Kharkov, Baxa i Neuenen się do niczego nie nadają w grze czołgami, więc mam nadzieję że w tym turnieju czegoś takiego nie będzie, bo gra na tych mapach to jest strata czasu (i nie mówcię, że nie będzie kampienia bo nie było x lat temu, znam ambicje co niektórych graczy i wiem, że są w stanie posunąć się do ostateczności, aby tylko wygrać, a to czy w warunkach fair czy nie to juz nie gra roli; jestem niemal pewny, że część osób będzie stała w nieskończoność i czekała na to aż przeciwnik wyjedzie, a im bliżej finału takie coś będzie coraz bardziej powszechne). Mam jednak wciąż nadzieję, że gra będzie toczona o flagę (dla przeciwników tego rozwiązania proponuję wejść na Arcor'a, gdy grają osoby typu Ultra, Nomax, Jna itp, im na fladze i na wyniku drużyny kompletnie nie zależy stoją skampieni na tyłach w miejscach sprzyjających prowadzeniu ostrzału i unikaniu trafień; nie wiem co jest fajnego w tak kamperskim stylu gry; a co do zajechania od tyłu to nie żartujcie z tym argumentem, bo zmieniając kamerę ten problem można wyeliminować niemal całkowicie, przez co osoba atakująca jest w przypałowej sytuacji). Zresztą nawet w samym TL'u można zobaczyć co by się działo, gdyby gra nie była toczona o flagę... totalne cieniasy miałyby wtedy ogromny bonus, a tak to mimo, że czasem schowają się za domkami to i tak ticket'y "biegną" w dół i ich kretyńskim stylem gry nikt nie musi się przejmować. Powiem wprost... Dziwi mnie tylko stanowisko SPQR odnośnie popierania tak "noobowego" stylu rozgrywek...
PS. To może zrobimy też turniej inf bez flagi? Ustaniemy w domkach i będziemy kampić wejście
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
To jest oczywiście żart, jednak sytuacja z czołgami jest bardzo podobna...