Teraz jest 25 lis 2024, 12:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 mar 2010, 16:49 

Piromaniack napisał(a):
Nie wydaje mi się, by wielbicieli snajperki dało się w jakikolwiek sposób zdyscyplinować, w znacznej mierze to soliści, dla których zwycięstwo na mapce jest drugo- lub nawet i trzeciorzędne. Prędzej zmienią serwer, niż zaczną pomagać, ew. będą argumentować, że przecież pomagają, zabijając wroga. A M-comami niech się zajmą inni. Ktokolwiek, byle nie oni, oni mają przecież fragi do nabicia...

Wszystkie zdarzenia, w jakich uczestniczyłem i jakie opisywałem w Port Valdez, nie kończyły się na wybiciu snajperów i wycofaniu, a polegały na nieustannym ostrzeliwaniu lądujących/spawnujących się przy tych, którzy są już na ziemi. Może raz albo dwa razy widziałem, że udało się ten impas przełamać i jeszcze próbowano zdobyć M-comy, najczęściej jednak runda dość prędko się kończyła - dlatego uważam to za złe rozwiązanie.

Wszystkie zdobyte punkty powinna otrzymywać drużyna wygrywająca i amen, a przegranej wszystko przepadać łącznie z fragami, wtedy może przestali by być tacy "ekologiczni".

Edyta.
Auto-przydział i brak możliwości zmiany teamu. "Przełączniki" tak samo rozwalają grę.

Ostatnio edytowano 22 mar 2010, 16:59 przez ZzackK, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 22 mar 2010, 16:54 

To by dopiero sie zaroiło od switcherów :P a tych i obecnie nie brakuje, ale jakby pomysł dopracować, to by było świetne rozwiązanie.

PostNapisane: 22 mar 2010, 18:33 

Brak jakiegoś autobalansu z jednej strony boli, ale z drugiej, jak taki autobalanas jest robiony na siłę i beż możliwości jakiegokolwiek zmiany również boli. I gdzie tu znaleźć złoty środek?

Moim zdaniem jeśli siły są nie równe to wystarczył by jakiś vote na zbalansowanie teamów i po krzyku, jak team-stackerzy votują na nie to rage quit i tyle :)

PostNapisane: 22 mar 2010, 22:00 

Zero pkt to może nie, ale powinien być większy bonifikat dla wygrywających niż 100pkt ( to nie mobilizuje do wygrywania), a dla zespołu przegrywającego może jakieś ujemne pkt za przegraną ( bo trzeba pamiętać ze piny i unlocki są na bieżąco w czasie gry przyznawane). A co do switcherów to może coś w rodzaju przypisaniu do teamu po kilku zgonach lub określonym czasie spędzonym w teamie ( później zmiany tylko pod wpływem autobalansu). Bo fakt, że drużyna nie prze do zwycięstwa jest bardziej denerwujący niż za duża ilość snajperów.

PostNapisane: 22 mar 2010, 22:17 

Mnie też denerwuje, że przy każdym wejściu na serwer trzeba od nowa układać sobie bronie i perki. :stupid: Już mi się powoli nudzi ustawianie tego za każdym razem. Mogłoby być coś takiego w głównym menu, żeby nie klikać za każdym razem, jak się włącza gre.

PostNapisane: 22 mar 2010, 23:39 

Jak gram z ziomkami i gadamy na TS to jest swietna zabawa, ale samemu tylko nerwy mozna stracic. Dzisiaj gralem TDM i w drużynie mialem 3 reconów ktorzy sie gdzies pokampili a ja biegalem sam. Swichowanie tez jest nagminne, gralismy goraczke i 2 razy moj team minimalnie wygral, byla bardzo wyrownana gra, walka o mcomy po kilkanascie minut a na nastepnej mapie polowa enemy przeszla i koniec zabawy.

PostNapisane: 23 mar 2010, 00:58 

Theo1985 napisał(a):
Możliwość wejścia na górkę to błogosławieństwo, w innym wypadku nasze żywe krzaczki z górki mogą sobie bezkarnie fragować, może to że jest zagrożenie z dołu da komuś do myślenia i chociaż zaczną używać sensorów, bo z tego co zauważyłem to są niesamowicie zaskoczeni że ktoś tam w nich wbiega..

Co racja to racja. Zdobyłem 2x po 5 dogtagów. Zabijając wiarę która stała jeden obok drugiego. Jeden raz na sławnym wzgórzu na planszy z łódkami a drugi raz na mapie ze "stocznią ubotów".
Jednak przyznaje że medycy z m60 są bardziej frustrujący niż inne typki.
Po za tym to faktycznie rzucajcie więcej sensorów.
Osobiście bardziej niż tuba wkurza mnie CarlGustaw.
Q nadal mnie strasznie irytuje. Czasami wydaje mi się że zaznaczam 3 przeciwników na raz, a czasami żadnego z tych samych 3.

Tutaj chciałbym przeprosić za moją dosyć pazerną grę jeszcze. Spowodowne jest to chęcią szybkiego odblokowania rozsądnych broni tak abym mógł już tylko znaleźć swoje 4 złote zestawy.

Tryb HardCore bardzo mi nie potrzeb, może dlatego że snajperów było chyba więcej niż 50%... z tego połowa w jednym miejscu.

PostNapisane: 23 mar 2010, 09:29 

Jezu jak mnie irytuje nóż w tej grze. Ciągniesz po gości serią a on jeszcze zdąży Ci wsadzić kose, no więcej powagi.

PostNapisane: 23 mar 2010, 10:08 

Jeśli chodzi o "snajperów" (czytaj mendy kampiące gdzie popadnie) to jest bardzo prosty i bardzo irytujący sposób na nich... nazywa się granat dymny ale również (jak to ktoś wyżej napisał) czerwony marker jest interesujący i nie mam tu na myśli że przeciwnik ma ich "zadymić" tylko szturmowcy z własnej drużyny mogą omyłkowo trafić takiemu pod nogi dwa granaty (a po chwili jeszcze dwa)...

PS. ostatnio tak zirytowałem jednego gościa że zaczął do mnie strzelać (miałem z tego niesamowitą frajdę) ]:->

PostNapisane: 23 mar 2010, 16:54 

Na snajpera (takiego prawie recon'a) jest prosty sposób.
Podobnie jak w rzeczywistości, czyli...
inny snajper.

PostNapisane: 23 mar 2010, 18:24 

Najbardziej wkurza mnie to, że jak gram UAV-em i zdobędziemy np dwie bazy i na 3 mi rozwalą UAV-a to odchodze od stanowiska i nagle jestem poza polem bitwy. Nawet nie ma szansy na powrót na nie bez samobójstwa. Tak naprawde te mapy to złączone do kupy randomowe minimapy.

Ostatnio edytowano 23 mar 2010, 22:30 przez tybek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 mar 2010, 18:54 

a mi trochę brak klimatu BF 2, start rozgrywki, wszyscy rzucają się do maszyn, , jechało się np. czołgiem a nad głową przelatywał helikopter, przy kurzu i dźwięku w BBC 2 , to dawałoby niezły efekt, fajne były mapy pancerne gdzie dominuącymi broniami były wojska pancerne i nie tylko,ale i tak jest jak w piosence t-love " jest super, jest super, więc o co Ci chodzi ..."

PostNapisane: 24 mar 2010, 09:36 

mi też brakuje klimatu bf2, moja ulubiona mapka "strike at karkand", szkoda że ea nie udostępnia jakiegoś edytora map, pewnie zaraz znalazłaby się jakaś grupka osób i zmajstrowała mapki z bf2, no ale oczywiście liczy się "only cash".

PostNapisane: 24 mar 2010, 12:40 

Cytuj:
a mi trochę brak klimatu BF 2, start rozgrywki, wszyscy rzucają się do maszyn, , jechało się np. czołgiem a nad głową przelatywał helikopter, przy kurzu i dźwięku w BBC 2 , to dawałoby niezły efekt, fajne były mapy pancerne gdzie dominuącymi broniami były wojska pancerne i nie tylko,ale i tak jest jak w piosence t-love " jest super, jest super, więc o co Ci chodzi ..."

Na starcie w mapie z portem na pustyni (wybaczcie, że nie pamiętam nazwy) dokładnie właśnie tak się zaczyna. Czyli spawn + samoloty robią nalot na bazę (prowizoryczny), a atakujący rzucają się do czołgów i UAVa.

No dobra, do czołgów się nie rzucają, bo są aż trzy, więc nie trzeba się spieszyć, bo zazwyczaj miejsca jest dosyć.

PostNapisane: 24 mar 2010, 13:14 
Zbanowany

moje nowe wrazenie:

http://www.abload.de/img/bfbc2game2010-03-2317-cz8z.jpg

to jakis bs!

1641 pts per min?! k/d 131,19:1 ... co o tym myslicie?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2