Teraz jest 28 lis 2024, 04:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 mar 2010, 18:39 

To pierwszy mój post tak więc witam. To jest naprawdę żenujące. Po pierwszym "paczu" grało się super. Teraz nie mogę grać w ogóle. Wywala po minucie, dwóch do menu. Próbowałem bawić się routerem ale nie udało mi się udostepnic portu 80, poza tym nie chcę miec stałego IP.
Za taką gównianą grę zapłaciłem 140 zł. W miesiąc po premierze w gre nie da się grac Dzięki ci Dice/EA, właśnie straciliście klienta.
Chyba że ktoś ma jakiś pomysł...

PostNapisane: 31 mar 2010, 19:01 

Mnie też często wywala grając online.
Czytałem już sporo postów na ten temat. Ten problem był już w wersji BETA i nadal jest obecny już w FULL wersji. Wstyd !!!

Mnie różnie rozłącza: 5 minut, 15, 30 ale i tak wywali do menu żebym się musiał znowu logować... żenada.
Nie zwalajcie winy na sprzęt.

PostNapisane: 31 mar 2010, 19:41 

W becie wszystko cacy u mnie było, tylko czasami wywalało do pulpitu ale nie tak jak teraz do menu :(
Jakiś problem z serwerami jest? Bo jak odblokowałem celownik 12x i wszedłem na inny serwer to nie miałem :omg:

Edit. O teraz jak znów zdobyłem to już jest na zawsze.

PostNapisane: 1 kwi 2010, 19:35 

Mnie dzis wywala po 3 razy na runde!!! Odpuszczam granie. Mega wypas takie kfiatki. Co oni robią z ta gra? To jakas loteria kazdy dzien moze zaskoczyć czyms nowym i nie pozytywnym.

PostNapisane: 4 kwi 2010, 21:43 

Ooo dziś odkryłem ciekawy jeszcze 'kfiotek', zobaczcie sami:

Obrazek*

Takie coś po (normalnym) wyłączeniu gry! (po tym oczywiście jak wywaliło po paru minutach gry) a potrafi być nawet kilka takich procesów jak się włączyło kilka razy grę!
Zauważyłem jak po raz setny próbując zainstalować ten śmieć (śmieć bo to niedopracowany bubel mi sprzedali!) próbowałem opcji 'napraw' i podczas instalacji wyskcozyło mi coś tam w stylu abym zamknął programy wykorzystujące te pliki

*gdyby obrazek się nie wyświetlał to menadżer zadań/procesy i jest tam proces 'BFBC2Game.exe*32 i zajmuje on '332 616K' (~300mb?) pamięci!

A tutaj podczas gry (a raczej siedzenia w menu) Mnie akurat może jednak niezbyt wygodnie ale da się zminimalizować a potem powrócić do gry (heh, gry może ale nie grania :( )

Obrazek

PostNapisane: 5 kwi 2010, 00:06 

Spróbujcie ustawić porty dla BC2 i !!! właczyć opcję DMZ w Routerze.
Obrazek
Też mnie rozłączało ale po włączeniu DMZ !!! przestało - spróbujcie.

Ostatnio edytowano 5 kwi 2010, 19:28 przez quix125, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 kwi 2010, 11:10 

Już w tylu miejscach to pisałem że może i nie napisałem tu ale to oczywiste że porty odblokowałem, firewall też nie blokuje ani antyvir a sprzęt wyrabia bo to jest wyrzucanie do menu a nie pulpitu

PostNapisane: 6 kwi 2010, 19:03 

Mam pytanko do tych co ich wywala.
Czy macie może procki AMD ?

PostNapisane: 6 kwi 2010, 21:00 

Mnie dziś zaczęło wywalać do pulpitu i mam procek AMD.

PostNapisane: 7 kwi 2010, 01:09 

intel core 2 duo... i do diabła nauczcie się czytać- tu jest mowa o wywalaniu DO MENU nie pulpitu!

PostNapisane: 7 kwi 2010, 06:33 

Core 2 Duo a poniżej odpowiedź z EA:
    Dziękujemy za kontakt z Centrum Pomocy Technicznej Electronic Arts.
    1). Jeżeli Twój komputer jest chroniony przez zaporę, aby móc grać w sieci, musisz otworzyć następujące porty TCP/IP dla połączeń wychodzących:
    TCP/IP dla połączeń wychodzących:
    TCP wychodzące
    * 80
    * 18390
    * 18395
    * 13505
    UDP wychodzące
    * 18395
    UDP przychodzące
    * 10000
    2). Jeśli posiada Pan system operacyjny Windows Vista, XP proszę uruchomić Menadżera zadań (Wciskając "Ctrl + Alt + Delete") w zakładce APLIKACJE, włącz wszystkie uruchomione aplikacje (pojedynczo), natomiast w zakładce PROCESY wyłącz wszystkie procesy które nie są oznaczone jako SYSTEM, USŁUGA LOKALNA, USŁUGA SIECIOWA oraz procesy o nazwie Explorer.exe i TaskMgr.exe
    3). Problem z nawiązaniem połączenia może powodować, nadmierne obciążenie łącza, programy typu adware czy spyware, zapora sieciowa, antywirus itp. Dlatego proszę wyłączyć wszelkie programy, które mogą obciążać łącze oraz firewall. Proszę przeskanować również komputer w poszukiwaniu spyware oraz adware (np. darmowy antywirus: http://www.free-av.com/ , darmowe narzędzie do usuwania adware: http://www.lavasoftusa.com/products/ad_aware_free.php , darmowy program do usuwania spyware: http://www.safer-networking.org/pl/mirrors/index.html )
    4). Jeżeli wykonanie powyższych czynności nie nie rozwiąże problemu to proszę skontaktować się z dostawcą Internetu, aby ustalić czy problem nie leży po jego stronie (awaria sieci, blokowanie wymienionych portów etc.).
ale mi pomogło wł DMZ i już nie wywala...do PULPITU

PostNapisane: 7 kwi 2010, 14:02 

I jak tam radzio2k?
Nadal kicha?
O co chodzi z tym włączaniem DMZ.
Ja tam nie jestem taki obcykany w tych sprawach.
Muszę zobaczyć jak się odblokowuje porty.
Nigdy takich kujawiaków nie wyprawiałem.
U mnie jest krótka piła,wyłączony firewall i antywir i gra ma działać.
A jak nie działa to mam problem i pytam tych bardziej obeznanych w temacie.

PostNapisane: 7 kwi 2010, 21:04 

A no dalej a odblokowałem już wszystkie porty jakie się da, od 1 do 65535 (=max) BOTH a na dodatek DMZ (czyt. =odblokowanie wszystkich portów) próbowałem miliona różnych opcji jak wyłączone firewall (routerowy i windowsowy w którym i tak bc2 jako wyjątek jest dodany) antyvir, wszystkie programy off, hamachi odinstalowałem niedawno (zapomniałem ze miałem to) ale i tak nic :(
Neta mam z gniazdka tel. do routera, z routera na poszczególne kompy, 6mb zawalić to tylko gdybym coś ściągał i jest to stabilne pasmo, komputer od paskustw raczej mam czysty bo dbam o niego i często skanuje różnymi programami
Mam Vista 64 choć może niedługo na 7 się przerzucę a nóż widelec to by pomogło- tylko strasznie mi się nie chce tego robić. Brat na XP (32) nie ma problemów z grą odkąd mu odblokowałem porty od 1 do 65535 TCP. Oczywiście mamy własne osobno kupowane kopie gry (obie to klucze z allegro)
Nigdy nie miałem problemów z portami w grach- jedynie dla Quake 3 musiałem to kiedyś robic ale to było lata temu i bez problemów, no i dla różnych programów do pobierania też mam odblokowane ale też odblokowałem i ładnie działają
Oczywiście konto administratora i wszystkie te UACe czy inne durne zabezpieczenia uzytkowników wyłączone że z niczym nie miałem problemów aby uruchamiać jako admin i punkbuster nie robi problemów

Pozdro dla wszystkich pokrzywdzonych przez EA/DICE, mam nadzieję że na tych drugich spadnie gorsza zmora niż konsole nowej generacji na PCtowych graczy+ 7 plag egipskich

PostNapisane: 7 kwi 2010, 22:59 

Tysiące ludzi grają i jakoś nie mają takich problemów. EA ssie i wszyscy to wiedzą ale wywalanie 3 razy na rundę do menu to nie wina EA ale dostawcy internetu.
Natomiast jak odblokowujesz wszystkie porty to równie dobrze możesz wyłączyć firewalla w ogóle.

Weź kompa do kumpla co ma innego dostawcę internetu, mogę się założyć że objawy ustąpią/będą inne.

Second Lieutenant III - youtube

PostNapisane: 7 kwi 2010, 23:07 

radzio2k napisał(a):
Oczywiście mamy własne osobno kupowane kopie gry (obie to klucze z allegro)
???? sic !
Kupowane gdzie ? bo jeśli na Allegro to mogą być piraty (ale nie muszą), klucze ??? Jeśli to pirat to się nie dziwię, jeśli oryginał to odblokuj tylko te porty, które podałem. Np gdy w tle będziesz miał odpaloną przeglądarkę czy cokolwiek innego a będzie korzystało z tego portu co EA zaleca to będzie mogło wywalać się, FF korzysta z 80.
Zainstaluj najnowsze stery ale ! do MB, karty dźwiękowej i Lanu. Wyłącz w karcie dźwiękowej wszelkie dolby, srolby i efekty dźwiękowe Jeśli to nie pomoże to nie mam pomysłów.

Też mam system 64 bitowy ale 7.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2