[Yossarian] napisał(a):
chetnie->wejde do bc2 i dodam<-zawsze warto sie uczyc! dzieki za info (:
yt nie zobacze->masz cus nie tak, w niemczech zakazane<-ty piracie

A no rzeczywiście, zakazane ponieważ mam tam soundtrack z filmu "Wróg u Bram". Może jutro znajdę jakiś lepszy, to zmienię, żebyś mógł go obejrzeć.
WhoCash napisał(a):
snipe313 napisał(a):
[...]Luneta x12 której używasz jest bezużyteczna nawet na długie dystanse [...]
Mozesz to rozwinąć ? Pytam z czystej ciekawości, bo zwykle latam z x12. Jedyna zaleta jaka dla mnie ma x4 to wieksze pole widzenia. Z drugiej strony nie jestem masterem snajperki, więc może się czegoś nauczę

Biorąc z menu wyboru broni i ulepszeń lunetę x12 mamy w magazynku 25 naboi. Jak dla mnie, perk "więcej amunicji" swoją funkcjonalnością przewyższa lunetę x12 ( no chyba, że ktoś woli widzieć większe głowy

). Dlaczego ? Przykładowo: (Arica Harbor) siedząc na górce atakujących (po prawej od miejsca spawnu) pole widzenia mamy wielkie. Co prawda, odległość od górki broniących jest duża, ale chcąc czy nie chcąc ( czyt. mając standardową czy powiększoną lunetę ) i tak widzimy małe kropeczki wychylające się ze skał. Jak dla mnie łatwiej jest trafić bez lunety x12, ale jeśli będziecie próbować przenieść się na standardową lunetę, na początku będzie Wam trudno trafić w "kropeczki" z dużych odległości (skalowanie przybliżenia lunety). Perk "więcej ammo" zwiększa nam ilość naboi w magazynku ( 40 naboi w M24, GOL, M95; 50 naboi w SW98 ), czyli przykładowo strzelając za każdym razem celnie i do tego trafiając w głowę możemy z jednego miejsca wykosić 40 lub 50 osób, a przy standardowej amunicji tylko 25. Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę gusta, bo może niektórzy lubią biegać i prosić co chwilę szturmowców o amunicję i patrzeć przez lunetę z powiększeniem. Podsumowując, jeśli bierzemy lunetę x12, tracimy na amunicji, z kolei biorąc lunetę standardową i więcej amunicji + amunicja magnum stajemy się nieśmiertelną maszyną do zabijania na odległość, oczywiście do czasu, kiedy ktoś tego nie przeczyta i nie stanie po drugiej stronie barykady ze swoim M24, GOL'em czy M95

.

One Rule One Shot One Kill