Teraz jest 27 lis 2024, 18:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 588 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 40  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 kwi 2010, 21:12 

Ja natomiast jestem ciekaw jak wyglądają te mapy z poprzedniego turnieju? Mógłby ktoś wysłać/dolinkować?

PostNapisane: 10 kwi 2010, 01:02 
Moderator forum

Przecież to były zupełnie nie przerobione mapy takie jak Kharkov, Baxa, Neuenen ... ew. czas spawnów czołgów był "podciągnięty" ale nic poza tym.

PostNapisane: 12 kwi 2010, 13:16 

Kharkov, Baxa i Neuenen się do niczego nie nadają w grze czołgami, więc mam nadzieję że w tym turnieju czegoś takiego nie będzie, bo gra na tych mapach to jest strata czasu (i nie mówcię, że nie będzie kampienia bo nie było x lat temu, znam ambicje co niektórych graczy i wiem, że są w stanie posunąć się do ostateczności, aby tylko wygrać, a to czy w warunkach fair czy nie to juz nie gra roli; jestem niemal pewny, że część osób będzie stała w nieskończoność i czekała na to aż przeciwnik wyjedzie, a im bliżej finału takie coś będzie coraz bardziej powszechne). Mam jednak wciąż nadzieję, że gra będzie toczona o flagę (dla przeciwników tego rozwiązania proponuję wejść na Arcor'a, gdy grają osoby typu Ultra, Nomax, Jna itp, im na fladze i na wyniku drużyny kompletnie nie zależy stoją skampieni na tyłach w miejscach sprzyjających prowadzeniu ostrzału i unikaniu trafień; nie wiem co jest fajnego w tak kamperskim stylu gry; a co do zajechania od tyłu to nie żartujcie z tym argumentem, bo zmieniając kamerę ten problem można wyeliminować niemal całkowicie, przez co osoba atakująca jest w przypałowej sytuacji). Zresztą nawet w samym TL'u można zobaczyć co by się działo, gdyby gra nie była toczona o flagę... totalne cieniasy miałyby wtedy ogromny bonus, a tak to mimo, że czasem schowają się za domkami to i tak ticket'y "biegną" w dół i ich kretyńskim stylem gry nikt nie musi się przejmować. Powiem wprost... Dziwi mnie tylko stanowisko SPQR odnośnie popierania tak "noobowego" stylu rozgrywek...

PS. To może zrobimy też turniej inf bez flagi? Ustaniemy w domkach i będziemy kampić wejście :D To jest oczywiście żart, jednak sytuacja z czołgami jest bardzo podobna...

Ostatnio edytowano 12 kwi 2010, 13:18 przez nadro, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 kwi 2010, 14:54 

nadro napisał(a):
Mam jednak wciąż nadzieję, że gra będzie toczona o flagę (dla przeciwników tego rozwiązania proponuję wejść na Arcor'a, gdy grają osoby typu Ultra, Nomax, Jna itp, im na fladze i na wyniku drużyny kompletnie nie zależy stoją skampieni na tyłach w miejscach sprzyjających prowadzeniu ostrzału i unikaniu trafień; nie wiem co jest fajnego w tak kamperskim stylu gry;

Trochę cie poniosło :)
Są to specjaliści od ciężkich czołgów i taka jest ich rola, do zdobywania flag jest szarańcza shermanów i p4 :)

HeadBreaker (24-12-2006 16:29)
ty jestes nienormalny
Boni (24-12-2006 16:29)
ale odkrycie

PostNapisane: 12 kwi 2010, 15:42 
Moderator forum

nadro napisał(a):
Dziwi mnie tylko stanowisko SPQR odnośnie popierania tak "noobowego" stylu rozgrywek...

Z tego co wiem SPQR zadnego stanowiska nie zajelo, sa to wypowiedzi poszczegolnych graczy, wiec z łaski swojej z naszego klanu zejdz. Nie wiem czy starasz sie nas sprowokowac tym zdaniem, czy po prostu taka masz retoryke, ale rownie dobrze jA moge powiedziec ze "noobowy" to jest styl rozgrywek TL. Nie przypominam sobie zebys gral w pierwszej Konserwie. jA gralem i tamte zasady bardzo mi odpowiadaly. Nie tylko mi.

But our hearts only to Poland.
1939-1945
For your freedom and ours"

PostNapisane: 12 kwi 2010, 17:06 
Moderator forum

KonewA napisał(a):

Trochę cie poniosło :)
Są to specjaliści od ciężkich czołgów i taka jest ich rola, do zdobywania flag jest szarańcza shermanów i p4 :)

Niestety nie mogę się zgodzić poniważ gdy powyżsi gracze nie mają "obstawy" lekkich czołgów lub towarzyszącej im "naprawiarki" w pojedynku 1na1 ciężkimi czołgami w 9 na 10 przypadków zaliczaja "deda" :)

Dla mnie to zwykli statsiarze i conajmniej 80% nawet średnich czołgistów jeśli dostanie cieżki czołg i stanie w tym miejscu gdzie oni nie angażując sie w walkę (dla mnie to sól tej gry) będzie miało takie same staty co oni - jeśli nie lepsze.
Sprawdzone organoleptycznie ;)

Tylko co to za przyjemność z gry ...

PostNapisane: 12 kwi 2010, 17:35 

Skoro mamy tak wielu przeciwników flag, to może wynajdziemy inny sposób na zwalczanie wyżej opisanego zjawiska? Możemy np. ustawić tak, że jak czołg przez x sekund stoi w miejscu to zaczyna mu (bardzo) powoli uciekać hp. Możemy też pójść w drugą stronę i dać nieco większą siłę ognia czołgom, które pozostają w ruchu. Inna możliwość to porozmieszczać powoli niszczące "anty-basecampy" w miejscach często nadużywanych przez camperów.
Jak widać, flagi nie są jedynym środkiem, ale mogą być najlepszym co mamy. Chciałbym też zobaczyć ten regulamin, a przynajmniej jakiś szkic żeby było co komentować.

PostNapisane: 12 kwi 2010, 17:46 

Archer za wyobraźnię masz 5/5.
Walka na fragi wydaje się być najlepszym rozwiązaniem, jeżeli w 2007 to wychodziło dobrze w praktyce to i w 2010 wyjdzie.

PostNapisane: 12 kwi 2010, 18:42 

Walka o flagę jest zdecydowanie zbyt kamperska. Wystarczy przejąć tę flagę i się skampić tak jak wspomniany wyżej Ultra tudzież inny Jna. Stare zasady Konserwy, czyli restart po zabiciu obu przeciwników, dają równe szanse obu drużynom. No ale co kto lubi...
nadro napisał(a):
jestem niemal pewny, że część osób będzie stała w nieskończoność i czekała na to aż przeciwnik wyjedzie, a im bliżej finału takie coś będzie coraz bardziej powszechne

nie pamiętam, żeby taka sytuacja miała miejsce w poprzedniej Konserwie, ale skoro tak sie tego boisz, to zaproś admina na swój mecz - on rozwiąże ten problem za Ciebie

PostNapisane: 12 kwi 2010, 19:39 

@Strzelec
Faktycznie troszkę źle się wyraziłem za co przepraszam, chodziło mi o stanowisko graczy SPQR'u, którzy wypowiadali się w tym temacie (i mam nadzieję, że większość tak właśnie odebrała moją wypowiedź).

@mcda
Wtedy chociaż wiesz, gdzie przeciwnik się ustawił (w pobliżu flagi). Jeśli nie grasz o flagę to dolicz zabawę w chowanego... Poza tym od tego chyba jest taktyka, żeby dobierać odpowiedni wariant gry w przypadku obrony punktu, czy jego odbijania. No i dzięki fladze mamy pewność, że przeciwnik będzie się starał ją odbić, a nie że się schowa i będzie czekał (bo jednak wcześniej w normalnych warunkach dostawał ostre baty to teraz trzeba za wszelką cenę grać tak, byle tylko wygrać). A co admin pomoże? Będzie wyganiał przeciwnika, gdy ten ustanie za ścianą? :D

Pozostaje tylko poczekać na oficjalne stanowisko adminów, mam nadzieję, że zasady będą takie, że będzie jakikolwiek sens brania udziału w tym turnieju.

Ostatnio edytowano 12 kwi 2010, 19:49 przez nadro, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 kwi 2010, 19:47 
Moderator forum

mcda napisał(a):
Walka o flagę jest zdecydowanie zbyt kamperska.

Czyli cały BF1942 ... bo o to w nim przecież chodzi - o zdobywanie flag :)
Nietrafiony argument.

Wersja robocza regulaminu jest już na forum obsługi bf.pl (zapewne lada chwila po poprawkach znajdzie sie na forum dedykowanym dla turnieju) więc wstępnie go znam i powiem tak - naturalne jest, że skoro organizatorem i autorem turnieju jest Kobra powiązany z pewną "opcją klanową" to wiadomo, że argumenty tej "opcji" będą wysłuchane w większym stopniu niż innych. Nikt tu nie powinien sie dziwić.

Komu nie pasuje zawsze może nie brać udziału - prawda ?
No i pozostaje Tank Ladder BF42-Ligi ...

PostNapisane: 12 kwi 2010, 20:57 
Moderator forum

Artih napisał(a):
Wersja robocza regulaminu jest już na forum obsługi bf.pl (zapewne lada chwila po poprawkach znajdzie sie na forum dedykowanym dla turnieju) więc wstępnie go znam i powiem tak - naturalne jest, że skoro organizatorem i autorem turnieju jest Kobra powiązany z pewną "opcją klanową" to wiadomo, że argumenty tej "opcji" będą wysłuchane w większym stopniu niż innych. Nikt tu nie powinien sie dziwić.

Ech... wiem, ze sie powtarzam, no ale coz...
Obrazek

1939-1945

PostNapisane: 12 kwi 2010, 20:59 
Moderator forum

Hmmm ... moja wypowiedź w przeciwieństwie do Twojej nie była złośliwa.
To co napisałęm jest naturalną koleją rzeczy ... więc po co odrazu takie prostackie obrazki ?

PostNapisane: 12 kwi 2010, 21:19 

Jeśli można, chciałbym zasugerować, aby Towarzysze Moderatorzy, zamiast oskarżać się o stronniczość i złośliwość, przytoczyli nam wspomniany projekt regulaminu, abyśmy mogli wszyscy przyjrzeć się zasadom i je skomentować. Moim zdaniem, jako że regulamin turnieju będzie obowiązywał wszystkich uczestników, prace nad nim nie powinny się odbywać "za zamkniętymi drzwiami" na osobnym forum. Uważam, że jeśli wspólnie pomyślimy nad zasadami, zaistnieje większa szansa, że efekt naszych prac będzie odpowiadał wszystkim. Jeśli teraz zobaczymy wszyscy Wasz projekt, rozwieje to wszelkie wątpliwości o stronniczość, a także problem wzajemnej niechęci powinien ustąpić rzetelnej, opartej na faktach dyskusji.

PostNapisane: 12 kwi 2010, 21:22 
Moderator forum

Nie, no jasne ze naturalna kolej rzeczy. Tak samo jak naturalna koleja rzeczy bylo wybranie sobie mapek pod PTS w HBO Cupie, dopuszczenie zawodnika, ktory nie powinien miec prawa do gry i dostrzeganie bug'ow u przeciwnika, ale nigdy u swoich graczy.

1939-1945

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 588 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 40  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2