Zdaje się że wszyscy odeszliście od tematu. którego było nakłanianie snajperów do zmiany profesji - nie na stałe ale w danej grze. Co prawda teraz coraz rzadziej to widać, ale mapki na 32 sloty gdzie jest 20 snajperów cały czas są, nalegania weźcie się ruszcie/ zmieńcie klasę bo nie zdobędziemy mcomu i wtopimy, nie przynoszą żadnego efektu. Ja sam przestałem grać snajperem przerzuciłem się na mechanika, ponieważ snajperów było i nadal jest za dużo. Mimo wybranej specjalizacji, w razie silnej potrzeby, zmienię klasę na inną. Niestety snajperzy tak nie robią. I to denerwuje najbardziej, ja się męczę staram się zdobyć mcoma, a oni kampią i czekają aż ktoś im wejdzie w celownik. Mam dla was newsa, snajperzy przeciwnika robią to samo i są tak skitrani że wy ich nie widzicie, ale oni widzą mcom który mam zamiar wysadzić, muszę coś jeszcze dodawać? Wychodzicie z założenia że kampa na górce daje wam maksymalne pole widzenia, według mnie to błąd nauczyłem się biegać z osłony za osłonę, z budynku do budynku i bardziej boje się czołgów i RPG niż snajpów.
Wyjaśnijcie mi proszę jak wygrać grając w 16 po jednej stronie gdzie 10-12 osób to snajpy? Fakt troszeczkę zmalała liczba snajperów na serwerach , ale nadal jest za dużo. W tej grze, grając z dobrym przeciwnikiem, żeby zdobyć mcoma trzeba albo zawalić budynek, albo przesunąć front(taka wyimaginowana linia na której tłuką się dwie wrogie siły) w taki sposób aby obrońca nie miał dostępu do mcoma, dzięki "pomocy" snajperów jest to nie możliwe. Niedługo dojdzie do tego że nie będziecie mieli komu (tu cytat)"dupy ratować"
Więc gorąca prośba do snajperów, patrzcie na waszą ogólną liczbę na serwerach i nie róbcie z siebie lam, to jest gra zespołowa w której dostępne są 4 klasy a grają dwie snajper i medyk. Idąc w linie przez lasek w 3 i mając snajpera z 30 metrów za plecami można zdziałać znacznie więcej niż idąc przez lasek samemu mając 3 snajperów 300 metrów za sobą. (zamiast lasu możecie wstawić bloki, pokoje, wraki mury, cokolwiek)A jeśli nawet już nas wybiją to 30 metrów dalej mamy spawn.
Zobaczcie do czego doprowadziliście my już nie skarżymy się na wrogich snajperów, my nienawidzimy swoich
Acha ostatnio na arica harbor mój dywersant-mechanik wyciął 4 snajperów stojących obok siebie, ktoś by mógł pomyśleć, że oni pójdą w inne miejsce, ale nie wrócili w to samo i mieli replaya. gratzy