Teraz jest 28 lis 2024, 08:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 kwi 2010, 01:51 
Zbanowany

chetnie->wejde do bc2 i dodam<-zawsze warto sie uczyc! dzieki za info (:
yt nie zobacze->masz cus nie tak, w niemczech zakazane<-ty piracie :lol:

PostNapisane: 16 kwi 2010, 09:30 

snipe313 napisał(a):
[...]Luneta x12 której używasz jest bezużyteczna nawet na długie dystanse [...]

Mozesz to rozwinąć ? Pytam z czystej ciekawości, bo zwykle latam z x12. Jedyna zaleta jaka dla mnie ma x4 to wieksze pole widzenia. Z drugiej strony nie jestem masterem snajperki, więc może się czegoś nauczę :)

PostNapisane: 16 kwi 2010, 14:15 

też mnie ten fragment zainteresował

PostNapisane: 16 kwi 2010, 15:25 

Mnie też to zainteresowało, jak możesz to rozwinąć, snipe, to chętnie poproszę :).
Btw. ze snipe'em miałem okazje spotkać się na jednym z serwerów, i muszę przyznać, że strzelec to z niego wyborowy :)).

Grę w BFBC2 rozpocząłem 26 marca :).

PostNapisane: 16 kwi 2010, 19:44 
Redaktor Battlefield.pl

[Yossarian] napisał(a):
chetnie->wejde do bc2 i dodam<-zawsze warto sie uczyc! dzieki za info (:
yt nie zobacze->masz cus nie tak, w niemczech zakazane<-ty piracie :lol:

A no rzeczywiście, zakazane ponieważ mam tam soundtrack z filmu "Wróg u Bram". Może jutro znajdę jakiś lepszy, to zmienię, żebyś mógł go obejrzeć.
WhoCash napisał(a):
snipe313 napisał(a):
[...]Luneta x12 której używasz jest bezużyteczna nawet na długie dystanse [...]

Mozesz to rozwinąć ? Pytam z czystej ciekawości, bo zwykle latam z x12. Jedyna zaleta jaka dla mnie ma x4 to wieksze pole widzenia. Z drugiej strony nie jestem masterem snajperki, więc może się czegoś nauczę :)

Biorąc z menu wyboru broni i ulepszeń lunetę x12 mamy w magazynku 25 naboi. Jak dla mnie, perk "więcej amunicji" swoją funkcjonalnością przewyższa lunetę x12 ( no chyba, że ktoś woli widzieć większe głowy ;) ). Dlaczego ? Przykładowo: (Arica Harbor) siedząc na górce atakujących (po prawej od miejsca spawnu) pole widzenia mamy wielkie. Co prawda, odległość od górki broniących jest duża, ale chcąc czy nie chcąc ( czyt. mając standardową czy powiększoną lunetę ) i tak widzimy małe kropeczki wychylające się ze skał. Jak dla mnie łatwiej jest trafić bez lunety x12, ale jeśli będziecie próbować przenieść się na standardową lunetę, na początku będzie Wam trudno trafić w "kropeczki" z dużych odległości (skalowanie przybliżenia lunety). Perk "więcej ammo" zwiększa nam ilość naboi w magazynku ( 40 naboi w M24, GOL, M95; 50 naboi w SW98 ), czyli przykładowo strzelając za każdym razem celnie i do tego trafiając w głowę możemy z jednego miejsca wykosić 40 lub 50 osób, a przy standardowej amunicji tylko 25. Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę gusta, bo może niektórzy lubią biegać i prosić co chwilę szturmowców o amunicję i patrzeć przez lunetę z powiększeniem. Podsumowując, jeśli bierzemy lunetę x12, tracimy na amunicji, z kolei biorąc lunetę standardową i więcej amunicji + amunicja magnum stajemy się nieśmiertelną maszyną do zabijania na odległość, oczywiście do czasu, kiedy ktoś tego nie przeczyta i nie stanie po drugiej stronie barykady ze swoim M24, GOL'em czy M95 :D .

PostNapisane: 17 kwi 2010, 00:24 

Po przeczytaniu całego tekstu, zgadzam się z Tobą, że to jednak kwestia gustu. Ja jakoś nie wyobrażam sobie gry na daleką odległość, bez mojej x12. Kolejna sprawa - ammo, fakt faktem, że masz tutaj dużo racji, mi samemu dziś przy wybiciu kilkunastu wrogów brakło ammo :D. Zdanie końcowe - PERSONAL PREFERENCE.

Grę w BFBC2 rozpocząłem 26 marca :).

PostNapisane: 17 kwi 2010, 18:19 

@snipe313 - zalezy od preferencji, sprobowalem z wieksza ilosci ammo, i jasne jest spokoj psychiczny ze, za kilka minut nie bedzie trzeba latac za amunicja - jednak przestalem trafiac, do tego stopnia ze % trafien drastycznie zjechal. Czemu: Siatka gol`a jest strasznie gruba, bez x12 potrafi przeslonic cala postac, przez co niewidac czy czeluje sie w czupryne, czy ramie... (czy odrobine obok :shock: ) lepiej sytuacja wyglada przy m24/95

PostNapisane: 17 kwi 2010, 21:25 
Zbanowany

m24 z dodatkowymi lunetami = widze wiecej->wiecej widzi moj squad/team<-moimi oczmi->dlatego uwazam, ze jest to lepsze rozwiazanie, niz dodatkowe ammo lub lepsze ammo :wink:

PostNapisane: 18 kwi 2010, 01:41 

Zdecydowanie dodatkowa amunicja zamiast lunety x12. Chociażby ze względu na ilość amunicji w broni pobocznej ;)

Jak wygląda sprawa bullet-dropu? Wiem, że w BF2 na 200-300m trzeba było celować 3-5px nad głową celu (analogicznie dla większych odległości). Czy istnieje taka zasada w BC2? Ostatnimi czasy próbuję strzelać na większe dystanse (latanie z M95 z reddotem stosunkowo szybko się nudzi), czasem nie wiem, jak wysoko nad głową celować (gram głównie na serwerach HC, więc jeśli nie trafię w głowę, to mimo wszystko zabiję wroga).

Widziałem niedawno tabelkę z obrażeniami na dystanse, nie mogę jej znaleźć, czy mógłby ktoś przytoczyć?

Jeżeli było, przepraszam.

Obrazek

PostNapisane: 18 kwi 2010, 12:19 
Redaktor Battlefield.pl

Tabela:
http://denkirson.xanga.com/722757523/bad-company-2/

Z podnoszeniem celownika jest różnie bo wpływ na lot pocisku ma to, czy jesteśmy na górze i strzelamy na dół, czy odwrotnie. W BF2 z poprawką na odległość było łatwiej, bo tam były podane odległości w metrach i jako Squad Leader można było ustawić sobie znacznik na celu. W BC2 tylko w trybie Conquest wiadomo ile podnieść by trafić... Tzn. w trybie Rush też wiadomo, ale na oko.

PostNapisane: 18 kwi 2010, 21:00 

Hm, czyli czysta wprawa? No szkoda, że nie ma jakiejś regułki.

PS. Dzięki za tabelkę ;)

Obrazek

PostNapisane: 18 kwi 2010, 22:02 
Zbanowany

snipe313 napisał(a):
Tabela:
http://denkirson.xanga.com/722757523/bad-company-2/

Z podnoszeniem celownika jest różnie bo wpływ na lot pocisku ma to, czy jesteśmy na górze i strzelamy na dół, czy odwrotnie. W BF2 z poprawką na odległość było łatwiej, bo tam były podane odległości w metrach i jako Squad Leader można było ustawić sobie znacznik na celu. W BC2 tylko w trybie Conquest wiadomo ile podnieść by trafić... Tzn. w trybie Rush też wiadomo, ale na oko.

no wlasnie->gram 90% z m24 rush/goraczka/<-i z tym celowaniem roznie jest->raz sie trafia a raz nie<-strzelajac z tej samej pozycji do tego samego punktu<-kiszka ;)
nie cierpie hc z 1 strzal w piete i kill... :omg: no coz<-ale wtedy fragow mozna nabic od groma i ciut ciut ;)

ps off top<-ciagle nie kumam za co mam to ostrzezenie :reg:

PostNapisane: 23 kwi 2010, 19:54 
Zbanowany

moja M-dwudziestkaczworka jest wspaniala bronia->trzeba ja tylko troszke pokochac/to kolysanie^^/ :lol:
http://www.abload.de/img/bfbc2game2010-04-2318-uash.jpg
dzisiaj dostalem platynke :wink:

dla Okrucha->zeby sie usmiechnal<-polecam wszystkim m24<-zwlaszcza poczatkujacym<-prosta w obsludze i celowaniu/bardzo przyjany celownik/ i dosyc szybka w przeladowaniach, a co najwazniejsze jest to bron podstawowa dla recon, masz ja w reku od poczatku bez potrzeby zdobywania pktow za ktore dostaniesz nowa bron, od poczatku mozesz sie uczyc jak ja obslugiwac! <-pamietaj: snajperka to nie rkm ;)

Ostatnio edytowano 24 kwi 2010, 09:05 przez [Yossarian], łącznie edytowano 4 razy

PostNapisane: 23 kwi 2010, 20:18 

[Yossarian] napisał(a):
moja M-dwudziestkaczworka jest wspaniala bronia->trzeba ja tylko troszke pokochac/to kolysanie^^/ :lol:
http://www.abload.de/img/bfbc2game2010-04-2318-uash.jpg
dzisiaj dostalem platynke :wink:

skoro niewiesz za co, czytaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Off-topic :spam: :spam:
powinienes dostac kolejne :spam: :spam:

jak juz nieraz mowilem, wszyscy cieszymy sie Twoim szczesciem - ale nie dosc ze nie na temat, to raczej nie ma czym sie chwalic?!

PostNapisane: 24 kwi 2010, 17:33 

Zuważyłem że M95 ma tak długie przeładowanie bo w pewnym momencie ręka sie "zawiesza".A po za tym po co brać do Snajperki lunete 4x czyli tą samą co można wziąć do np.karabinów maszynowych , szczególnie że M60 ma podobne statsy co wszystkie Snajpery.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2