdę mają medycy jak w tej kupie snajpów biegają i ciągle ich podnoszą. W BC2 zapomniano o duchu walki, logistyce, drużynowości. A to pedem zmierza do katastrofy.

PostNapisane: 13 mar 2010, 11:08 

zbig1972 napisał(a):
Ja też już chwile pograłem i sądze że BC2 nie będzie miało takiej spektakularnej przyszłości takiej jak Battlefield2.
1. Po pierwsze mam łącze 6Mb/s a na wgranie serwerów musze czekac minutę, albo i dłużej.
2. Co to za żołnierz, który nie może się położyć. To duży bład EA - ogranicza on swobodę na polu walki.
3. Brak funkcji Komendanta. Przecież ten rodzaj taktyki sprawował się super.
4. Brak Voice jest po prostu przekreśleniem możliwości wspólnego planowania misji z drużyną.
5. Brak możliwości latania myśliwcami, brak lotnisk.
6. A gdzie i dokąd w tej grze mozna przemieszczać się motórówkami?
7. Po co na pełnym morzu stoją okręty jak nie można prowadzić na nich operacji wojennych?
8. Co się stało z systemem medali i orderów?
9. Brak komuniakacji pod klawiszem "Q" - teraz to poprostu trzeba wszystko napisać ręcznie, a to zajmuje czas i zanim coś dłuższego napiszesz do drużyny to juz jesteś trup.

To wszystko powoduje, że w grze nie czuje się ducha współpracy drużonowej. Każdy gra dla siebie. I dlatego na jednej planszy robi się 32 snajpów, nikt nie walczy o rozwalenie stacji, bo po co? Mechanicy nie maja wtedy kogo reperować, więc walą do siebie z "rur" A największa frajdę mają medycy jak w tej kupie snajpów biegają i ciągle ich podnoszą. W BC2 zapomniano o duchu walki, logistyce, drużynowości. A to pedem zmierza do katastrofy.

Apokalipsa normalnie, ręka, noga, mózg na ścianie...!!!
Rozumiem Twoje żale, ale to tylko gra.
Też mi brakuje wielu rzeczy z BF2 i nie pozostaje nic innego jak czekać na BF3.
A komendy możesz wydawać na klawiszu Q. Jak jesteś ranny, to odwróć się do medyka z drużyny i wciśnij klawisz.

PostNapisane: 13 mar 2010, 11:28 

A ja tam pozytywnie xD Podobają mi się mapy - nie są jakieś wielkie ale dają rade :)
Co do snajperów hmm ... sam gram najczęściej snajperem wiadomo na początku lamiłem ale ostatnio złapałem rytm M24 i owned niezły jest :P
Multi jest ciekawsze niż w MW2 zdecydowanie.

Ogólnie oceniam grę na 4,5/5 (-0,5 za PB i servery)

PostNapisane: 13 mar 2010, 11:56 

ci snajperzy to plaga, sam czasem lubie czasami zostac za liniami, zeby wpasc na spota i ich powybijac troche. leci granat, bum pada 2, pozniej kolejnych 2 z noza, 1 z granatnika i 1 normalnie. w jednym miejscu potrafi byc 10 gosci w "futerkach", tak pozatym to gra jest w porzadku, podoba mi sie bardziej niz mw2, bo, kiedy zapuscilem tego nowego coda, bylo to identyczne jak mw1.

PostNapisane: 14 mar 2010, 11:23 

szybkie pytanko bo nie moge tego znalezc...
przyklad mapy desert atakama. tez macie taki jasny obraz? rozumiem ze sloneczko swieci i oslepia ale zeby az tak bardzo? gdzies czytalem ze da sie to zmiejszyc grzebiac w settings.ini ale nie moge tego odszukac... moglby ktos na szybko przypomniec? dzieki

PostNapisane: 14 mar 2010, 12:10 

bombelg napisał(a):
szybkie pytanko bo nie moge tego znalezc...
przyklad mapy desert atakama. tez macie taki jasny obraz? rozumiem ze sloneczko swieci i oslepia ale zeby az tak bardzo? gdzies czytalem ze da sie to zmiejszyc grzebiac w settings.ini ale nie moge tego odszukac... moglby ktos na szybko przypomniec? dzieki

Zgaduję, że mówisz o HDR?

PostNapisane: 14 mar 2010, 13:55 

kojarzy mi sie cos ze zmiana:
"blur(?)=true" na false,
nie pamietam czy to byl HDR moze ktos skojarzy o co mi chodzi.... napewno to nic co dalo by sie zmienic w normalnych ustawieniach, dodam ze gram na full wszystko, procz tych dodatkowych cieni HBAO(?)

PostNapisane: 14 mar 2010, 14:05 

ja pograłem łącznie z 18h

i teraz co mnie irytuje:

1. brak osobnego kanału na chat z przyjaciółmi (dostępnymi)
2. brak możliwości pokazywania tabeli wyników podczas śmierci
3. brak możliwości chatowania podczas śmierci i czasu respawnu - wiem, żołnierz martwy nic nie powie - ale równie dobrze, żołnierz nie pisze na klawiaturze podczas wojny
4. brak jakichkolwiek komend głosowych - dziękuje, przepraszam etc. /patrz battlefield2/

poza tym przeważnie gram w tryb PODBÓJ i znam te wszystkie mapy na pamięć - ile ich tam jest? 3? 4? luuuuudzie no soras 4 mapy!?

PostNapisane: 14 mar 2010, 16:39 
Zbanowany

jan_suzin napisał(a):
4. brak jakichkolwiek komend głosowych - dziękuje, przepraszam etc. /patrz battlefield2/

Z drugiej strony wykastrowanie systemu komunikacji komendami ma też pozytywną stronę, mianowicie automatyczne, hm, okrzyki. Mnie się to akurat bardzo podoba, że mój żołnierz sam z siebie drze mordę na pełny regulator "FRAG GRENADE GET DOWN" kiedy cytryna ląduje mu przed stopami. Klimat, klimat. ;)

PostNapisane: 15 mar 2010, 09:29 

Fajnie, fajnie, ale nie da się wydać komendy np. "za mną". A to podstawowy zwrot w drużynie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2