Witam wszystkich.
Po prawie dziesięciu dniach od zakupu BC2 udało mi się wreszcie uruchomić bez większych problemów tryb "multi".
Pierwsze wrażenia: długie wyszukiwanie serwerów i długie ładowanie map, trudno, przecież nie o to chodzi ...
Jestem na jakimś serwerze, tak ok. 30 osób, zamieszanie straszne, ciężko odróżnić swoich od obcych, przy okazji
bajery graficzne (dym, wybuchy) z powodzeniem przesłaniają pole bitwy, czyli przeciwników.
Chwilę później ginę - snajper, za chwilę następny itd., za czwartym czy piątym razem granatnik, gość stoi nad skrzynką
z amunicją i zachowuje się jak chodząca wyrzutnia granatów
Myślę - to tylko taka mapa, może na innych są pojazdy, heli itp., czekam, jest następna - jeden heli, do którego jest kolejka
uczących się latać, jeden czołg, parę quadów. No trudno, idę zajmować odpowiednie punkty, hmmm, tylko czemu sam ? No tak,
w drużynie sami snajperzy
Teraz podsumowanie - całkowicie subiektywne !
Grałem we wszystkie wersje Battlefielda, ale BC2 to debilna konwersja z konsoli, kompletnie przereklamowana i pełna błędów.
Niestety, mimo że MW2 posiada tragiczny system multi (IWnet), to jeżeli chodzi o grywalność BC2 jest o poziom niżej.
Pograłem w multi ok. 10 godzin, myślę że już wystarczy - sprzedam albo dam znajomemu posiadany oryginał i spróbuję poszukać
serwerów z prawdziwym Battlefieldem, najlepiej z modami (Desert Combat albo Point of Existence).
Pozdrawiam wszystkich fanów prawdziwego BF-a.